Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Tartto
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Bussi linja-autoasemalla Tartossa
Tarttoon suunnattaan yleensä linja-autolla. Kaupungin linja-autoasema sijaitsee keskustan uudella puolella, aivan Tarton Kaubamajan lähellä.

Saapuminen Tarttoon ja siirtyminen asemilta muualle kaupunkiin

Tartto on melko pieni kaupunki, ja sinne suunnattaan yleensä linja-autolla. Monet siirtyvät Etelä-Suomesta Tarton suuntaan myös omalla autolla, mikä on Tallinnan kautta helppoa ja melko joutuisaakin. Rautateitse Tarttoon voi Tallinnasta ja muistakin kaupungeista matkustaa, ja Tallinnan keskustassa oleva Balti Jaam on paikka, josta junat lähtevät. Tarttoon voi myös saapua lentäen, mutta tämä on melko harvinaista eikä lentoja ole paljon.

Linja-autolla Tarttoon

Tarton linja-autoasema [kartalla] sijaitsee keskustan uudella puolella, aivan Tarton Kaubamajan lähellä. Sen edustalla on aina takseja, ja jos haluaa linja-autolla muualle kaupunkiin, on sen lähellä pysäkkejä. Lähin on Turu-pysäkki, jolta kulkee useita busseja muualle kaupunkiin, ja tämä pysäkki on Väike-Turu-tiellä, torin edustalla. Paljon busseja kulkee Kaubamajan edustalta ja sitä vastapäätä, pysäkiltä nimeltään Kesklinn, joka on valtakadulla nimeltään Riia.

Bussiasemalta on hyvin lyhyt matka Hotel Dorpatiin, ja jos hotelli on melko lähellä Kaubamajaa, on silloinkin kävelymatka hyvin lyhyt. Jos hotelli on yliopiston lähellä, kestää kävelymatka noin vartin.

Moneen keskustan osaan on linja-autoasemalta lyhyt matka, mutta jos hotelli on yli kahden kilometrin päässä, kaikkein helpoin on hypätä taksiin. Karttaa kannattaa tutkia etukäteen, ja lyhyin reitti löytyy sellaista tutkimalla helposti.

Omalla autolla Tarttoon

Jos saapuu autolautalla Tallinnan keskustan sataman D-terminaaliin, pitää siirtyä kohti Viru Keskusta, joka on Narvaan johtavan maantien varrella, ja kääntyä Pronksi-kadulle. Sitä pitkin ajetaan aina Stockmannille asti [kartalla], jolloin käännytään vasemmalle eli Tarton maantielle. Toinen mahdollisuus on kulkea suoraan Jõe-katua [kartalla] pitkin Pronksille ja kääntyä sen päätyttyä kohti Tarttoa.

Myös A-terminaalilta voi suunnata Ahtri-katua pitkin tälle kadulle ja siirtyä sitä pitkin kohti Tartun maantietä.

Auto Europen sivuilla on ajo-ohjeita Virossa autoilemaan aikoville.

Rautateitse Tarttoon

Raudteejaam eli rautatieasema [kartalla] on parin kilometrin päässä ydinkeskustasta, mutta sieltä pääsee muualle kaupunkiin esimerkiksi kohti linja-autoasemaa kulkevalla bussilinjalla 25. Se kulkee ytimen vierestä, ja keskeisin pysäkki on Kesklinn. Myös bussilinja 3 kulkee keskustan vierestä.

Rautatieasemalta kulkee takseja minne tahansa, mutta sieltä on vähän pitkä ja hankala kävelymatka muualle kuin aivan aseman tuntumassa oleviin majapaikkoihin, joita on useita.

Lentäen Tarttoon

Tarton Ulenurme-lentoasemalta [kartalla] on 10 kilometrin matka keskustaan, ja sieltä pääsee helposti minnepäin kaupunkia tahansa.

Kaikkein edullisinta on siirtyä lentoasemalta muualle kaupunkiin Airport Expressillä, joka ytimessä pysähtyy Kaubamajan ja linja-autoaseman vieressä olevalla pysäkillä nimeltään “Kesklinn”.

Taksi on toiseksi edullisin tapa siirtyä lentoasemalta muualle kaupunkiin, ja kaupunkia tuntemattomalle se on kenties paras tapa. Eri yhtiöillä on eri hintoja, ja Elektritakso on yksi edullisimpia ja Takso Üks kalleimpia.

Tartalinen kuljetus vie minne tahansa kaupungissa perille asti, mutta lipun hinta on nykyään tähtitieteelliset 20 euroa. Se vie ovelta ovelle, se on mukava kyyti, mutta huomattavasti kalliimpi kuin taksi.

Jonkin verran lisää siirtymisestä lentoasemalta muualle Tarttoon voi lukea lentoaseman sivuilta englanniksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti