Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Saarenmaa
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Tavaroita Kuressaare Turg -torilla
Kuressaare Turg eli tori on paikka, josta saa hyvin käsitöitä ja paikallisesti tuotettuja tai valmistettuja elintarvikkeita, kuten hunajaa ja mansikoita.

Ostokset

Saarenmaalla Kuressaare on paras paikka tehdä kaikenlaisia ostoksia. Siellä on useita elintarvikeliikkeitä, apteekkeja, pikkuputiikkeja ja myös tori, jolta saa tuoreimpia elintarvikkeita. Kaupat ja etenkin valintamyymälät ovat varsin hyvin avoinna, ja valintamyymälät ovat avoinna seitsemänä päivänä viikossa.

Parhaat ostosseudut

Kuressaaren keskustassa, Piispanlinnan pihalla ja satamassa on kesäisin paljon erilaisia ostospaikkoja, toreista työpajoihin ja elintarvikeliikkeisiin. Parhaita ostospaikkoja on Kuressaare Turg eli tori (Tallinna 5) raatihuonetta vastapäätä. Täältä saa hyvin käsitöitä, kuten villapaitoja ja dolomiitista valmistettuja vaaseja, ja paikallisesti tuotettuja tai valmistettuja elintarvikkeita, kuten hunajaa ja mansikoita.

Toria miltei vastapäätä sijaitsevassa Kaubamajassa (Raekoja 1) on kaikenlaisia tuotteita kaupan. Kaubamaja on tavaratalo, joka on useimpina päivinä avoinna klo 10–19..

Keskustassa on pikkuputiikkeja, joista saa hyviä tuliaisia, kuten Kalev-suklaapuoti (Lossi 1).

Apteekkeja keskustassa on myös, kuten Ferrumi (Tallinna 8) ja Saaremaa Apteek (Lossi 1). Satamassa Rüütli-hotellin takana on Rüütli Apteek.

Satamassa on rannan vieressä (Raiekivi tee) etenkin heinäkuussa markkinoita, joilta saa kaikenlaisia tuotteita ja ruokia savustetusta ahvenesta käyttötavaroihin ja viineihin.

Piispanlinnan pihalla on hyvä mahdollisuus ostella paikallisia käsitöitä. Täältä löytyvät keramiikkapaja, Saarenmaan seppien paja Linnan lasipaja ja Kivenhakkaajan työpaja.

Keskustassa taidetta ja käsitöitä on ostettavissa torin lisäksi Saarenmaan taidestudiosta (Lossi 5) ja Pajasta (Talli 1).

Muualla Saarenmaalla käsityöt ja muut paikallisesti valmistut tuotteet ovat myös tarjolla pajoissa ja taidegallerioissa. Anglan perinnekulttuurikeskus Anglan kylässä on hyvä katsastaa samalla, kun menee ihailemaan tuulimyllyjä. Asten dolomiittipaja (Asten kylä) on hyvä paikallisille dolomiitista valmistuille astioille.

Mitä ostaa Kuressaaresta ja muualta Saarenmaalta?

Paikallisesti tuotetut käsityöt ja taide ovat hyviä ostoksia täällä. Lasitavara, dolomiitista valmistetut astiat, saippuat, kiviesineet ja koristeet ovat kaikki hyvin esillä.

Elintarvikkeet ovat varsin hyviä ostoksia Saarenmaalla, ja etenkin suurissa kaupoissa hintataso on melkoisesti alhaisempi kuin kotimaassa. Kalev-suklaat, Saarenmaan tumma leipä, sinapit ja monet muut elintarvikkeet ovat hyviä hankintoja. Täällä ollessa kannattaa myös tutustua Saarenmaan omiin oluihin.

Elintarvikeostoksilla

Aivan raatihuoneen vieressä ja vanhan paloaseman takana sijaitsevassa pienessä ostoskeskuksessa on suuri Maxima-ruokakauppa (Tallinna 64), joka on avoinna klo 8–22. Toinen ruokakauppa keskustassa on RAE Konsum (Raekoja 10), joka on avoinna joka päivä klo 8–22..

Muualla Saarenmaalla Liivan kylässä on Liiva Konsum, joka on avoinna joka päivä klo 9–20. Orissaaressa on myös Konsum-kauppa (Kuivastu mnt 28), joka on avoinna ma–la klo 8–20 ja su klo 10–21.

Saarenmaalla kuten muuallakin Virossa kaikkia alkoholijuomia myydään normaaleissa elintarvikeliikkeissä.

Hintataso

Moni tuote ja asia ovat Saarenmaalla edullisempia kuin kotimaassa, ja Saarenmaalla on kautta linjan miellyttävän alhainen hintataso. Alkoholin hinta on kuitenkin viime vuosina noussut, ja nykyään litra esimerkiksi Saarenmaan omaa vodkaa maksaa normaalihintaisena yli 20 euroa. Tarjouksista voi vielä saada litran kirkasta alle 20 eurolla, ja alennuksia kannattaa etsiskellä.

Aukioloajat

Kaupat ovat kesällä hyvin avoinna aamusta iltaan, seitsemänä päivänä viikossa. Sunnuntaisin on rajoitettuja aukioloaikoja, samoin joissain liikkeissä lauantaisin, mutta ruokakaupat ovat yleensä avoinna samoin aukioloajoin maanantaista sunnuntaihin.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/07

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti