Eniten katsotut Bangkok-vinkkimme:
#1 #2 #3 #4 #5
Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogán on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Bangkok
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Sopiva matkustussää
Paras aika vierailla Bangkokissa on marraskuun loppupuolelta huhtikuun loppupuolelle. Tästä jaksosta joulukuun alkupuolelta helmikuun alkupuolelle on kaikkein viileintä.

Bangkokin sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Bangkokissa nyt

Sääennuste

Norjan meteorologisen laitoksen tarkkana pidetty sääennuste Bangkokiin.

Ilmasto

Bangkokissa on trooppinen ilmasto, jossa on kaksi pääasiallista vuodenaikaa mutta jossa käytännössä on kolme erilaista säätyyppiä.

Paras aika vierailla Bangkokissa on marraskuun loppupuolelta huhtikuun loppupuolelle. Tästä jaksosta joulukuun alkupuolelta helmikuun alkupuolelle on kaikkein viileintä, ja tähän vuodenaikaan päivälämpötila on 28–32 astetta ja öisin on 16–25 astetta. Helmikuun loppupuolella lämpötilat nousevat, ja maalis- ja huhtikuussa 34–36 asteen päivälämpötilat ovat tavallisia eikä öisinkään ole paljon alle 30:tä astetta.

Huhtikuun loppupuolelta eteenpäin lämpötilat pysyttelevät 33–34 asteessa ja öisin on 25–27 astetta. Suurin ero alkuvuoteen on siinä, että toukokuusta eteenpäin sataa valtavasti, ja kaikkein sateisimpia kuukausia ovat (tässä järjestyksessä) syyskuu, lokakuu ja toukokuu. Myös muina kesäkuukausina sataa sen verran, että ilman kosteusprosentti on korkea eikä sadepäivinä ole mukava kierrellä kaupunkia.

Monsuunikausi jatkuu aina marraskuulle asti, mutta kesäkuukausiin verrattuna marraskuu on jo vähäsateinen kuukausi. Joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuussa sataa hyvin vähän, ja ne ovatkin kaikkein parhaat kuukaudet olla Bangkokissa.

Parhaat matkustusajat

Kaikkein parhaita aikoja matkustaa Bangkokiin ovat talvikuukaudet ja nimenomaan niinä viikkoina, jolloin ei ole yleisiä lomia.

Marraskuun alkupuoliskolta aina jouluun asti Bangkokissa on melko vähän länsimaisia turisteja, mutta heidän määränsä kasvaa moninkertaiseksi joululoman aikana ja määrä pysyy korkeana aina tammikuun puoliväliin asti. Uusi piikki on helmikuun lopussa, jolloin eurooppalaiset lomailevat, ja myös tällöin on normaalia vilkkaampaa.

Myös maaliskuu on hyvä kuukausi viettää aikaa Bangkokissa, ja myös huhtikuun pari kolme ensimmäistä viikkoa ovat Bangkokissa mukavia joskin kuumia viikkoja.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti