Puola – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Gdynia
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lasten leikkipaikka rannalla Gdyniassa
Gdynian ranta sopii pienillekin lapsille, ja siellä on isot leikkialueet, joilla on kaikenlaista sellaista mikä kiinnostaa perheen pienimpiä.

Perheet, liikkuminen, Gdynian-matkat ja hotellit

Perheen kanssa Gdyniaan

Gdynia on erinomainen kohde perheille, ja se on Gdańskia tai Sopotia parempi yöpymispaikka niille, jotka haluavat tutustua sen nähtävyyksiin ja muuhun tarjontaan. Gdyniassa on keskikesälläkin rauhallista, eikä siellä juhlita äänekkäästi öisin, toisin kuin Sopotissa ja myös Gdańskissa.

Gdynian ranta sopii pienillekin lapsille, ja siellä on isot leikkialueet, joilla on kaikenlaista sellaista mikä kiinnostaa perheen pienimpiä. Teineillekin ranta tarjoaa kaikenlaista, ja Gdyniaan voi hyvin lähteä lähes minkälaisen ryhmän kanssa tahansa. Sen päälaiturilla on kaksi alusta, joista myös teinit voivat pitää, ja laiturilla on myös akvaariomaailma ja mahdollisuus nousta merirosvolaivan kyytiin. Laiturilla on myös erinomaiset, kohtuuhintaiset ruokapaikat, joista saa nopeasti eteensä kalaruokia ja muitakin ruokia.

Gdynia on monipuolinen ja rauhallinen vierailupaikka perheille, ja siellä voi hyvin viihtyä muutaman päivän. Gdyniasta voi helposti ja nopeasti käydä Gdańskissa ja Sopotissa, ja koko tällä Kolmoiskaupungin alueella voi hyvin kesäkauden aikana viettää viikon tai pari.

Yksi Gdynian vetonaula on Reda Aquapark [kartalla], joka sijaitsee noin vartin taksimatkan päässä Gdynian keskustasta. Siellä on viikonloppuisin usein jonoja, joten muut päivät ovat parempia vierailuaikoja. Se on hyvin avoinna, vähintään klo 9–22 mutta koko kesän ja talviviikonloppuisin klo 23 asti.

Julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Gdynia on melko pieni paikka, eikä siellä välttämättä kannata käyttää linja-autoa tai muita julkisia menopelejä. Taksilla voi kulkea kohtuuhinnalla, jos siltä tuntuu, mutta majapaikka kannattaa ottaa läheltä rantaa ja pääkatua (10 Lutego). Rannalta on reilun vartin kävelymatka rautatieasemalle, jolta pääsee noin 10 minuutin välein kulkevilla junilla vartissa Sopotiin ja 40 minuutissa Gdańskiin. Lippu pitää ostaa aseman lipputiskiltä etukäteen, ja liput ovat edullisia.

Taksi on tietenkin lomalla varteenotettava kyyti, ja Puolassa taksilla ajelu on erilaisissa hinnoissa kuin kotimaassa. Taksilla voi hurauttaa Gdańskiin asti alle 25 eurolla, ja Gdynian rajojen sisällä taksikyydit ovat muutaman euron hintaisia. Takseja voi yleensä nähdä aseman tienoilla, ja sellaisen voi koska tahansa tilauttaa paikalle vaikka ravintolan tai hotellin välityksellä.

Blue Taxi on yksi Gdynian taksiyhtiöistä.

Juna Gdyniaan Gdanskin päärautatieasemalla
Gdańskista siirrytään junalla Gdyniaan. Matkaan voi lähteä suoraan Gdańskin lentoasemalta tai Głowny-päärautatieasemalta.

Matkat ja matkustaminen Gdyniaan

Gdyniaan ei tehdä tällä hetkellä järjestettyjä matkoja, mutta omatoimimatkan järjestäminen on helppoa. Lentoja on paljon Turusta, josta etenkin Air Baltic ja Wizz Air lentävät Gdańskiin. Lentoja on monta kertaa viikossa, ja Wizz Airin kyydissä hinnat alkavat 10 eurosta. Air Balticin lennot ovat kuitenkin välilaskullisia, ja on kannattavaa kiinnittää huomiota siihen kuinka kauan Riiassa joutuisi jatkolentoa odottelemaan.

Helsingistä Gdańskiin pääsee Finnairilla, ja lentoja on päivittäin. Ne ovat kuitenkin huomattavasti hintavampia kuin Wizz Airin lennot.

Tietoa sekä matkoista Gdańskiin että saapumisesta sinne saa Pienen matkaoppaan Gdańskin-oppaasta.

Siirtyminen Gdańskin lentoasemalta Gdyniaan

Gdańskin lentoasemalta voi siirtyä junalla suoraan Gdyniaan. Lentoaseman rautatieasemalla pitää mennä laiturille, joka on kauimpana itse terminaalista ja varmistaa, että juna kulkee Gdynian pääasemalle (Gdynia Głowna). Lipun voi ostaa ennen junaan nousemista, mutta nykyään se voi onnistua junassakin. Asiasta kannattaa kysyä, sillä entistä useammissa junissa Puolassa on itse junissa lippuautomaatteja. Matka kestää alle tunnin, ja Gdynian päärautatieasema on reilun vartin kävelymatkan päässä rannalta. Aseman edustalla on lähes aina takseja asiakkaita odottelemassa.

Gdańskin lentoasemalta voi siirtyä ainoalla sallitulla taksiyhtiöllä eli Neptunilla Gdynian keskustaan noin 120 złotylla eli vähän alle 30 eurolla. Hinta on tätä korkeampi viikonloppuisin ja öisin.

Laivat Gdyniasta Karlskronaan

Jos haluaa saapua Gdyniaan Ruotsista tai mennä Gdyniasta Ruotsiin laivalla, vie Stena Line matkustajia Verköön, joka on 10 kilometrin päässä Karlskronasta. Jos matkassa on jalkapelillä, pääsee satamaan [kartalla] linja-autolinjoilla 150, F ja 4, ja matkalle tulee hintaa alle euro. Taksi vie sataman ja muun kaupungin välillä alle viidellä eurolla.

Gdynian satamaa on uusittu ja uusi terminaali valmistuu pian, joten pienet muutokset ovat mahdollisia. Turisti-infosta, joka on rautatieaseman vieressä, voi hyvin kysyä asiasta.

Hotellit ja muut majapaikat

Jos haluaa yöpyä Gdyniassa, on siellä jonkin verran majapaikkoja mutta ei yhtä paljon kuin Sopotissa tai Gdańskissa. Gdynia ei ole ehkä kovin hohdokas paikka viettää koko lomaa, mutta se on keskikesällä rauhallinen paikka ja se on perheille soveltuva yöpymispaikka. Gdyniasta pääsee nopeasti muualle rannikolle, mutta jos mieluummin on kansainvälisessä ja eläväisessä rantalomapaikassa, on vartin junamatkan päässä oleva Sopot parempi yöpymispaikka.

Gdyniassa on paljon edullisia majapaikkoja, ja niin halutessaan sieltä saa tasokkaan kahden hengen huoneen 20–30 eurolla. Hotelleja on vähemmän kuin huoneistoja, ja huoneistot ovat jonkin verran hotellihuoneita edullisempia.

Gdyniassa majapaikan on hyvä olla lähellä rantaa ja päälaituria, sillä silloin kaikki on lähellä. Rautatieasemalle on reilun vartin kävelymatka, mutta matkalaukkujen kanssa sen voi kulkea taksilla alle viidellä eurolla.

Jos haluaa yöpyä aivan rannalla, kaiken keskipisteessä, on Błękitny Żagiel kohtuuhintainen mutta pidetty hotelli. Se on uusi, siisti ja kaikin tavoin toimiva. Edullisimmat huoneet maksavat 40–50 euroa, mutta jos haluaa aamiaisen, voi hintaa tulla noin 60 euroa.

Samantyylinen hotelli on myös rannan ja päälaiturin vieressä sijaitseva Mercury Gdynia Centrum, josta saa huoneen 40–50 eurolla.

Jos yöpyy mieluummin isossa huoneistossa, on rannan ja päärautatieaseman välimaastossa sijaitseva Starowiejska 9 Aparments pidetty ja tasokas ratkaisu. Se on vähän edullisempi kuin hotellit, ja siellä voi parhaimmillaan yöpyä 30–40 eurolla.

Jos haluaa yöpyä Gdynian näyttävimmässä hotellissa, josta on hienot näköalat ja joka on päälaiturin vieressä, on päälaiturin vieressä oleva, Marriott-ketjun neljän tähden hotelli oikea paikka. Sieltä on upeat näkymät, aamiainen on saanut kiitosta ja hotelli on kansainvälisen luokan majapaikka. Huoneita on eri hintaisia, mutta siellä voi yöpyä alkaen noin 60 eurolla.

Kaikki Booking.comin majapaikat Gdyniassa

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti