Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Tallinna
Tallinna
Uutta Pienessä matkaoppaassa
Aivan Viron itäisimmissä osissa sijaitseva Narva on maan kolmanneksi suurin kaupunki. Kaupunki ei juuri ole muualla tunnettu, mutta jotkut tietävät sen upean linnan ja että se sijaitsee Venäjän rajan vieressä. Narvan keskustan lisäksi erinomainen vierailupaikka on läheinen Jõesuu, joka on Viron parhaita rantapaikkoja. Lue lisää Narva-Jõesuusta
Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Hotelleja – Tallinna
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
(CC License: Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic)
Kuva: Tallinn Restaurant Week /Flickr (CC BY-NC-SA 2.0)

Maaliskuussa Tallinnaan matkustetaan hyvän ruoan ja muodin perässä – poimintoja tapahtumakalenterista

Pitkän talven jälkeen Tallinnassakin alkaa maaliskuussa aurinko pilkahdella entistä enemmän ja päivät pitenevät huimaa vauhtia. Lämmöstä näillä leveysasteilla ei vielä tähän aikaan vuodesta nautita, mutta muutoin tunnelma Viron pääkaupungissa on maan 100-vuotisen taipaleen kunniaksi mitä lämpimin. Tekemistäkin Tallinnasta löytyy joka makuun.

Tallinnan ravintolaviikko kutsuu herkuttelemaan

Tallinnan ravintolat ovat suomalaisten keskuudessa suosittuja. Maaliskuun 11.–17. päivänä järjestettävä Tallinnan ravintolaviikko tarjoaa Tallinnan matkailijoille oivan tilaisuuden tutustua kaupungin ruokatarjontaan ja huippuravintoloihin edulliseen, ennalta määritettyyn hintaan. Tapahtumassa on mukana 54 lounasta ja illallista tarjoilevaa ravintolaa, jotka on jaettu ruoan hinnan perusteella kahteen luokkaan. Edullisemmassa luokassa lounaasta saa pulittaa 10 euroa ja hinnakkaammassa 15 euroa. Illalliset maksavat kummassakin luokassa tuplasti lounaaseen nähden. Liput kuhunkin kattaukseen ostetaan tapahtuman verkkosivustolta etukäteen, ja ateria myös maksetaan jo varauksen yhteydessä.

Tallinn Fashion Week pitää sinut ajan hermolla

Tallinn Fashion Week eli Tallinnan muotiviikko on yksi maaliskuun odotetuimpia tapahtumia. 22.–24. maaliskuuta järjestettävässä tapahtumassa esitellään virolaisten suunnittelijoiden ja muotitalojen uusimpia luomuksia ja annetaan esimakua kevään ja kesän muotitrendeistä. Ensimmäisenä päivänä tapahtuman pitopaikassa Kulttuurikatelissa nähdään muun muassa Triinu Pungitsin ja Diana Arnon luomuksia, ja toisena päivänä vuorossa ovat vaateyritykset. Tänä vuonna tapahtumassa esitellään kattavasti myös lasten muotia, joka valtaa catwalkin viimeisenä päivänä.

Avantouinnin MM-kilpailut

Avantouinti on laji, josta meillä suomalaisillakin on vankka kokemus. Tänä vuonna Avantouinnin MM-kisat järjestetään Tallinnassa, ja mukana on tietysti myös lukuisia suomalaisuimareita. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että laji olisi vain meidän ja naapurimaiden juttu: yhteensä kisoissa nähdään nimittäin yli 1 200 uimaria 34 eri maasta! Tapahtuma järjestetään 6.–10. maaliskuuta vanhassa satamassa lähellä Tallinnan keskustaa ja matkustajaterminaaleja. Ohjelmassa on muun muassa rinta-, vapaa- ja viestiuintia hyytävissä olosuhteissa sekä erilaisia illanviettotapahtumia.

Viron juhlavuosi jatkuu

Viron tasavalta täytti äskettäin 100 vuotta, ja juhlinta jatkuu koko vuoden ajan. Jos olet Tallinnassa lasten kanssa, voi Viron sataan vuoteen tutustua helpolla ja lapsilähtöisellä tavalla Lastenmuseo Miiamillassa, jossa on koko vuoden ajan esillä 100 vuotta – 100 jalkaa -näyttely. Jokaisessa satajalkaisen jalassa on tarina yhdeltä vuodelta, ja mukana on myös rutkasti mielenkiintoisia valokuvia. Ja vaikka kyseessä on lastenmuseo, myös aikuiset ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan satavuotiseen Viroon koskettavien ja vaihderikkaiden tarinoiden kautta. Museon sisäänpääsy maksaa aikuisilta kolme euroa ja 3–17-vuotialta lapsilta kaksi euroa. Perhelippu kustantaa kuusi euroa, ja alle kolmevuotiaat lapset saavat vierailla museossa maksutta.

Teksti: Nelli Kelonen
2018/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti