Aiheeseen liittyvää: Lisää valokuvia
Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Phuket
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ravintola Phuketin kaupungissa
Kiinalaistyyliset ruoat ovat tavallisia, sillä Phuketin ensimmäiset asukkaat olivat kiinalaisia, ja Kiinan vaikutus on edelleen ruokien suhteen suuri.

Ruokailu ja ravintolat

Thaimaassa on erinomaiset ruoat, ja Phuketissa kuten muuallakin Thaimaassa on kaikkein kannattavinta suosia paikallisia ruokia. Phuketin ruoat poikkeavat muun Thaimaan tarjonnasta etenkin sen suhteen, että kiinalaisten vaikutus ruokakulttuuriin on ollut suurta ja että Etelä-Thaimaassa on paljon muslimeita, jotka syövät vähän erilaisia ruokia kuin pohjoisthaimaalaiset.

Parhaimmillaan ruoat ovat merenelävillä höystettyinä, ja myös grillatut kalat ovat täälläpäin erinomaisia. Länsimaiset ruoat kuten pihvit, hampurilaiset ja pastat kannattaa täällä unohtaa, ja jos haluaa muuta kuin thaimaalaisia ruokia, on monessa paikassa tarjolla ainakin intialaisia, japanilaisia ja korealaisia ruokia.

Ruokailla voi monessa paikassa, ja perinteisten ravintoloiden lisäksi kojut, torit, kauppahallit ja ostoskeskusten food courtit ovat käypiä erinomaiselle aterialle. Phuketissa ruokailu on niin haluttaessa edullista, ja koko päivän ravintola-aterioista voi niin halutessaan selvitä viidellä kuudella eurolla.

Parhaat alueet ravintolalle tai muulle ruokapaikalle

Kaikilla Phuketin paikkakunnilla on monipuolinen valikoima ravintoloita ja ruokapaikkoja. Phuket Town on ehdottomasti paras paikka ruokailla, ja siellä voi syödä lähes minkälaisia ruokia tahansa. Patong on paikka, jossa on valtavasti ravintoloita, mutta länsimaiset ruoat, pikaruoat ja muut varsin tutut ruoat ovat siellä monessa paikassa pääosassa. Kaikilla rantapaikoilla kuten Katassa ja Kamalassa on sekä länsimaisia ravintoloita että kojuja, joista saa edullisia paikallisia ruokia. Erinomaisia paikkoja ruokailla niin päivisin kuin iltaisinkin ovat torit ja food courtit, joita on ostoskeskuksissa tai niiden vieressä.

Limelight, Phuket Town
Phuketin kaupungin Limelight-ostoskeskuksen food court on erinomainen paikka syödä monenmoisia ruokia.

Phuket Town

Phuket Town on monipuolinen paikkakunta, jossa voi tehdä monenmoisia asioita, ja suurimmat syyt lähteä sinne ovat ostokset ja ruoat. Phuketin kaupungissa on ruokapaikkoja sekä linja-autopysäkkien vieressä että vanhassakaupungissa, mutta muualla ravintoloita on melko vähän.

Jos Phuketin kaupunkiin saapuu nälkäisenä, on aivan bussipysäkkien vieressä muutama hyvä ruokapaikka. Kauppahalli, joka on täysin avoinna vain klo 11 asti, on hyvä paikka aamupäivällä mennä aamiaiselle tai varhaiselle lounaalle. Hinnat ovat siellä huokeita, ja erinomaisen aterian saa muutamassa minuutissa eteensä 40–60 bahtilla.

Banaanipannukakkuja
Aamiaiseksi voi ottaa banaanipannukakkuja (roti), jotka ovat parhaimmillaan Aroon-ravintolassa.

Kauppahallia vastapäätä olevan torin yhteydessä on katettu ulkoilmaravintola Khao Keng Downtown MarketKhao Keng Downtown Market [kartalla], joka on suljettu maanantaisin mutta jossa muulloin on edulliset juomat ja paikallisia aterioita 65–150 bahtilla. Kolmas ruokapaikka, jossa kannattaa vierailla, on suihkulähde-liikenneympyrän vieressä, paikassa johon bussit esimerkiksi Patongista saapuvat, sijaitseva Ko Yoon Noodles [kartalla], josta saa kantonilaistyylistä Hokein-nuudelikeittoaHokein-nuudelikeitto alle 50 bahtilla. Näillä kulmin kiinalaistyyliset ruoat ovat tavallisia, sillä Phuketin ensimmäiset asukkaat olivat kiinalaisia, ja Kiinan vaikutus on edelleen ruokien suhteen suuri.

Vanhakaupunki on laajahko korttelisto, jossa voi syödä lähes mitä tahansa. Aamiaiseksi voi ottaa banaanipannukakkuja (roti), jotka ovat parhaimmillaan Aroon-ravintolassa (Thalang Road 4) [kartalla], ja paikan tunnistaa siitä että pannukakkuja tehdäänPannukakkujen tekoa ravintolan edustalla. Kadun varrella kuten muuallakin vanhassakaupungissa on lukuisia erilaisia ruokapaikkoja, kuten Ratsada Roadin Vegan Table, joka on kallis, länsimaistyylinen paikka mutta josta kasvissyöjät saavat täyttävän ja takuuvarmasti vain kasvispitoisen aterian.

Vanhankaupungin ravintolat ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kohtalaisen hintavia, mutta jos mielii saada vielä melko myöhäänkin illalla autenttisen paikallisen aterian, on joen vieressä kulkeva Thepkrasatree Road hyvä katu mennä syömään. Sillan vieressä on parikin erinomaista ravintolaa, joista saa aterian reilusti alle 100 bahtilla ja oluen 80 bahtilla. Melko huomaamaton on japanilaistyylinen Long La Ta [kartalla], jossa voi ottaa vaikka sukiyakinSukiyaki-annos. Sitä lähes vastapäätä, sillan vieressä, on kaksi ravintolaa, joista saa monenmoisia paikallisia aterioita edullisesti.

Sillan toisella puolella melko lähellä tätä risteystä on Limelight-ostoskeskus [kartalla], jonka vieressä on Indy Market. Sen yhteydessä on pieni iltatori to ja pe klo 16–22, ja täällä on ruokakojuja ja muitakin kojuja. Hinnat ovat kohtuullisia, ja täällä voi paitsi syödä ja ottaa virvokkeen myös nauttia tunnelmasta ja kuunnella musiikkia. Tänne on hyvä suunnata alkuillasta, mutta jos liikkeellä on aikaisemmin, on Limelight-ostoskeskuksen food court erinomainen paikka syödä monenmoisia ruokia. Thaimaalaiseen tyyliin se on edullinen paikka, jossa ensin ladataan kortille arvoa, ja jos kortille jää rahaa, saa sen takaisin viemällä kortin takaisin samaan paikkaa missä niitä myydään.

Lisää ravintoloita Phuketin kaupungissa:

Phuket.com esittelee vähän erilaisia ravintoloita Phuketin kaupungissa.

TripAdvisor näyttää ja rankkaa Phuketin kaupungin ravintoloita.

Beyond Nightmarket food court, Patong
Patongin rannan tuntumassa on The Bloc -hotellin alakerrassa food courtin tyylinen paikka niin pienelle kuin suurellekin aterialle.

Patong

Patong on paikka, jossa pikaruoat kuten pitsat ja hampurilaiset ovat tavallisia. Illanviettopaikkojen naapurustossa on kebabpaikkoja, joista voi saada heikkotasoisen kebabtyylisen aterian, ja Patongissa voi syödä pihvejä ja muita lomalaisille hyvin soveltuvia ruokia. Monet baarit tarjoavat myös thaimaalaisia aterioita, mutta ne ovat yleensä hintavia. Kun kojuista tai iltatorilta voi saada thaimaalaisen aterian 80 bahtilla, joutuu jossakin irkkupubissa samasta ateriasta pulittamaan 200–300 bahtia, ja aterian taso on usein myös heikompi.

Jos Patongin rannan tuntumassa haluaa syödä vähän normaalia paremmin, on The Bloc -hotellin [kartalla] alakerrassa, Sawatdirak Roadin kulmauksessa oleva Beyond Nightmarket food courtin tyylinen paikka niin pienelle kuin suurellekin aterialle. Ruokia myydään kojuissaRuokaa kojuissa ja itse rakennuksessa olevissa pisteissä, ja täällä voi myös vain ottaa oluen, kookospähkinän tai jotakin pientä purtavaa. Syödä voi sisällä tai ulkona, ja tyypillisen thaimaalaisen aterian saa noin 100 bahtilla, mutta hintavampiakin annoksia on. Vaikka paikka mainostaa itseään iltatorina, on se toiminnassa jo aamupäivällä.

Hyvä paikka lähteä jo klo 14 alkaen syömään on Malin Plazan iltatori [kartalla], joka on avoinna klo 22 asti. Myös siellä voi syödä suuren aterian tai vain herkutella jotakin, ja tämä on yksi Patongin hinta-laatusuhteeltaan parhaista illallispaikoista, mutta ei tietenkään erityisen hohdokas.

Toinen hyvä paikka aterialle on Jungceylon-ostoskeskuksen [kartalla] vieressä oleva Banzaan Market, joka on avoinna klo 7–17. Tämä on hyvä aamiais- ja lounaspaikka, mutta jos haluaa mieluummin valita ruokansa ostoskeskuksen lähinnä länsimaisista ravintoloista, on Jungceylonissa useita sellaisia.

Lisää Patongin ravintoloita:

TripAdvisor esittelee ja rankkaa Patongin ravintoloita.

Rim Hat Road, Kamala
Kamalassa pääkadun (Rim Hat Road) varrella on paljon ravintoloita.

Kamala

Kamala on Patongia monta kertaa pienempi rantapaikka, jonka vetonaula on sen upea ranta ja joka on öisinkin rauhallinen lomapaikka. Sen pääkadun (Rim Hat Road) varrella on paljon ravintoloita, joista monet ovat täysin länsimaalaisia, ja esimerkiksi italialaisen ravintolan voi löytää käden käänteessä.

Jos haluaa syödä edullisen paikallisen aterian, on rannan ja pääkadun välissä kojuja [kartalla], joista saa esimerkiksi Pad Thain 80 bahtilla. Nämä ovat yksinkertaisia ruokapaikkoja, joita turistit voivat karsastaa, mutta ne ovat aivan ehdottomia nopean, edullisen ja maukkaan aterian haluaville. Kojuilla syövät lähinnä paikalliset, mutta niissä käy myös turisteja, jotka eivät halua muualla Kamalassa tavallisia ylihintaisia ja mauttomia länsimaisia ruokia.

Lisää ravintoloita:

TripAdvisor esittelee ja rankkaa Kamalan ravintoloita.

Ravintola, Rawai
Rawai Seafood Market on yksi Phuketin parhaista paikoista saada mitä erilaisimpia kalaruokia ja mereneläviä.

Rawai

Phuketin saaren eteläosissa sijaitseva Rawai on siitä hyvä paikka, että sieltä voi lähteä käymään nopeasti lähistön saarilla. Se on laaja ja monipuolinen paikka, jossa ei kuitenkaan ole mukava loputtomasti vaellella. Ravintoloita siellä on joka lähtöön, ja jos haluaa vaikka pitsan, hampurilaisen tai pihvin, ei tarvitse kuin mennä rannan vieressä kulkevalle tielle [kartalla] ja katsoa sopiva paikka.

Jos haluaa normaalia paremman aterian, jossa on taatusti tuoretta kalaa ja mereneläviä, on laiturin vieressä kulkeva katu eli “Rawai Seafood Market”Rawai Seafood Market [kartalla] yksi Phuketin parhaista paikoista saada mitä erilaisimpia kalaruokia ja mereneläviä. Sen varrella on kymmenittäin ravintoloita, jotka eivät ole kaikkein edullisimmasta päästä, mutta niistä saa kyllä hyvän aterian reilulla 100 bahtilla.

Toinen paikka, jossa on mukava käydä syömässä, on temppelialueelle (Wat Sawang Arom) [kartalla] johtavalla tiellä. Tiellä on monenmoista ravintolaa, mutta paikalliset ja Rawaissa pysyvästi asuvat ulkomaalaiset suuntaavat mielellään Aor-ravintolaan, josta saa monenmoisia ruokia ja jossa vain pelkkä “paistettuja mereneläviä riisin kanssa”Paistettuja mereneläviä riisin kanssa on vertaansa vailla eikä kevennä kukkaroa juuri nimeksikään.

Lisää ravintoloita Rawaissa:

TripAdvisor esitelee ja rankkaa Rawain ravintoloita.

Lisää aiheesta:

Phuket.com esittelee seikkaperäisesti koko Phuketin saaren ravintoloita.

Pad Thai -ruoka-annos
Thaimaassa kannattaa suosia paikallisia ruokia. Pad Thai on aina varteenotettava ja lähes aina erinomainen ateria.

Ravintoloiden ja muiden ruokapaikkojen tarjoamia ruokia

Phuketissa tarjotaan lähes kaikkialla mitä erilaisimpia ruokia, mutta siellä kuten muuallakin Thaimaassa nyrkkisääntö on se, että paikalliset ruoat ovat parhaita ja kaukaa peräisin olevat ruoat ovat hinta-laatusuhteeltaan huonoja. Esimerkiksi pitsat ovat harvoin hyviä mutta ne ovat aina aika hintavia, kalleimpien ruokien joukossa. Jos haluaa ehdottomasti pitsaa tai muuta italialaista ruokaa, kannattaa etsiä ravintola tai pizzeria, joka on italialaisessa omistuksessa, sillä niitä kyllä löytyy. Ne tunnistaa siitä, että ne eivät ole ketjuravintoloita, niillä ei ole englanninkielistä nimeä ja niiden sisustus on täysin italialaistyylinen.

Thaimaassa kannattaa kuitenkin suosia paikallisia ruokia, ja mitä lähempää ruoka on peräisin, sen parempaa se yleensä on. Aivan perusannokset, jotka tehdään nopeasti wokissa ja jotka tarjotaan riisillä tai nuudeleilla, joita molempia on erilaisia, ovat hinta-laatusuhteeltaan kaikkein parhaita. Niihin kuuluu muuallakin tuttuja ruokia kuten Pad Thai, joka on aina varteenotettava ja lähes aina erinomainen ateria.

Riisiä ja mereneläviä
Erinomainen ateria, jonka yleensä saa 40–100 bahtilla, on paistettua riisiä ja mereneläviä (Fried Rice with Seafood).

Pad Thaista ei ole Thaimaassa juuri koskaan kasvisversiota kuten Euroopassa usein on, ja yleensä siinä on katkarapuja. Ne kuten muutkin merenelävät ovat Thaimaassa erinomaisia ja aina kohtuuhintaisia, ja niillä höystetyt riisi- ja nuudeliannokset ovat aivan lyömättömiä. Niitä tarjotaan esimerkiksi Phuketin kaupungin torikortteleissa ja kaikkialla saarella kojuissa, joiden tarjonta on vähän erilaista ja jotka ovat nimenomaan paikallisten ruokailupaikkoja. Erinomainen ateria, jonka yleensä saa 40–100 bahtilla, on paistettua riisiä ja mereneläviä (Fried Rice with Seafood) tai paistettua nuudelia merenelävillä (Fried Noodles with Seafood). Mahdollista on myös ottaa vain yhtä merenelävää, ja riisi on yleensä valkoista riisiä mutta nuudeleita on useanlaisia, myös sellaisia, joita ei Euroopassa usein tule vastaan.

Thaimaa on paikka, jossa on ruokia kaikille, ja Phuket on monipuolinen paikka ruokiensa suhteen. Hygieniasta ei kannata olla turhan huolissaan mutta iltatorien kojuilla, joilla on grillilihoja ja joitain muita ruokia, jotka voivat olla mahalle liikaa, voi tulla vastaan. Terveellä talonpoikaisjärjellä voi kuitenkin nopeasti havaita, mikä on puhdasta ja mikä ei. Kana, liha ja jotkin muut tuotteet voivat olla huonosti säilytettyjä, mutta merenelävät pidetään jäissä ja ovat aina turvallisia. Hedelmät ovat erinomaisia ja terveellisiä aamiaisia ja välipaloja, ja niitä kannattaa paloiteltuna ostella toreilta. Etenkin papaija, ananas, vesimeloni ja mango ovat erinomaisia. Vihanneksia ei kannata paljon syödä raakana ja normaalit salaatit kannattaa jättää väliin, mutta esimerkiksi riisiaterioiden höysteenä tulevat kuoritut kurkunpalat ja tomaattiviipaleet ovat harmittomia.

Kiinalaisten ja etenkin eteläkiinalaisten eli kantonilaisten ruokien vaikutus on Phuketissa suurta, ja tämä käy monessa paikassa ilmi. Ruoat ovat täällä etelässä muutenkin vähän erilaisia, sillä Etelä-Thaimaassa on paljon muslimeita. Kiinalaisvaikutteisia ruokia tulee siellä täällä vastaan, ja yksi hyvä ateria on ”Hokein”, joka voi olla keitto tai nuudeliannosNuudeliannos merenelävillä höystettynä ja joka yleensä tulee merenelävillä höystettynä.

Jos haluaa syödä muualta tulevia ruokia, ovat parhaita intialaiset, japanilaiset ja korealaiset ravintolat. Intialaiset ravintolat ovat kohtuuhintaisia, niissä on paljon kasvisannoksia ja joissain intialaisissa ravintoloissa voi juhlistaa tärkeitäkin tapahtumia. Japanilaiset ja korealaiset ruoat eivät ole yhtä yleisiä, mutta niitä tarjoavia ravintoloita tulee kyllä vastaan. Hinnat ovat normaalia korkeampia, paikat tasokkaita ja ruoat ovat aina tasoltaan ensiluokkaisia. Jos haluaa maistella korealaisia ja japanilaisia ruokia ravintoloita edullisemmin, on ostoskeskusten food courteilla yleensä niiden pisteet.

Wikipediasta voi katsella thaimaalaisia ruokia, jotka eivät loppujen lopuksi ole monellekaan suomalaiselle etukäteen tuttuja.

Kasvisruoat

Moni kasvissyöjä pettyy Thaimaassa pahasti, sillä kaiken kaikkiaan kasvisruoat ovat harvinaisia ja lähes kaikissa aterioissa on lihaa, kalaa tai ainakin kalakastiketta. Pad Thai, jota on Euroopassa usein tarjolla kasvisversiona, sisältää aina jonkin verran katkarapuja ja kenties jotakin muuta sellaista mikä ei ole puhdasta kasvista. Normaalit kojut ja ravintolat eivät ole soveliaita kasvissyöjille, ja on helppo olla syömättä lihaa (eli sikaa, nautaa tai kanaa) mutta täydellistä merenelävien tai kalojen välttelyä ei niissä oikein voi harrastaa.

Phuketin saarella on kasvissyöjille suunnattuja ravintoloita ja intialaisia ravintoloita, joissa on aina paljon erilaisia kasvisruokia. Monet kasvisruokia tarjoavat ravintolat tarjoavat myös liha- ja kalaruokia, ja kuten intialaiset ravintolatkin, jotka tarjoavat vaikkapa tandoori-lihaa, ne soveltuvat porukoille, joissa on sekä kasvis- että lihansyöjiä. Eniten kasvisruokia tarjoavia ravintoloita tulee vastaan turistien suosimissa paikoissa kuten Patongissa ja sellaisissa ytimissä kuin Phuketin kaupunki, joka on varsin moderni ja progressiivinen thaimaalainen kaupunki.

Phuketista voi löytää kasvisruokia esimerkiksi Happy Cown avustuksella.

Hintataso

Thaimaan ruoat kuuluvat hinta-laatusuhteeltaan maailman parhaisiin, ja siellä on monessa paikassa mahdollista syödä kaikki ateriat eurolla tai korkeintaan puolellatoista. 40 bahtia on monessa paikassa normaali aterian hinta, ja tällaisia hintoja tulee jonkin verran vastaan kojuissa, joita on lähes kaikissa paikoissa mutta vähiten turistien suosimilla alueilla kuten Patongin rannan lähistöllä. Phuketin kaupungissa edullisimmat hinnat löytyvät linja-autojen käyttämän kadun (Rasada Road) tuntumasta, ja koko alue liikenneympyrältä kauppahallille on maastoa, jolla edulliset ateriat ovat helposti löydettävissä.

Varsinaisissa ravintoloissa hinnat ovat korkeampia, mutta Phuketin kaupungissa voi syödä hyvän aterian ruokajuomineen 100–150 bahtilla. Tällaiset ateriat ovat thaimaalaisia ruokia, ja muualta peräisin olevat ruoat ovat aina kalliimpia. Jos haluaa syödä länsimaisia ruokia, kuten pitsan, pihvin tai hampurilaisen, voi se maksaa 200–400 bahtia. Hintavia ovat myös japanilaiset ja korealaiset ravintolat, jotka tosin yleensä ovat korkeaa tasoa.

Jäätee
Erinomaiset paikalliset jääteet ja -kahvit ovat monessa paikassa edullisia, alle puolet siitä mitä kuppi ”normaalia” kuumaa kahvia maksaa.

Yleisesti ottaen kojuissa ja halvoissa ravintoloissa ruokaileva selviää Phuketissa koko päivän aterioista niin halutessaan 150–250 bahtilla, vaikka söisi niissä kaikki ateriat. Jos haluaa syödä länsimaisia ruokia ja ottaa niiden kanssa ruokajuomaksi alkoholia ja etenkin viiniä, maksavat ateriat lähes sen mitä Suomessa. Suhteessa muuhun hintatasoon myös länsimaiset kahvit ovat kalliita, mutta erinomaiset paikalliset jääteet ja -kahvit ovat monessa paikassa edullisia, alle puolet siitä mitä kuppi ”normaalia” kuumaa kahvia maksaa.

Juomaraha

Thaimaassa ei juuri jätellä tippejä, mutta englanninkielisistä maista Thaimaahan lomailemaan saapuvat antavat siitä huolimatta ylimääräistä ja näin joissain turisteille suunnatuissa paikoissa tippiä odotetaan ja sitä voidaan jopa aktiivisesti yrittää saada. Phuketissa kuten muuallakin Thaimaassa on kuitenkin tapana olla jättämättä erityistä juomarahaa, mutta normaalia on, että jos takaisin on tulossa muutama baht, jätetään ne ravintolaan.

Phuketissa pahimpia juomarahojen kerääjiä on bailupaikoissa kuten Patongissa. Höveliäät ihmiset johdatellaan helposti antamaan ylimääristä, ja tätä tapahtuu etenkin paikoissa, jotka jo alun alkaenkin ovat ylihintaisia. Huomionarvoinen seikka on se, että työntekijät eivät välttämättä itse saa pitää juomarahaa, vaan se saattaa helposti kilahtaa omistajien pohjattomaan kassaan.

Ruokailuajat

Phuketissa ja etenkin sen lomakeskuksissa kuten Patongissa voi syödä lähes koska tahansa, mutta on hyvä huomioida muutama asia.

Erilaiset kojut ja paikallisten suosiota nauttivat katuruokalat eivät ole enää myöhään illalla toiminnassa, ja jos haluaa syödä tällaisissa kojuissa edullisen mutta erinomaisen aterian, kannattaa niissä syödä ennen iltaseitsemää.

Jos mielii iltaisin syödä muualla kuin ravintoloissa, iltatorit ovat toiminnassa klo 22–23 asti, ja niillä on sekä pikaruokia että varsinaisia aterioita.

Koko Phuketin alueella aamiaiselle voi siirtyä varhain, klo 7–8, mutta eniten paikkoja on avoinna vasta klo 9 jälkeen. Lounasta voi syödä myös jo silloin, sillä monet paikalliset syövät samoja ruokia kuin lounaalla ja illallisellakin myös aamupalaksi. Lounasta voi syödä aina aamupäivästä myöhäiseen iltapäivään, ja illallista näkee syötävän alkaen klo 17.

Ravintolat ovat yleensä avoinna aamusta iltaan. Niissä voi syödä ilman huolta klo 23 asti ja etenkin Patongissa sitäkin myöhempään. Phuketin turistikeskuksissa ei ole ongelmaa saada koska tahansa jonkinlaista ateriaa, mutta se ei välttämättä ole käden ulottuvilla ja sellaisen saadakseen voi joutua vähän kävelemään tai käyttämään taksia.

Kaikkialla Thaimaassa keskiviikko on päivä, jolloin monet kojut pitävät lomaa ja keskiviikko on päivä, jolloin on hankalampi syödä halvalla paikallisten kanssa kuin muulloin.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Päivitetty: 13.9.2019  |  Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti