Turkki – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Belek
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Vesiliukuja Belekissä
Belek on erinomainen lomakohde lapsiperheille. Rannan ja hotellien uima-altaiden lisäksi Belekissä on vesipuistoja, ja niitä on myös lähitienoilla.

Perheet, Belekin lähistön vierailupaikat, matkat ja majapaikat

Perheen kanssa Belekissä

Belek on erinomainen lomakohde lapsiperheille, jotka haluavat paistatella auringossa, oleskella rannalla tai harrastaa urheilua. Belekissä on kuitenkin hyvin kuumaa juhannuksen tienoilta aina syyskuun loppupuolelle, eikä se keskikesällä ole kaikkein paras paikka lähteä harrastamaan muita kuin vesilajeja.

Rannan ja hotellien uima-altaiden lisäksi Belekissä on vesipuistoja, ja niitä on myös lähitienoilla. Rannalla voi tehdä kaikenlaista sellaista kuin Välimeren rannoilla yleensäkin, ja sieltä voi vuokrata laitteita tai lähteä veneretkelle.

Golfia pelaaville perheille Belek on paratiisi, sillä siellä voi niin halutessaan keskittyä vain pelaamiseen. Kenttiä on useita ja siellä on mahdollista vaikka joka päivä pelata eri kentällä.

Tennistä on sitäkin kaiken ikäisten hyvä pelata Belekissä, ja Belekissä on mahdollista myös ratsastaa.

Belekissä ja sen hotelleissa on hyvät ruoat, jotka maistuvat lapsille. Turkkilaiset ovat myös hyvin lapsiystävällisiä, niin että lapset otetaan joka paikassa huomioon. Belek on erittäin turvallinen kohde lapsiperheille, ja sinne matkustavalle rauhallinen ja turvallinen loma on taattu. Se ei kenties anna juuri minkäänlaista tuntumaa turkkilaiseen elämänmenoon, mutta päiväretki Antalyaan on kannattava. Se on suuri etelänmaan kaupunki, jossa on kylläkin paljon turisteja mutta jossa on myös paljon autenttista turkkilaista elämänmenoa.

Shuttle Direct antaa vinkkejä Belekiin suuntaaville perheille.

Lähistön nähtävyydet ja päiväretkikohteet

Belekin lähistöllä Turkin etelärannikolla on muutamia vierailupaikkoja, joissa voi harkita käyvänsä loman aikana. Matkustaminen Belekin hotelleilta ei kuitenkaan ole helppoa, ja paras tapa mennä jonnekin on hurauttaa sinne suoraan taksilla. Taksit eivät ole ihan kotimaan hinnoissa, mutta ne ovat kalliita Turkin yleiseen hintatasoon verrattuna. Jos matkaan lähtee muutaman hengen porukka, ei matka Antalyaan tai muualle rannikolle tule kovin kalliiksi. Taksilla voi myös mennä Belekiin, mistä voi sitten bussilla siirtyä Antalyaan, joka on paras päiväretkikohde Belekistä. Busseilla siirtyminen onnistuu huonosti myöhään illalla, ja jo alkuillasta ne liikkuvat harvemmin kuin päivisin. Myös viikonloppuisin niitä on paljon vähemmän liikkeellä kuin viikolla.

Muista vierailupaikoista Side on rantalomakohde, jossa on hyvät rannat, ravintolat ja kaupat, mutta siirtyminen sen ja Belekin välillä julkisilla ei ole suositeltavaa. Taksilla voi periaatteessa milloin tahansa vierailla Sidessä tai missä tahansa muussa Belekin lähellä olevassa paikassa.

Go Turkey Tourism esittelee Turkin Rivieraa.

Matkustaminen Belekiin omatoimisesti

Belekiin voi matkustaa omatoimisesti, jolloin lennetään Antalyan lentoasemalle. Sieltä on vain noin 35 kilometrin matka Belekiin, ja matka on paras tehdä taksilla tai muulla yksityiskyydillä. Matkalle ei tule kovin paljon hintaa, eikä Belekiin ole kovin helppo julkisilla saapuakaan. Jos Belekistä mielii lähteä käymään muualla, kuten Antalyassa, on myös sellainen matka kaikkein helpointa tehdä taksilla.

Finnair on paras lentoyhtiö Antalyan lentoasemalle haluaville. Lennot voivat olla yllättävän edullisia, ja niitä on melko usein.

Antalyan lentoasemalta Belekiin

Antalyan lentoasemalta voi kulkea noin 35 kilometrin matkan Belekiin kohtuuhinnalla, ja paikalla on myös isoja takseja, joihin mahtuu enemmän kuin neljä henkeä.

Taksi
Antalyan lentoasemalta voi kulkea noin 35 kilometrin matkan Belekiin taksilla. Paikalla on myös isoja takseja, joihin mahtuu enemmän kuin neljä henkeä.

Antalya Airport Transfer on yksi toimija, joka vie nopeasti Belekiin. Jos heiltä tilaa kyydin, odottaa joku kyltin kanssa saapuvien lentojen aulassa.

Suntransfers on aktiivinen Turkin etelärannikolla, ja sen kyydissä matka on usein edullisempi kuin monen muun yhtiön.

Antalya Transfers Club vie lentoasemalta suoraan mille tahansa Belekin hotellille.

Myös Shuttle Direct toimittaa matkustajia Antalyan lentoasemalta Belekiin.

Matkat Belekiin

Belekiin tehdään pakettimatkoja, joista monet ovat golf-matkoja. Hotelleissa on hyvät palvelut, kylpylöitä ja muitakin harrastusmahdollisuuksia uimisesta tennikseen, joten niihin voi hyvin lähteä minkälaiselle matkalle tahansa. Perheiden ja golfaajien lisäksi pariskunnat viihtyvät hyvin Belekissä.

Suomalaisista matkatoimistoista Detur on erikoistunut Turkin-matkoihin ja tekee matkoja Belekiin. Lentoja on paitsi Helsinki-Vantaalta myös joistain muista kaupungeista.

Myös muut suuret kotimaiset matkatoimistot tekevät matkoja Belekiin. Niihin kuuluvat Tjäreborg ja Aurinkomatkat.

Myös TUI, Ongolf-matkat ja Matrix Golfmatkat järjestävät matkoja Belekiin.

Yleistä tietoa Belekin hotelleista

Belekiin voi hyvin lähteä myös omatoimimatkalle, jolloin siellä voi viettää lyhyemmän tai pidemmän ajan kuin matkatoimiston järjestämällä matkalla. Ei olisi lainkaan hullumpi idea viettää Belekin lisäksi aikaa vaikka Antalyassa, jossa lähin lentoasema sijaitsee, sillä se on entistä parempi lomakaupunki, jossa on kaikki suuren kaupungin palvelut ja muut ominaisuudet.

Hotellin uima-altaalla
Hotelli kannattaa varata läheltä rantaa, ja jos Belekiin lähtee golf mielessään, kannattaa valita hotelli, jolta on helppo kulkea golf-kentille. Lähes kaikilla hotelleilla on uima-allas, ja monella on oma kaistale rannalla.

Belekissä on paljon all inclusive -hotelleja, joissa kaikki ruoat ja juomat nautitaan hotellissa. Vaikka yleensä tällaisessa hotellissa yöpyminen ei ole kannattavaa, ei Belekissä ole kovin paljon hyviä ravintoloita. Monet hotellit ovat kuitenkin hyvin varusteltuja, ja vaikka ei ottaisikaan all inclusive -hotellia, voi valtaosan aterioista syödä silti siellä ja halutessa voi mennä myös muualle syömään.

Belekissä hotelli kannattaa varata läheltä rantaa, ja jos sinne lähtee golf mielessään, kannattaa valita hotelli, jolta on helppo kulkea golf-kentille tai jolta on järjestetty kuljetus golf-kentille. Lähes kaikilla hotelleilla on uima-allas, ja monella hotellilla on oma kaistale rannalla. Belekissä on ainakin kesäkuun alusta syyskuun loppuun niin kuuma, että ilmastointi on lähes välttämätön. Belekissä kuten muuallakin Turkissa vesijohtovedellä ei kannata kuin pestä hampaansa, eikä Turkkiin matkustava tarvitse sähkölaitteita varten adapteria.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Suomalaisten suosiota nauttiva hotelli on Limak Arcadia Golf Resort. Se sijaitsee rannalla, siltä on lyhyt matka keskustaan ja sillä on erityisen hyvä uima-allas. Se on erittäin suosittu hotelli, johon varaus kannattaa tehdä kuukausia etukäteen.

Monipuolinen hotelli, jossa on uima-allas ja kaikki mahdolliset höysteet kylpyläpalvelut mukaan lukien on Paloma Grida Village Spa. Se sijaitsee rannan vieressä, ja se on monia muita alueen hotelleja jonkin verran kohtuuhintaisempi.

Jos haluaa yöpyä huvilassa, johon mahtuu maksimissaan 8 henkilöä, on Pelelope Villa erinomainen majapaikka. Sen pihamaalla on uima-allas, ja huviloissa on kaikki mahdolliset varustukset. Alueella on useita samanlaisia kreikkalaistyylisiä tilavia huviloita, mutta varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Aivan huvila-alueen vieressä on myös golf-kenttä, eikä rantakaan ole kovin kaukana.

Kaikki Booking.comin majapaikat Belekissä

Muualla netissä olevaa asiaa Belekistä ja Turkista:

Ulkoministeriön tiedote Turkkiin matkustaville

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti