Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Torinoon ei ole Suomesta paljon suoria lentoja, mutta lähistöllä sijaitsee muita lentoasemia, joilta voi siirtyä nopeasti Torinoon. Jos saapuu Milanoon tai sen lähellä sijaitsevaan Bergamoon, on molemmista hyvät yhteydet Torinoon. Matkaan kuitenkin kuluu huomattavasti pidempään kuin jos laskeutuu Torinon omalle lentoasemalle.
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Polkupyörä via IV Novembre -kadulla
Kävelyn ja joidenkin linja-autokyytien lisäksi pyöräily on hyvä tapa siirtyä paikasta toiseen Ravennassa.

Lasten kanssa Ravennassa, liikkuminen ja matkat Ravennaan

Lasten kanssa Ravennassa

Ravenna ei ole mikään kaikkein paras paikka vierailla lasten kanssa, sillä he voivat helposti mieltää kirkot, museot, mosaiikit ja mausoleumit tylsiksi. Siellä on kuitenkin kaikenlaista muutakin tekemistä ja näkemistä, ja esimerkiksi shoppailu ja ruokailu ovat siellä varmasti lasten ja nuorten mieleen. Kaupungin hiljaiset kadut ovat miellyttäviä ja turvallisia kulkea lasten kanssa.

Yksi nähtävyys, joka saattaa kiinnostaa jotain lapsia, on Piccolo Museo di Bambole e altri Balocchi (Via Marco Fantuzzi 4) [kartalla], jossa on nukkeja ja kaikenlaista muuta vanhanaikaista. Museoon on 4 euron pääsymaksu aikuisilta ja 2,50 euron lapsilta. Se on avoinna vähän sekavasti, yleensä aamupäivisin klo 10–12.30 ja uudestaan alkuillasta talvella klo 15 ja kesällä klo 16 lähtien klo 18–19 asti.

Jos haluaa lähteä Disneyland-tyyliseen huvittelukeskukseen, on Mirabilandia [kartalla] varmasti paikka lasten ja nuorten mieleen. Täällä on kaikenlaista huvipuistolaitteista kauppoihin, ravintoloihin ja hotelleihin, ja paikan vetonaula on Divertical, maailman korkein vesivuoristorata. Huvittelukeskus avataan huhtikuun alussa, ja se on avoinna aina loppusyksyyn.

Ravennan julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Ravennan päärautatieasema sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä Piazza del Popolo -pääaukiosta, ja aukio on alle viiden minuutin päässä kaikista kaupungin pääasiallisista nähtävyyksistä. Linja-autoa ei kaupungissa juuri tarvita, mutta monet bussit kulkevat kohti rannikon niin sanottuja lido-kaupunkeja.

Kävelyn ja joidenkin linja-autokyytien lisäksi pyöräily on hyvä tapa siirtyä paikasta toiseen, ja pyöriä on vuokralla parissakin paikassa keskustassa.

Ravennassa on myös takseja, joilla etenkin 2–4 hengen porukoiden on edullista siirtyä paikasta toiseen.

Hyvä tapa tutustua rannikon pohjoisosiin on kulkea lautalla, joka vie Marina di Ravennan ja Porto Corsinin väliä kesäisin.

Matkat Ravennaan

Ravennaan tullaan lähinnä päiväretkelle etenkin Bolognasta ja Riministä noin tunnissa junalla. Junat kulkevat kaupungin läpi varsin tiiviiseen tahtiin, ja liput ovat kohtuuhintaisia. Ravennassa voi myös olla yötä, mutta nykyisin kotimaiset matkatoimistot eivät tee sinne juuri minkäänlaisia matkoja. Ravenna onkin hyvä päiväretkikohde, tai oleskelun siellä voi hyvin myös yhdistää lomailuun muualla samalla seudulla. Ravennan lähin lentoasema on Forlissa, joka on 20 kilometrin päässä keskustasta ja jonne Ryanair lentää, mutta enemmän koneita tulee Bolognan ja Riminin kentille, jotka sijaitsevat alle 100 kilometrin päässä Ravennasta.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/02

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti