Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Polkupyörä via IV Novembre -kadulla
Kävelyn ja joidenkin linja-autokyytien lisäksi pyöräily on hyvä tapa siirtyä paikasta toiseen Ravennassa.

Lasten kanssa Ravennassa, liikkuminen ja matkat Ravennaan

Lasten kanssa Ravennassa

Ravenna ei ole mikään kaikkein paras paikka vierailla lasten kanssa, sillä he voivat helposti mieltää kirkot, museot, mosaiikit ja mausoleumit tylsiksi. Siellä on kuitenkin kaikenlaista muutakin tekemistä ja näkemistä, ja esimerkiksi ostokset ja ruokailu ovat siellä varmasti lasten ja nuorten mieleen. Kaupungin hiljaiset kadut ovat miellyttäviä ja turvallisia kulkea lasten kanssa.

Jos haluaa lähteä Disneyland-tyyliseen huvittelukeskukseen, on Mirabilandia [kartalla] varmasti paikka lasten ja nuorten mieleen. Täällä on kaikenlaista huvipuistolaitteista kauppoihin, ravintoloihin ja hotelleihin, ja paikan vetonaula on Divertical, maailman korkein vesivuoristorata. Huvittelukeskus avataan huhtikuun alussa, ja se on avoinna aina loppusyksyyn.

Jos haluaa ottaa perheen kanssa Ravennasta kaiken irti, voi tutkia mitä erilaisimpia asioita perheille Mama Loves Italysta.

Ravennan julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Ravennan päärautatieasema [kartalla] sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä Piazza del Popolo -pääaukiosta, ja aukio on alle viiden minuutin päässä kaikista kaupungin pääasiallisista nähtävyyksistä. Jos mielii rannikolle, kulkee sinne Freccia Blu -busseja, joilla on kaksi rannikolle kulkevaa linjaa. Ne lähtevät rautatieasemalta ja kulkevat Marina di Ravennaan, Punta Mariaan ja Lido Adrianoon. Linjat ovat 60 ja 75.

Kävelyn ja joidenkin linja-autokyytien lisäksi pyöräily on hyvä tapa siirtyä paikasta toiseen, ja pyöriä on vuokralla parissakin paikassa keskustassa.

Ravennassa on myös takseja, joilla etenkin 2–4 hengen porukoiden on edullista siirtyä paikasta toiseen.

Tietoa liikkumisesta saa Ravennan matkailusivuilta.

Matkat Ravennaan

Ravennaan ei Suomesta pääse suoraan lentämään, ja lähimmät lentoasemat ovat muualla. Kaikkein paras Ravennaan on matkustaa niin, että yhdistää sen oleskeluun muualla Italiassa tai käy Ravennassa vain päiväretkellä.

Muualta Italiasta Ravennaan

Ravenna on siedettävän matkan päässä monesta suositusta kaupungista, ja sinne on kaikkein helpoin päästä Suomesta Venetsian kautta. Venetsiaan on Suomesta hyvin lentoja, ja Venetsiasta kuten muualtakin Italiasta voi junalla siirtyä nopeasti ja kohtuuhinnalla Ravennaan. Italian junayhtiö on Trenitalia ja liput ovat sitä edullisempia mitä aikaisemmin ne varaa, joskin ne voi ostaa asemalta vasta ennen kuin nousee junaan.

Muita paikkakuntia, joilta on helppo siirtyä Ravennaan ovat Bologna, Firenze ja Rimini, joista voi hyvin vierailla Ravennassa päiväretkellä. Myös Riccione on paikka, josta voi hyvin käväistä Ravennassa.

Hotellit ja muut majapaikat Ravennassa

Ravenna on tunnelmallinen kaupunki viettää yö tai useampi, ja siellä on hyvä määrä hotelleja ja muitakin majapaikkoja. Ravennasta saa huoneen pienestä hotellista tai B&B-paikasta 60–70 eurolla, perushotellit maksavat jonkin verran enemmän ja tyylikkäästä hotellihuoneesta joutuu maksamaan lähemmäs sata euroa. Huoneita on tarjolla lyhyelläkin varoajalla, mutta jos mielii edulliseen majapaikkaan, kannattaa varaus tehdä kuukausi etukäteen.

Kaikkia Ravennan majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti