Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Albanian pääkaupunki Tirana on yksi Euroopan eteläisimpiä ja tuntemattomampia pääkaupunkeja. Maa oli vuosikymmeniä täydellisessä eristyksessä, sen 1990-luku oli kaoottinen ja vasta reilu vuosikymmen sitten sinne alettiin matkustella.
koristekuva Pohjois-Makedonian pääkaupunki Skopje on kaukainen kaupunki, jonne on siitä huolimatta helppo siirtyä kaksi kertaa viikossa Turusta lähtevillä lennoilla. Paikan päällä odottavat erikoiset katunäkymät, kaupunkikuva johon kuuluu turkkilaisia kortteleita mutta myös Jugoslavian ajan rakennuksia, hyvät ruoat, edulliset hinnat, rento meininki ja turvallinen lomailu. Lue lisää Skopjesta
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Bangkok
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Sopiva matkustussää
Paras aika vierailla Bangkokissa on marraskuun loppupuolelta huhtikuun loppupuolelle. Tästä jaksosta joulukuun alkupuolelta helmikuun alkupuolelle on kaikkein viileintä.

Bangkokin sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Bangkokissa nyt

Sääennuste

Norjan meteorologisen laitoksen tarkkana pidetty sääennuste Bangkokiin.

Ilmasto

Bangkokissa on trooppinen ilmasto, jossa on kaksi pääasiallista vuodenaikaa mutta jossa käytännössä on kolme erilaista säätyyppiä.

Paras aika vierailla Bangkokissa on marraskuun loppupuolelta huhtikuun loppupuolelle. Tästä jaksosta joulukuun alkupuolelta helmikuun alkupuolelle on kaikkein viileintä, ja tähän vuodenaikaan päivälämpötila on 28–32 astetta ja öisin on 16–25 astetta. Helmikuun loppupuolella lämpötilat nousevat, ja maalis- ja huhtikuussa 34–36 asteen päivälämpötilat ovat tavallisia eikä öisinkään ole paljon alle 30:tä astetta.

Huhtikuun loppupuolelta eteenpäin lämpötilat pysyttelevät 33–34 asteessa ja öisin on 25–27 astetta. Suurin ero alkuvuoteen on siinä, että toukokuusta eteenpäin sataa valtavasti, ja kaikkein sateisimpia kuukausia ovat (tässä järjestyksessä) syyskuu, lokakuu ja toukokuu. Myös muina kesäkuukausina sataa sen verran, että ilman kosteusprosentti on korkea eikä sadepäivinä ole mukava kierrellä kaupunkia.

Monsuunikausi jatkuu aina marraskuulle asti, mutta kesäkuukausiin verrattuna marraskuu on jo vähäsateinen kuukausi. Joulu-, tammi-, helmi- ja maaliskuussa sataa hyvin vähän, ja ne ovatkin kaikkein parhaat kuukaudet olla Bangkokissa.

Parhaat matkustusajat

Kaikkein parhaita aikoja matkustaa Bangkokiin ovat talvikuukaudet ja nimenomaan niinä viikkoina, jolloin ei ole yleisiä lomia.

Marraskuun alkupuoliskolta aina jouluun asti Bangkokissa on melko vähän länsimaisia turisteja, mutta heidän määränsä kasvaa moninkertaiseksi joululoman aikana ja määrä pysyy korkeana aina tammikuun puoliväliin asti. Uusi piikki on helmikuun lopussa, jolloin eurooppalaiset lomailevat, ja myös tällöin on normaalia vilkkaampaa.

Myös maaliskuu on hyvä kuukausi viettää aikaa Bangkokissa, ja myös huhtikuun pari kolme ensimmäistä viikkoa ovat Bangkokissa mukavia joskin kuumia viikkoja.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/01

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti