Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
koristekuva Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo on ympäri vuoden mutta etenkin keskikesällä ja -talvella Suomen kenties hienoin vierailupaikka Siellä on kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Hotelleja – Tallinna
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
(CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Kuva: Andy Miah /Flickr (CC BY-SA 2.0)

Tallinnan helmikuu on kulttuuria ja talven rientoja – poimintoja tapahtumakalenterista

Kesäisen aurinkoinen Tallinna on varmasti monelle suomalaiselle tuttu, mutta Viron kaunis pääkaupunki on erinomainen vierailukohde myös talviaikaan. Kun talvisäät suosivat, Tallinnan vanhakaupunki kääriytyy tunnelmalliseen lumihuntuun, eikä kesäisestä turistiryysiksestä ole tietoakaan. Helmikuinen Tallinna lämmittää kuitenkin pakkasenkin keskellä mahtavalla kulttuuri- ja ostostarjonnallaan.

Ikoninen Kraftwerk Tallinnassa 17. helmikuuta

Saksalainen elektronisen musiikin suunnannäyttäjä Kraftwerk esiintyy Tallinnan Saku Suurhallissa lauantaina 17. helmikuuta. Yhtye on soittanut omalaatuista musiikkiaan jo vuodesta 1970, ja on edelleen suosittu niin nuorison kuin alkuperäisten faniensakin keskuudessa. Konsertissa nautitaan paitsi yhtyeen hiteistä, myös 3D-performanssitaiteesta. Konsertti on ikärajaton, ja liput voi ostaa Piletilevi-palvelusta tai matkoineen päivineen Ikaalisten matkatoimistolta. Konsertti alkaa klo 19, ja ovet avataan jo tuntia ennen. Varsinkin permannon seisomapaikoille suuntavien tosifanien kannattaa siis suunnata paikalle hyvissä ajoin!

Tallinna Talvefestival

Tallinnan talvifestivaali eli Tallinna Talvefestival järjestetään tänä vuonna jo 11. kertaa. Klassisen musiikin festivaali täyttää Tallinnan tunnelmallisimmat konserttisalit, kuten Mustapäiden talon, Hopnerin talon ja Pyhän Mikaelin kirkon, huippuluokan esiintyjillä niin Virosta kuin muualtakin maailmasta. Festivaalin teemana on tänä vuonna ”Nosta katse ja avaa sydän”, ja tapahtumalla kerätään varoja Vanhakaupungin musiikkikoulun erityislasten musiikkiopetukseen. Tapahtuma järjestetään 5.–13. helmikuuta, ja liput ja lisätiedot löytyvät PLMF:n sivustolta.

Vapaa maani -näyttely Viron historiallisessa museossa

Viron tasavalta täyttää 24. helmikuuta 2018 100 vuotta, ja merkkipäivää juhlistetaan koko Virossa lukuisilla tapahtumilla. Eräs mielenkiintoisimmista tapahtumista on Viron historiallisessa museossa helmikuussa avattava Vapaa maani -suurnäyttely, mutta myös muita tapahtumia kannattaa seurata juhlavuoden teemasivustolla. Uudistuneessa Marjamäen kartanossa avautuva näyttely vie kävijänsä Viron satavuotiseen historiaan, ja käsittelee aihetta niin politiikan kuin tavallisten ihmisten ja arjenkin kautta. Näyttely avataan 15. helmikuuta ja se on avoinna aina helmikuun 2020 loppuun saakka.

Talviaktiviteettia naapurimaan tapaan

Talviurheilu ja -aktiviteetit ovat suosittuja myös Virossa, ja niistä pääsee helposti nauttimaan myös turisti. Esimerkiksi loppiaista vietetään Viron ulkomuseossa 11–13. helmikuuta railakkain menoin. Luvassa on tietenkin mäenlaskua ja laskiaispullaa, mutta myös elävää musiikkia. Samalla kannattaa tutustua museon tarjontaan eli Viron perinnemaisemiin ja vanhoihin maalaistaloihin. Lue lisää Viron ulkomuseon sivustolta. Vanhassakaupungissa sijaitsevalla Harjun kentällä taas pääsee luistelemaan mitä tunnelmallisemmassa ympäristössä, ja todelliset talviurheilufanit löytävät varmasti etsimänsä Nõmme Snow Park -lumipuistosta, jossa voit laskettelemisen ja lumilautailun lisäksi kokea vauhdin hurmaa snowtubingin parissa eli laskemalla mäkeä massiivisella ilmarenkaalla. Snowtubing-rinne avataan 10. helmikuuta

Teksti: Nelli Kelonen
2018/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti