Espanja – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Alicante
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Rantaleluja (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Alicante on parhaimmillaan rantalomakohteena touko- ja kesäkuussa kuten myös syys- ja lokakuussa.

Lapsiperheen kanssa Alicantessa

Alicante on kohtalaisen hyvä matkakohde perheille, mutta keskikesät ja talvikausi eivät ole hyviä aikoja lomailla siellä. Alicante on valtaosan vuotta lämmin kaupunki, mutta talvi on sielläkin vähän ankea eikä kuuma keskikesä ole hyvä aika matkustaa Costa Blancalle.

Alicantessa on paljon kaikenlaista perheille keskustarannasta suuriin satama-alueisiin, ja sen ympäristössä on melkoinen määrä rantoja ja teemapuistoja, jotka touko- ja syyskuun välisenä aikana ovat hyviä vierailupaikkoja. Ruokailu, ostokset ja majoittuminen ovat kaikki helppoja ja varsin kohtuuhintaisia Alicantessa, ja siellä on kaikenlaista sen verran paljon, että etukäteen asioista selvää ottava saa lomastaan eniten irti.

Kannattaa myös katsoa Pienen matkaoppaan esittelemät vierailupaikat perheille, joilla on matkassa mukana lapsia tai teinejä.

Parhaat matkustusajat

Alicante on rantalomakohde vain kesäkauden ajan, mutta siellä on muulloinkin lämmintä ja sinne voi matkustaa valtaosan vuodesta. Parhaat matkustusajat ovat keväällä ja syksyllä, ja keskitalvi ja keskikesä ovat normaalia heikompia ajankohtia lomailla Alicantessa.

Alicante on parhaimmillaan rantalomakohteena touko- ja kesäkuussa kuten myös syys- ja lokakuussa. Muista kuukausista marraskuu ja joulukuun alkupuolikin ovat varteenotettavia matkustusaikoja, mutta tällöin ei välttämättä voi olla paljon rannalla eikä uiminen ole kaikkien mieleen. Alicanten rannalla on ihmisiä ja lämmintä keskipäivän aikaan alkutalveen asti, mutta tammi- ja helmikuu ovat tavallisesti turhan viileitä rannalla makailulle. Keväällä uimavedet lämpenevät hitaasti, ja merivesi on useimmille uimakelpoista vasta toukokuussa. Syksyllä vesi on lämmintä vuodenvaihteeseen asti, mutta lokakuussa on usein myrskyjä tai ainakin rankkasateita. Alicantessa voi uima-altaan äärellä ottaa aurinkoa ja uima-altaissa voi uidakin muulloin kuin keskitalvella, joten tietynlaiset järjestelyt voivat antaa lomalle rantalomatunnelmaa muulloinkin kuin kuumina kesäkuukausina.

Huonoin matkustusaika on keskikesä, sillä tällöin Alicante ja koko Costa Blanca täytyy juhlijoista, jotka aiheuttavat hämmennystä ja meteliä ympäri vuorokauden. Heinä- ja elokuu eivät välttämättä ole hyviä kuukausia lomailla Alicantessa tai Costa Blancalla, mutta tietysti tietyillä varotoimenpiteillä ja aikaisin varatuilla matkoilla tämäkin matkustusaika joillekin menettelee. Keskikesä on kallein ja vilkkain ajankohta matkustaa Alicanteen ja Costa Blancalle, ja tällöin varaukset kannattaa tehdä pitkiä aikoja etukäteen ja varautua siihen, että keskustan hiekkaranta ja monet muutkin rannat ovat viimeistä sijaa myöten täynnä.

Ruokailu

Alicantessa on hyvät ja edulliset ruoat, ja lapset ja nuoret löytävät sieltä kaikenlaista syötävää. Espanjalaiset ruoat ovat hyviä, ravintoloissa lapset otetaan huomioon ja palvelu pelaa lapsiperheille yleensä loistavasti.

Tapakset tarjoavat hyvän tilaisuuden maistella erilaisia paikallisia ruokia yhdessä koko perheen kanssa, paella on paikallinen riisipohjainen herkku joka on parhaimmillaan merenelävien kanssa ja italialaiset ruoat kuten pitsat ja pastat ovat yleisimpiä muualta tulevia ruokia. Myös sushia ja muita trendikkäitä ruokia Alicantessa on hyvin tarjolla, ja siellä on myös hyvä määrä thaimaalaisia ja muita aasialaisia ravintoloita.

Hyvä alue syödä ja tehdä elintarvikeostoksia on kauppahallin (Mercado Central) [kartalla] tienoo, sillä sen ympäristössä on useita hyviä kahviloita ja ravintoloita ja kauppahallin lisäksi valintamyymälä. Jos Alicantessa haluaa säästää ruokamenoissa ja tehdä syömisen helpoksi, kannattaa katsella keittomahdollisuudella ja jääkaapilla varustettua huoneistohotellia.

Ostokset

Alicante on varsin hyvä shoppailukaupunki, jossa on paljon kaikenlaista ainakin teini-ikään ehtineitä kiinnostavaa. Alicantessa ostoksia on mukava tehdä keskustan uudella puolella, johon kuuluvat rautatieaseman edustalla oleva Diputación Ensanche ja sen ja vanhankaupungin välissä oleva Centro. Rautatieaseman lähistöllä on hyviä ostoskatuja, joilla on paljon olennaisia vaatekauppoja ja muita liikkeitä.

Toisin kuin vanhassakaupungissa kaupat ja kauppakeskukset ovat keskustan uudella puolella avoinna hyvin ilman siestoja. Sunnuntaisin on avoinna entistä enemmän kauppoja, ja takuuvarmimmin ympäri vuoden avoinna ovat ostoskeskukset. Niistä Plaza Mar 2 [kartalla] Marq - Castello -aseman lähellä on suurin, ja keskustassa yöpyvän on helpoin vierailla satamassa olevassa Panoramis-ostoskeskuksessa [kartalla]. Valintamyymälöitä on keskustassa hyvä määrä, ja esimerkiksi kauppahallin tienoo, Mercado-aseman vieressä, on hyvä paikka hakea ruokia ja juomia.

Liikkuminen paikasta toiseen

Alicanten keskustaan on helppo tulla lentoasemalta, ja C-6-linja kulkee tiuhaan tahtiin lyhyessä ajassa rautatieaseman kautta sataman edustalle (Plaza Puerta del Mar). Jos haluaa varata hotellin niin, että saapuminen on helppoa, kannattaa valita hotelli keskustan uudelta puolelta, satamasta tai vanhastakaupungista, joille on lentokenttäbussipysäkiltä kävelymatka. Muilla matkoilla ei linja-autoa juuri tarvita, paitsi jos haluaa lähteä laitakaupungille eikä käyttää taksia.

Jos mielii Benidormiin tai muualle rannikolle, on keskustan kohdalla maan alla kulkeva raitiovaunu (tram) erittäin kätevä ja kohtuuhintainen menopeli, ja numero 1 suuntaa Benidormiin. Muitakin raitiovaunulinjoja on, ja monet niistä kulkevat Luceros-aukion kautta. Tabarca-saarelle pääsee satamasta lautalla, ja jos mielii Murciaan tai Elcheen katsomaan palmumetsiä, kulkee niihin päärautatieasemalta paikallisjuna, jolla voi vierailla molemmissa paikoissa saman päivän aikana.

Alicantessa voi ajella bussilla paikasta toiseen, mutta kaupunkia tuntemattomalle se onnistuu vain tarkkaan linjoja ja niiden reittejä tutkimalla. Raitiovaunut ovat kätevämpiä, ja jos mielii esimerkiksi San Juaniin pääsee sinne monella eri raitiovaunulinjalla. Taksi on perheille tietenkin hyvä, ja taksilla ajaminen on varsin edullista ja ongelmatonta.

Pienen matkaoppaan muilla sivuilla on lisätietoa saapumisesta Alicanteen ja liikkumisesta Alicantessa.

Parhaat alueet lapsiperheille

Alicantessa parhaat alueet on melko nopeasti kartoitettu, ja lapsiperheet löytävät mieleiset paikat pian saapumisen jälkeen. Lähes ympäri vuoden Postiguet-ranta vanhankaupungin edustalla on elämän keskipiste, ja sen rantapromenadilla on mukava kävellä, pysähtyä terassille tai jopa kuntoilla. Rannalla on muulloin kuin keskikesällä paljon tilaa, ja sen alueella on leikkipaikkoja, jotka ovat toiminnassa ympäri vuoden.

Rannan vieressä on vanhakaupunki, jonka kujat kannattaa koluta läpi muulloin kuin iltapäiväsiestan aikana, ja rannan toisella puolella on laaja satama-alue, jonka Marina eli huvipursisatama on hyvä paikka viettää aikaa. Siellä on upeita veneitä, ravintoloita ja kaikenlaista ihmettelemistä, ja siellä on hyvä käydä kävelyllä. Sataman edustalla kulkeva, Esplanadina tunnettu promenadi on sekin mukava, ja pitkän kesäkauden aikana sillä on valtava määrä terasseja ja myös kojuja, joissa myydään käsitöitä, taidetta ja muita tyypillisiä tuliaisia.

Esplanadin takana on La Zona eli Alicanten keskustan uudemman puolen ravintola- ja illanviettoalue, jolle on hyvä lähteä tapaksille tai muutenkin syömään. Keskustan uudet osat ovat varsin laajoja, eikä siellä ole miellyttävää summamutikassa harhailla, joten reitit on hyvä katsoa kartasta etukäteen. Parasta tunnelmaa on yleisesti Ramblana [kartalla] tunnetun puistobulevardin varrella, ja se kulkee kätevästi kauppahallilta satamaan.

Parhaat hotellit lapsiperheille

Lapsiperheille parhaat hotellit ovat Alicantessa sataman Marinassa, keskustan uusissa osissa ja Alicanten laitaosissa, joissa on paljon uima-altailla ja muilla lisukkeilla varustettuja hotelleja. Satamassa on suuria ja ylellisiä hotelleja, joilla on uima-altaat, ja keskustan uudella puolella on jonkin verran uima-altaalla varustettuja hotelleja. Jos haluaa uida talvellakin, on hyvä katsoa hotelli, jossa on sisäuima-allas. Vanhakaupunki on pieni ja tunnelmallinen alue, mutta lapsiperheille se ei välttämättä ole hyvä eikä se missään nimessä ole hyvä alue niille, jotka haluavat liikkua ympäriinsä vuokra-autolla.

Lisää: Hyviä hotelleja lasten kanssa matkustaville

Lisätietoa

Barcelo Experinces antaa lisävinkkejä Alicanteen matkaaville perheille

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Jerry /Flickr
2016/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti