Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Tallinna
Tallinna
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Aivan Viron itäisimmissä osissa sijaitseva Narva on maan kolmanneksi suurin kaupunki. Kaupunki ei juuri ole muualla tunnettu, mutta jotkut tietävät sen upean linnan ja että se sijaitsee Venäjän rajan vieressä. Narvan keskustan lisäksi erinomainen vierailupaikka on läheinen Jõesuu, joka on Viron parhaita rantapaikkoja. Lue lisää Narva-Jõesuusta
koristekuva Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Hotelleja – Tallinna
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Alasmeno kielletty
Vaaran paikka. Tallinna on turvallisuudeltaan kuten mikä tahansa eurooppalainen suurkaupunki.

Turvallisuus

Viimeistään nyt on aika pyyhkäistä mielestään käsitys Tallinnasta jonkinlaisena "villinä läntenä", jossa sattuu ja tapahtuu. Moderni Tallinna on turistille turvallinen paikka. Se on kuten mikä tahansa eurooppalainen suurkaupunki, jossa suurimmat riskit ovat liian innokkaasta nähtävyyksiin tutustumisesta johtuva nestehukka kuumalla säällä tai liukastuminen lyhyeksi siistityllä puiston ruohomäellä kun sitä kiipeää ylös paremman valokuvan toivossa.

Tosin, kaikki tietenkin riippuu matkaajasta itsestään. Ongelmia hakeva matkaaja löytää niitä myös Tallinnasta, siinä missä muualtakin mutta tavallisella maalaisjärjellä ja muut huomioon ottaen vierailu sujuu vaikeuksitta.

Tavanomaiset turvallisuusperiaatteet pätevät. Kuten ei missään suuremmassa kaupungissa, ei Tallinnassakaan kannata levitellä rahojaan julkisilla paikoilla, mekastaa lujaan ääneen vahvassa humalatilassa öisillä kaduilla, liikkua yksin epämääräisillä seuduilla tai työntää nenäänsä kielloista huolimatta paikkoihin, joihin se ei kuulu. Ei myöskään kannata olla liian "hyväuskoinen turisti". Takaisin saadut vaihtorahat kannattaa laskea ja esimerkiksi varmistaa, että maksukorttipäätteessä lukee sovittu summa, ennen kuin koneeseen näpyttelee PIN-koodinsa.

Taksimatkoista ei koidy yllätyksiä kun ymmärtää, että Tallinnassa taksiyhtiöt voivat vapaasti hinnoitella palvelunsa ja muistaa tarkistaa hinnat takalasissa olevasta hinnastosta ennen taksiin istumista. Yhtiöitä, joiden hinnoissa ei sorruta ylilyönteihin ovat esim. Tulika Takso ja Tallink Takso.

Autolla liikkuvien kannattaa parkkeerata auto vartioidulle alueelle. Auton sisään ei myöskään kannata jättää mitään varkaita kiinnostavaa koska autoihin murtautumiset ovat verrattain yleisiä.

Ulkoministeriö julkaisee matkustusturvallisuutta käsittelevää tiedotetta, jota selviää virallinen kanta turvallisuustilanteesta.

Päivitetty: 2011/07

Lukijoiden kommentteja

Kiva paikka. Lapsiperheellekin hyvä matkakohde. /Turisti lapsineen

Mitä takseihin tulee, niin jotkin epärehelliset ammatinharjoittajat ovat huomanneet, että Tulika Taksoa ja Tallink Taksoa pidetään luotettavana joten he ovat kopioineet kyseisien taksien ulkoasun tarroja myöten. Mistäpä sitten erottaa aito kopiosta? /bounod

Käymme vuodessa pari kolme kertaa Tallinassa ja aina reissu onnistunut. Ihmiset ystävällisiä, ruoka hyvää ja halpaa, hotellit siistejä. Myös lastenlasten kanssa on ollut kivoja reissja. Ainoa mikä harmittaa ovat känniset suomalaiset jotka leuhkivat rahoillaan ja puhuvat tai huutavat kovalla äänellä.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti