Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Vaateliike Borgo Stretto -kadulla
Ostoksia voi suorittaa erityisen hyvin Corso Italialla, joka kulkee rautatieaseman edustalla olevalta aukiolta yli Arnojoen, ja jatkuu Borgo Stretto -nimisenä mutta tyylikkäämpänä kuin arkisempi Corso Italia.

Ostokset, ruokailu ja yöelämä Pisassa

Ostokset

Pisa on italialaiseen tyyliin monipuolinen ja tasokas paikka ostella sekä muodikkaita että ajatonta tyyliä edustavia vaatteita, kenkiä, laukkuja ja muita nahkatuotteita, muotoilua ja tavaraa kotia koristamaan, elintarvikkeita, alkoholijuomia ja kaikenlaisia muita tuotteita, joihin Pisassa kuuluvat myös antiikki ja keräilytavarat.

Ostoksia voi suorittaa erityisen hyvin Corso ItaliallaCorso Italialla [kartalla], joka on pitkä kävelykatu. Se kulkee rautatieaseman edustalla olevalta aukiolta yli Arnojoen, ja se jatkuu Borgo Stretto -nimisenä mutta tyylikkäämpänä kuin arkisempi Corso Italia. Tällä ja sitä jatkavilla kaduilla on viikonloppuisin markkinakojuja, jotka myyvät esimerkiksi käsitöitä.

Kojuja on huomattava määrä lisää viikonloppuisin Piazza dei Cavalieri -aukiollaPiazza dei Cavalieri -aukio [kartalla] ja lähes kaikilla siltä lähtevillä kaduilla. Kojut myyvät myös antiikkia ja keräilytavaroita, ja osa niistä on tyypillisiä kirpputorikojujakin. Viikonloput ovat markkinoiden takia vilkkaimpia aikoja olla ostoksilla, ja muulloin iltapäivisin pikkuliikkeet pitävät yleensä tunnin parin tauon klo 13–16. Sunnuntaisin on markkinakojuja, mutta harvat liikkeet ovat avoinna, joskin etenkin kemikaliot ja turisteille suunnatut liikkeet voivat olla avoinna pyhäpäivisinkin.

Jos haluaa tutkia yksittäisiä ostospaikkoja kuten markkinoita ja taidekauppoja, voi niitä etukäteen katsella TripAdvisorissa.

Ruoat ja parhaat ravintolaseudut

Pisasta on helppo löytää ravintola joka lähtöön, ja italialaisten ruokien lisäksi siellä on hyvin tarjolla intialaisia ruokia, kebabia, muita Lähi-idän ruokia ja jonkin verran muitakin ruokia. Huonoin hinta-laatusuhde on ravintoloilla, jotka sijaitsevat Campo dei Miracoli -aukiolla tai sille johtavalla Via Santa Maria -kadulla [kartalla]. Turisteille suunnatut ravintolat myyvät mieluiten kalaruokia, joista kuivattu turska eli baccala al Pisana ja miekkakala eli pesce spada ovat hyvin yleisiä. Kalaruoista paikallisia erikoisuuksia ovat Spaghetti con le arselle, joka on pitkää spagettia merenelävin ja etenkin simpukoin höystettynä, ja täytetyt pisalaiset simpukat, joiden sisällä on katkarapua, kalmaria ja kananmunaa.

Hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia ravintoloita on erityisen hyvin Borgo Stretto -kadulla ja sen kanssa samansuuntaisesti kulkevalla Via Notarilla. Myös katujen alkupäässä, joen rannalla oleva Piazza Garibaldi [kartalla] on oiva aukio nauttia ateria, joka kelpaa paikallisillekin. Aukion lähistöllä on hyvin tarjolla pitsoja, pastoja ja kebabia. Sen vieressä olevat aukiot, kuten Piazza Vettovaglie, ovat nekin hyvää maastoa pitsalle tai kebabille.

Jos haluaa maistaa paikallista pizzaa, on Pizza Pisani hyvä valinta. Siinä on tomaattikastiketta, anjovista, kaprista ja parmesaania. Sitä on kuitenkin yleensä parempi syödä palana kuin kokonaista. Toinen paikallinen erikoisuus, joka soveltuu kasvissyöjillekin, on Cecina eli suolapiiras, joka on tehty kikhernejauhoista, ja myös sitä voi ostaa paloina pikkupurtavaksi.

Ravintola Borgo Stretto -kadulla
Hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia ravintoloita on erityisen hyvin Borgo Stretto -kadulla ja sen kanssa samansuuntaisesti kulkevalla Via Notarilla..

Intialaisia ja muita aasialaisia ravintoloita tulee vastaan esimerkiksi Borgo Strettoa jatkavien Via Guglielmo Oberdanin ja Via Giosuè Carduccin [kartalla] varrella ja lähistöllä. Vanhankaupungin muurien ulkopuolella on jonkin verran ravintoloita mutta harvakseltaan, ja katu, jolla on useita ravintoloita, on Via Luigi Bianchi [kartalla].

Pizzeriat ja edulliset ja eksoottiset ruokapaikat kuten pitsapaloja myyvät, kebab-paikat ja intialaiset, ovat avoinna aamusta iltaan ilman taukoja. Hienommat ravintolat, jotka ovat lähinnä paikallisten suosiossa, ovat yleensä avoinna vain lounasaikaan (noin klo 12–15) ja illalliselle (noin klo 19–22).

Lisää asiaa ruokailusta:

Tuscany Local Tours esittelee Pisan parhaita ruokia värikkäine kuvineen.

Jos haluaa löytää ravintolan, on TripAdvisorissa esitelty ruokapaikkoja sen käyttäjien arvosteluin, joita ei kannata ottaa turhan tosissaan.

Yöelämä

Pisan yliopisto on maailmankuulu, ja kaupungissa on melkoisesti opiskelijoita, mutta he ovat yleensä vakavahenkisiä hikipinkoja, jotka eivät turhan paljon rieku baareissa, eikä Pisassa ole mitään hyvää yöelämää odotettavissa. Jonkin verran baareja on samoilla seuduilla kuin ravintoloitakin, ja edullisimpia paikkoja juoda olutta tai viiniä ovat intialaiset ravintolat ja kebab-paikat, samoin kuin halvat pitsapaikat. Niissä suuri olut (grande eli 0,66 litraa) maksaa reilusta 3 eurosta ylöspäin, mutta oluesta tai viinilasista voi joutua hienoissa ravintoloissa maksamaan huomattavasti enemmän.

Pisassa on hyvin vähän tyypillisiä baareja, joissa vain juotaisiin, ja iltaisin siellä onkin parempi mennä myöhäiselle illalliselle ja parille drinkille. Hyvää tienoota iltakävelylle ja -drinkille on Piazza Garibaldin ympäristö, sen lähistön aukiot Piazza Vettovaglien [kartalla] johdolla ja sen vieressä kulkeva Borgo Stretto -katu. Kaltevan tornin edustalla olevat paikat ovat kalliita turistirysiä, mutta jos haluaa nauttia edullisen drinkin, onnistuu tämä Piazza Manin -aukiolla [kartalla], joka on muurien takana ja jonka kioskeilta voi oikein asetuttuaan viiniä tai olutta siemaillessaan katsella kaltevaa torniaKalteva tornia.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Lapsiperheet, liikkuminen ja matkat sekä hotellit

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti