Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
koristekuva Prahaan pääsee Helsingistä useilla eri lentoyhtiöiden suorilla lennoilla, mutta myös Tampereelta ja Turusta on lentoja Riian kautta Prahaan. Kulkeminen lentoasemalta ytimeen bussilla ja metrolla on vaivatonta ja ruuhkatonta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Playa Dorada -ranta, Playa Blanca
Suomalaiset matkatoimistot tekevät eniten matkoja kuvan Playa Blancaan ja Puerto del Carmeniin, mutta myös Costa Teguiseen ja Arrecifeen tehdään pakettimatkoja.

Lanzaroten matkat, lennot ja saapuminen perille

Tällä sivulla kerrotaan, minkälaisia lomavaihtoehtoja Lanzarotelle on, minkä hintaiseksi matkan voi odottaa tulevan ja minkälaista hintatason vaihtelua matkalle on mihinkin vuodenaikaan odotettavissa. Lisäksi luodaan katsaus siihen, miten Lanzaroten lentokentältä pääsee etenemään saaren kaupunkeihin.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Lanzarotelle

Suomesta voi talvikaudella matkustaa Lanzarotelle yhden tai kahden viikon pakettimatkalle, jotka tulevat kalleimmiksi koulujen lomien aikaan ja etenkin joulu- ja hiihtolomilla. Omatoimisesti saarelle voi matkustaa koska tahansa. Lentää voi parhaiten kuitenkin marras- ja maaliskuun välisenä aikana, jolloin Pohjois-Euroopasta Kanarialle tehdään eniten matkoja. Jotkin lentoyhtiöt lentävät kuitenkin saarelle ympäri vuoden, ja näin omatoimisesti matkustavan on hyvä lähteä tutustumaan Lanzaroteen silloin, kun mieli tekee.

Suomalaiset matkatoimistot tekevät eniten matkoja Playa Blancaan ja Puerto del Carmeniin, mutta myös Costa Teguiseen ja Arrecifeen tehdään pakettimatkoja. Aurinkomatkat tekee Lanzarotelle matkoja talvikaudella, ja valittavana on 1-4 viikon lomia mutta myös 5 vuorokauden lomia. Mitä lyhyempi pakettimatka on, sitä kalliimmaksi se vuorokautta kohden tulee, ja matkustaminen on huomattavasti kalliimpaa vilkkaina matkustusaikoina, kun muutkin ovat suuntaamassa lomalle. Muutkin matkatoimistot, kuten Apollomatkat ja Lomamatkat, tekevät pakettimatkoja Lanzarotelle.

Omatoimimatkustaja on aina vapaampi ja maksaa yleensä vähemmän kuin pakettimatkalle lähtevä, ja omatoimimatkailijalle on joustavuudesta huomattavaa taloudellista hyötyä. Mikäli onnistuu lentämään silloin, kun väkeä ei ole kovin paljon liikkeellä, voi esimerkiksi tammikuun ensimmäisen viikon jälkeen aina helmikuun puoleenväliin asti lentää saarelle hyvinkin edullisesti, etenkin Britannian tai Keski-Euroopan kautta. Myös Espanjasta on paljon edullisia lentoja Lanzarotelle, ja esimerkiksi Ryanair lentää tiiviiseen tahtiin Manner-Euroopasta Lanzarotelle.

Suomesta suoraan Lanzarotelle voi lentää kohtuuhintaan Norwegianin koneilla, jotka lentävät saarelle pari kertaa viikossa Helsingistä marraskuun ja maaliskuun välisenä aikana. Myös Iberia ja Air France tekevät välilaskullisia lentoja Helsingin ja Lanzaroten välillä.

Siirtyminen Lanzaroten lentoasemalta pääkaupunki Arrecifeen

Lanzaroten lentoasemalta on lyhyt, reilun 10 minuutin bussimatka pääkaupunki Arrecifeen. Matka maksaa tätä nykyä 1,40 euroa suuntaansa, ja bussilinjat 22 ja 23 kulkevat usein lentoaseman ja Arrecifen väliä. Ne kulkevat keskustan vieressä olevien bussipysäkkien ja -asemien ohitse, ja varsin kätevä pysäkki on Intercambiador-asema, joka sijaitsee Playa del Reducto -hiekkarannan vieressä. Asemalta kulkee harvakseltaan paikallisbussi kohti keskustan pohjoisosia, mutta se liikkuu varsin harvoin, yleensä kerran tunnissa. Lipun voi ostaa kuljettajalta. Myös lentokenttäbussiin ostetaan lippu kuljettajalta, ja tätä varten on hyvä olla mukana pientä rahaa: yli 10 euron setelit eivät busseissa käy.

Taksi on erinomainen liikkumistapa pienellä Lanzarotella, ja taksimatka Arrecifen ja kentän välillä maksaa 10-12 euroa suuntansa. Taksilla voi hyvin edullisesti siirtyä Intercambiador-linja-autoasemalta mihin tahansa pääkaupungin osaan, jos hotelli ei sijaitse bussiaseman lähellä.

Siirtyminen Lanzaroten lentoasemalta muualle saarelle

Playa Honda

Samat linja-autot 22 ja 23 kulkevat Playa Hondan kautta, eikä matka kestä kuin pari minuuttia. Taksimatka kentän ja Playa Hondan välillä on tietenkin sekin lyhyt ja edullinen.

Puerto del Carmen ja Playa Blanca

Puerto del Carmeniin on yhtä helppo matkustaa kuin pääkaupunkiinkin, ja tämä lyhyt matka on helppo tehdä bussilla 161. Matka maksaa 1,40 euroa, ja lipun saa kuljettajalta. Tärkeintä on olla selvillä, millä pysäkillä Puerto del Carmenissa jää pois, sillä siellä melkein joka hotellilla on bussipysäkki.

Sama linja-auto 161 kulkee myös saaren eteläkärjen lomapaikkaan, Playa Blancaan. Tänne on vähän pidempi matka, mutta kuitenkin alle tunnin. Myös Playa Blancassa on hyvä tietää, missä hotelli sijaitsee. Linja-auton päätepysäkki on Estación de Guaguas -linja-autoasema. Reilut kolme euroa maksavan lipun saa kuljettajalta.

Taksilla on helppo kulkea Puerto del Carmeniin, matka ei montaa euroa maksa ja perille pääsee varmasti. Playa Blancaan on enemmän matkaa, mutta homma toimii hyvin, kuten muillakin saaren taksimatkoilla. Kiinteät taksat eri paikkojen välillä ovat tavallisia, ja ne ovat nähtävillä taksitolppien yhteydessä.

Siirtyminen muualta Kanarialta Lanzarotelle

Lanzarotelle on helpoin siirtyä eri yhtiöiden aluksilla Fuerteventurasta, mistä Corralejosta tulee useita erilaisia aluksia pitkin päivää. Matka Playa Blancan ja Corralejon välillä kestää 20-30 minuuttia. Edestakaiset liput ovat aina edullisimpia, ja matka suuntaansa maksaa yleensä 12-20 euroa. Isommilla aluksilla matka taittuu 20 minuutissa, mukaan voi ottaa auton ja laiva on melko vakaa. Pienemmillä aluksilla matka taittuu puolessa tunnissa, siinä ollaan ulkosalla luonnonvoimien armoilla ja laiva kyllä yleensä heiluu melkoisesti, vaikka meri näyttääkin tyyneltä. Sekä Playa Blancan että Corralejon satamissa on kojuja, joista saa lippuja ennen matkaa, ja isompien alusten aikatauluja ja hintoja voi tarkastella etukäteen Armaksen ja Fred Olsenin verkkosivuilta.

Armaksen aluksilla voi kulkea sekä Playa Blancasta että Arrecifestä muille Kanariansaarille, kuten Gran Canarialle ja Teneriffalle.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti