Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Italia on hohdokas ja monipuolinen matkustusmaa, joka on erityisen tunnettu muodista, ruoista, jalkapallosta, elokuvista ja oopperasta. Kaikki tuntevat Italian ainakin jotenkin, mutta tästä huolimatta matkustaminen maahan ja siellä avomielisesti liikkuminen ovat kaikille aivan uusi ja usein ihmeellinen kokemus. Lue lisää Italian matkakohteista, ajanvietteistä ja käytännön asioista
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Ilmoitus
Polkupyörä via IV Novembre -kadulla
Kävelyn ja joidenkin linja-autokyytien lisäksi pyöräily on hyvä tapa siirtyä paikasta toiseen Ravennassa.

Lasten kanssa Ravennassa, liikkuminen ja matkat Ravennaan

Lasten kanssa Ravennassa

Ravenna ei ole mikään kaikkein paras paikka vierailla lasten kanssa, sillä he voivat helposti mieltää kirkot, museot, mosaiikit ja mausoleumit tylsiksi. Siellä on kuitenkin kaikenlaista muutakin tekemistä ja näkemistä, ja esimerkiksi shoppailu ja ruokailu ovat siellä varmasti lasten ja nuorten mieleen. Kaupungin hiljaiset kadut ovat miellyttäviä ja turvallisia kulkea lasten kanssa.

Yksi nähtävyys, joka saattaa kiinnostaa jotain lapsia, on Piccolo Museo di Bambole e altri Balocchi (Via Marco Fantuzzi 4) [kartalla], jossa on nukkeja ja kaikenlaista muuta vanhanaikaista. Museoon on 4 euron pääsymaksu aikuisilta ja 2,50 euron lapsilta. Se on avoinna vähän sekavasti, yleensä aamupäivisin klo 10–12.30 ja uudestaan alkuillasta talvella klo 15 ja kesällä klo 16 lähtien klo 18–19 asti.

Jos haluaa lähteä Disneyland-tyyliseen huvittelukeskukseen, on Mirabilandia [kartalla] varmasti paikka lasten ja nuorten mieleen. Täällä on kaikenlaista huvipuistolaitteista kauppoihin, ravintoloihin ja hotelleihin, ja paikan vetonaula on Divertical, maailman korkein vesivuoristorata. Huvittelukeskus avataan huhtikuun alussa, ja se on avoinna aina loppusyksyyn.

Ravennan julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Ravennan päärautatieasema sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä Piazza del Popolo -pääaukiosta, ja aukio on alle viiden minuutin päässä kaikista kaupungin pääasiallisista nähtävyyksistä. Linja-autoa ei kaupungissa juuri tarvita, mutta monet bussit kulkevat kohti rannikon niin sanottuja lido-kaupunkeja.

Kävelyn ja joidenkin linja-autokyytien lisäksi pyöräily on hyvä tapa siirtyä paikasta toiseen, ja pyöriä on vuokralla parissakin paikassa keskustassa.

Ravennassa on myös takseja, joilla etenkin 2–4 hengen porukoiden on edullista siirtyä paikasta toiseen.

Hyvä tapa tutustua rannikon pohjoisosiin on kulkea lautalla, joka vie Marina di Ravennan ja Porto Corsinin väliä kesäisin.

Matkat Ravennaan

Ravennaan tullaan lähinnä päiväretkelle etenkin Bolognasta ja Riministä noin tunnissa junalla. Junat kulkevat kaupungin läpi varsin tiiviiseen tahtiin, ja liput ovat kohtuuhintaisia. Ravennassa voi myös olla yötä, mutta nykyisin kotimaiset matkatoimistot eivät tee sinne juuri minkäänlaisia matkoja. Ravenna onkin hyvä päiväretkikohde, tai oleskelun siellä voi hyvin myös yhdistää lomailuun muualla samalla seudulla. Ravennan lähin lentoasema on Forlissa, joka on 20 kilometrin päässä keskustasta ja jonne Ryanair lentää, mutta enemmän koneita tulee Bolognan ja Riminin kentille, jotka sijaitsevat alle 100 kilometrin päässä Ravennasta.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti