Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Linja-auto Antonio Pacinottii -kadulla
Pisassa on busseja, jotka liikkuvat ympäri keskustan ja sen ulkopuolelle, mutta valtaosalle riittää kävely paikasta toiseen.

Lasten kanssa Pisassa, liikkuminen ja matkat sekä hotellit

Perheen kanssa Pisassa

Campo dei Miracoli eli Ihmeiden aukioIhmeiden aukio tekee lapsiin ja nuoriinkin hämmästyttävän vaikutuksen, ja pelkästään sillä oleskelu on ikimuistoinen tapahtuma. Aukiolla pyörii aamusta iltaan paljon ihmisiä, mutta siellä voi olla jopa yllättävän hiljaista aikaisin aamulla ja iltaisin, jolloin päiväretkeläiset eivät ole kaupungissa. Aukio hiljenee marras-maaliskuussa pimeän laskeutuessa jo viiden kuuden aikaan, ja siellä voi talvi-iltoina katsella valaistuja rakennuksia vain muutaman muun kanssa.

Pisassa on hyvä lasten kanssa vain kävellä, käydä ostoksilla, syödä herkullisia ruokia ja jäätelöä ja tutustua kävellen tähän kaupunkiin, jossa on paljon muutakin kuin kalteva torni.

Varteenotettavia vierailupaikkoja Pisaan lasten kanssa matkustaville voi katsella Travel for Kids -sivustolta.

Pisan julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Pisassa on busseja, jotka liikkuvat ympäri keskustan ja sen ulkopuolelle, mutta valtaosalle riittää kävely paikasta toiseen. Busseja on hankala käyttää aivan keskustassa, ja niiden käyttäminen onnistuu parhaiten niiltä, joilla on paikallistuntemusta. Jos hotelli sijaitsee kaltevan tornin takana lähellä Campo Sportivo -stadionia, missä on paljon majapaikkoja, pääsee sieltä rautatieasemalle hyvin bussilla, joskin jotkin bussit kulkevat harvakseltaan ja niiden aikatauluihin on hyvä tutustua etukäteen.

Kätevä bussi aseman ja kaltevan tornin välillä on LAM Rossa -linja-auto, joka kulkee parhaimmillaan 10 minuutin välein ja johon saa parilla eurolla lippuja bussista. Rautatieaseman edessä olevalta Piazza Sant’Antonio -aukiolta voi kävellä reilussa 20 minuutissa läpi keskustan, eikä kävelymatka missään nimessä ole tylsä tai kannattamaton, sillä niin saa heti tuntumaa Pisan ytimeen. Mikäli busseilla haluaa liikkua tai haluaa saada kartan, kannattaa vierailla rautatieaseman vieressä olevassa turisti-infossa (Piazza Vittorio Emanuele II, 16) [kartalla].

Kaupungissa on takseja, jotka ovat edullisempia kuin Suomessa, ja porukat voivat hyvin siirtyä rautatieaseman ja kaltevan tornin välin taksilla ainakin yhteen suuntaan. Taksimatka rautatieasemalta kaltevalle tornille kestää alle 10 minuuttia ja maksaa vähän alle 15 euroa. Keskustan halki ja joen yli kannattaa kuitenkin kävellä ainakin kerran.

Matkat Pisaan

Pisan omalle lentoasemalle ei Suomesta ole suoria lentoja, mutta välilaskullisilla lennoilla sinne voi päästä saumattomimmin Ryanairin lennoilla, joita lähtee Suomesta muualtakin kuin Helsingistä.

Jos onnistuu lentämään Pisan lentoasemalle, voi sieltä siirtyä muualle People Moverilla, joka on viime vuosina sinne ilmestynyt. Se kulkee vain noin kilometrin matkan lentoaseman uudelta terminaalilta Pisan keskusasemalle (Centrale). Viisi minuuttia kestävä matka maksaa 5 euroa suuntaansa, ja tietoa siitä saa Pisa Moverista. Myös taksilla voi siirtyä Pisaan ja muuallekin kuin rautatieasemalle, ja tällainen matka maksaa vain vähän enemmän mutta mahdollista on päästä perille asti.

Muita välilaskullisia lentoja voi katsella Skyscannerista.

Helpompi Pisaan on matkustaa jonkin toisen kaupungin kautta. Suomesta on erityisen paljon lentoja Milanoon, Roomaan ja Venetsiaan, ja myös Firenzeen voi päästä helpommin kuin moneen muuhun Italian kaupunkiin. Genova on melko lyhyen matkan päässä Pisasta, mutta sinnekään ei ole Suomesta suoria lentoja.

Jos muualta Italiasta haluaa lähteä käymään Pisassa, on retki paras tehdä junalla. Italian junista vastaa Trenitalia, ja lippu kannattaa ostaa verkkosivuilta heti kun tietää matkan ajankohdan, sillä pitkänmatkan juniin liput kallistuvat matkapäivän lähestyessä.

Ihmeitten aukio kuvattuna Grand Hotel Duomolta
Lähellä kaltevaa tornia on melkoinen määrä majapaikkoja, perushotelleista hosteleihin, huoneistoihin ja hienoihin hotelleihin.
Kuva: Laszlo Konya

Hotellit ja muut majapaikat Pisassa

Pisa on kaupunki, jossa on paljon nähtävää ja tekemistäkin, eikä sinne välttämättä kannata lähteä vain kääntymään. Vähintään yksi mutta mieluiten kaksi kokonaista vuorokautta on tarpeeksi kauan siihen, että Pisassa näkee muitakin kuin Ihmeitten aukion, mutta siellä voi hyvin viihtyä kauemminkin. Pisasta on myös mahdollista tehdä paikallisjunalla retken LuccaanLuccaan, ja sieltä on myös helppo lähteä tutustumaan Toscanian rannikkoon, jolla Livorno on merkittävin kaupunki.

Lähellä kaltevaa tornia on melkoinen määrä majapaikkoja, joiden joukossa on kaikenlaista perushotelleista hosteleihin, huoneistoihin ja hienoihin hotelleihin. Edullisimmat hotellihuoneet maksavat 40–50 euroa, mutta jos maksaa yli 60 euroa, on valittavana melkoinen määrä huoneita, joista monet ovat sijainniltaan ja tasoltaan hyviä. Jonkinlaista tyyliä alkaa saada yli 80 eurolla, ja hienot hotellit maksavat yleensä reilusti yli 100 euroa mutta joitain neljän tähden hotelleja voi löytyä hyvissä ajoin etukäteen edullisemminkin. Varaukset Pisaan kannattaa tehdä ainakin muutama kuukausi etukäteen ja vilkkaina aikoina kolme neljä kuukautta etukäteen.

Kaikkia Pisan majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Laszlo Konya
2023/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti