Eniten katsotut Amsterdam-vinkkimme:
#1 #2 #3 #4 #5
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogán on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Amsterdam
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kukkamarkkinat
Aalsmeer, joka on alle tunnin matkan päässä Amsterdamin keskustasta, tunnetaan maailman suurimmista kukkamarkkinoista.

Muuta tekemistä Amsterdamissa

Amsterdamissa riittää nähtävää ja tekemistä, mutta siellä ja lähiseuduilla voi myös tehdä kaikenlaista muuta kuin kiertää nähtävyyksiä, istua terassilla, katsella ostoksia tai miettiä mitä seuraavaksi söisi.

Sieltä voi lähteä käymään Aalsmeerin kuuluilla kukkamarkkinoilla, Haarlemin hiekkarannalla tai Haagin rantapaikassa, Scheveningenissä. Amsterdamissa voi käydä muulloin kuin keskikesällä ilmaiskonserteissa, joita on lounasaikaan, ja siellä voi myös rentoutua kylpylässä tai pelata tennistä.

Käy Aalsmeerin kukkamarkkinoilla

Aalsmeer [kartalla], joka on alle tunnin matkan päässä Amsterdamin keskustasta, tunnetaan maailman suurimmista kukkamarkkinoista, jotka pidetään ma–pe klo 07–11, paitsi torstaisin klo 7–9. Kaikkein eniten kaikenlaista ja etenkin huutokauppaa on aikaisin, parin ensimmäisen tunnin aikana, joten tänne kannattaa lähteä Amsterdamista jo kuuden maissa. Alueella voi kierrellä itsekseen, ja siellä järjestetään myös opastettuja kierroksia, joille ilmoittaudutaan klo 7 paikan päällä. Tänne ei kuitenkaan noin vain pääse, vaan on ostettava pääsylippu, joka normaalisti maksaa aikuiselta 7,50 €.

Paras keino julkisilla päästä paikan päälle on mennä sinne bussilla, joka lähtee päärautatieasemalta ja kulkee esimerkiksi Dam-aukion, Westermarktin, Museumpleinin ja Leidsepleinin kautta kukkamarkkinoiden eteen. Matkan tekee Connexxion-yhtiön bussi numero 172, joka vie kukkatorin edessä olevalle pysäkille (”Floraholland Hoofdingang ”) monta kertaa tunnissa noin 60 minuutissa.

Tietoa kukkamarkkinoilla vierailemisesta

Vietä päivä hiekkarannalla

Hiekkarantoja ja Amsterdamia ei useinkaan yhdistetä toisiinsa mutta kaupungissa vieraillessa sieltä voi nopeasti käydä Pohjanmeren rannikon upeimmilla hiekkarannoilla.

Zandvoort aan Zee

Lähellä Haarlemia sijaitseva hiekkaranta eli Zandvoort aan Zee [kartalla] on vain noin 25 minuutin matkan päässä Amsterdamin päärautatieasemalta. Ensin noustaan monta kertaa tunnissa kulkevaan junaan, joka vie vartissa Haarlemin päärautatieasemalle, ja siellä vaihdetaan Zandvoort aan Zee -rannalle kulkevaan junaan, joka vie rannalle kymmenessä minuutissa.

Scheveningenin hiekkaranta
Scheveningenin ranta Alankomaiden hallinnollisessa pääkaupungissa Haagissa on kesällä yksi pohjoisen Manner-Euroopan ainutlaatuisimpia hiekkarantoja.

Scheveningenin ranta

Kauempana sijaitseva Scheveningenin [kartalla] ranta Alankomaiden hallinnollisessa pääkaupungissa Haagissa on kesällä yksi pohjoisen Manner-Euroopan ainutlaatuisimpia hiekkarantoja. Hiekkaranta on leveä, pitkä ja puhdas, ja laiturinlaituri takana olevat osat ovat villiä luontoa, mistä löytyy suojaisia auringonottopaikkoja. Varsinainen hoidettu hiekkaranta on heinä-elokuussa vilkas mutta sen verran kookas että tilaa kyllä löytyy. Scheveningenissä voi tehdä kaikenlaista, ja siellä voi myös viettää yönsä. Haag, joka hollanniksi on Den Haag ja englanniksi The Hague, on oma maailmansa, jossa on kaikenlaista mielenkiintoista.

Junat Amsterdamin (Amsterdam Centraal) ja Haagin (Den Haag Centraal) välillä kulkevat tiuhaan tahtiin, matka kestää noin 50 minuuttia ja maksaa reilut 11 euroa suuntaansa.

Jos haluaa suoraan Scheveningeniin, Haagissa jäädään pois ”Hollands Spoor” -asemalla (HS), jonka edestä noustaan raitiovaunuun numero 1, suuntana Scheveningen. Myös ratikkalinja 9 ja bussilinja 22 kulkevat rautatieasemilta hiekkarannalle, jonka pääpaikat ovat Kurzhausin eli kylpylähotellin tienoilla. Kuskilta ostetaan lippu (”HTM Uurnetkaart”), joka on voimassa 60 minuuttia ja maksaa 3,50 €. Matka kestää vartin, ja pois kannattaa jäädä pysäkillä nimeltään ”Kurzhaus ”.

Scheveningenissä ollessa kannattaa myös katsastaa sen pääkatu, Kaizerstraat, jolla on oma ratikkapysäkkinsä ja jolla myös voi jäädä pois tullessaan Scheveningeniin. Kadun varrella on helppo ja kesällä mukava tehdä ostoksia, istahtaa kahville tai muulle virvokkeelle tai käydä syömässä kunnollinen ateria. Ennen kuin palaa takaisin junalla Amsterdamiin, kannattaa nousta kyydistä pois vähän ennen rautatieasemaa (esimerkiksi Javastraat-pysäkillä), sillä mikäli tästä kävelee takaisin HS-rautatieasemalle, näkee Haagin keskustan olennaisimpia rakennuksia ja muitakin pääpaikkoja.

Käy ilmaiseksi lounaskonsertissa

Ilmaiset konsertit, joita järjestetään lounasaikaan, tarjoavat erinomaisen tilaisuuden päästä nauttimaan Amsterdamin kulttuurielämästä päiväsaikaan. Concertgebouw Museumplein-alueella järjestää ilmaisia konsertteja keskiviikkoisin klo 12.30, ja rautatieaseman vieressä olevan Nikolauksenkirkon [kartalla] konsertit ovat aina ilmaisia. Joihinkin Concertgebouw’n konsertteihin pitää kuitenkin olla ilmaiseksi saatu lippu, jonka saa klo 11.30 alkaen eteisestä. Sisään voi mennä klo 12 alkaen, mutta lippu tarvitaan vain ”Recital Hall” -salissa oleviin konsertteihin eikä ”Main Hall” -salissa oleviin konsertteihin tarvitse lippua. Tilaa on kuitenkin rajallisesti, ja paikalle kannattaa mennä aikaisin.

Ilmaiskonsertteja on talon kauden aikana, eli syyskuun puolivälin ja juhannuksen välisenä aikana on ilmaiskonsertteja. Konsertti kestää 30–45 minuuttia, ja verkkosivuilla on tarkat tiedot esiintyjistä ja muusta olennaisesta.

Rentoudu kylpylässä tai pelaa tennistä

Amsterdamista tuntuu löytyvän kaikkea mahdollista, ja siellä on nykyään paljon tasokkaita kylpylöitä, joissa voi rentoutua, uida ja käydä hoidoissa.

Hyvä uinti- ja kylpypaikka on Sento (Marnixplein 1) [kartalla], josta löytyy kuntosaleja, uima-altaita, sauna ja kaikenlaista korkeatasoista, mistä voi nauttia päiväkortilla. Paikalle pääsee raitiovaunulinjoilla 3 ja 10, joista jäädään pois pysäkillä nimeltään ”Marnixplein”.

Toinen tasokas paikka rentoutua on Spa Zuiver (Koenenkade 8) [kartalla], josta löytyy valtava määrä altaita ja saunoja.

Samassa paikassa toimii tenniskeskus nimeltään Amstelpark, jossa on 21 massakenttää ulkona ja 11 sisäkenttää ja jossa tunti maksaa 20–35 euroa, ajankohdasta riippuen.

Paikan päälle pääsee parhaiten taksilla, mutta myös useilla eri bussilinjoilla kuten 170, 172, 174, 241 ja 242 (pysäkki: Koenenkade ) ja vähän pidemmälle kylpylästä ratikkalinjalla 24 (pysäkki: VU Medisch Centrum).

Lisää asiaa Amsterdamin tekemismahdollisuuksista:

I Amsterdam esittelee erilaista tekemistä

TripAdvisor listaa tekemistä ja näkemistä

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Kanavasuppailu

Suppailusta on tullut suosittua puuhaa myös Amsterdamissa ja erityisesti viime vuosina, eli 2020 ja 2021 kanavilla on alkanut tulla vastaan yhä enempi suppailijoita. SUP-laudan voi vuokrata monesta paikasta, esimerkiksi Canalsup:sta, joka sijaitsee Rembrandtparkin läheltä, Amsterdamboattourilta, joka on Amstel-joen Berlage- sillan tuntumasta ja SUPwestiltä Westerparkin tuntumassa.

Uimaan

Tiesitkö, että Amsterdamissa voi myös pulahtaa uimaan. Yksi hyvä paikka on Sloterplas, jossa järven pohjoisrannalla on ihan oikea hiekkaranta. Täällä voi uida avovedessä ja viettää välillä leppoisaa aikaa viereisellä nurmikolla. Sloterplasille on 20-30 minuutin pyörämatka Amsterdamin keskustasta. Paikalle kulkee raitiovaunu nro 7. Pienille lapsille käy hyvin myös, Westergasfabriek, joka on hieman Westerparkin ohi. Täällä on niittyalue, jolla paikalliset viettävät aikaa ja pitävät piknikkejä, ja lapsille kahluuallas.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti