Aiheeseen liittyvää: Lisää valokuvia
Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Tallinna
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ravintola Tallinnassa
Tallinnassa on eniten ravintoloita vanhassakaupungissa ja sen välittömässä läheisyydessä.

Tallinnan ravintola-alueita ja ravintoloita

Tallinnassa on valtava määrä erilaisia ravintoloita ja muita ruokapaikkoja, joista saa mitä erilaisimpia ruokia. Eniten ravintoloita on vanhassakaupungissa ja sen lähistöllä, missä on paljon kalliita, turisteille suunnattuja ravintoloita. Tallinnassa on sekalainen määrä ravintoloita, joten siellä on hyvä olla tietoinen siitä mihin suuntaa syömään, sillä hinta-laatusuhteeltaan hyvän aterian löytäminen noin vain ei ole helppoa.

Tallinnassa on monia Viron parhaaksi arvioituja ravintoloita, ja siellä voi yleensä kotimaata huomattavasti kohtuullisemmin hinnoin maistella huippuluokan ruokia. Jos Tallinnassa haluaa säästää ravintolakuluissa, ovat paikallisten suosiossa olevat itsepalveluravintolat siihen hyvä joskin arkinen ratkaisu. Kahvilat ovat nekin usein ravintoloita edullisempia paikkoja ruokailla, ja myös niissä lähinnä paikalliset käyvät syömässä.

Tallinnan parhaat ravintolaseudut

Tallinnassa on eniten ravintoloita vanhassakaupungissa ja sen välittömässä läheisyydessä, missä suomalaiset ovat tottuneet syömään Viru Keskuksessa ja sen takana olevilla alueilla 1990-luvulta lähtien.

Lisää ravintoloita hintavan vanhankaupungin ulkopuolella on Rotermanni-keskuksessa ja satamassa, joissa molemmissa on entistä parempi valikoima ravintoloita, mutta ne ovat pääosin aivan ylihintaisia. Lähellä Vapaudenaukiota on etenkin Solaris-ostoskeskuksen ja Kaubamajan välisellä alueella paljon ruokapaikkoja. Neljäs vanhankaupungin ympäristössä oleva alue, jolla on normaalia enemmän ravintoloita, on Kalamaja, jossa aivan vanhankaupungin vieressä olevilla kaduilla ja etenkin Kopli-kadulla, Depoo Turgilla ja Telliskiven alueella on suuri määrä ravintoloita ja pikaruokapisteitä, jotka tosin voivat tämän tästä vaihtua.

Hivenen keskustan ulkopuolella oleva Kadriorg on sekin etenkin kesäisin varteenotettava paikka ruokailulle, ja jonkin verran ravintoloita on myös muualla kaupungissa, kuten Piritassa, jonka keskellä sijaitseva, pidetty Jahtklubi [kartalla] on tyylikäs ravintola, jossa voi syödä hyviä ruokia mutta jossa syömiseen kuluu aivan samanlaisia summia kuin Suomessakin.

Raekoja plats eli Raatihuoneentori
Raekoja plats eli Raatihuoneentori on kaikkien tuntema ravintoloiden hallitsema aukio.

Vanhakaupunki

Tallinnassa ravintoloita on erityisen paljon vanhassakaupungissa, missä onkin kaikenlaisia ruokia tarjoavia ruokapaikkoja. Viru-aukiolta miltei Viru-hotellin edestä lähtevä Viru-katuViru-katu [kartalla] on usein ensimmäinen katu, jolla vanhassakaupungissa kävellään. Tämän kadun varrelle on viime vuosina ilmestynyt korkeatasoisia ja hintavia ruokapaikkoja, jotka tarjoavat kaikenlaisia ruokia suomalaisista baariruoista australialaisiin pihveihin ja virolaisiin perinneruokiin.

Peppersack
Peppersack on hivenen edullisempi keskiaikainen ravintola, jossa on tarjolla erittäin hyviä aamiaisia kaurapuurosta munakkaisiin.

Keskiaikaisia aterioita on lisää tarjolla Viru-kadun päässä, jossa Raatihuoneen vaiheilla on useita keskiaikaisia ruokia myyviä ravintoloita. Ne ovat kuitenkin kalliita ravintoloita, joista esimerkiksi Olde HansakuvaOlde Hansa ] on muuttunut kansainvälisesti suosituksi turistirysäksi, ja se on nykyään ylihintainen ja ruoiltaan keskinkertainen.

Sitä vastapäätä sijaitseva Peppersack on puolestaan hivenen edullisempi keskiaikainen ravintola, jossa on tarjolla erittäin hyviä aamiaisia kaurapuurosta munakkaisiin.

Aivan näiden vieressä, Vene-kadun alussa sijaitseva Reval Cafe on Tallinnan oman kahvilaketjun yksi monista keskeisistä pisteistä, ja siellä on muuta Raatihuoneentorin ympäristöä jonkin verran edullisemmat hinnat ja Peppersackin tavoin se on oiva paikka aamiaiselle. Revalilla on pisteitä muuallakin vanhassakaupungissa, kuten osoitteessa Müürivahe 14, ja myös Viru Keskuksen toisessa kerroksessa on Reval Café. Revalit eivät enää ole kovin edullisia, vaan ne ovat tyyliltään entistä kansainvälisempiä paikkoja, joissa kahvi maksaa kolmisen euroa, olut yli neljä euroa ja edullisimmatkin täytetyt patongit viisi euroa.

Raekoja plats eli RaatihuoneentoriRaatihuoneentori on kaikkien tuntema ravintoloiden hallitsema aukio, joka on kesäaikaan terasseja täynnä ja jossa, kuten Viru-kadullakin, viihtyvät aterioimassa pelkästään turistit. Ateriat ovat sekä itse aukiolla että sen välittömässä läheisyydessä hintavia, usein Suomen hinnoissa tai jopa kalliimpia, mutta edullisempia ravintoloita ja kahviloita tulee vastaan, jos lähtee kulkemaan aukiolta poispäin. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että mitä kauempana aukiosta ravintola sijaitsee, sen parempi hinta-laatusuhde sillä yleensä on.

Varteenotettava paikka Raatihuoneentorin ympäristössä virolaisille perinneruoille on Kuldse Notsu Körts (Dunkri 8) [kartalla].

Rataskaevu
Rataskaevu on katu, jonka varrella on hyvin monipuolinen ja valtaosin kohtuuhintainen valikoima ruokapaikkoja.

Kulman takana on harvinainen vegaaneille soveltuva ravintola Vegan (Rataskaevu 10) [kartalla]. Rataskaevu on katu, jolla on lähes joka vuosi uusia ravintoloita ja jonka varrella on hyvin monipuolinen ja valtaosin kohtuuhintainen valikoima ruokapaikkoja. Yksi pidetty ravintola sen varrella on lettuihin erikoistunut Kompressor, jossa on myös kohtuuhintaisia juomia.

Hell Hunt
Pikk-kadulla sijaitsee kaikenlaisia paikkoja texmexistä kreikkalaiseen ja tietenkin myös Hell Hunt, joka tarjoaa yömyöhään suomalaisille hyvin maistuvia ruokia.

Jonkin verran ravintoloita vanhassakaupungissa lähellä Raatihuoneenaukiota on myös Pikk jalg -kadulla [kartalla], joka johtaa Toompean mäelle. Tämä Aleksanteri Nevskin kirkosta ja eduskuntatalosta tuttu alue on sekin varsin hyvä aterialle, joskin siellä monet paikat ovat vähän keskimääräistä hienompia ja kalliimpia. Ne tarjoavat kuitenkin erittäin hyviä ruokia, ja palvelukin pelaa monella kielellä.

Paljon ravintoloita vanhassakaupungissa on myös lähellä Raatihuoneentoria olevilla Uus-, Vene-, Pikk- ja Lai-kaduilla. Niistä etenkin Uus [kartalla] on hyvin monipuolinen, ja sen varrella voi syödä niin korkeatasoisia paikallisia ruokia kuin ulkomaisia herkkujakin. Pikk-kadulla sijaitsee kaikenlaisia paikkoja texmexistä kreikkalaiseen ja tietenkin myös Hell Hunt (Pikk 39), joka tarjoaa yömyöhään suomalaisille hyvin maistuvia ruokia. Lai- ja Vene-kaduilla on paljon korkeatasoisia ravintoloita, joiden joukkoon kuuluu venäläisiä ja italialaisia ravintoloita. Nämä kaikki kadut soveltuvat hyvin ravintolan etsiskelylle, joskaan mitään kovin edullisia hintoja ei niillä tule vastaan.

Raatihuoneentorin toisella puolella vanhassakaupungissa on ravintoloita melkoisesti myös Nigulisten kirkkoa ympäröivillä kaduilla, etenkin Harjun [kartalla] ja RüütlinRüütli varrella. Nämä ovat varsin monipuolisia katuja, niin että niillä on kaikenlaista tasokkaista kalaravintoloista olutbaariin ja edullisiin vaihtoehtoihin. Täälläkin hinnat tuppaavat olemaan kalliita, kuten tätä nykyä vanhassakaupungissa kaikkialla, mutta täällä on hinnoiltaan maltillisia ravintoloita, kuten georgialainen Tbilisi (Rüütli 18) [kartalla].

Hyvin lähellä näitä katuja Suur-Karja [kartalla] on jo pitkään toiminut yhtenä Tallinnan pääasiallisista baarikaduista. Kadun varrella on myös ravintoloita, ja monet baarit tarjoavat ruokia nekin, ja täällä voi syödä myöhäänkin illalla ja jopa keskellä yötä. Paljon baareja ja ruokapaikkoja on myös läheisillä kaduilla, kuten Väike-Karja-, Sauna- ja Müürivahe-kaduilla. Varsinainen pääkallopaikka tällä suunnalla on Soprus-elokuvateatterinSoprus-elokuvateatteri vieressä [kartalla], jossa edellä mainittujen katujen lisäksi Vana-Posti-kadulla on joka vuosi uusia ravintoloita mutta myös vanhoja suosikkeja.

Satama ja Rotermanni

Vanhankaupungin ulkopuolella on melkoisesti ravintoloita nykyisin. Nykyään, kun Tallinna on kaupunkina vähintäänkin yhtä turvallinen paikka kuin Helsinki, kannattaa keskustan (Kesklinn) katuja mittailla myös uudella puolella.

Suomalaisille tuttu katu on puistokatu nimeltään Mere pst, joka johtaa satamasta Viru-aukiolle vanhankaupungin eteen ja jonka varrella on etenkin Rotermannin korttelin edustalla melkoisesti erilaisia juoma- ja ruokapaikkoja. Rotermannin korttelissaRotermannin kortteli on lisää ruokapaikkoja muuallakin kuin aivan kadun vieressä, ja lisää ravintoloita, jotka tosin tarjoavat vähemmän juhlavia aterioita, on sataman yhteydessä olevissa kortteleissa. Tämä ei kuitenkaan ole mitään suositeltavaa aluetta ravintolalle, sillä ruoat ovat kalliita ja hinta-laatusuhteeltaan heikkoja. Yksi ravintola, joka soveltuu todellisille kulinaristeille, on kaupungin arvostetuimpiin ravintoloihin kuuluva Ö (Mere pst 6E).

Viru Keskus ja sen takana sijaitsevat kadut

Viru Keskuksen tienoo [kartalla] on suomalaisten tuntema oleskelupaikka, ja etenkin talven kylminä kuukausina itse keskuksen ravintolat ovat suosittuja niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa. Kauppakeskuksen toisessa kerroksessa on parikin aasialaista ravintolaa, ja sen kirjakaupan yhteydessä on ravintola, joka on paikallisten suosima lounas- ja kahvittelupaikka.

Viru Keskuksen ohi kulkeva Narvan maantie on varteenotettava ravintolakatu, etenkin jos kulkee muutaman sata metriä poispäin Viru-hotellilta. Katu on kuitenkin viime vuosina muuttunut enemmän kuin kenties yksikään toinen koko kaupungin kaduista. Sen varrella on nykyisin kirjava valikoima ravintoloita ja kahviloita, jotka muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ovat täysin erilaisia kuin vielä muutama vuosi sitten.

Toisella puolella Viru Keskusta, Tammsaaren puiston takana on sielläkin hyvä määrä ravintoloita ja baareja. Monet baarit, kuten kahvilatkin, tarjoavat Tallinnassa varsinaisia aterioita. Estonia-puistokadun varrella, joka alkaa Viru Keskuksesta mutta kulkee vanhastakaupungista katsottuna Tammsaare-puiston takana, on lukuisia ravintoloita. Sen varrella ei kuitenkaan ole tasokkaita, kunnollisia ruokapaikkoja kuin nimeksi, mutta Energia-kahvilan vieressä oleva kebab-ravintola (Kaubamaja 4) on paikka, josta saa kohtuuhinnalla kunnon kebabia ja falafelia, kuten myös joitain muita ruokia.

Kätevä paikka löytää monenmoisia ruokia on läheinen Solaris-kauppakeskus [kartalla]. Keskuksen ruokapaikat ovat paria poikkeusta lukuun ottamatta vaihtuneet tiuhaan tahtiin, mutta edelleen yläkerrassa on parikin hyvää itsepalveluravintolaa ja pohjakerroksessa on muutama hieno kahvila ja myös aasialainen ravintola. Erinomainen paikka muulloin kuin silloin kun se on vilkkaimmillaan on suomalaistenkin suosiota nauttiva Lido-itsepalveluravintola, joka Riiassa käyneille on tuttu paikka. Muita mainitsemisen arvoisia ravintoloita ovat ainakin alakerran aasialainen Chi, Hesburger ja Vapiano. Solaris-keskuksessa on myös useita kahviloita, ja sieltä saa kaikenlaisia ruokia, joita voi nopeasti haukata. Yksi Tallinnan pidetyimpiä kahviloita on keskuksen neljännessä kerroksessa sijaitseva Komeet, jonka kakut, leivonnaiset ja näköalat ovat vertaansa vailla.

Ravintola Peatus, Depoo Turg
Depoo Turgin alueella on eniten tarjolla aasialaisia, kaukasialaisia ja trendikkäitä ruokia.

Kalamaja ja Telliskivi

Tallinnan muissa keskustan osissa on ravintoloita siellä täällä, eikä niihin juuri kannata lähteä, jos ei tiedä tarkkaan ravintolaa ja sen osoitetta. Poikkeuksena tästä on nykyisin Kalamaja, missä ravintoloita on heti sataman jälkeen. Kalasadaman lähellä on Viron parhaisiin ravintoloihin kuuluva ja moderneja venäläisiä ruokia tarjoava Moon [kartalla], joka on kiinni koko heinäkuun. Aivan vieressä, osoitteessa Suur-Patarei 2 on pidetty Lumi, joka on yksi kaupungin parhaita aasialaisia ravintoloita ja teehuoneita.

Boheem Koplissa
Kopli on nykyisin ravintoloiltaan varsin hyvä katu. Sen varrella on kaikenlaista, kuten kevyitä ruokia tarjoava Boheem-kahvila-ravintola.

Lisää ravintoloita ja baareja on Vana-Kalamaja-kadun [kartalla] varrella ja sen liepeillä, mutta tällä kaupunginosan varsinaisella asuinalueella on toistaiseksi melko vähän ravintoloita. Mikäli mielii valita ateriansa monen vaihtoehdon joukosta Kalamajasta, kannattaa siirtyä Vana-Kalamaja-katua pitkin kohti vanhaakaupunkia.

Kalamajan pääasiallinen ravintolatienoo on Vana-Kalamajan päässä, vanhankaupungin Suur-Kloostri-kadun edessä, missä on Balti Jaam -rautatieasema [kartalla] ja parikin toria. Niistä uudemman eli Balti Jaama Turgin [kartalla] katutason ruokapaikatBalti Jaama turg ovat monipuolisia, edullisia ja suosittuja. Kauppahalli on osin food court -tyylinen paikka ruokailla, ja se on muodostunut yhdeksi parhaista paikoista syödä nopeahko mutta maistuva ateria.

Vana-Kalamaja-kadun päässä oleva ja Balti Jaama Turgia vastapäätä oleva katu eli KopliKopli on nykyisin ravintoloiltaan varsin hyvä katu. Sen varrella on kaikenlaista aasialaisesta ravintolasta kevyitä ruokia tarjoavaan kahvila-ravintola Boheemiin (Kopli 18). Koplin varrella on muitakin paikkoja, kuten edullisia lounaita tarjoava aasialainen ravintola. Kadun ravintolat ja koko yleisilme ovat viime vuosina kokeneet monenmoisia mullistuksia, eikä siellä enää ole samanlaista tunnelmaa kuin ennen. Uusia ruokapaikkoja sinne kuitenkin ilmestyy joka vuosi, ja tämä on osoite, jossa kannattaa ainakin nopeasti käväistä.

Jos Koplilta tai Balti Jaama Turgilta kulkee kohti Telliskivi-katua, tulee vastaan monenmoista ruokapaikkaa. Ruokapaikat ovat parin viime vuoden aikana keskittyneet Depoo TurginDepoo Turg [kartalla] alueella, ja vaikka ravintolat vaihtuvat lähes joka vuosi, on siellä ollut eniten tarjolla aasialaisia, kaukasialaisia ja trendikkäitä ruokia, ja kesällä 2019 siellä oli esimerkiksi uusi kaukasialaisia grillilihoja tarjoava ravintola. Ravintoloihin kuuluu jo useita vuosia paikalla ollut, vietnamilainen Konteiner, jolla kuten muillakin alueen ravintoloilla on kesäterassi.

F-Hoone, Telliskivi
Telliskiven sisäpihoilla on monipuolinen valikoima ruokapaikkoja, kuten erityisen pidetty ravintola F-Hoone.

Jos tästä jatkaa Rimi-valintamyymälän luo ja kääntyy vasempaan, saapuu parin sadan metrin päässä kulmauksesta Telliskiven luovalle keskukselle [kartalla], jolle on ilmaantunut melkoisesti erilaisia ravintoloita ja pikaruokapaikkoja. Telliskiven sisäpihoillaTelliskiven sisäpiha on monipuolinen valikoima ruokapaikkoja, kuten aasialaisia ruokia tarjoava Lentävä lautanen, gluteenittomia ruokia tarjoava Kivi Paber Käärid ja ranskalaisia fuusioruokia tarjoava Frenchy. Erityisen pidetty ravintola siellä on kesäterassilla varustettu F-Hoone, joka on myös hyvä aamiaispaikka, joka soveltuu myös kasvissyöjille ja joka on päivisin perheiden suosiossa. Se on turhankin suosittu lounasaikaan, ja kesäisin sen terassilla on mukava myös vain ottaa juoma.

Telliskiven ravintolat ja pikaruokapisteet ovat viime vuosina muuttuneet vähemmän eksoottisiksi ja takavuosia kalliimmiksi, ja nykyään alue on lähinnä keskiluokkaista maastoa, jonka rappioromantiikkaa uhkuva tunnelma on loppujen lopuksi vain rekvisiittaa. Alueella on myös olutravintoloita ja illanviettopaikkoja, mutta hinnat ovat suurin piirtein samaa tasoa kuin vanhassakaupungissa.

Kadriorg

Kesäisin ehdoton vierailupaikka, joka on aivan lähellä keskustaa, on Kadriorgin kaupunginosa, ja tännehän pääsee vaivattomasti keskustasta raitiovaunuilla 1 ja 3. Kadriorgissa on viehättäviä kahviloita ja myös ravintoloita, joissa on mukava nauttia tämän Tallinnan vauraimman alueen tunnelmasta. Varsinaisella puistoalueella, jolla ovat kaupungin parhaat museot, ei ole ravintoloita, joten sinne ei kannata nälkäisenä suoraan suunnata.

Jonkin matkan päässä puistoalueesta sijaitseva Salt (Vase 14) [kartalla] on alueen arvostetuimpia ravintoloita, ja Villa Thai (Vilmsi 6) [kartalla] tarjoaa aasialaisia ruokia yliopiston päärakennuksen vieressä. Pidetty Nop (J. Köleri 1) on Villa Thain naapurissa oleva kahvila-ravintola, ja siellä on erinomaiset aamiaiset, maukasta kalakeittoa ja muitakin ruokia.

Viron parhaat ravintolat

Virolaiset ravintola-asiantuntijat äänestävät vuosittain, mitkä ovat Viron parhaat ravintolat. Edelleenkin valtaosa niistä sijaitsee Tallinnassa, ja kärkikaartiin kuuluivat muun muassa Vene-kadulla sijaitsevat Telegraaf-hotellin Tchaikovsky (Vene 9), jossa yhdistellään ranskalaisia ja venäläisiä ruokia, ja Ribe (Vene 7), joka on su ja ma suljettu ja joka ei ole sen kalliimpi kuin muutkaan keskikastia hintavammat ravintolat. Riben valttikortteihin kuuluu varsin kohtuuhintainen ”tasting menu” eli maistelumenu, jonkalaisen saa kolmella lajilla ilman juomia 32 tai 38 eurolla. Toisaalta ravintolaan suuntaavan kannattaa varautua siihen, että ruokajuomiin kuluu melkoisesti, ja aterialle tulee hintaa yli 50 euroa.

Lido
Latvialainen ketjuravintola Lido pitää suosittua, suurta ravintolaa Solaris-kauppakeskuksen yläkerrassa.

Itsepalveluravintolat

Paikallisten keskuudessa perinteisesti suosituimpia ravintoloita ovat olleet itsepalvelumenetelmällä toimivat ravintolat, jotka ovat kaikenlaisten virolaisten suosiossa ja joita on lähes kaikkialla kaupungissa. Ruokailu niissä on rentoa ja edullista, ja niissä voi yleensä syödä terveellisesti. Itsepalveluravintolat ovat hyviä myös kasvissyöjille ja erikoisruokavalioita noudattaville, ja niissä on itse parhaiten kontrollissa sen suhteen mitä suuhunsa laittaa.

Erinomainen, suosittu latvialainen ketjuravintola LidokuvaLido ] on jo muutaman vuoden pitänyt suosittua, suurta ravintolaa Solaris-kauppakeskuksen yläkerrassa. Ravintolasta saa kolmen lajin erinomaisen aterian juomineen 7–12 eurolla, ja siellä on myös hyvää tunnelmaa ja näkymätkin ovat hyvät.

Toinen keskustan uudella puolella sijaitseva itsepalveluravintola on Poogen eli Kansalliskirjaston (Tõnismägi 2) [kartalla] kafeteriaKafeteria, joka on kylläkin melko suosittu paikka viikolla lounasaikaan. Tässä vain parin sadan metrin päässä Vapaudenaukiosta sijaitsevassa itsepalveluravintolassa on mukavaa tunnelmaa ja korkeatasoiset ruoat, ja siellä on myös kahvilapuoli, jolla voi ottaa vaikka kohtuuhintaisen oluen. Noutopöydästä tarjotaan ruokia ma–pe klo 11–16 reilulla eurolla per 100 grammaa.

Perinteinen kahvila Maiasmokk
Tallinnan perinteisin ja tyyliltään klassisin kahvila on vuonna 1864 avattu Maiasmokk.

Kahvilat

Tallinnan kahvilat ovat vuosien varrella kokeneet muutoksia, ja siellä on nykyisin melkoinen valikoima mitä erilaisimpia kahviloita. Kahvilat Virossa tarjoavat yleensä alkoholia, jota paikalliset baarien puutteessa niissä lipittelivät jo neuvostoaikoina. Kahvilat tarjoavat yleensä myös ruokia, joihin kuuluu paitsi kahvileipiä ja pikkupurtavia myös suurempia annoksia. Kahvilat voivat mennä aikaisin kiinni, mutta ne ovat paikallisten elämän keskipisteitä ja niissä istuskelu on kaiken ikäisille normaalia.

Kohvik eli kahvila on Virossa ja Tallinnassa pitkin päivää ja ympäri vuoden käypä vierailupaikka. Tallinnan kahvilat eivät ole kaikin puolin edullisia, sillä kahvi maksaa lähes saman kuin Suomessa, ja hintoihin kannattaa kiinnittää huomiota, sillä ne ovat viime vuosina nousseet huimasti. Paikallisten suosiossa olevat kahvilat ovat kuitenkin aina edullisempia kuin modernit, länsimaista tyyliä edustavat kahvilat, joita sinne on ilmaantunut kuin sieniä sateella.

Kilohailivoileipiä Energiassa
Suomalaisia vierailee melkoisesti Kaubamajan vieressä olevassa Energiassa, jossa on mukava ottaa minkälainen juoma tahansa ja välipalaksi vaikka perinteinen kilohailivoileipä.

Neuvostoajoilta säilyneet kahvilat ovat edullisia, ja niissä käy eniten paikallisia. Tosin suomalaisia vierailee melkoisesti Kaubamajan vieressä olevassa Energiassa (Kaubamaja 4), jossa on mukava ottaa minkälainen juoma tahansa ja välipalaksi vaikka perinteinen kilohailivoileipä.

Toinen neuvostoajoilta peräisin oleva kahvila on melko lähellä Viru Keskusta sijaitseva Narva (Narva mnt 10). Se on kahvila-konditoria, josta käydään hakemassa kakkuja ja jossa tästä syystä on lähes aina jonoa. Sieltä saa monipuolisesti ruokia pääruoista voileipiin ja lettuihin, ja se on hyvä paikka myös vain kahvitauolle.

Kahviloiden joukossa on ketjukahviloita, joista Reval on näkyvimpiä mutta ei enää yhtä edullinen kuin vielä muutama vuosi sitten. Revalissa on hyvät ruoat aamiaisista muutamaan isoon ateriaan, ja kahviloilla on erillinen ruokalista lapsille. Niistä saa aamiaiseksi vaikka puuroa ja päivälliseksi hampurilaisen, ja hinnat ovat kohtuullisia (useimmat suuret ateriat alle 9 €). Revaleita on monessa eri paikassa, kuten vanhassakaupungissa Vene- ja Viru-katujen kulmauksen tienoilla, Viru-keskuksen toisessa kerroksessa, osoitteessa Müürivahe 14 ja Telliskiven alueella.

Tallinnan perinteisin ja tyyliltään klassisin kahvila on vuonna 1864 avattu Maiasmokk (Pikk 16), jossa on erityisen hyvät leivonnaiset. Maiasmokk, joka tarkoittaa suomeksi herkkusuuta, on Tallinnan vanhin ja yksi Euroopan vanhimmista kahviloista. Kahvila on äärimmäisen suosittu, sillä se on aivan Raatihuoneentorin takana ja alueella, jolla pyörii ympäri vuoden turisteja. Siellä on lähes aina jonoa, eikä sieltä juuri koskaan saa vaivatta tai odottelematta omaa pöytää.

Tallinnassa on paljon meneviä kahviloita, joissa voi iltaisin olla ohjelmaa tai ainakin tiskijukka. Tällainen on vanhassakaupungissa, lähellä Viru-kadun kulmausta sijaitseva Sinilind (Müürivahe 50), ja siellä voi päivisin syödä, kesällä istua terassilla ja koska tahansa viihtyä neuvostoajoista muistuttavissa sisätiloissa.

Like a Local esittelee kaupungin kahviloita.

Lisää ravintoloita

Visit Tallinn esittelee Tallinnan ravintoloita tyypin mukaan luokiteltuina  |  TripAdvisor esittelee ravintoloita tietynlaisessa paremmuusjärjestyksessä

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Vaikka ruuan laatu on tietysti tärkeintä, kun miettii mihin ravintolaan Tallinnassa menisi, en silti unohtaisi hintaakaan. Yleisesti ottaen olen sitä mieltä, että ulkona syömisen pitäisi olla kohtuuhintaista. Minua onkin alkanut sapettaa viinien hinnoittelu Tallinnassa. Vaikka ruoka jossain ravintolassa voi olla kohtuuhintaista, viinit voidaan hinnoitella järkyttäviin hintoihin. Tämä on Tallinnassa ollut yleistyvä trendi, että kate otetaan ruoan sijaan kalleilla viineillä.

Suosittelen Rataskaevu 16:ta ja Väike Rataskaevua niille, jotka etsivät hyvää ruokaa kohtuulliseen hintaan. Frenchy Bistrosta taas saa konstailematonta bistroruokaa ystävällisen palvelun kera, persoonallisesti sisustuissa tiloissa. Parrot Minibar on myös kokeilemisen arvoinen, sen yksi erikoisuus on salakapakka, johon pääsyä pitää osata itse pyytää.

Minä olen tykännyt Solaris-keskuksessa olevasta Lidosta eniten! Se on hyvä ruokarajoitteisille tai pieniruokaisille, kun on helpompaa koostaa itse sopiva annos. /Veera

Vaimon kanssa ruvennut kehittymään nyt alkuvuodesta tällainen pieni harrastus, että käydään vähintään kerran viikossa ulkona syömässä kaksistaan, useammin mikäli vain ehtii. Ei olla vielä kertaakaan samassa ravintolassa toistamiseen vierailtu ja se onkin ollut yllättävän virkistävää, kun pääsee tutustumaan ravintoloiden erilaisiin miljöisiin ja ruokiin. Huomenna otetaan Ribe kokeiluun. /Anttoni Böyrdain Tallinnassa

Itse suosittelen Leibiä ja Ribeä. Viime viikonloppuna tuli testattua Ribe ja voin sanoa että äärimmäisen hyvä hinta-laatusuhde (ainakin Suomen tasoon verrattuna)! Maistelumenu oli erinomainen ja viinipaketti kannattaa napata sen kylkeen - sommelier osaa asiansa.
Kirjoitimme ravintolasta myös kattavamman arvostelun, lukekaa ihmeessä jos haluatte lisätietoa paikasta. //Tiina&Ila /Pitkän Kaavan Kautta

Moon on maineensa veroinen, taas 50:n parhaan listalla. Hinta/laatu erinomainen. /Pöytä varattu uudelleen

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti