Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Tallinna
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Paintball (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Mustamäen ja Haaberstin takana olevan FK-keskuksen karting-radan vieressä sijaitsee paikka, jossa voi pelata paintballia.

Muuta tekemistä

Tallinna on kaupunki, jonne suomalaiset lähtevät ostamaan tölkkiolutta, syömään ravintolassa, katselemaan pakollisia nähtävyyksiä ja kiertämään kesät talvet samoja kauppoja. Tallinnaan voi kuitenkin lähteä tekemään muutakin, ja sinne suuntautuvan matkan ei tarvitse olla rutiinisuoritus, joka on kerta toisensa jälkeen samanlainen.

Tallinnassa voi oluen juomisen ohella vaikka keilata, siellä on pakopelihuoneita, mikroautoratoja ja myös sellaisia harrastusmahdollisuuksia kuin curlingia. Tallinnassa on mahdollista kesät talvet katsella kaupunkia drinkki kädessä yläilmoista, eikä näkymien takia tarvitse kiivetä henki kurkussa keskiaikaisen kirkon torniin.

Lähde keilaamaan tai pelaamaan biljardia

Keilaaminen on mukava laji, jota voi harrastaa koska tahansa, mutta Suomessa se on käynyt harvinaiseksi ja kalliiksi harrastukseksi. Tallinnassa on keilahalleja aivan keskustassakin, ja ne ovat varsin hyvin avoinna. Tallinnassa on myös biljardia, ja siellä voi pelata snookeria oikeankokoisella pöydällä.

Kuulsaal (Mere pst 6) on Rotermannin keskuksessa, ja sen 2. ja 3. kerroksessa olevissa huoneissa on 12 keilarataa ja 8 biljardipöytää, joilla voi pelata myös snookeria. Hinnat ovat melko lailla kotimaan luokkaa, mutta halli on hyvin avoinna, siellä on kohtuuhintaiset juomat ja hyvää tunnelmaa.

Jos haluaa mennä pelaamaan biljardia, on Bamba menevä baari, jolla on parikin eri osoitetta. Vineeri-ratikkapysäkin vieressä, melko lähellä Vapaudenaukiota sijaitseva Piljardiklubi (Pärnu mnt 69) on paikka, jossa on 23 biljardipöytää ja edulliset juomat (iso tuoppi 2,30 €). Samalla yhtiöllä on toinenkin biljardibaari Mustamäessä, ja samassa rakennuksessa on myös yhtiön omistuksessa olevia saunoja, mutta sinne on keskustasta matkaa.

Pelastu pakopelihuoneesta

Pakopelihuoneet ovat viime vuosina yleistyneet, ja niiden pelaaminen alkaa monelle jo olla tuttua puuhaa. Harvalle lienee yllätys se, että Tallinna on hyvä paikka paeta sellaisesta huoneesta, ja sinne on jopa kannattavaa lähteä pääasiallisesti pakopelihuoneet mielessä.

Get Away Zone (Väike-Karja 1) on suomalaisten suosimalla alueella vanhassakaupungissa, Nimeta baaria vastapäätä, hotelli Baronsin vieressä. Siellä 2–8 pelaajaa voi pelata aamuvarhaisesta yömyöhään, 50–100 euron hinnalla tunnin ajan Neuvosto-Viroon sijoittuvaa pakopeliä.

Toinen suomalaisten suosimalla alueella sijaitseva pakopelihuone The Escape Room (Lootsi 8) on D-terminaalin lähellä, Lootsi-keskuksen yhteydessä. Verkkosivuilla on vähän tietoja hinnoista, mutta pelipaikka on avoinna klo 11–23 ja siellä on helppo käydä katsomassa mikä on homman nimi.

Tallinnassa on paljon muitakin pakopelihuoneita, joita voi katsella Now Escape -sivuilta

Aja mikroautolla

Mikroautoilu ja karting ovat mahdollisia Tallinnassa, mutta niitä pitää lähteä harrastamaan vähän keskustan ulkopuolelle. Mustamäen ja Haaberstin takana sijaitseva FK-keskus (Paldiski mnt 229A) [kartalla] on paikka, jossa voi ajaa mikroautoa tai käydä Mika Häkkisen ja Ayrton Sennan tyylisesti kartingkoulua. Siellä ei ole mitään huippuedullista, ja hinnat kannattaa tarkastaa etukäteen.

Paikka on avoinna ma–su klo 12–21, ja paikalle voi tulla julkisilla. Keskuksen edessä olevalle ”Järvekalda”-pysäkille pääsee esimerkiksi Estonia-pysäkiltä Solaris-keskuksen vierestä bussilinjalla 177 tai Balti jaam -asemalta linjoilla 111, 118, 145 ja 146.

Pelaa paintballia ja harrasta muutakin erikoista

Karting-radan vieressä sijaitsee paikka, jossa voi pelata paintballia. Paintballi Takso (Paldiski mnt 229) on monipuolinen paikka, jonne voi mennä työporukan kanssa rentoutumaan, jossa voi järjestää polttarit tai jossa voi mennä myös metsäretkelle. Peleihin voi yleensä osallistua 8–25 pelaajaa, mutta erilaisia paketteja on paljon.

Paintballin lisäksi sama paikka järjestää muitakin aktiviteetteja, kuten kalliokiipeilyä, jossa voidaan mennä vaikka savupiippua ylös ja alas, ajaa kartingia viereisellä radalla tai taistella metsässä laseraseilla.

Varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen matkaa verkkosivuilla olevan englanninkielisen lomakkeen avulla. Hinnat ja tarkat ajankohdat on hyvä selvittää etukäteen, ja jos paikalle haluaa mennä julkisilla liikennevälineillä, onnistuu se linja-autolla. Keskuksen edessä olevalle ”Järvekalda”-pysäkille pääsee esimerkiksi Estonia-pysäkiltä Solaris-keskuksen vierestä bussilinjalla 177 tai Balti jaam -asemalta linjoilla 111, 118, 145 ja 146.

Pelaa curlingia

Lähellä Lasnamäkeä ja laululavaa sijaitseva Tondiraban jäähalli (Varraku 14) [kartalla] on paikka, jossa voi harrastaa maailmalla hyvin harvinaista curlingia. Halli on melko suuri, ja sen yhteydessä on harjoitushalleja, joista yhdessä voi pelata curlingia. Tätä nykyä curling-harjoituksia pidetään keskiviikkoisin klo 19, ja ilmoittautuminen käy helposti verkkosivuilla olevan lomakkeen avulla. Lähes 6000 ihmistä vetävässä jäähallissa on paljon curling-tapahtumia ja etenkin kilpailuja, ja tämä on koko Viron curlingin pääpaikka.

Jos paikalle haluaa mennä julkisilla liikennevälineillä, kulkee keskuksen edessä olevalle ”Virbi”-pysäkille busseja, kuten linjat 19 ja 51 Hobujaama-pysäkiltä, Viru Keskuksen vierestä.

Näkymä Lounge 24 -näköalapaikalta (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Jos mielii ottaa juoman samalla kun ihailee maisemia, on se mahdollista Radisson Blu -hotellin Lounge 24 -baarissa.

Katsele Tallinnaa korkeuksista

Tallinnassa on monta mahdollisuutta katsella kaupunkia yläilmoista, ja esimerkiksi Toompean Kohtuotsa-näköalapaikalta on hyvät näkymätnäkymä yli vanhankaupungin kohti satamaa yli vanhankaupungin kohti satamaa. Jos kuitenkin haluaa tyylillä nousta ylös, istahtaa kenties drinkille ja katsella näkymiä vaikka illan pimetessä, on Tallinnassa muutama mieleenpainuva näköalatorni.

Tv-torni

Teletorn (Kloostrimetsa 58a) [kartalla] on Tallinnan kuuluisa tv-torniTeletorn-torni, joka sijaitsee lähellä Piritaa ja kasvitieteellisen puutarhan vieressä. Se on avoinna päivittäin klo 10–19, eikä sen ravintola ole ollut vähään aikaan avoinna. Liput maksavat 10 euroa, mutta viikonloppuisin on usein jonoja ja ne voi välttää ostamalla verkkosivuilta lippunsa etukäteen. Teletornille voi tulla myös julkisilla, ja bussilinjat 34A ja 38 tulevat tänne Viru Keskuksen kulmilta, Hobujaama-pysäkiltä, joka on Narvan maantiellä ensimmäinen pysäkki Viru Keskuksen jälkeen.

Lounge 24 ja Horisont – baarit hyvillä näkymillä

Jos mielii ottaa juoman samalla kun ihailee maisemia, on se mahdollista melko lähellä Viru Keskusta. Keskuksen ja Kaubamajan takana, Rävalan puistokadulla on Radisson Blu -hotelliRadisson Blu -hotelli [kartalla], jonka Lounge 24 -baari on kaikille avoin ja sijaitsee 24. kerroksessa. Kulman takana on toinen hieno korkea hotelli, eli Swissotel Tallinn (Tornimäe 3), jonka Horisont on paikka, jossa voi drinkin lisäksi nauttia korkeatasoisen aterian, 30. kerroksessa.

Visit Estonia esittelee suomeksi Tallinnan näköalapaikkoja

Lisää asiaa erilaisista tekemismahdollisuuksista

Pieni matkaopas kertoo Tallinnan kylpylöistä, uimahalleista, saunoista ja uimarannoista

Visit Tallinn esittelee erilaisia ajanvietemahdollisuuksia

TripAdvisor esittelee tekemistä Tallinnassa

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: popofatticus /Flickr, Stever H /Flickr, Peter Forsberg
2017/08

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti