Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Torinoon ei ole Suomesta paljon suoria lentoja, mutta lähistöllä sijaitsee muita lentoasemia, joilta voi siirtyä nopeasti Torinoon. Jos saapuu Milanoon tai sen lähellä sijaitsevaan Bergamoon, on molemmista hyvät yhteydet Torinoon. Matkaan kuitenkin kuluu huomattavasti pidempään kuin jos laskeutuu Torinon omalle lentoasemalle.
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Käytettyjä kirjoja
Etenkin Danten haudan ympärillä oleville kaduille ja aukioille ilmaantuu viikonloppuisin kojuja, jotka myyvät kaikenlaista, etupäässä keräilytavaraa ja antiikkia.

Ostokset, ruokailu ja yöelämä Ravennassa

Ostokset

Ravenna on melko hyvä paikka tehdä ostoksia, paitsi iltapäivisin ja viikonloppuisin, jolloin aukioloajat ovat rajallisemmat. Siellä on hyvä tehdä tyypillisiä italialaisia ostoksia sen mukavassa keskustassa.

Kauppahallin ympäristö [kartalla] on hyvä paikka tehdä etenkin elintarvikeostoksia, mutta kannattaa huomata, että halli on avoinna vain ma–la klo 7.30–13.30. Hallin edessä olevalta Piazza Costa -aukiolta alkava kävelykatu Via Cavour [kartalla] on kaupungin pääostoskatu, jolla on muotiliikkeitä ja kaikenlaisia muitakin tyylikkäitä liikkeitä. Ne ovat avoinna ma–la aamupäivisin noin klo 10–13 ja ma–pe iltapäivisin klo 16/17–20/21.

Kun kaupat lauantai-iltapäivästä maanantaiaamuun ovat pääosin kiinni, ilmaantuu etenkin Danten haudan ympärillä oleville kaduille ja aukioille kirpputorikojuja ja myös kojuja, jotka myyvät antiikkia ja keräilytavaraa. Täältä voi bongata kaikenlaista. Hyviä kohteita ovat esimerkiksi Piazza San Francesco, Piazza del Popololle johtava Via Armando Diaz ja Teatro Dante Alighierin vieressä oleva Piazza Giuseppe Garibaldi.

Ruoat ja parhaat ravintolaseudut

Ravennassa ei ole valtavaa määrää ravintoloita, ja siellä on hyvä tietää joitain ruokapaikkoja, jos haluaa syödä siellä kunnolla. Paras valikoima ravintoloita on kauppahallin ympäristössä, missä Piazza Andrea Costa ja Via IV Novembre -kävelykatu ovat ravintoloiden suosimaa tienoota. Myös Via Cavour -kävelykadun varrella on jonkin verran ravintoloita, kuten edullinen ja yksinkertainen itsepalveluravintola Cupido (Via Cavour 43), jonka vieressä on myös mahtava, gourmet-tason elintarvikeliike.

Kauppahallin yhteydessä on ma–la lounasaikaan avoinna oleva edullinen ravintola Bizantino, jossa on itsepalvelu. Via IV Novembre -kadulla [kartalla] aivan hallin vieressä on kaikenlaisia ruokapaikkavaihtoehtoja, kuten pizzerioita, korkeatasoinen Bella Venezia (Via IV Novembre 16) ja paikalliseksi instituutioksi kohonnut La Piadina del Melarancio -pikaruokapiste (Via Novembre 31), josta saa täytettyjä piadina-leipiä ja joka on viikonloppuisin hyvin vilkas ruokapaikka. Kadun varrella sijaitseva korkeatasoinen, hintava Ristorante Cappello (Via IV Novembre 41) on ravintola, jonka viikoittain vaihtuvassa ruokalistassa on vain tarkkaan harkittuja huippuluokan annoksia.

Muualla keskustassa on hyvä syödä tyypillisiä paikallisia ruokia, joihin kuuluvat pitsat, pastat ja merenelävät, niin paikalliset kuin muualtakin Italiasta tutut. Korkeatasoinen ruokailukokemus on itsestäänselvyys Ca’de Vèn -ravintolassa (Via Corrado Ricci 24) Danten haudan vieressä, ja Piazza del Popolo -pääaukion laidalla sijaitseva Grand Italia on monipuolinen kahvila-ravintola, jossa on myös erinomaiset jäätelöt ja muut makeat.

Tapahtumat

Ravennassa on tapahtumia, joista suurimmat ovat kesällä. Ravenna Festival tuo kaikenlaista korkeatasoista kaupunkiin. Ne pidetään lähinnä touko- ja heinäkuussa Teatro Dante Alighierissa [kartalla], joka muulloinkin on paikka, jossa on konsertteja ja tapahtumia. Festivaaleilla on esillä oopperaa, balettia, klassisen musiikin konsertteja ja muutakin ohjelmaa. Festivaaleilla on tapahtumia jonkin verran muulloinkin, kuten helmikuussa, mutta pääosa tapahtumista sijoittuu toukokuun viimeisille päiville ja heinäkuulle.

Ravennassa on myös korkeatasoiset jazz-festivaalit, jotka yleensä pidetään toukokuun ensimmäisellä puoliskolla. Siellä on myös keväällä Crossroads-festivaalit, jotka tuovat lähinnä jatsia kaupunkiin helmikuun alusta toukokuun loppupuolelle.

Lisätietoa festivaaleista ja muistakin tapahtumista saa turisti-infosta (Via Salara 8) [kartalla].

Yöelämä

Ravennassa on laimea yöelämä, joka pysyttelee ympäri vuoden melko samanlaisena, paitsi että kesäkaudella diskoja ja muuta vastaavaa on tarjolla parhaiten rannikolla, etenkin Marina di Ravennassa ja Ponta Marinassa.

Ravennassa on paljon ravintoloita kuten Ca’ de Vèn (Via Corrado Ricci 24), joilla on maailmanluokan viinilistat, ja siellä on myös enoteca-viinitupia, joihin on hyvä illan pimettyä mennä viinejä maistelemaan. Siellä on jonkin verran myös baarimaisia illanviettopaikkoja, kuten aamukolmeen avoinna asti pysyttelevä Cabiria (Via Mordani 8) ja Locanda del Melarancio (Via Mentana 33) (44.416680, 12.199518), joka on tyylikäs baari 1500-luvulta peräisin olevassa tunnelmallisessa rakennuksessa.

Juttu jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Lapsiperheet, liikkuminen ja matkat

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/02

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti