Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Käytettyjä kirjoja
Kun kaupat lauantai-iltapäivästä maanantaiaamuun ovat pääosin kiinni, ilmaantuu etenkin Danten haudan ympärillä oleville kaduille ja aukioille kirpputorikojuja ja myös kojuja, jotka myyvät antiikkia ja keräilytavaraa.

Ostokset, ruokailu ja yöelämä Ravennassa

Ostokset

Ravenna on kohtalainen paikka tehdä ostoksia, paitsi iltapäivisin ja viikonloppuisin, jolloin aukioloajat ovat rajallisemmat. Siellä on hyvä tehdä tyypillisiä italialaisia ostoksia sen mukavassa keskustassa, eikä ostosten takia ole tarvetta mennä muualle tai siirtyä pitkiä matkoja.

Kauppahallin ympäristö [kartalla] on italialaiseen tyyliin keskustan monipuolisin alue tehdä etenkin elintarvikeostoksia, ja siellä voi myös syödä. Mercato Coperto, kuten kauppahalli Ravennassa tunnetaan, on nykyään avoinna pidempään kuin ennen ja ravintolat illallakin, mutta eläväisimmillään se on aamupäivisin.

Hallin edessä olevalta Piazza Costa -aukiolta alkava kävelykatu Via Cavour [kartalla] on kaupungin pääostoskatu, jolla on muotiliikkeitä ja kaikenlaisia muitakin tyylikkäitä liikkeitä. Ne ovat yleensä avoinna ma–la aamupäivisin noin klo 10–13 ja ma–pe iltapäivisin klo 16/17–20/21.

Kun kaupat lauantai-iltapäivästä maanantaiaamuun ovat pääosin kiinni, ilmaantuu etenkin Danten haudan ympärillä oleville kaduille ja aukioille kirpputorikojuja ja myös kojuja, jotka myyvät antiikkia ja keräilytavaraa. Aukioita ja katuja, joilla on eniten kojuja, ovat Piazza San Francesco [kartalla], Piazza del Popololle johtava Via Armando Diaz [kartalla] ja Teatro Dante Alighierin vieressä oleva Piazza Giuseppe Garibaldi [kartalla].

Ruoat ja parhaat ravintolaseudut

Ravennassa ei ole valtavaa määrää ravintoloita, ja siellä on hyvä tietää joitain ruokapaikkoja, jos haluaa syödä siellä kunnolla. Paras valikoima ravintoloita on kauppahallin ympäristössä, missä Piazza Andrea Costa ja Via IV Novembre -kävelykatu ovat ravintoloiden suosimaa tienoota. Myös Via Cavour -kävelykadun varrella on jonkin verran ravintoloita.

Kauppahallin yhteydessä on nykyään ruokapaikkoja, joissa voi käydä sekä lounaalla että illallisella. Näin ollen Mercaton Coperton ympäristö on erinomainen paikka lähteä syömään, vaikka ei tietäisikään mitään tiettyä ravintolaa. Tärkeitä seikkoja on ne, että muita kuin italialaisia ruokia Ravennassa on hyvin vähän jos lainkaan, ja ruokailu tapahtuu yleensä mutta ei välttämättä myöhempään kuin Suomessa, niin että lounaspaikat voivat avautua vasta klo 12 ja illalliselle on tungosta vasta klo 21 alkaen. Varhaisia ruokailijoita kuitenkin Italiassakin on, ja näin Ravennastakin löytyy avoimia ravintoloita ja muita ruokapaikkoja pitkin päivää.

Yksi varteenotettava edullinen ravintola on Bizantino, jossa on itsepalvelu ja joka aikoinaan oli kauppahallissa. Sieltä saa hyvin paikallisia ruokia, kuten piadinaa, joka on hyvä välipala.

Via IV Novembre -kadulla [kartalla], joka on aivan hallin vieressä, on kaikenlaisia ravintoloita, kuten pizzerioita, korkeatasoinen Bella Venezia (Via IV Novembre 16), jonka risotto on saanut ylistystä, ja paikalliseksi instituutioksi kohonnut La Piadina del Melarancio, josta saa täytettyjä piadina-leipiä ja joka on viikonloppuisin hyvin vilkas ruokapaikka.

Kadun varrella sijaitseva korkeatasoinen, hintava Ristorante Cappello (Via IV Novembre 41) on ravintola, jonka viikoittain vaihtuvassa ruokalistassa on vain tarkkaan harkittuja huippuluokan annoksia.

Muualla keskustassa on voi kaikkein onnistuneimmin syödä tyypillisiä paikallisia ruokia, joihin kuuluvat pitsat, pastat ja merenelävät, niin paikalliset kuin muualtakin Italiasta tutut. Korkeatasoinen ruokailukokemus on itsestäänselvyys Ca’de Vèn -ravintolassa (Via Corrado Ricci 24), joka on Danten haudan vieressä.

Piazza del Popolo -pääaukion laidalla sijaitseva Grand Italia on monipuolinen kahvila-ravintola, jossa on myös erinomaiset jäätelöt ja muut makeat.

Lisää ruokia ja ravintoloita Ravennassa:

Ravennan matkailusivut kertovat tyypillisiä ravennalaisista ruoista ja juomista.

TripAdvisor esittelee Ravennan ravintoloita.

Tapahtumat

Ravennassa on tapahtumia, joista suurimmat ovat kesällä. Verkkosivuilla esitellään lähiaikojen tapahtumia, mutta Ravennassa on myös suuria vuotuisia tapahtumia.

Ravenna Festival tuo kaikenlaista korkeatasoista kaupunkiin. Ne pidetään usean eri kuukauden aikana keväällä, kesällä ja syksyllä, ja esitykset ovat Teatro Dante Alighierissa [kartalla], joka muulloinkin on paikka, jossa on konsertteja ja tapahtumia. Festivaaleilla on esillä oopperaa, balettia, klassisen musiikin konsertteja, elokuvia ja muutakin ohjelmaa.

Ravennassa on myös korkeatasoiset jazz-festivaalit, jotka yleensä pidetään toukokuun ensimmäisellä puoliskolla. S.

Yöelämä

Ravennassa on laimea yöelämä, joka pysyttelee ympäri vuoden melko samanlaisena, paitsi että kesäkaudella diskoja ja muuta vastaavaa on tarjolla parhaiten rannikolla, etenkin Marina di Ravennassa ja Ponta Marinassa. Huomionarvoinen seikka on se, että vaikka Ravennan katukuvassa näkyy Bar-nimisiä paikkoja, ovat ne Italiassa kahviloita eivätkä baareja.

Ravennassa on paljon ravintoloita kuten Ca’ de Vèn (Via Corrado Ricci 24), joilla on maailmanluokan viinilistat, ja siellä on myös viinitupia (enoteca), joihin on hyvä illan pimettyä mennä viinejä maistelemaan. Siellä on jonkin verran myös baarimaisia illanviettopaikkoja, kuten aamukolmeen avoinna asti pysyttelevä Cabiria (Via Mordani 8).

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Lapsiperheet, liikkuminen ja matkat

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti