Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Tallinna
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Alasmeno kielletty
Vaaran paikka. Tallinna on turvallisuudeltaan kuten mikä tahansa eurooppalainen suurkaupunki.

Turvallisuus

Viimeistään nyt on aika pyyhkäistä mielestään käsitys Tallinnasta jonkinlaisena "villinä läntenä", jossa sattuu ja tapahtuu. Moderni Tallinna on turistille turvallinen paikka. Se on kuten mikä tahansa eurooppalainen suurkaupunki, jossa suurimmat riskit ovat liian innokkaasta nähtävyyksiin tutustumisesta johtuva nestehukka kuumalla säällä tai liukastuminen lyhyeksi siistityllä puiston ruohomäellä kun sitä kiipeää ylös paremman valokuvan toivossa.

Tosin, kaikki tietenkin riippuu matkaajasta itsestään. Ongelmia hakeva matkaaja löytää niitä myös Tallinnasta, siinä missä muualtakin mutta tavallisella maalaisjärjellä ja muut huomioon ottaen vierailu sujuu vaikeuksitta.

Tavanomaiset turvallisuusperiaatteet pätevät. Kuten ei missään suuremmassa kaupungissa, ei Tallinnassakaan kannata levitellä rahojaan julkisilla paikoilla, mekastaa lujaan ääneen vahvassa humalatilassa öisillä kaduilla, liikkua yksin epämääräisillä seuduilla tai työntää nenäänsä kielloista huolimatta paikkoihin, joihin se ei kuulu. Ei myöskään kannata olla liian "hyväuskoinen turisti". Takaisin saadut vaihtorahat kannattaa laskea ja esimerkiksi varmistaa, että maksukorttipäätteessä lukee sovittu summa, ennen kuin koneeseen näpyttelee PIN-koodinsa.

Taksimatkoista ei koidy yllätyksiä kun ymmärtää, että Tallinnassa taksiyhtiöt voivat vapaasti hinnoitella palvelunsa ja muistaa tarkistaa hinnat takalasissa olevasta hinnastosta ennen taksiin istumista. Yhtiöitä, joiden hinnoissa ei sorruta ylilyönteihin ovat esim. Tulika Takso ja Tallink Takso.

Autolla liikkuvien kannattaa parkkeerata auto vartioidulle alueelle. Auton sisään ei myöskään kannata jättää mitään varkaita kiinnostavaa koska autoihin murtautumiset ovat verrattain yleisiä.

Ulkoministeriö julkaisee matkustusturvallisuutta käsittelevää tiedotetta, jota selviää virallinen kanta turvallisuustilanteesta.

Päivitetty: 2011/07

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lukijoiden kommentteja

Kiva paikka. Lapsiperheellekin hyvä matkakohde. /Turisti lapsineen

Mitä takseihin tulee, niin jotkin epärehelliset ammatinharjoittajat ovat huomanneet, että Tulika Taksoa ja Tallink Taksoa pidetään luotettavana joten he ovat kopioineet kyseisien taksien ulkoasun tarroja myöten. Mistäpä sitten erottaa aito kopiosta? /bounod

Käymme vuodessa pari kolme kertaa Tallinassa ja aina reissu onnistunut. Ihmiset ystävällisiä, ruoka hyvää ja halpaa, hotellit siistejä. Myös lastenlasten kanssa on ollut kivoja reissja. Ainoa mikä harmittaa ovat känniset suomalaiset jotka leuhkivat rahoillaan ja puhuvat tai huutavat kovalla äänellä.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti