Puola – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Varsova
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ihmisiä menossa bussiin
Varsovan voi yhdistää muihin Puolan kohteisiin. Varsinainen Puolan-reissu olisikin sellainen, että lentäisi Krakovaan, siirtyisi sieltä Varsovaan ja sieltä Gdanskiin, ja näin näkisi kolme Puolan merkittävintä kaupunkia.

Matkat ja matkustaminen Varsovaan

Varsovaan voi matkustaa omatoimimatkalle, jonkalaiselle päästäkseen varataan lennot ja hotellit itse, tai sitten matkatoimiston järjestämälle pakettimatkalle. Omatoimimatka on lähes poikkeuksetta edullisempi, joustavampi ja samantyylistä vaivaa vaativa kuin matkatoimiston kautta varattu matka. Järjestetty matka, jonka varaukset tekee joku muu, voi olla hintava ratkaisu, mutta omatoimimatkan voi tehdä hyvinkin edullisesti. Varsova on monin tavoin pilkkahintainen matkakohde, mutta matkatoimistojen hinnat eivät juurikaan ole sen edullisempia kuin paljon Varsovaa kalliimmissa matkakohteissa.

Varsova on suuri kaupunki, jossa on entistä enemmän vierailupaikkoja ja jonne ilmestyy jatkuvasti jotakin uutta. Siellä kannattaa viettää vähintään kaksi kokonaista päivää, jolloin pystyy ainakin tutustumaan vanhaankaupunkiin ja sen ympäristössä oleviin alueisiin, mutta jos aikaa on kolme tai neljä päivää, pystyy myös vierailemaan muualla kuin ytimen kohteissa.

Omatoimiset matkat

Omatoimimatkalle mielivän on järkevintä varata ensin lennot ja vasta sen jälkeen majoitus. Joustavuudesta on aina hyötyä, ja Varsovaan on yleensä huomattavasti edullisempaa lentää viikolla ja muulloin kuin Suomen loma-aikoina. Varsovaan voi lentää ympäri vuoden niin suorilla kuin välilaskullisillakin lennoilla, ja edullisimmillaan edestakaisen lennon saa noin 115 eurolla.

Finnair lentää suoraan Helsingin ja Varsovan väliä, ja suora lento kestää noin tunnin ja 40 minuuttia. Finnairin lennot maksavat edullisimmillaan reilut 200 euroa edestakaisin, ja joustavuudesta on ehdottomasti hyötyä.

Puolan LOT lentää kaupunkien väliä, liput maksavat alimmillaan alle 100 euroa suuntaansa mutta lyhyt välilasku Baltiassa pidentää lentoa jonkin verran, niin että matka kestää vähän yli 3 tuntia.

Air Baltic tekee välilaskun, ja sen hinnat ovat yleensä kaikkein edullisimpia, jopa 115 euroa edestakaisilta lennoilta. Se lentää sekä Helsingistä, Turusta että Tampereelta, ja koneilla on aina ja yleensä lyhyt välilasku Riiassa, jonka voi myös yhdistää kohteeksi samalla kun käy Varsovassa.

Välilaskullinen lento Helsingistä Varsovaan kestää vähintään 3 tuntia, mutta siinä voi mennä 10 tuntia ja ylikin. Hyvä sivusto vertailla hintoja eri päivinä ja kuukausina on Skyscanner.

Helsingistä Varsovaan tehtävien lentojen lisäksi on mahdollista lentää Turusta joko Gdańskiin tai Krakovaan. Wizzairin lennot ovat äärimmäisen edullisia, niin että matkalaukun voi saada mukaan 40–60 eurolla suuntaansa, ja Krakovasta on nopea junayhteys Varsovaan. Myös Gdanskista on nykyään nopea, alle kolmen tunnin junayhteys pääkaupunkiin, ja saman matkan voi tehdä hitaammin mutta myös edullisemmin bussilla. Varsinainen Puolan-reissu olisikin sellainen, että lentäisi Krakovaan, siirtyisi sieltä Varsovaan ja sieltä Gdanskiin, ja näin yhdellä matkalla näkisi kolme Puolan suurinta ja merkittävintä kaupunkia.

Matkatoimistojen järjestämät matkat

Kotimaiset matkatoimistot tekevät tai ainakin pystyvät järjestämään muutaman vuorokauden kestoisia matkoja Varsovaan. Kysymyksessä ovat lähinnä viikonloppupaketit, joihin kuuluu lennot ja hotelli pariksi yöksi, ja hintaa tällaisilla matkoilla on normaalisti melkoisesti. Normaalia on se, että kesäkauden aikana tehty 3 vuorokauden matka maksaa 700–1000 euroa. Hotellit ovat aina hienoja, mutta perillä aikaa Varsovaan tutustumiseen jää kohtalaisen vähän.

Monet eri matkatoimistot tekevät etenkin kesäkaudella matkoja Puolan pääkaupunkiin. Matkatoimistojen tekemät matkat Varsovaan ovat lisääntyneet viime vuosina, sillä Varsova parantaa koko ajan otettaan ja se on entistä suositumpi kaupunkilomakohde.

Sellaiset vähän pienemmät matkatoimistot kuin Sagamatkat, Uniikkimatkat, Kymenmatkat ja Matka-Töysä tekevät erilaisia matkoja Varsovaan.

Myös kaikkein tunnetuimmat matkanjärjestäjät kuten Aurinkomatkat ja Tjäreborg tekevät matkoja Varsovaan, mutta suorat lennot muualta kuin Helsingistä ovat harvinaisia.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Jaroslaw Pocztarski /Flickr, Peter Forsberg
2019/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Muokattu: 30.11.2019  |  Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti