Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Tallinna
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Wifi
Langaton WLAN-nettiyhteys on tarjolla Tallinnassa lähes kaikissa julkisissa tiloissa.

Palvelut

Tällä sivulla käydään läpi turistien käyttämiä palveluita Tallinnassa kuten pankki-, posti-, ja apteekki-palvelut.

Pankki

Voit nostaa rahaa tavallisilla debit- ja credit-korteilla pankkiautomaateista, joita on Tallinnassa riittävä määrä.

Posti

Postitoimistot ovat yleensä avoinna arkisin klo 9.00-18.00 ja lauantaisin klo 9.00-15.00. Keskustassa, Narva mnt 1, sijaitseva Tallinnan posti on avoinna ma-pe 08.00-20.00, la 9.00-17.00.

Apteekki

Tallinnassa on todella paljon apteekkeja. Apteekit ovat tavallisesti avoinna klo 10.00-19.00, kaksi myös öisin (Tõnismäe Apteek, Tõnismägi 5, puh: +372 644 2282 ja Euroapteek, Pae 76, puh: +372 603 1423). Kauppakeskuksissa sijaitsevat apteekit ovat tavallisesti avoinna klo 9:00-21:00. Tavallisimpia lääkkeitä saa kaikista apteekeista.

Jos haluat lääkeostoksillesi perinteikkäät puitteet piipahda hakemassa troppisi Raatihuoneentorin laidalla sijaitsevasta Raadin apteekista (Raeapteek). Ensimmäiset apteekkia koskevat kirjalliset maininnat ajoittuvat 1400-luvun alkuun, mikä tekee apteekista yli 600 vuotta vanhan. Aikojen kuluessa apteekin omistajasuvut ovat vaihtuneet ja apteekki on läpikäynyt mielenkiintoisia vaiheita. Omistajaperheen lääkinnällisten kykyjen maine levisi aikoinaan pitkälle. Kun Pietari Suuri makasi kuolinvuoteellaan, perustajasukuun kuulunut apteekkari Buchardt kutsuttiin hänen luokseen. Pietari suuri kuitenkin kuoli ennen kuin apteekkari ehti hänen luokseen. Jos olet kiinnostunut muinaisista lääkkeistä, niiden valmistuksessa käytetyistä välineistä ja raaka-aineista kuten kalansilmäpulveri, mustan kissan pissauute, jne. käy tsekkaamassa apteekin museohuone.

Netti

Virossa on lukuisia julkisia Internet-pisteitä. Ne sijaitsevat kirjastoissa, postitoimistoissa ja kauppakeskuksissa. Virossa on myös satoja avoimia langattomia Internet-alueita, joihin törmää joskus odottamattomissakin paikoissa kuten uimarannoilla, Tallinnan vanhankaupungin toreilla, stadioneilla ym.

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti