Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Phuket
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lämmin ja aurinkoinen sää rannalla
Parhaat ajankohdat matkustaa Phuketiin kuten muihinkin Thaimaan lomapaikkoihin ovat marraskuun lopulta jouluun ja loppiaisesta helmikuun puoliväliin.

Phuketin sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Phuketissa nyt

Sääennuste

Norjan meteorologisen laitoksen tarkkana pidetty sääennuste ja pilvikartta Phuketiin ja lähitienoille.

Ilmasto

Phuketissa kuten muuallakin Thaimaassa on monsuunisateiden hallitsema trooppinen ilmasto, johon kuuluu kaksi tai kolme vuodenaikaa. Marraskuulta maaliskuulle on ”kuiva ja viileä aika”, maalis-huhtikuussa on kuumempaa kuin keskitalvella ja huhtikuun aikana sateet yleistyvät eikä toukokuun ja marraskuun välisenä aikana kannata matkustaa Phuketiin tai muuallekaan Thaimaahan, muuten kuin surfaamaan.

Paras matkustuskausi alkaa pikkuhiljaa marraskuun aikana, mutta kuun alkupuolella sataa vielä melkoisesti eikä silloin ole yhtä aurinkoista kuin talvella. Joulukuussa säät paranevat entisestään, ja yhdessä marraskuun kanssa joulukuu on melko vehreä aika vierailla Phuketissa, joka tammikuusta eteenpäin on kuiva paikka. Normaali päivälämpötila marras-joulukuussa on 31–32 astetta, tammikuussa on yleensä yli 32 astetta ja helmikuusta huhtikuulle on usein 34 astetta tai enemmän. Maksimilämpötila ei kuitenkaan koskaan nouse yli 38 asteen ja jo 37 astetta on harvinainen helle, mutta toisaalta juuri koskaan ei ole alle 30:tä astetta. Yöt ovat trooppisen kuumia ympäri vuoden, normaali yölämpötila on 23–25 astetta ja kaikkien aikojen kylmin yö on joulukuussa laskenut elohopean 18,4 asteeseen.

Aurinko paistaa eniten joulukuun puolivälistä helmikuun puoliväliin, ja myös joulukuun alku- ja helmikuun loppupuoli ovat normaalia aurinkoisempia aikoja. Sateet ovat rankimmillaan ja yleisimmillään toukokuun alusta marraskuun alkuun, ja sateisimmat kuukaudet ovat syys- ja lokakuu. Vähäsateisin aika on joulukuun puolivälistä helmikuun loppuun, ja myös talvella sataa joskus mutta vähän kerrallaan ja lyhyen aikaa.

Phuketissa ei juuri ole pelkoa siitä, että sateet pilaisivat talviloman, eikä siellä myöskään ole mitään mahdollisuutta sille, että kylmä ilmarintama yhtäkkiä tulisi ja pilaisi loman. Toisaalta Phuketissa on talvisinkin niin kuuma aamusta iltaan, että sellaiset lajit kuin golf, pyöräily ja tennis ovat siellä raskaita lajeja, joita harrastetaan vähän.

Parhaat matkustusajat

Phuketin matkustuskausi alkaa marraskuun aikana, ja yleensä kuun puolivälin jälkeen suoria lentoja Phuketiin aletaan tehdä ja niitä tehdään aikana maaliskuun loppupuolelle asti. Ehdottomasti parhaat ajankohdat matkustaa Phuketiin kuten muihinkin Thaimaan lomapaikkoihin ovat marraskuun lopulta jouluun ja loppiaisesta helmikuun puoliväliin. Myös maaliskuun pari kolme ensimmäistä viikkoa ovat melko hyviä aikoja olla Phuketissa mutta lämpötilat alkavat kuun puolivälin tienoilla herkästi kohota yli 35 asteen, mikä on aivan erilaista kuin 30–32 astetta.

Talvikauden aikana ihmisiä alkaa ilmestyä Phuketiin normaalia enemmän joululoman ensimmäisinä päivinä, ja eniten matkustajia sinne suuntaa joulun jälkeisestä ajasta loppiaiseen ja korkeintaan kuun puoliväliin. Toinen matkustuspiikki on helmikuun lopussa, mutta se ei ole yhtä vilkas kuin joululoma. Toisaalta nykyisin kiinalaiset matkustavat Phuketiin entistä enemmän, ja heillä on aivan omia loma-aikojaan, joita on lähes mahdoton ennakoida. Yhtä kaikki Phuketiin kuten muuallekin Thaimaahan kannattaa matkustaa marraskuun puolivälistä maaliskuun loppuun tai huhtikuun alkuun.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Muutettu: 13.9.2019  |  Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti