Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Phuket
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Phuketin lentoasema (License: Attribution 2.0 Generic)
Edullisinta siirtyä Phuketin lentoasemalta muualle on linja-autokyyti. Nopein kyyti on taksi.

Saapuminen ja siirtyminen asemilta muualle kaupunkiin

Phuketiin voi lentää suoraan Suomesta marraskuulta maalis-huhtikuulle, ja monet suorat edestakaiset lennot ovat edullisempia kuin lennot Bangkokiin. Phuketin lentoasemalta on kohtalaisen lyhyt matka kaikkialle saarelle, ja sieltä on erityisen helppo linja-autolla siirtyä Phuketin kaupunkiin. Taksilla Phuketin lentoasemalta pääsee suoraan sinne minne haluaa, ja pitkän lennon jälkeen järkevintä onkin siirtyä taksilla tai muulla yksityiskyydillä majapaikalle. Phuketissa lomaileva voi myös syystä tai toisesta laskeutua Krabin lentoasemalle, ja tämä mahdollisuus soveltuu parhaiten niille, jotka jäävät Krabiin ainakin joksikin ajaksi ennen kuin siirtyvät Phuketiin.

Jos Phuketin kaupunkiin saapuu Krabilta tai muualta kuin Phuketin alueelta, saapuu todennäköisesti muutaman kilometrin päässä keskustasta olevalle päälinja-autoasemalle. Jos Phuketin kaupunkiin saapuu muualta saaren alueelta bussilla, saapuvat ne lähellä päämarkkinapaikkaa olevalle liikenneympyrälle.

Siirtyminen lentoasemilta Phuketin saaren eri osiin

Phuketiin suuntaavan on kaikkein paras laskeutua sen omalle lentoasemalle, joka on saaren pohjoisosissa. Mahdollista on myös laskeutua Krabin lentoasemalle, mikä on järkevää siinä tapauksessa, että haluaa lomailla sekä Phuketissa että Krabilla.

Phuketin lentoasemalta muualle saarelle

Phuketin lentoasema [kartalla] (HKT) on paras paikka laskeutua niille, jotka aikovat viettää lomansa yksinomaan Phuketissa. Lentoasemalta on yhteyksiä saaren jokaiseen kolkkaan, ja sieltä pääsee nopeasti, yleensä alle puolessatoista tunnissa, kaikkiin saaren suosittuihin lomapaikkoihin kuten myös Phuketin kaupunkiin.

Linja-autokyydit lentoasemalta Phuketin kaupunkiin

Edullisinta siirtyä lentoasemalta muualle on linja-autokyyti. Linja-autoissa, joita on sekä suuria busseja että minibusseja, lukee “Airport Bus”, ja näistä minibussi on nopeampi. Niillä on paras siirtyä Phuketin kaupunkiin (Phuket Town), ja matka kestää 80–100 minuuttia ja maksaa noin 100 bahtia. Linja-auto saapuu Phuketin kaupungin linja-autoasemalle numero 1 (Phuket Bus Terminal 1) [kartalla], jolta voi taksilla siirtyä minne tahansa saaren alueelle. Jos majapaikka on Phuketin kaupungissa, voi tästä kävellä, mutta vaikka kaikki näyttää aika pieneltä ja helposti lähestyttävältä, todellisuudessa korttelit ovat pitkiä ja kostea kuumuus tekee lyhyistäkin matkoista pitkän tuntuisia.

On olemassa myös toinen lentokenttäbussi, johon ei voi etukäteen hankkia lippuja ja joka saapuu Phuketin pääasialliselle linja-autoasemalle (Phuket Bus Terminal 2) [kartalla]. Sieltä voi bussilla siirtyä Phuketin kaupunkiin, mutta sieltä on paras siirtyä taksilla muualle Phuketin saarelle.

Käytännössä bussiyhteydet ovat melko hankalia ja raskaita, eikä etenkään ensikertalaisten ole välttämättä järkevää lähteä seikkailemaan bussilla heti Thaimaahan saavuttuaan. Etenkin kahdelle tai sitä useammalle hengelle nopeat ja vaivattomat yksityiskyydit ovat kaikkein suositeltavimpia.

Yksityiskyydit Phuketin lentoasemalta muualle saarille

Phuketin lentoasemalta on helppo siirtyä taksilla, limusiinilla tai minibussilla juuri sinne minne haluaa mennä. Taksi on hyvä 2–3 hengelle, minibussiin mahtuu yleensä maksimissaan 8 henkilöä ja limusiini on hyvä kyyti niille, jotka haluavat pröystäillä.

Lentoaseman sivuilta voi suoraan varata kuljetuksen, ja etukäteisvaraus helpottaa suuresti matkan alkuvaiheita. Varauksen voi tehdä sivuilta, eikä lomakkeeseen tarvitse laittaa kuin lähtöpaikka eli lentoasema ja sitten paikkakunnan nimi, jolla majapaikka sijaitsee. Normaaliin kuljetukseen mahtuu 3 henkeä, mutta on olemassa myös kuuden ja kahdeksan hengen kyytejä. Edullisimmillaan matka esimerkiksi Patongiin maksaa kolmelta hengeltä noin 7 euroa suuntaansa.

Kaikkein nopein kyyti on taksi, ja niitä on terminaalin edessä odottelemassa. Hinnat ovat erittäin kohtuullisia, ja esimerkiksi Patongiin pääsee 650 bahtilla ja Kataan ja Karoniin 750 bahtilla. Patongiin matka kestää noin puoli tuntia ja Karoniin 40 minuuttia. Ainoa ongelma on se, että jos matkassa on mukana isoja matkalaukkua, useampi kuin kaksi henkeä ei voi ottaa normaalia taksia vaan heidän on mentävä kahdella taksilla, limusiinilla tai minibussilla.

Lisää aiheesta:

Muitakin kuljetuksia kuin yksityistakseja ja lentokentän virallisia kyytejä on tarjolla. Esimerkiksi Airport Transfer Phuket, Phuket Shuttle ja Vecay Phuket tarjoavat kyytejä lentoasemalta kaikkialle saaren alueelle ja muuallekin.

Krabin lentoasemalta Phuketin saarelle

Krabin lentoasema [kartalla] (KBV) on siedettävän matkan päässä Phuketin saaren kaikista osista, mutta sinne ei oikeastaan ole mieltä lentää kuin vain siinä tapauksessa, että jää ensin joksikin aikaa Krabille.

Jos näin tekee, on Krabin kaupungin linja-autoasemalta [kartalla] paljon busseja Phuketin kaupungin lähellä olevalle linja-autoasemalle [kartalla]. Matkaa Phuketin kaupungin linja-autoasemalle on 2–3 tuntia, ja linja-autoasemalta voi siirtyä ensin Phuketin kaupunkiin, jonka toripaikan vierestä [kartalla] pääsee ennen pimeyden laskeutumista bussilla edullisesti kaikkialle saarelle.

Jos matkassa on kaksi tai sitä useampi maksava matkustaja, voi taksilla siirtyä Krabin kaupungista, Ao Nangista tai Krabin muista keskittymistä mihin tahansa Phuketin alueelle noin 2000–3000 bahtilla.

Jos haluaa siirtyä suoraan Krabin lentoasemalta Phuketin saarelle, on taksi tai muu yksityiskyyti kaikkein paras siirtyä sinne. Lentoaseman sivuilta voi tehdä varauksen kyyteihin, joihin mahtuu maksimissaan 10 matkustajaa. Edullisimmillaan taksi, johon mahtuu 1–3 matkustajaa, kulkee Phuketin rantalomapaikoille reilulla 80 eurolla.

Lisää tietoa Krabille saapumisesta

Bussi Suihkulähdeympyrän vieressä
Phuketin kaupunkiin saavutaan muualta saarelta bussilla yleensä toripaikan lähellä olevan liikenneympyrän (Suriyadej) viereen.
Kuva: Peter Forsberg

Siirtyminen Phuketin kaupungin linja-autoasemalta muualle Phuketin saarelle

Phuketiin voi saapua linja-autolla, ja jos sinne saapuu esimerkiksi Krabilta tai Khao Lakista, päätyy linja-autoasemalle [kartalla] (Phuket Bus Terminal 2), joka on neljän viiden kilometrin päässä Phuketin kaupungin ytimestä.

Asemalta on kerran tunnissa kulkeva bussi ytimeen, joka pysähtyy matkan varrella. Kuskille voi ennen bussin lähtemistä näyttää missäpäin hotelli on ja jos se on reitin varrella, pysähtyy bussi mahdollisimman lähelle sitä. Bussikyyti on kuitenkin hyvä vain niille, jotka saapuvat vähän ennen bussin lähtemistä ja joiden majapaikalle on helppo siirtyä reitin varrelta tai sen päätepysäkiltä, joka on Bus Terminal 1 [kartalla].

Asemalta voi siirtyä taksilla mihin tahansa Phuketin kaupunkiin tai muuallekin Phuketiin. Kuskista ja tuurista riippuen matka Phuketin kaupunkiin voi maksaa 100–300 bahtia, ja normaali hinta Phuketin ja muiden saaren paikkakuntien kuten Patongin tai Kamalan välillä on 500 bahtia.

Phuketin kaupungin paikallisbussiasemalta muualle kaupunkiin

Phuketin kaupungissa on useita bussiasemia, mutta yleensä muualta Phuketin saarelta sinne bussilla siirtyvä saapuu toripaikan lähellä (Ranong Road) olevan liikenneympyrän [kartalla] eli ”suihkulähdeympyrän” (Suriyadej, engl. Fountain Square) viereen. Jos tästä lähtee siihen suuntaan, johon bussin nokka osoittaa, ovat siellä vanhankaupungin parhaat korttelit. Tästä on siis lähdettävä vasempaan ja korttelin parin päästä oikeaan, ja eri kaduilla on erilaista tarjontaa, joten niitä kaikkia kannattaa valoisaan aikaan tutkia. Useimmille pääkohde on Thalang Road [kartalla], jolla sunnuntain iltatori pidetään. Se on kuitenkin sunnuntai-iltaisin todella tukossa ja vähän ärsyttävä paikka, joten ainakin ensikertalaiselle siihen on ensin parempi tutustua muina päivinä ja nimenomaan päiväsaikaan.

Teksti: Peter Forsberg
2019/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Muutettu: 13.9.2019  |  Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti