Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Krabi
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Pitkähäntävene, taivaalla pientä pilviharsoa
Kaikkein paras aika Krabilla kuten monessa muussakin Thaimaan kolkassa alkaa joulukuun aikana, ja tammi-, helmi- ja maaliskuu ovat vuoden aurinkoisimpia ja vähäsateisimpia kuukausia.

Krabin sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Krabilla nyt

Sääennuste

Norjan meteorologisen laitoksen tarkkana pidetty Krabin sääennuste

Pilvikartta Krabin tienoolle

Ilmasto

Krabilla on trooppinen ilmasto, johon kuuluu pari kolme vuodenaikaa. Joulukuun alusta maaliskuun puoliväliin on vähäsateista ja aurinkoista, ja lämpötilat ja ilman kosteusprosentti ovat tähän vuodenaikaan siedettävimmillään. Maalis-huhtikuussa säät kuumenevat, ja toukokuussa alkavat monsuunisateet, jotka jatkuvat loka-marraskuulle.

Marraskuun aikana sateet pikkuhiljaa väistyvät, tulee aurinkoisempaa mutta sadepäiviä on marraskuussakin vielä yli 15. Joulukuun alussakin on vielä usein pilvistä, ja kuun aikana voi sadella kymmenenkin kertaa. Kosteusprosentti alkaa kuitenkin laskea vuoden alhaisimpiin lukemiin, ja se on joulukuusta eteenpäin alle 80 %.

Kaikkein paras aika Krabilla kuten monessa muussakin Thaimaan kolkassa alkaa joulukuun aikana, ja tammi-, helmi- ja maaliskuu ovat vuoden aurinkoisimpia ja vähäsateisimpia kuukausia. Kosteusprosentti on jonkin verran alle 80, mutta tähän ”viileään ja kuivaan kauteen” kuuluu myös armoton kosteus, joka vie nopeasti mehut.

Matkustuskauden aikana korkein päivälämpötila on 31–34 astetta, ja vain harvoin on sitä kuumempaa. Yölämpötilat ovat 22–24 astetta, ja kaikkien aikojen kylmimpänä yönä on elohopea Krabilla laskenut tammikuussa 15,3 asteeseen. Vaikka lämpötilat kohoavat helmikuun alkupuolelta lähtien aina toukokuun alkuun helposti yli 35 asteen, etenkin huhtikuun lähestyessä, on Krabilla melko pienet lämpötilojen vaihtelut vuoden aikana. Siellä ei ole koskaan ollut yli 39 asteen lämpötiloja eikä ikinä alle 15, ja suuren osan vuotta päivälämpötila on 32 asteen tuntumassa, ja yölämpötila 24 asteen.

Sadekausi alkaa pikkuhiljaa jo maaliskuun viimeisellä viikolla, ja huhtikuun aikana sateet yleistyvät ja tulevat rajummiksi. Kosteusprosentti on pahimmillaan lokakuussa (88 %), ja kaikkein sateisinta onkin elo-, syys- ja lokakuussa. Lämpötilat ovat koko sadekauden ajan korkeita mutta vain harvoin silloinkaan on yli 35 astetta. Kuuminta on maaliskuulta toukokuulle, ja tämä on myös vuoden aurinkoisin aika.

Krabi ei ole kokonaisuutena mikään kaikkein aurinkoisin paikka, sillä aurinko paistaa alle 2000 tuntia vuodessa. Joulukuun alusta maaliskuun loppupuolelle on kuitenkin usein aurinkoista, mutta moni Krabilla lomaileva toteaakin nopeasti, että pilviset päivät eivät olekaan niin huonoja, sillä ne tarjoavat tilaisuuden kierrellä paikkoja enemmän kuin auringon helottaessa suoraan taivaanrannan yläosista.

Parhaat matkustusajat

Krabille kannattaa matkustaa talvella, eikä sinne oikeastaan kannata lähteä enää huhtikuun alun jälkeen. Koko matkustuskausi on marraskuun alkupuolelta huhtikuun alkuun. Joulukuun alusta maaliskuun alkuun on vilkkainta ja sekä marras- että maaliskuu voivat olla ainakin osin vähemmän ihanteellisia aikoja lomailla Etelä-Thaimaassa kuin keskitalvi.

Eniten matkailijoita Krabilla on joulukuun alusta maaliskuun puoliväliin, ja kaikkein vilkkainta on joulu- ja hiihtoloman aikaan. Jos matkan ajoittaa joulukuun kolmen ensimmäisen viikon ajalle tai tammikuun toiselta viikolta helmikuun puoliväliin, saa Krabilla nauttia kaikkein parhaista olosuhteista ilman kaikkein suurimpia vierailijamääriä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti