Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Maltalle voi lentää parhaiten välilaskullisella lennolla kesäkauden aikana, mutta lennot voivat olla pitkiä ja hintavia. Perillä lentoasema sijaitsee 10 kilometrin päässä Maltan pääkaupungista Vallettasta, mutta monet suuntaavat lomalle muualle saarelle kuin pääkaupunkiin.
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Santacruz
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Estacion de Guaguas
Lentokentältä pääsee bussilla Estación de Guaguas -linja-autoasemalle (kuvassa).

Matkat Santa Cruziin, saapuminen ja liikkuminen paikan päällä

Tällä sivulla kerrotaan, miten Santa Cruziin pääsee parhaiten Suomesta ja mitä kannattaa ottaa huomioon kohteeseen matkustaessa. Lisäksi luodaan katsaus siihen, miten Santa Cruzissa pääsee liikkumaan paikasta toiseen kävellen, bussilla, taksilla tai vuokra-ajoneuvolla.

Matkustaminen Santa Cruziin

Santa Cruziin lentävät voivat nykyään mennä suoraan kaupungin lähellä sijaitsevalle Teneriffan pohjoiselle lentoasemalle (Tenerife Norte), jonne lentää perinteisiä lentoyhtiöitä ja joitain halpalentoyhtiöitä, etenkin Manner-Espanjasta ja muualta Kanariansaarilta. Teneriffan eteläinen Reina Sofia -kenttä on silti edelleen saaren vilkkain. Lentoyhtiöt, jotka lentävät Suomesta Teneriffalle tiettynä ajankohtana voi selvittää esimerkiksi Skyscannerin avulla.

Omatoimimatkat

Omatoimimatkailija saattaa päästä Teneriffalle edullisemmin lentämällä Ryanairilla Suomesta ensin Keski-Eurooppaan, mistä Ryanair lentää Teneriffalle esimerkiksi Frankfurtista, Kölnistä tai sen läheltä Düsseldorfista ja joistain muista kaupungeista, kuten Brysselistä. Mahdollista on myös lentää Espanjaan, esimerkiksi Malagaan, tai sitten Brittein saarille, mistä on melkoisesti myös Ryanairin jatkolentoja Teneriffalle.

Hinnat ovat edullisimmillaan yleensä kaksi viikkoa ennen matkan alkamista, mutta koulujen loma-ajat auttamatta ovat yleensä kalleimpia aikoja matkustaa Kanarialle. Omatoimimatkailijalle joustavuudesta onkin usein taloudellista hyötyä, ja näin tammikuu, maaliskuu (mahdollista pääsiäistä lukuun ottamatta), marraskuu ja joulukuun pari ensimmäistä viikkoa ovat edullisimpia aikoja lentää Kanarialle talvella.

Pakettimatkat

Pakettimatkalle Santa Cruziin mielivät voivat matkustaa sinne vaikkapa Tjäreborgin pakettimatkalla. Matkoilla on melkoisesti hintaa marraskuusta huhtikuun loppuun, niin että viikon lomasta voi joutua pulittamaan reilusti yli 1 000 euroa. Edullisempaa kaupunkiin kuten muuallekin Kanariansaarille on matkustaa touko-heinäkuussa ja syys-lokakuussa, joskin lokakuun syyslomien viikkojen aikana hinnat ovat normaalia korkeampia. Kiireimpiä ja kalleimpia aikoja matkustaa Santa Cruziin ovat yleensä joulunaika loppiaiseen asti, helmikuun loppupuolen hiihtolomaviikot ja pääsiäisviikko.

Kulkeminen Teneriffan eteläiseltä Reina Sofia -kentältä hotellille

Teneriffan eteläosissa, lähellä El Medanon kaupunkia sijaitseva Reina Sofia -kenttä on perinteisesti se, minne muualta kuin Espanjasta tai muilta Kanariansaarilta tulevat lennot saapuvat. Sieltä on noin 60 kilometrin matka Santa Cruziin, ja matka taittuu bussilla alle tunnissa.

Taksimatka kentältä Santa Cruzin keskustaan maksaa reilut 60 euroa.

Reina Sofia -kentältä pääsee suoraan bussilla numero 340 Teneriffan pohjoisosissa, lähellä Santa Cruzia ja La Lagunan kaupunkia sijaitsevalle Teneriffan pohjoiselle lentokentälle, jolta pääsee lentäen etenemään muille Kanariansaarille.

Santa Cruzin bussiasemalta pääsee etenemään raitiovaunulla tai bussilla muualle kaupunkiin, mutta kaupunkia tuntemattomalle taksikyyti on paras tapa siirtyä hotellille. Kävellen pääsee hyvin lähelle sijaitseville hotelleille, mutta mäkisessä ja sokkeloisessa Santa Cruzissa tätä vaihtoehtoa ei suositella kuin niille, joiden hotelli on aivan vieressä tai jotka tuntevat kaupungin keskustan ennestään.

Kulkeminen Teneriffan pohjoiselta, Tenerife Norte -kentältä Santa Cruziin

Matka Teneriffan Tenerife Norte -lentokentältä, joka sijaitsee lähellä Santa Cruzia, taittuu helposti jatkuvasti kulkevilla busseilla 102, 108 ja 109 Santa Cruzin bussiasemalle.

Taksimatka kentältä keskustaan maksaa noin 15 euroa.

Liikkuminen Santa Cruzissa

Kävely

Santa Cruz on keskustan osalta mukava, joskin jossain määrin mäkinen ja sokkeloinen paikka kävellä, mutta keskusta ei ole suuren suuri ja sen oppii melko nopeasti. Matka kävellen linja-autoasemalta keskustan pääpaikoille Plaza de España -aukion tienoille ei ole ensikertalaiselle kovin helppo, mutta kunhan väliä kävelee muutaman kerran, selviää nopein reitti kokemuksen myötä.

Kaupungin keskustan parhaat ostos- ja ruokailupaikat ovat Calle Castillo -kävelykadun ympäristössä, ja tällä alueella kannattaa kävellä mahdollisimman paljon. Hyvin kävelymatka sujuu myös Muelle de Ribera -satamasta mihin tahansa keskustan osaan. Helppo kävelymatka on myös Parque Garcia Sanabria -puistolle ja sen lähistöllä sijaitseviin ravintoloihin ja illanviettopaikkoihin.

Raitiovaunu
Santa Cruzin uudehko raitiovaunu on kätevä linja-autoasemalta keskustaan liikkuessa.

Matkaa Plaza de España -aukion tienoilta Auditorio de Tenerife -konserttisalille ja sen viereisiin puistoihin tulee jonkin verran, mutta kävelemään tottuneille matka on juuri sopiva. Konserttisalin tienoilla on paljon rakennustyömaita, jotka jonkin verran vaikeuttavat liikkumista, mutta alueella on kaikenlaista mielenkiintoista, kuten El Corte Inglés -tavaratalo, uutta arkkitehtuuria tornitaloista uusiin puistoalueisiin samoin kuin paikallisten asuinkortteleita.

Kaupungissa ei ole vaarallista liikkua öisinkään, mutta Avenida de Anaga -rantabulevardin tienoilla, missä valtaosa yöelämästä sijaitsee, on rauhatonta etenkin viikonloppuisin yöaikaan.

Julkiset liikennevälineet

Santa Cruzissa on hyvä bussiverkosto, mutta se ei ole kovin kätevä keskustassa liikkuessa. Bussilla pääsee tosin nopeasti keskustan ulkopuolelle etenkin Estación de Guaguas -linja-autoasemalta, ja mikäli haluaa säästää askelia, kannattaa bussien liikkeistä ottaa selvää vaikkapa turisti-infosta. Bussimatka matkaa 1,30 euroa, mutta alennusta on luvassa, jos hankkii kaikkiin Teneriffalla liikkuviin busseihin ja raitiovaunuihin käyvän Bono-kortin. Niitä on kaupan 15 ja 25 eurolla, linja-autoasemalla ja joissain kioskeissa muuallakin kaupungissa. Linja-autoliikenteestä vastaa Titsa.

Santa Cruzin uudehko raitiovaunu on kätevä linja-autoasemalta keskustaan liikkuessa, ja sillä pääsee myös La Lagunan kaupunkiin vähän alle tunnissa. Raitiovaunuun käyvät samat liput kuin busseihin, ja sillä matkustaessa Bono-kortilla saa jonkin verran alennusta.

Taksi

Taksi on hyvä liikkumismuoto matkatavaroiden kanssa, porukalla ja öiseen aikaan Santa Cruzissa. Matkat ovat Suomen taksimatkoihin verrattuna edullisia, niin että 10 eurolla pääsee pitkänkin matkan ja linja-autoasemalta pääsee 5-7 eurolla minnepäin keskustaa tahansa.

Kulkuneuvon vuokraaminen Santa Cruzista

Autoja voi vuokrata Santa Cruzissa keskustassa Anaga Rent a Car -liikkeestä (Calle Emilio Calzadilla 10). Economy Car Rentalsilta saa autoja satamasta tai hotelliin tuotuna. Satamassa on CICAR-niminen autovuokraamo.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti