Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Pärnu
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ravintolan terassi Pärnussa
Kaupungin toinen pääasiallinen ravintolaseutu on rannan tuntumassa. Siellä on ravintoloita niin kesäisin rannalla kuin muinakin aikoina hotellien yhteydessä ja muissakin rakennuksissa.

Ravintolat, ruoka ja ruokailukulttuuri

Pärnun ravintolat ovat viime vuosina parantaneet otettaan, ja siellä voi nykyisin syödä entistä tasokkaampia ja monipuolisempia ruokia. Pärnun pääasialliset ravintola-alueet ovat ydinkeskustassa ja rannan tuntumassa, eikä kummaltakaan tarvitse lähteä muualle syömään. Ruokien joukossa on paljon pitsaa, pihvejä, pastaa, aasialaisia ruokia, grillilihoja ja hampurilaisia, ja sieltä löytyy nykyisin lähes kaikkea mahdollista.

Ruoat eivät ole mitenkään pilkkahintaisia, mutta Pärnussa pystyy syömään ja juomaan huomattavasti kotimaata edullisemmin hinnoin. Parhaiten Pärnussa on ravintoloita avoinna kesäkauden aikana, ja syyskuulta huhtikuulle osa ravintoloista sulkeutuu kokonaan tai on avoinna vain viikonloppuisin.

Pärnun parhaat ravintolaseudut

Pärnussa on muutama pääasiallinen ravintolakatu, joista Kuninga ja Rüütli ovat ydinkeskustassa ja yksi eli Supeluse on lyhyen matkan päässä rannan keskiosista, joissa sijaitsevat sellaiset maamerkit kuin Mudaravila ja Rannahotell. Vanhankaupungin kortteleissa Rüütlin kanssa saman suuntainen Kuninga ja muutama Rüütlin sivukatu ovat otollista maastoa ravintolalle.

Muualla kaupungissa kuten Tallinnan portin ympäristössä on ravintoloita aika hajanaisesti, ja sama pätee sataman ympäristöön. Rannalla on entistä paremmat kahvilat ja muut palvelut kesäkauden aikana, ja siellä voi nykyään entistä monipuolisemmin haukata jotakin pieneen tai suureen nälkään.

Rüütli, Kuninga ja ydinkeskustan muut ravintola-alueet

Pärnun ravintola- ja baarimaailmat ovat tällä vuosikymmenellä kokeneet melkoisen muutoksen, ja etenkin kesäaikaan Pärnua on vaikea uskoa ravintoloiden puolesta samaksi kaupungiksi kuin se vuosikymmen sitten oli. Sinne on ilmaantunut kaikenlaisia uusia ravintoloita, jotka monasti ovat tasokkaampia ja luonteeltaan kansainvälisempiä kuin vanhemmat ravintolat. Monissa ravintoloissa osataan suomea, sillä suomalaiset ovat Pärnussa ehdottomasti suurin turistiryhmä, ja suomalainen löytää helposti ydinkeskustasta haluamansa laisia ruokia.

Rüütlin ravintolat eivät kenties ole kaupungin parhaita, mutta siltä löytyy helposti mieleinen ravintola. Vanha turistien suosikki on Nikolai-kadun kulmauksessa oleva Nikolai Lehtla, jonka terassilla tapaa kesäisin aina suomalaisia. Sillä on monipuolinen ruokalista, josta löytyy kaikkea mahdollista aasialaisista keitoista pippuripihviin, ja se on erinomainen ravintola perheille ja porukoille.

Ravintola Munga-kadulla
Mungan varrella ja lähistöllä on useita terasseja niin kahviloilla kuin ravintoloillakin.

Jos haluaa säästää ravintolamenuissa ja syödä paikallisten kanssa, on Kadri Nikolai Lehtlaa vastapäätä autenttinen paikallinen ruokala. Sieltä saa kotiruokia, joiden joukossa on silliä ja uutta perunaa, ja sieltä saa myös erinomaisia kahvileipiä ja jälkiruokia. Ateriat maksavat 3–7 euroa, ja esimerkiksi annos uusia perunoita ja silliä maksaa alle 4 euroa.

Useita ravintoloita on Munga-kadun kulmauksessa, jossa esimerkiksi on vuonna 2016 avattu Bison, ja se on erikoistunut hampurilaisiin, pihveihin ja grillilihoihin.

Mungan varrella ja lähistöllä on useita terasseja niin kahviloilla kuin ravintoloillakin, ja yksi edullisimpia paikkoja syödä ja juoda löytyy Mungan ohi kulkevasta Lastepark-puistikosta, missä kesäterassilla varustettu kioskimainen baari on kesäisin lähinnä paikallisten suosiossa.

Eniten baareja ja ravintoloita Rüütlillä on lähellä Hommiku-kadun kulmausta, missä on useita erilaisia, niin uusia kuin vanhojakin ruokapaikkoja, kuten nepalilainen ravintola Mt Everest, josta saa myös muualta Aasiasta peräisin olevia ruokia. Lähellä sitä oleva Rüütlihoov on monipuolinen ravintola, josta saa myös tyypillisiä virolaisia ruokia, ja sen sisäpihalla on mukava kesäisin syödä, joskin se on saanut ristiriitaista palautetta. Kadun varrella on myös Ephesus, joka on edullinen, perheiden mieleen oleva pizzeria ja kebab-ravintola.

Ravintola Hommiku-kadulla
Hommikulla on useita erilaisia baareja ja ravintoloita vierekkäin.

Jos haluaa nähdä useita erilaisia baareja ja ravintoloita vierekkäin, on Rüütlin ja Kuningan välissä kulkeva osa Hommiku tähän hyvä katu. Kadun varrella on useita kesäterasseja, ja varsinaisista ravintoloista huomion arvoinen on georgialainen ravintola Kolhethi. Kadun varrella on myös Peetri Pizzan piste, ja sehän on Viron suosituin pizzeriaketju ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen ruokapaikka, joka soveltuu etenkin perheille. Kadun ravintoloista ehdottomasti arvostetuin on Lime Lounge, ja suomalaiseen baarityyliseen makuun erityisen soveltuva on City Pubi.

Paljon ravintoloita on myös Kuninga-kadulla, jolla huomio kannattaa kiinnittää ainakin armenialaiseen, suurella kesäterassilla varustettuun Arm-Araratiin, joka on numerossa 17.

Tyyliä ja korkeaa tasoa Kuningan varrella löytyy Mon Amista, ja Edelweiss numerossa 15 on viihtyisä, suuren ruokalistan omaava paikka, joka soveltuu mitä erilaisimpiin tilaisuuksiin kesät talvet.

Huomionarvoinen paikka aterialle tai kahville on ehdottomasti myös Hotel Victoriassa oleva Cafe Grand (Kuninga 25), joka on pieni, tunnelmallinen ja illanviettopaikaksikin soveltuva klassinen kahvila-ravintola.

Rüütlin ja Kuningan sivukaduista Pühavaimu ei ole ravintoloiltaan kaupungin parhaita, mutta sillä on useita baareja ja kahviloita, joilla on suositut kesäterassit. Suomalaisia kiinnostaa aina Söörikukohvik numerossa 15, sillä sen munkkikahvit ovat maineeltaan kaupungin parhaat. Kahvilasta saa myös ruokia, ja se on kadun varrella varsin huokeahintainen valinta myös aterialle.

Pizzeria Steffani Nikolai-kadulla
Hyvä Rüütlin ja Kuningan sivukatu on Nikolai, jolla Steffani on hyvä valinta korkeatasoiselle pitsalle.

Toinen hyvä Rüütlin ja Kuningan sivukatu on Nikolai, jonka suurella kesäterassilla varustettu Steffani (Nikolai 24) on hyvä valinta korkeatasoiselle pitsalle tai muulle aterialle, mutta sinne on kesäisin usein jonoa. Steffanilla on toinen piste myös aivan rannan lähellä, Mudaravilan vieressä, osoitteessa Ranna puiestee 1, joten rannalta ei tänne asti kannata pitsalle lähteä.

Rüütlin ja Kuningan katujen alkupäässä, lähellä Tallinna Värav -porttia on muutama ravintola niille, joilla on majapaikka sataman ja Terviksen suunnalla. Ravintoloita ei ole montaa, mutta jos sieltä haluaa kävellä keskustaan syömään, on Tallinnan portille huomattavasti lyhyempi matka kuin muualle ydinkeskustaan. Baar Tallinna Värav on aivan portilla oleva baarimainen ravintola, ja sieltä saa erilaisia ruokia ja juomia, jotka sopivat varttuneeseen suomalaiseen makuun. Sen vieressä oleva uudehko Passio on nuorekas ja trendikäs paikka, joka on usein hyvin vilkas ja josta saa parhaiten pasta-annoksia ja pihvejä. Sataman vieressä, Pärnujoen rannalla oleva Pärnu Jahtklubi (Lootsi 6) on oiva ruokapaikka vähän erilaisessa ympäristössä. Sen virolaiset perinneruoat ovat pidettyjä, ohjelmaa on kesät talvet ja lapsetkin viihtyvät siellä hyvin.

Muilla keskustan kaduilla on myös ravintoloita, ja siellä voi kävellä bongailemassa sopivan näköistä ruokapaikkaa muuallakin kuin Rüütlillä tai Kuningalla. Yksi pidetty ruokapaikka, joka on Rüütlin sivukadulla, on ainakin Postipoiss-ravintola (Vee 12), jonka blinit ja pelmenit ovat kaupungin parhaita venäläisiä ruokia.

Yksi ydinkeskustassa sijaitseva paikka, jossa on ravintoloita, pikaruokapisteitä ja muita ruokapaikkoja, on ostoskeskusten hallitsema alue [kartalla], joka on linja-autoasemaa vastapäätä. Sieltä löytyy ruokapaikkoja sekä ostoskeskuksista että muualta, ja etenkin nuorekkaista ruoista pitävät löytävät sieltä jotakin suuhun pantavaa samalla kun tekevät ostoksia.

Toinen keskustan varteenotettava ruokailualue, joka tosin on vähän matkan päässä ydinkeskustasta, on torin ympäristö, jolla on muutama ravintola. Paras valinta torin yhteydessä on kalaruokia tarjoava Kalamajukas (Suur-Sepa 18) [kartalla], mutta niin se kuin muutkin ravintolat ja kahvilat torin tuntumassa ovat yllättävän hintavia.

Karuselli-ravintola Supeluse-kadulla
Paras katu rannan lähistöllä löytää ravintola monen joukosta on Supeluse-katu.

Ranta-alue ja rannalle johtavat kadut

Toinen pääasiallinen ravintolaseutu kaupungissa on rannan tuntumassa. Siellä on ravintoloita niin kesäisin rannalla kuin muinakin aikoina hotellien yhteydessä ja muissakin rakennuksissa. Rantapromenadin liepeillä olevat ravintolat ovat yleensä tasokkaita, hintavia ja tunnelmallisia ruokapaikkoja. Kesäisin ulkona terassilla tai puutarhassa syöminen on suosittua, ja kesä–elokuussa kaikki ateriat nautitaan ulkosalla. Ravintoloiden lisäksi rannan tuntumassa on kahviloita, joista saa paitsi kahvileipiä myös ruokia, ja monet kahvilat muuntuvat illan pimetessä illanviettopaikoiksi.

Paras katu rannan lähistöllä löytää ravintola monen joukosta on Supeluse-katu [kartalla], jota pitkin on mukava kävellä ydinkeskustan ja rannan väliä. Kadulla on kaksi eri kohtaa, jotka ovat lähellä toisiaan ja joilla on normaalia enemmän kahviloita ja ravintoloita. Toinen on Karuselli-kadun kohdalla kadun ydinkeskustan puoleisessa alkupäässä, ja toinen on A.H. Tammsaare puiesteen risteyksessä, missä on mahdollista syödä erittäin hyvinkin.

Villa Wesset
Villa Wessetin ravintola kuuluu Pärnun pidetyimpien joukkoon.

Kadun varrella on paljon kesäterasseja, ja sen varrella olevien majapaikkojen yhteydessä kuten Villa Wessetissä on ravintoloita myös. Villa Wessetin ravintola kuuluu Pärnun pidetyimpien joukkoon.

Supeluse yltyy kaupungin parhaaksi ruokia tarjoavaksi kaduksi muutaman viikonlopun aikana heinä- ja elokuussa. Pärnu maitsete uulits -tapahtuma tuo katuruokia rannan lähistölle ja siellä kannattaa iltapäivisin käydä. Kadulla on musiikkia, ohjelmaa myös lapsille ja kaikki ruoat ovat perinteisiä katuruokia, joista osa on ulkomailta.

Jos Supelusea jatkaa kohti rantaa, kulkee läpi puiston, ja vastaan tulee parempia ravintoloita kuin Supelusella nykyisin on. Yksi kaupungin pidetyimpiä ravintoloita ja pidetyin pizzeria on Steffani (Ranna puiestee 1), joka on avoinna vain kesäisin. Sen vieressä sijaitsevan Mudaravilan eli nykyisin Hedon-hotellina tunnetun kompleksin ravintola Raimond on rannan pidetyin ja arvostetuin ruokapaikka. Vähän matkan päässä siitä sijaitseva Kuursaal (Mere pst. 22) on Viron suurimpia ja suosituimpia ravintoloita, mutta se kuten monet muutkin ravintolat on päivittäin avoinna vain kesäkauden aikana, muulloin perjantaisin ja lauantaisin.

Rannahotell (Ranna pst. 5) on klassinen valinta kesäiselle aterialle hiekkarannalla, ja myös sen ruoat kuuluvat rannan pidetyimpiin.

Uusin paikka kahville, muulle juomalle tai ateriallekin on hyvillä näkymillä varustettu Rannakohvik, jonka ruoat ovat saaneet ristiriitaista palautetta.

Muista rannan ruokapaikoista kylpyläkompleksi Tervise Paradiis (Side 14) on täydessä toiminnassa ympäri vuoden. Siellä on useita eri baareja ja ravintoloita, joiden joukossa on kolme täysin erilaista ruokapaikkaa.

Rannan toisella puolella on vähemmän ravintoloita, mutta keskustan ja rannan puolivälissä sijaitseva Villa Ammende (Mere pst. 7) on varma valinta tyylikkäälle, hintavalle ja korkeatasoiselle ravintolakokemukselle. Sen puutarha on satumainen paikka aterialle kesäisin, ja sen hulppeat sisätilat tarjoavat yhtä unohtumattoman ravintolakokemuksen talviaikaan.

Lisää ravintoloita:

TripAdvisorin sivuilta voi löytää mitä erilaisimpia ravintoloita

Grillattua kalaa ja perunamuusia
Lounasaika tuo erilaisia tarjouksia miltei kaikkien ravintoloiden tarjontaan.

Ravintoloiden tyypilliset ruoat

Kuten muuallakin Virossa Pärnussa ravintolat tarjoavat vain ajoittain paikallisia ruokia, ja erilaiset fuusioruoat, venäläiset ruoat ja aasialaiset ruoat ovat nykyään kaikkein yleisimpiä ruokia kaupungin ravintoloissa. Kaupungissa on tyypillisiä virolaisia ruokia tarjoavia ravintoloita, kuten Jahtklubi (Lootsi 6), ja monista sen keskustan ja ranta-alueen tasokkaista ravintoloista saa korkeatasoisia ruokia, jotka ovat saaneet innoitteensa Viron kansallisruoista.

Yleisiä Pärnussa niin rannalla kuin keskustassakin ovat lomalaisten suosimat ruoat, kuten kana- ja lihapihvit ranskalaisten kanssa, pitsat, pastat, hampurilaiset ja muut helposti alas menevät ruoat, joiden hintataso on kaupungissa kohtuullinen. Lounasaika tuo erilaisia tarjouksia miltei kaikkien ravintoloiden tarjontaan, ja tällöin voi löytää kaikenlaisia ruokia virolaisista aasialaisiin ja kansainvälisiin fuusioihin.

Pitsat ovat Pärnussa hyviä, ja niitä voi maistella useassakin pizzeriassa. Hyvää mainetta on saanut Steffani (Nikolai 24), jonka kesäterassilla on mukava syödä ja juoda ja jolla on rannalla vain kesäisin avoinna oleva toinen ravintola (Tammsaare puiestee 28) [kartalla]. Hampurilaista mielivän ei Pärnussa kannata ottaa sellaista missä tahansa, vaan sellainen on hyvä syödä hampurilaisiin erikoistuneessa ravintolassa kuten Rüütlin ja Mungan kulmauksessa olevassa Bisonissa. Pitsaakaan ei kannata missä tahansa tilata, vaan Steffanin kaksi pistettä ovat ehdottomasti parhaita ravintolassa syödylle pitsalle, ja Peetri Pizzan pitsat ovat varsin hyviä kotiin vietäviä aterioita.

Pärnun muut ruoat ovat lähinnä aasialaisia ruokia, venäläisiä tai muualta entisen Neuvostoliiton alueelta tulevia ruokia, ja niiden lisäksi siellä on jonkin verran keskiaikaisia ruokia. Aasialaiset ruoat ovat sushin johdolla varsin suosittuja ja edullisempia kuin Suomessa. Aasialaiset ravintolat eivät kuitenkaan ole kauhean pidettyjä, ja esimerkiksi Hotell Rüütlin vieressä oleva monipuolinen Asian Village (Rüütli 51a) on saanut ristiriitaista palautetta eri puolilta Aasiaa tulevista ruoistaan.

Kasvisruoat

Pärnu ei ole mikään paras ravintolakaupunki kasvisruokavaliota noudattaville, mutta siellä on tarjolla lihattomia ruokia ja siellä on nykyisin muutama kasvisruokiin erikoistunut ravintola. Keskustasta saa vegaaneillekin soveltuvia aterioita La Bocasta (Nikolai 13) ja muutama kasvissyöjille soveltuva ravintola on toisella Rüütlin sivukadulla, jolla sijaitsee vegaaneillekin soveltuva kahvila ja viinibaari Piccadilly (Pühavaimu 15). Keskustan ulkopuolella sijaitseva Kahvila Kroon (Riia mnt 71) on paikka, josta saa virolaisia ruokia kasvisversioina, mutta siellä on myös liharuokia.

HappyCow listaa kaikki Pärnun kasvissyöjille ja vegaaneille suunnatut ravintolat.

Ravintola-kahvila rannalla
Pärnun ravintoloiden hintataso on kohonnut melko korkeaksi, ja kalliita ravintoloita on etenkin rannan tuntumassa.

Hintataso, juomaraha, maksukortit ja ruokailuajat

Pärnun ravintoloiden hintataso on kohonnut melko korkeaksi, ja muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta siellä joutuu maksamaan ravintolaruoista huomattavasti enemmän kuin vielä muutama vuosi sitten. Suomalainen voi kuitenkin lohduttautua sillä, että ruoat ovat edullisempia kuin useimmissa kotimaan ravintoloissa, ja vaikka ruokajuomien hinnat ovat nousseet, ovat ne silti edullisempia kuin Suomessa.

Kalliita ravintoloita Pärnussa on etenkin rannan tuntumassa ja ydinkeskustan hienoimmissa rakennuksissa, mutta niissäkin hintataso on alhaisen alkoholin hinnan siivittämänä melkoisesti kotimaata edullisempi.

Edullinen lounas
Halvan lounaan tai perusaterian illalliseksi saa paikallistenkin suosimista konstailemattomista ravintoloista 4–6 eurolla.

Halvan lounaan tai perusaterian illalliseksi saa paikallistenkin suosimista konstailemattomista ravintoloista 4–6 eurolla. Illallinen viineineen hienossa paikassa maksaa vähintään 15–20 euroa per henki, joskin kannattaa pitää mielessä, että alkoholijuomat eivät enää Virossa ole hullunhalpoja ja niiden runsas nauttiminen nostaa aterian hintaa melkoisesti. Halvimmat tuopit irtoavat reilulla kolmella eurolla, mutta ravintoloissa tuoppi kuten viinilasikin maksaa yleensä 3–5 euroa.

Pärnussa ei ole välttämätöntä jättää juomarahaa monessakaan paikassa, sillä siellä on paljon itsepalveluravintoloita, joissa ruoat tilataan tiskiltä ja maksetaan saman tien. Varsinaisissa ravintoloissa, joissa on pöytiintarjoilu, loppusummaa on hyvästä palvelusta ja kunnollisesta ruoasta johtuen hyvä pyöristää ainakin seuraavaan viiteen tai kymmeneen euroon.

Maksukortit käyvät Pärnussa hyvin, ja siellä on mahdollista lähes paikassa kuin paikassa maksaa kortilla. Maksukortilla voi maksaa myös pieniä ostoksia, kuten yhden tuopin, ja Pärnun baareissa, kahviloissa ja ravintoloissa on kotimaan tyyliin maksupäätteet tiskillä.

Pärnun ravintolat ovat hyvin avoinna aamiaiselta myöhäiseen illalliseen. Monet aamiaista tarjoavat paikat ovat avoinna viimeistään klo 9 lähtien, jotkin tätäkin aiemmin, ja etenkin baarimaiset ravintolat ja rannan ruokapaikat ovat avoinna kesäkaudella ainakin klo 23–24 asti, ja ruokia voi monissa ravintoloissa tilata vielä klo 22 jälkeenkin. Paikalliset käyvät keskustan ravintoloissa lähinnä lounaalla, eikä lounasajan noin klo 10.30–14.00 lisäksi ravintoloissa juurikaan ole muita tarkkoja ruokailuaikoja. Lomalaisten hallitsemassa Pärnussa ruokia tarjotaan ja syödään rentoon tyyliin pitkin päivää ja kesällä myöhäänkin illalla, varsin kohtuullisella hinnalla ja ilman turhia rajoituksia alkoholin tarjoilemisen suhteen.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Olis kiva tietää kohtuuhintaisista buffetaamiaisista, kun meillä on huoneistomajoitus Milena apartmentissa. Missä lähin buffetaamiainen? /Jäbä

Olemme viettäneet Pärnussa yhden viikon kesälomastamme jo noin 10 vuoden ajan. Ympäristö rantoineen on hieno, mutta ravintoloitten palvelutasossa on vielä paljon parantamisen varaa. Esimerkkinä Pärnun Jahtiklubi pienvenesatamassa: ruoka on erinomaista, mutta palvelu ala-arvoista: hidasta, kylmäkiskoista ja huolimatonta - osaltaan tämä voi johtua siitä, että kesäsesongin aikana tarjoilu näyttää olevan puutteellisesti koulutettujen kesälomasijaisten varassa. Olkaa hyvä, kiinnittäkää enemmän huomiota palvelun laatuun! /Heikki

Esim. Edelwais ja Stefani ovat mainioita ruokapaikkoja ja palvelu ollut hyvää. Stefaniin vaan joutuu jonottamaan joskus tunninkin kesäaikaan. /Kirsti

Steffani oli oikein iloinen yllätys. Ei pelkkä pizzeria vaan muutakin ruokaa löytyi (kummalliset lapsemme eivät syö pizzaa). Hinnat kohdallaan ja Tallinnaan verrattuna todella edullisia. Palvelu hyvää ja paikassa mukava fiilis. Söimme terassilla, mutta sisätilatkin olivat ihan ok. /Johanna

Jos budjetti on reissaajalla oikein tiukalla ja silti haluaisi syödä välillä lämmintä ruokaa niin etsi söökla eli ruokala. Kohtuuhintainen päivän menu. Vuosia sitten oli yksi esim. sillan tuolla puolella, aika likellä. Käyttäydy kunnioittavasti. /sohvasurffaaja

Olisi mukava tietää mistä saa varmasti glutenitonta ruokaa, sekä hyvää aamiasta myös gluteenitonta. /Keliaakikko

Hyvä artikkeli, mutta keskustassa Raatihuoneessa osoitteessa Nikolai 3 sijaitsevan Hea Maa:n voisi mainita. Ravintola on käymisen arvoinen. https://heamaa.ee/fi/ /Dimka

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti