Eniten katsotut Ateena-vinkkimme:
#1 #2 #3 #4 #5
Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogán on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Ateena
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Pubi, Plateia Iroon
Plateia Iroon -aukion seutu on parhaita paikkoja viettää iltaa Ateenassa. Sen ympäristössä on vilkasta valtaosan vuodesta etenkin viikonloppuiltaisin.

Ilta- ja yöelämä

Ateenan yöelämä on tunnettua vilkkaudestaan, ja siellä on hyvä siirtyä iltaisin viettämään iltaa ainakin myöhäisen illallisen ja parin viinilasillisen kanssa.

Nuorille ja menoa hakeville Monastirakin ja Omonian välimaastossa sijaitseva Psiri on hyvä paikka, jossa on baareja ja monenmoista illanviettopaikkaa. Sen lähellä sijaitseva Gazi on jo vuosikymmenen ollut paras paikka lähteä seuraamaan keikkoja, tiskijukkia ja muutakin ohjelmaa, ja siellä on melkoisesti baareja ja klubeja. Gazi on myös tunnettu siitä, että siellä on paljon elävää kreikkalaista musiikkia soittavia paikkoja, joita on myös Psirissä. Halpoihin baareihin mieltyneille näitä lähellä oleva Omonia-metroaseman tienoo on ainakin jossakin määrin raisu paikka, jossa on paljon baareja ja halpoja ravintoloita, ja sama pätee viereiseen Exarchiaan. Varttuneempaan makuun Monastirakin ja Syntagman välissä olevat kadut ja niiden vieressä oleva Plaka tarjoavat parhaat puitteet tyypilliselle kreikkalaiselle illanvietolle.

Kesällä Ateena on kuuma paikka öisinkin, ja tällöin paikalliset siirtyvät rannikolle juhlimaan. Esimerkiksi Glyfada, Voula ja Vouliagmeni ovat rannikolla paikkoja, joihin on hyvä lähteä iltaa viettämään.

Psiri ja lähialueet

Psiri (tunnetaan myös Psyri-nimisenä), joka sijaitsee Monastirakin metroaseman vieressä, Ermou-kadusta pohjoiseen kohti Omonia-aukiota, on etenkin Plateia Iroon -keskusaukionsa [kartalla] tienoilla parhaita paikkoja viettää iltaa Ateenassa. Sen ympäristössä on vilkasta valtaosan vuodesta etenkin viikonloppuiltaisin, mutta siellä on myös muina iltoina melkoisesti ihmisiä. Täällä on monenmoista paikkaa ruokailulle tai drinkille, ja täällä viihtyvät niin paikalliset kuin turistitkin.

Kreikkalaiseen tyyliin tänne tullaan muutenkin kuin alkoholia nauttimaan, esimerkiksi myöhäiselle jäätelölle tai kakkukahveille. Tämä on paikka, jossa iltaa voi siirtyä viettämään jo varhain, ja monilla paikoilla on täällä klo 17-19 aikoihin tarjouksia. Hintataso vaihtelee melkoisesti täällä paikasta toiseen, ja ruokalistojen tutkiminen on kannattavaa. Sisäänheittäjät tosin tulevat heti häiritsemään, ja listojen tutkiminen voi vaatia sinnikkyyttä. Esimerkiksi pieni kahden desin pullo ouzoa voi maksaa mitä tahansa 5 ja 10 euron välillä. On hyvä olla kuitenkin tietoinen siitä, että jos sen kanssa tilaa hanavettä, jota Ateenassa voi hyvin juoda, ei siitä joudu maksamaan lisää. Myös jäät ovat aina ilmaisia, aivan kuten pähkinät ja kaikki muu, mitä pöytään tuodaan ilman tilausta. Jos haluaa pelata varman päälle, tuo tarjoilija poikkeuksetta laskun ruokien ja juomien kanssa, ja tästä voi tarkistaa, ettei pähkinöistä oteta maksua niin kuin joissain Euroopan kaupungeissa.

Muualla Psirissä on melko vähän mitään menoa. Se on hivenen vaarallisen oloinen ja arveluttava paikka, eikä siellä kannata turhaan vaellella juuri mihinkään vuorokaudenaikaan, sillä siellä on kulkukoiria ja varsin epämääräisiä katunäkymiä, etenkin lähellä Omonia-aukiota. Onpa alueella melko helppo eksyäkin.

Psirin vieressä Monastiraki- ja Thissio-metroasemien välillä kulkeva Ermou on hyvä baari- ja ruokapaikkakatu. Sen varrella on muutama baari ja ravintola, joissa on kreikkalaista elävää musiikkia lähes joka ilta. Lähellä Psiriä toinen katu, jolla on paljon illanviettopaikkoja, on Aiolou toisella puolella Athinas-valtakatua. Niitä on etenkin sen varrella olevan Agias Irinis -aukion [kartalla] laitamilla ja lisää läheisillä Skouze- ja Kalamiotou-kaduilla.

Gazi

Kerameikos-metroaseman vieressä oleva Gazi on kohonnut viime vuosikymmenen aikana suosituksi illanviettopaikaksi, joka tunnetaan etenkin elävää musiikkia soittavien klubiensa ja yökerhojensa takia. Psirissä tai muualla aivan ytimessä niitä ei ole paljon. Korttelit metroasemalta pohjoiseen esimerkiksi Triptolemou-kadun [kartalla] varrella ja lähellä ovat parhaita illanviettopaikalle tai öiselle diskolle. Iera Odos -katu [kartalla] on tunnettu siitä, että siellä on paljon kreikkalaista musiikkia soittavia baareja ja klubeja.

Vaikka Gazissa on eniten klubeja ja baareja metroasemasta pohjoiseen, ei sen eteläpuoltakaan kannata väheksyä. Paljon illanviettopaikkoja on myös Persefonis-, Dekeleon- [kartalla] ja Elasidon-kaduilla.

Omonia ja Exarcheia

Omonia-aukiosta pohjoiseen sijaitsevat korttelit etenkin Vathis-aukion [kartalla] tienoilla ja Lavriou-aukion [kartalla] tuntumassa ovat huumeidenkäyttäjien ja maksullisten naisten suosiossa olevia alueita, mutta niiden lähellä on illanviettopaikkoja niille, jotka eivät vähästä säikähdä ja jotka haluavat nauttia kaupungin edullisimpia juomia ja kenties myös syödä autenttisen arabialaisen kebabin tai muun aterian. Täällä on baareja, joista saa olutta alkaen alle parilla eurolla. Ne ovat parhaiten avoinna muulloin kuin sunnuntaisin tai juhlapyhinä, mutta monet paikat sulkevat ovensa aikaisin, jo klo 21. Näin ollen tänne on hyvä lähteä aikaisemmin illalla, mikä onkin alueen luonteeseen nähden paras aika vierailla siellä. Tämä on hyvä illanviettopaikka niille, joiden hotelli on alueen lukuisten edullisten hotellien joukossa, mutta tänne ei kyllä kannata juuri muualta kaupungista erikseen lähteä.

Omonia-aukion tuntuma siitä etelään ja sen vieressä oleva Exarcheia ovat tunnettuja siitä, että Ateenan arkeologinen museo sijaitsee siellä, ja näin monet turistit tulevat käymään täälläpäin kaupunkia. Kenties parempi vaihtoehto illanvietolle halvassa baarissa onkin opiskelijoiden ja vaihtoehtoihmisten suosiossa oleva Exarcheia, jonka Exarchion-aukio [kartalla] ja siltä lähtevä Valtetsiou-katu ovat hyviä paikkoja illanvietolle, hyvin lähellä arkeologista museota. Kaupunginosassa on paljon menopaikkoja myös Strefi-kukkulan juurella olevissa kortteleissa [kartalla].

Monastiraki ja Plaka

Monastiraki-metroaseman tienoo on hyvä paikka illanvietolle Psirissä ja sen lähellä, mutta sen toisella puolella on illanviettoa, joka soveltuu erityisen hyvin aikuiseen makuun ja perheille. Monastiraki-aukiolta lähtevä Mitropoleos on osin kävelykatu. Heti Monastirakin kulmauksessa on Thanasis Kebab ja monia muita ravintoloita, joilla on kohtuuhintaiset ruoat ja juomat ja jotka ovat erityisesti turistien ja juhlatuulella olevien aikuisten paikallisten ja perheiden suosiossa. Täällä on hyvät terassit, kielitaitoiset ja mukavat tarjoilijat ja myös musiikkia.

Lähellä Monastirakin aukiota ja metroasemaa sijaitsee Plaka, jonka pääkorttelisto sijaitsee Akropoliin kukkulan ja kansallispuiston välimaastossa. Täällä on mukava pariskuntien, perheiden ja ylipäätään aikuiseen makuun mieltyneiden istuskella terassilla, syödä tyypillisiä paikallisia ruokia, juoda kenties paikallista Alfa- tai Fix Hellas -olutta ja kuunnella perinteistä kreikkalaista musiikkia terassilla tai sitten viihtyisissä sisätiloissa. Tässä Ateenan vanhankaupungin tapaisessa korttelistossa on kyllä muunkinlaisia paikkoja, kuten länsimaista musiikkia soittavia klubeja ja baareja, ja tämä on hyvä kohde ainakin yhdelle illalle kenelle tahansa Ateenaan suuntaavalle.

Kesäkauden illanviettopaikat

Kesäisin bileet ja klubit siirtyvät valtaosin rannikolle, ja kesäkuun alusta elokuun loppuun etenkin todella bailaamaan haluavat suuntaavat rannikolle. Glyfada, Voula, Faliron ja Vouliagmeni ovat kaikki paikkoja, joille voi lähteä illanviettoon. Monille rantapaikoille pääsee raitiovaunulla, joka lähtee Syntagma-aukion vierestä, kansallispuiston edustalta, ja siihen kelpaavat normaalit matkaliput.

Kattavaa tietoa Ateenan yöelämästä

Homot ja lesbot

Ateenasta on tulossa yhtä suuri kohde homoille ja lesboille kuin Mykonos on, ja etenkin Gazissa on paljon diskoja ja muita menopaikkoja alan ihmisille.

Esimerkiksi Sodade (Triptolemou 10) [kartalla] on hyvä paikka homoille, ja lesbot viihtyvät Eyelandissa (Keleou 1-5) [kartalla]. Hyvin lähellä Eyelandia sijaitsee Alexander Sauna [kartalla], jossa on kaikenlaista porealtaista kuntosaliin. Suosittu hotelli alan ihmisten keskuudessa on suuri kattoterassilla varustettu Fresh Hotel, ja hyvä heteroidenkin suosiossa oleva tyypillinen kreikkalainen taverna Gazissa on Kanella [kartalla].

Alternative Athens järjestää kävelykierroksia homoille ja lesboille, ja niiltä saa varmoja vinkkejä kaupungin elämään. Kreikan lesbosivusto on hyvä apu kaupunkiin matkaaville, ja alan matkatoimisto puolestaan on Gay Travel Greece.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2015/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti