Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Rakveren linna
Rakveren linna on ehdoton paikka lasten ja myös teini-ikäisten kanssa, ja siellä voi viettää monta tuntia.

Perheen kanssa Rakveressä, liikkuminen ja matkat Rakvereen

Perheen kanssa Rakveressa

Rakvere on hyvä paikka tulla perheen kanssa katsomaan vain 100 kilometrin päässä Tallinnasta sijaitsevaa, historiallisesti merkittävää pikkukaupunkia, joka kuitenkin on Viron viidenneksi suurin. Siellä on helppo katsella mieleenpainuvia nähtävyyksiä, tehdä ostoksia ja käydä syömässä. Kaikki on pienen alueen sisällä, mutta omalla autolla liikkeellä olevat pääsevät parhaiten nauttimaan kaupungin ostospaikoista, joista pari suurinta sijaitsee keskustan ulkopuolella.

Rakveren linna on ehdoton paikka lasten ja myös teini-ikäisten kanssa, ja siellä voi viettää monta tuntia. Liput maksavat jonkin verran eikä ilman niitä pääse sisäpihalle, mutta linnakkeen ympäristössä, Vallimägi-puistossa on ilmaista nähtävää. Siihen on paras tutustua kesäaikaan, ja puistossa on vuohia ja valtava pronssinen härkä eli Tarvas. Perhelippu linnakkeeseen maksaa 15 euroa. Linnakkeessa on ravintola ja matkamuistomyymälä, ja linnalla on kaikenlaisia tapahtumia, muulloinkin kuin kesällä. Linnake on avoinna kesällä eli 1.5.–30.8. ma–su klo 10–19 ja muulloin ke–su klo 10–16.

Lasten ja nuorten kanssa on ympäri vuoden mukava mennä Rakveren uimahalliin eli veekeskukseen [kartalla], jonka yhteydessä oleva Aqva Hotel & Spa kuuluu maan parhaisiin kylpylähotelleihin. Täällä on seitsemän erilaista saunaa, vesipuisto ja kuntosali.

Rakveren julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Rakveressa on julkisia linja-autoja, jotka kulkevat harvakseltaan ympäri kaupungin, mutta niiden käyttäminen voi olla kaupunkia tuntemattomalle hankalaa. Rakveressa on hyvä kävellä paikasta toiseen, joskaan kävelyetäisyydet eivät ole mitään aivan lyhyitä ja kaupungin keskusta on kooltaan yllättävän suuri. Omalla autolla kaupungissa voi liikkua tietenkin joutuisasti paikasta toiseen – liikennettä on tuskin ollenkaan.

Paras tapa liikkua nopeasti kaupungissa kesäaikaan on kuitenkin polkupyörä. Jos omaa pyörää ei saa mukaan, kannattaa hotelleista ja turisti-infosta (Turu plats) kysellä kesäaikaan pyörää vuokralle.

Balti jaam -rautatieasema
Rakvere on Viron harvoja paikkakuntia, jonne pääsee myös rautateitse. Junat lähtevät Tallinnassa Balti jaam -asemalta.

Matkat Rakvereen

Rakvereen on helppo matkustaa omatoimisesti, ja monet matkatoimistot järjestävät sinne matkoja. Kaikkein parhaita ovat kylpylälomat, joita on kaikkein paras tehdä muulloin kuin keskikesällä. Kesällä Rakvereen kannattaa lähteä normaalille omatoimimatkalle, jonka yhteydessä voi tietenkin myös viettää aikaa kylpylässä.

Omatoimimatkat

Rakvereen on helppo matkustaa Suomesta. Ensiksi mennään Tallinnaan lautalla ja sieltä sitten joko omalla autolla, junalla tai linja-autolla Rakvereen. Lisää tietoa siitä miten Helsingissä mennään oikeaan satamaan, minne lautta Tallinnassa saapuu ja miten Tallinnasta pääsee etenemään kohti muita kaupunkeja, saa Tallinnan Pienestä matkaoppaasta.

Kaupunki on Tallinna–Narva–Pietari-linjalla, ja näin se on Viron harvoja paikkakuntia, jonne pääsee myös rautateitse. Rautatieyhtiöistä Elron ja GoRail kulkevat Tallinnan ja Rakveren välillä. Junat lähtevät Tallinnassa Balti jaam -asemalta, ja Go Railista näkee myös Venäjälle suuntaavia junia, jotka pysähtyvät Rakveressa.

Linja-autot kulkevat varsin usein Tallinnan ja Rakveren väliä, ainakin kerran tunnissa, ja liput reilun tunnin kestävään vuoroon maksavat kuuden seitsemän euron tietämissä suuntaansa. Tallinnassa kaukovuorot lähtevät Bussijaam-linja-autoasemalta, jonne on helppo siirtyä julkisilla. Linja-autolippuja voi katsella Bussijaam-sivuilta.

Järjestetyt pakettimatkat

Rakvereen voi mennä myös kuljetukset ja hotellit sisältävälle pakettimatkalle, ja sinne voi esimeriksi tehdä kylpyläloman. Esimerkiksi Matkapojat, Ikaalisten Matkatoimisto, ja Pohjolanmatka tekevät pakettimatkoja Rakvereen.

Majapaikat

Omatoimimatkalle lähtevän on kannattavaa ainakin keskikesällä katsoa hotellia tai muuta majapaikkaa ainakin muutama viikko ennen suunniteltua matkaa. Muina vuodenaikoina tungosta voi olla jonkin verran yleisinä loma-aikoina, joita yleensä ovat ainakin aika jouluviikosta loppiaiseen, hiihtoloma, pääsiäinen ja lokakuun syyslomaviikot. Rakveressa on muutama tasokas hotelli, ja kaikkein suosituimpia siellä ovat kylpylähotellit.

Edullinen ja kohtalaisen pidetty majapaikka on Ruum5, jossa on erilaisia mutta myös luksusluokan huoneita 2–4 hengelle. Edullisimmillaan tässä aivan ytimen vieressä sijaitsevassa majatalossa voi kaksi henkeä nukkua alle kolmellakympillä.

Tyylikäs, pidetty ja kohtuuhintainen on myös Katariina Guesthouse, jossa on monenmoisia huoneita ja myös huoneita 4 hengelle ja sitäkin suuremmille ryhmille. Täällä voi kaksi henkeä yöpyä parhaimmillaan noin neljälläkymmenellä eurolla.

Yllättävän kohtuuhintainen on myös kolmen tähden Hotel Wesenbergh. Sillä on keskeinen mutta rauhallinen sijainti, ja siellä saa rahoilleen vastinetta.

Tyylikäs, tilava ja pidetty on myös Villa Theresa. Se nauttii suomalaisten suosiota, ja se on saanut kehuja paitsi aamiaisestaan myös varustelutasostaan ja hinta-laatusuhteestaan.

Jos haluaa viettää kansainvälisen tason kylpylälomaa, ainoa oikea osoite Rakveressa on Aqva Spa. Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla, ja siellä viihtyvät kaikki pariskunnista perheisiin ja porukoihin.

Kaikki Booking.comin majapaikat Rakveressa

Lisätietoa

Visit Estonia -sivusto kertoo Rakveresta suomeksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/08

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti