Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Torinoon ei ole Suomesta paljon suoria lentoja, mutta lähistöllä sijaitsee muita lentoasemia, joilta voi siirtyä nopeasti Torinoon. Jos saapuu Milanoon tai sen lähellä sijaitsevaan Bergamoon, on molemmista hyvät yhteydet Torinoon. Matkaan kuitenkin kuluu huomattavasti pidempään kuin jos laskeutuu Torinon omalle lentoasemalle.
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Cloves-kauppa Sorrentossa
Nahkatuotteet lompakoista kenkiin, käsilaukkuihin vöihin ja muihin tuotteisiin ovat hyviä ostoksia Sorrentossa.

Shoppailu, ruokailu ja yöelämä Sorrentossa

Ostokset

Paras paikka suorittaa ostoksia Sorrentossa on sen centro storico -vanhakaupunki, joka on täynnä kävelykatuja ja kujia. Paljon liikkeitä on Piazza Tasso -aukiolla, ja siltä lähtevät kävelykadut kuten Via San Cesareo ja Corso Italia ovat hyviä niin kaupoiltaan kuin kahviloiltaan ja ravintoloiltaankin.

Yksi hyvä liike näillä kaduilla on Sapori e Colori 8 (Via San Cesareo 57), josta saa limoncello-sitruunaviinaa, joka onkin parhaita ostoksia Sorrentossa. Lähellä sijaitseva Limonoro (Via San Cesareo 51) on toinen paikka, josta saa limoncelloa, ja täällä myös pääsee näkemään, miten tätä juomaa oikein valmistetaan. Kolmas paikka limoncellolle, viineille ja muille alkoholijuomille samalla kadulla on L’Alambicco (Via San Cesareo 15), missä voi maistella juomia ennen niiden hankkimista.

Nahkatuotteet lompakoista kenkiin, käsilaukkuihin vöihin ja muihin tuotteisiin ovat hyviä ostoksia Sorrentossa. Niitä on hyvä käydä katselemassa Lolanda Moda e Accessori -liikkeessä (Via San Cesareo 15). Nahkatuotteiden lisäksi muodikkaat vaatteet ja ajaton muoti niin naisille kuin miehillekin ovat hyvin esillä Sorrenton vanhassakaupungissa.

Paikallinen taide ja käsityöt ovat nekin hyviä ostoksia. Ne ovat hyviä tuliaisia, ja niitä tulee vastaan vanhassakaupungissa. Etenkin puutuotteet ovat tyypillisiä Sorrenton tienoon käsitöitä.

Elintarvikkeet ovat nekin hyviä ostoksia, ja Napolin tienoo on tunnettu hedelmällisestä maaperästään. Oliiviöljyt, jotka maksavat 3–5 euroa litra, muut oliivituotteet kuten saippuat ja voiteet, pastat, pastakastikkeet ja säilötyt hedelmät ja mausteet, leivät, juustot ja monet muut tuotteet ovat hyviä ostoksia Sorrentossa. Sorrenton vanhakaupunki on turisteille suunnattu shoppailupaikka, jossa hinnat voivat olla korkeampia kuin Napolissa, ja paljon shoppailemaan mielivien onkin hyvä suunnata Napoliin tekemään edullisempia ostoksia paremmin valikoimin.

Markkinat tarjoavat hyvän mahdollisuuden tehdä halpoja elintarvikeostoksia samoin kuin normaalia edullisempia vaate- ja muitakin ostoksia. Markkinat pidetään tiistaisin rautatieaseman takana, Via San Renato -kadun varrella.

Sorrenton kaupat pitävät turisteille suunnattuja putiikkeja ja suurempia liikkeitä lukuun ottamatta pitkän siestan. Etenkin vanhassakaupungissa on hankala suorittaa ostoksia viikolla noin klo 13–16.00 ja lauantaisin klo 13.00 jälkeen. Sunnuntaisin liikkeet ovat yleensä kiinni. Viikolla liikkeet ovat avoinna sekä ennen että jälkeen siestan 3–4 tunnin ajan.

Sorrento Tour sivustolla on Lisätietoa Sorrenton shoppailumahdollisuuksista.

Ruokailu ja ravintolat

Sorrentossa on hyvät ruoat, joita tarjotaan kaupungissa varsin kohtuulliseen hintaan. Sorrento on kuitenkin turistien suosima paikka, jossa on paljon ylihintaisia ravintoloita, joista monet voivat tarjota korkeintaan keskinkertaisia ruokia. Enemmän autenttisia ravintoloita on lähellä sijaitsevan Napolin centro storico -vanhassakaupungissa, jossa ei juurikaan huonoja ravintoloita ole ja jossa alle 10 eurolla voi nauttia huippuluokan aterian.

Sorrentossa tyypillinen paikallinen annos on gnocchi a la sorrentina eli tomaattikastikkeessa ja mozzarellajuustossa uunissa paistettua gnocchia. Tyypillisiä ovat myös merenelävät, joita on niin eksoottisia kuin tuttujakin. Aina hyviä valintoja ovat frutti di mare eli merenelävät pastan kanssa tai pitsan päällä.

Pitsaa syömään haluavien on hyvä varmistaa, että ravintolassa on puulämmitteinen uuni, joka on ainoa oikea uuni pitsan tekemistä varten. Pitsat ovat täälläpäin yksinkertaisia, niin että suosituimpia ja parhaimpia pitsoja ovat marinara, jossa on pelkkää tomaattia, valkosipulia ja basilikaa, ja margherita, jossa on tomaattia ja mozzarellaa.

Mozzarellaa tulee monen ruoan kanssa, mutta ainoa oikea mozzarella on mozzarela di bufala eli puhvelinmaidosta tehty mozzarella. Pasta-annokset ovat nekin toteutukseltaan yksinkertaisia ja hyvin maukkaita, ja ne valmistetaan aina tuoreista paikallisista aineksista. Gelato eli jäätelö ja erilaiset jälkiruoat kuten leivokset ja kakut ovat nekin erinomaisia, ja niitä tulee Sorrentossa loman aikana maisteltua.

Ravintolavinkkejä

Jos haluaa syömän pääkadun varrelle tyypilliseen paikalliseen ravintolaan, on O Parrucchiano (Corso Italia 71) hyvä valinta. Saman kadun varrella hyvä ja edullinen pizzeria on De Franco (Corso Italia 265). Hyvä edullinen ravintola, joka ottaa vastaan myös isoja ryhmiä, on Il Leone Rosso (Via Marziale 25). Hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat hyvän aterian korkeatasoisessa ravintolassa, on In Bufalito (Via Fuoro 21), joka tarjoaa Sorrenton tienoolle tyypillisiä juustoja ja muita alueen tyypillisiä ruokia, kuten puhvelinlihaa ja salsiccia-makkaraa.

Kaupungin hienoimpia ravintoloita on Michelin-tähtiravintola Il Buco (Rampa Marina Piccola 5) alhaalla satamassa. Hyvä vaihtoehto kasvisruokailijoille on Mondo Bio (Via degli Aranci 146), josta saa soijapapukeittoa, tofupalloja ja muita ruokia, jotka ovat vähän erilaisia joka päivä.

Monet ravintolat kuten In Bufalito ja Il Buco eivät ole avoinna joulu-helmikuussa, ja monet hienot ravintolat ovat avoinna vain lounaalle ja illalliselle. Pizzeriat ja edulliset ravintolat samoin kuin kahvilat ovat yleensä avoinna aamusta iltaan.

Jäätelöä on hyvä lähteä syömään Davideen (Via Giuliani 35), jossa on tarjolla enemmän paikallisia makuja kuin muissa gelaterioissa.

Esimerkiksi Sorrento Tour -sivustolla on lisätietoa Sorrenton ravintoloista.

Yöelämä

Sorrento on kesäkaudella normaalia italialaista kaupunkia menevämpi paikka illanvietolle, ja sen keskusta ja satama ovat täynnä toinen toistaan houkuttelevampia drinkkipaikkoja. Keskikesän ulkopuolella yöelämä on laimeaa, eikä kesälläkään ole mitään hurjia koko yön kestäviä bileitä tiedossa, mutta Sorrento on valtaosan vuodesta hyvä paikka nauttia yömyssy yhdessä sen monista terasseista tai viinibaareista. Edullista viiniä juomaan mieliville Bollicine (Via dell’Accademia 9) on hyvä, yksinkertainen illanviettopaikka. Cafe Latino (Vico i Fuoro 4a ) on terasseineen hyvä paikka cocktailille. Piazza Tasso -pääaukiolla sijaitseva Fauno on suurine terasseineen keskeinen paikka tarkkailla keskustan ihmisvilinää, mutta tämä ei ole mikään edullinen paikka. Samassa osoitteessa sijaitsee myös Fauno Notte -yökerho.

Sorrentossa on baarien lisäksi mahdollisuus keilata (Bowling Sorrento, Via Sant’Antonio) ja mennä elokuviin (Armida, Corso Italia 119 ja Tasso, Piazza Sant’Antonio 25).

Sorrento Tour -sivustolla on lisätietoa Sorrenton illanviettomahdollisuuksista.

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Nähtävää ja koettavaa perheille sekä lähistön nähtävyydet.


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/11

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti