Puola – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Gdansk
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Matkailijoita Gdanskissa
Gdańskiin on hyvä suunnata mieluummin arkipäiviksi kuin viikonlopuksi, sillä etenkin toukokuusta lokakuuhun viikonloput ovat arkipäiviä huomattavasti vilkkaampia vierailuaikoja.

Matkat ja matkustaminen Gdańskiin

Gdańsk on kohde, jonne voi ympäri vuoden matkustaa omatoimisesti tai matkatoimiston järjestämälle matkalle. Omatoimisesti lentonsa ja hotellinsa varaava säästää kuluissa ja voi tehdä joustavamman matkan, jonka yhteydessä voi nähdä muitakin paikkoja.

Gdańskiin pääsee lentäen erityisen nopeasti Turusta ja Helsingistä, ja lautalla Suomesta sinne on ollut vähän yhteyksiä viime vuosina mutta Ruotsista voi paristakin satamasta yön yli siirtyä autolautalla Gdańskin omaan satamaan tai Gdynian satamaan.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Gdańskiin

Gdańskiin voi mennä omatoimisesti, jolloin lennot ja hotelli varataan itse, tai sinne voi matkustaa matkatoimiston järjestämälle matkalle. Omatoimisesti Gdańskiin matkaava voi säästää sekä majoitus- että matkustuskuluissa, sillä Gdańskiin voi lentää Turusta edullisesti, ja sieltä voi myös löytää majapaikan, joka on matkatoimistojen hienoja hotelleja edullisempi.

Omatoimimatkat

Wizzair lentää edullisesti Turun ja Gdańskin väliä, ja matkojen hinnat ovat melko vakaita ympäri vuoden. Wizzair nostaa hintojaan viime tipassa varauksia tekeville etenkin kesäkautena – hyvissä ajoin varaava sen sijaan saattaa saada hyvinkin halpoja lentolippuja ja monesti viikon etukäteen varauksensa tekevä maksaa vähän jos kone ei ole vielä täynnä. Edullisimmillaan Wizzairilla lento maksaa 10 euroa suuntaansa, mutta matkalaukusta joutuu aina maksamaan lisää, ja paljon lentoja on myös 15 eurolla. Jos saapuu pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa, on tavaroiden tuominen hankalaa eikä juomia voi kaupungista koneeseen tuoda. Gdańskin lentoasemalla on kuitenkin hyvät kaupat, niin että sieltä voi ostaa juomia, joita sitten voi ottaa kotiin mukaan. Turun lentoaseman [kartalla] sijainti on erittäin hyvä, sillä terminaalin vieressä on bussipysäkki, jolta pääsee linja-autolla numero 1 linja-autoaseman ja Kauppatorin kautta suoraan satamaan ja lipun voi ostaa kuskilta. Lentoasemalle on myös yksinkertaista siirtyä omalla autolla tai taksilla.

Helsingistä Gdańskiin voi lentää Finnairin koneilla, mutta ne ovat varsin hintavia, lukuun ottamatta tarjouksia, joita on hyvä katsella useita viikkoja etukäteen.

Norwegian lentää välilaskun kanssa Helsingistä Gdańskiin, ja jos onnistuu valitsemaan lentonsa oikein, voi se kestää vain kolme neljä tuntia suuntaansa.

Air Baltic on entistäkin parempi yhtiö matkustaa yleensä Riian kautta ja paitsi Helsingistä ja Turusta myös Tampereelta muualle. Gdańskiin sen kyydissä pääsee myös, mutta jotkut lennot voivat kestää lähes 10 tuntia, joten kannattaa katsella lyhyimpiä lentoja

Muitakin yhteyksiä on, ja toisten kaupunkien kautta voi myös matkustaa. Erilaisia lentoja on helppo katsella Skyscannerista.

Omio selvittää myös lentoja. Se on kätevä apuväline myös niille, jotka junalla tai bussilla haluavat matkustaa muualta Puolasta tai Euroopasta Gdańskiin tai sieltä johonkin muuhun Puolan tai Euroopan kaupunkiin.

Pakettimatkat

Gdańskiin voi lähteä matkatoimiston järjestämälle pakettimatkalle, jolloin lennot ja hotelli varataan matkatoimiston avustuksella. Matkatoimistojen matkat ovat entistä joustavampia, ja osa matkustajista ottaa mielellään pakettimatkan yksinkertaiseksi siksi, että koko matkan saan klikkauksella parilla varattua selvällä suomen kielellä.

Kaleva Travel tekee suosittuja kolmen vuorokauden pakettimatkoja, hotellit ovat tasokkaita ja lennot ovat suoria Finnairin lentoja. Matka-aikaa Helsingistä tulee pari tuntia, ja siirtyminen Gdańskin lentoasemalta keskustaan on taksilla nopeaa ja edullista. Kolmen vuorokauden matkat maksavat alimmillaan reilut 350 euroa.

Tjäreborg tekee myös pakettimatkoja Gdańskiin kuten muuallekin Puolan rannikolle. Kolmen vuorokauden matkan saa alimmillaan reilulla 200 eurolla.

Aurinkomatkat tekee sekin matkoja Gdańskiin, ja kolmen vuorokauden matkan voi saada alimmillaan reilulla 200 eurolla.

Parhaat matkustusajat

Heinä-elokuu on kallein matkustusaika, ja silloin Gdańskissa on tapana olla eniten matkustajia niin Suomesta kuin muualtakin. Hinnankorotuksia saattaa esiintyä myös pääsiäisenä ja joulunajasta loppiaiseen. Hinnat eivät silti merkittävästi nouse mihinkään vuodenaikaan, ja ne ovat suhteellisen vakaita ympäri vuoden. Majapaikat ovat kuitenkin kalliimpia kesäkaudella kuin talvella, ja myös viikonloput ja juhlapyhät ovat yleensä kalliimpia kuin arkipäivät.

Gdańsk on edullinen kaupunkilomakohde, jonne on hyvä matkustaa milloin tahansa, ja mikäli mahdollista, voi säästää jonkin verran ja nähdä nähtävyyksiä väljemmissä tiloissa välttelemällä elokuuta, jolloin etenkin saksalaiset turistiryhmät mieluusti tulevat kaupunkiin lyhyelle vierailulle. Mahdollisuuksien mukaan on aina hyvä suunnata Gdańskiin mieluummin arkipäiviksi kuin viikonlopuksi, sillä etenkin toukokuun alkupuolelta lokakuun loppupuolelle viikonloput ovat arkipäiviä huomattavasti vilkkaampia vierailuaikoja.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti