Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Rimini
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus

Tekemistä ja ajanvietettä Riminillä

Tällä sivulla luodaan katsaus Riminin pääaktiviteetteihin, yöelämästä kulttuuriin ja tapahtumiin.

Kulttuurielämä

Rimini ei ole sinänsä mikään suuri kulttuurikaupunki, sillä se on Italian suosituin rantalomapaikka, mutta siellä on jonkin verran tapahtumia ja kulttuuriakin. Paras aika kuulla Riminissä takuuvarmasti korkeatasoista klassista musiikkia on syyskuun festivaali. Kulttuuritapahtumista voi kysellä paikan päällä paremmin turisti-infoissa, joita on sekä rautatieasemalla että Parco Federico Fellini -puistossa.

Elokuva

Federico Fellinin synnyinkaupunkina Riminissä on tietynlaista filmaattista hohtoa. Täällä voi tutustua ohjaajan ansioihin museossa, ja täällä voi myös mennä elokuviin. Italiassa elokuvat mielellään dubataan, ja italiaa taitamattomien on hyvä varmistaa, että elokuva esitetään alkukielisenä esimerkiksi englanniksi. Settebello [kartalla] on keskeinen elokuvateatteri, ja Cinema Tiberio [kartalla] Borgo San Giuliano -kaupunginosassa on mielenkiintoinen keskus, jossa on myös englanninkielisiä näytelmiä. Piazza Cavourin laidalla on siinäkin elokuvateatteri, Supercinema [kartalla].

Kylpylät

Riminin ympäristössä on kylpylöitä, joissa voi rentoutua ja nauttia hoidoista. Yksi hyvä kylpylä on Rimini Terme [kartalla], jossa on talassoterapiaa ja muita hoitoja, oma ranta ja hyvät palvelut.

Tapahtumat

Riminissä on melkoisesti tapahtumia, joista suurimpia ovat messut eli Fiera, mutta niitä ei yleensä ole rantakauden aikana.

Hyvä tapahtuma on Riminin jazzfestivaali, joka pidetään syyskuun alussa rannan parhailla paikoilla.

Syyskuussa pidetään toinen korkeatasoinen musiikkitapahtuma, Sagra Musicale Malatestiana, jonka yhteydessä Riminissä voi kuulla korkeatasoista klassista musiikkia.

21.6. on suuri päivä Riminin rannalla: tällöin on tanssia, ilotulitusta ja tarjoilua, jonka yhteydessä Gradisca-tapahtuman aikana syödään pari tonnia grillattuja sardiineja ja juodaan 12 000 litraa paikallista viiniä.

Visit Rimini -sivusto esittelee lisää tapahtumia

Perheen kanssa Riminissä

Rimini on italialaisten perheiden suosikkikohde etenkin heinä-elokuussa, mutta se on vilkas paikka keskikesällä eikä se varmastikaan ole parhaita rantalomapaikkoja vilkkaimpaan aikaan suomalaisille perheille. Sen sijaan kesäkuu ja syyskuu ovat kuukausia, joina Riminiin voi hyvin perheen kanssa matkustaa, ja siellä on hyvä viettää urbaania rantalomaa paikassa, jossa on tyyliä ja valinnanvaraa.

Ranta on pitkä mutta kesällä myös usein täynnä, ja hotellien omaamat rantapätkät ovat usein sen parhaita osia, joten paljon rannalle mielivien kannattaa katsoa hotelli, jolla on oma ranta. Aktiviteetteja täällä on valtavasti, niin että täällä voi katsella delfiinejä tai pelata tennistä, golfia tai muita pelejä. Pyöräily voi olla vain tapa siirtyä paikasta toiseen mutta kohti Bolognaa mentäessä tulee vastaan tietenkin eräitä maailman parhaista pyöräilymaastoista.

Riminissä ranta-alueen lisäksi mielenkiintoinen on vanhakaupunki, jossa on hyvä perheen kanssa käydä pitsalla ja muutenkin hinta-laatusuhteeltaan La Marina -ranta-aluetta paremmilla aterioilla. Rimini on melko hintava vierailupaikka ravintoloidensa suhteen, joskin siellä on jonkin verran edullisia vaihtoehtoja etenkin maailmanpyörän ja Faro-majakan alapuolella. Perheet voivat Riminissä säästää melkoisesti rahaa, jos hotellissa on mahdollisuus ainakin jonkin verran valmistaa aterioita, sillä Riminin ravintolat ovat pääosin hintavia. Yöelämä voi heinä-elokuussa olla äänekästä etenkin rannan tuntumassa, joten hotelli, joka sijaitsee ainakin parin korttelin päässä rannasta voi olla rauhallisempi yöpymispaikka.

Riminin seudulla erilaiset teema- ja vesipuistot ovat todella suosittuja, ja ne ovat avoinna yleensä pääsiäisestä syyskuun lopulle.

Delfinario di Rimini [kartalla] sijaitsee Riminin maailmanpyörän ja majakan alapuolella, ja se on monen mielestä ylihintainen vierailupaikka perheille.

Fiabilandia [kartalla] on alueen vanhimpia huvittelualueita, ja tämä on hyvä paikka tuoda pienetkin lapset, joita varten se on rakennetukin. Tänne pääsee rautatieasemalta bussilla numero 9, joka kulkee myös lentoasemalle.

Riccionessa sijaitseva Aquafan [kartalla] on alueen suurin vesipuisto, ja tänne voi tuoda hyvin kaikenikäisiä lapsia. Parhaiten tänne pääsee julkisilla hyppäämällä bussiin 42 tai 45 Riccionen rautatieaseman ulkopuolella.

Yksi hyvä vierailupaikka perheen kanssa on myös Italia Miniatura [kartalla], jossa voi nähdä pienoismalleja Italian kaikkein tunnetuimmista nähtävyyksistä ja muustakin. Julkisilla pääsee hyvin Riminin asemalta nousemalla bussiin numero 8.

Lisätietoa teemapuistoista saa turisti-infosta (Parco Federico Fellini), ja sieltä voi myös tiedustella lippuja, joilla voi alennettuun hintaan vierailla useissa teemapuistoissa.

Adria Beach -sivusto esittelee teemapuistoja  |  Italian Notes -sivusto esittelee tekemistä perheille Riminin ympäristössä

Oluttupa vanhassakaupungissa
Vanhassakaupungissa on hyviä baareja, joissa käy enemmän paikallisia kuin turisteja.

Yöelämä

Riminin ja sen vieressä sijaitsevan Riccionen yöelämä on Italian parasta keskikesällä, ja tänne tullaan kaikkialle maasta bailaamaan. Ranta on paras paikka keskikesällä ja myös kesä- ja syyskuussa, mutta sekä kesällä että talvella myös vanhassakaupungissa on hyviä baareja, joissa käy enemmän paikallisia kuin turisteja.

Riminin alueella on valtava määrä yökerhoja ja klubeja, jotka vuosi toisensa jälkeen seuraavat trendejä ja jotka tämän tästä muuttuvat. Eniten öisin avoinna olevia klubeja on Riminin ja Riccionen välillä, ja tällä noin 10 kilometrin matkalla rantaa pitkin, ns. Lungomare-rantakadulla, on kymmeniä koko yön avoinna olevia klubeja. Riminissä on myös yöbusseja, jotka perinteisesti ovat kulkeneet Riminin rautatieaseman ja Riccionen välillä ja ne pysähtyvät matkalla noin 15 eri yökerhon edustalla. Sekä näihin että päivällä kulkeviin busseihin saa lippuja T-merkillä varustetuista kioskeista ja myös bussista, jolloin ne ovat kalliimpia. Eniten yöbusseja perinteisesti kulkee heinä- ja elokuussa, jolloin myös yöelämä on vilkkaimmillaan, ja keskikesällä juhlinta jatkuu päivittäin läpi yön.

Riminissä on paljon klubeja ja yökerhoja, jotka tämän tästä vaihtuvat, mutta siellä on muutama perinteinen yökerho, jotka ovat pysytelleet jo pitkään avoimina. Coconuts (Lungomare Tintori 5) on yksi niistä, ja siellä on ohjelmaa muulloinkin kuin kesäisin. Legendaarinen klubi, joka tunnetaan ympäri Italian, on Cocoricò (Via Chieti 44), mutta se sijaitsee Riccionen puolella, noin 12 kilometrin päässä Riminin rautatieasemasta. Riminissä Byblos (Via Pozzo Castello 24) [kartalla] on ylhäällä trendikkäässä Misano Monten kaupunginosassa kesäaikaan avoinna oleva tyylikäs klubi, jossa on useita eri baaritiskejä, ravintola ja uima-allas.

Parhaiten tietoa jokaisen vuoden parhaista klubeista ja bileistä saa turisti-infosta (Parco Federico Fellini) rannan vierestä, mistä saa myös klubeista ja tapahtumista kertovan Chiamami Citta -lehtisen. Klubit ja yökerhot heräilevät kunnolla henkiin kesällä vasta puoliltaöin, ja niihin on pääsymaksuja, jotka perinteisesti ovat olleet 15–30 euroa.

Niin kesällä kuin talvellakin Riminin vanhakaupunki on eläväinen paikka, jossa etenkin viikonloppuiltaisin on paljon tiskijukkia ja kaikenlaista ohjelmaa. Tyylikkäät drinkkipaikat sijaitsevat etenkin Piazza Cavour -aukion tienoilla, missä Pescheria eli vanha kalatori on paras paikka suunnata drinkille kesät talvet. Yksi pubimainen vaihtoehto täällä on Vecchia Pescheria (Via Piscane 10), joka on avoinna ympäri vuoden klo 02 asti ja jonne voi tulla jo klo 18 aperitivo-noutopöydän ääreen.

Piazza Cavourin ja Ponte di Tiberio -sillan välissä oleva pätkä Corso d’Augustoa on hyvä paikka drinkille, aperitivolle ja rennolle illanvietolle aikuiseen makuun, ja kadun varrella on useita vaihtoehtoja.

Olutta ja muita alkoholijuomia saa Riminissä italialaiseen tyyliin vapaasti. Erilaiset kioskit, joilla usein on terassit ja joita on esimerkiksi rautatieaseman ympäristössä, Piazzale Battisti -aukiolla, ovat hyviä paikkoja edulliselle oluelle. Myös kahvilat tarjoavat olutta ja muita juomia, ja ne ovat usein baareja saati yökerhoja huomattavasti edullisempia paikkoja terassilla nautittavalle drinkille, jonka yhteydessä voi tarkkailla ympäristön tapahtumia.

In the Rimini -sivusto kertoo kaupungin yöelämästä

Ravennan rautatieasema
Riministä voi helposti junalla käydä muualla vierailulla. Esimerkiksi Ravenna sijaitsee tunnin matkan päässä Riministä.

Päiväretket

Riministä voi helposti junalla käydä muualla vierailulla, ja myös rannikolla on hyvä matkustaa bussilla tai sitten pyöräillä 12 kilometrin päässä olevaan Riccioneen, joskaan siellä ei tule vastaan oikeastaan mitään sellaista mitä Riminissä ei olisi.

Ravenna sijaitsee tunnin matkan päässä Riministä ja on hyvä vierailupaikka niille, jotka haluavat nähdä Bysantin aikaista arkkitehtuuria ja mosaiikkeja ja joita kiinnostaa nähdä hiljainen italialainen pikkukaupunki.

Riministä etelään, Le Marche -alueen puolella, sijaitsee Pesaro, jonne kuten Ravennaankin on noin tunnin junamatka. Pesaro on säveltäjä Antonio Rossinin kotikaupunki, ja täällä voi nähdä Via Rossinin varrella Casa Rossinin, hänen museoidun kotitalonsa. Tämä oopperoistaan tunnettu säveltäjä tunnetaan ”Italian Mozartina”, ja vaikka hän ei Pesarossa viettänytkään montaa vuotta, muisti hän aina kotikaupunkiaan ja nykyisin Teatro Rossini -oopperatalossa järjestetään vuotuiset Rossini-festivaalit, jotka ovat kaikkein korkeatasoisin tapa tutustua säveltäjän tuotantoon. Pesarossa on myös muutama hyvä museo, hyviä ravintoloita kauniin pääaukion ympäristössä ja pitkä tyylikäs hiekkaranta, jolla on hyvä Riminiä väljemmissä olosuhteissa nauttia auringosta ja jolle on ainakin mukava tulla hetkeksi istahtamaan terassilla.

Lähellä Pesaroa sijaitsee Fano, joka sekin on paikka, jossa liikkeellä olevien kannattaa ainakin lyhyesti vierailla. Kaunis vanhakaupunki on paikka, jossa on mukava kävellä ja tehdä ostoksia silloin kun kaupat ovat auki (ma–la aamupäivisin, ma–pe myös klo 16–17 lähtien), ja sen keskusaukio on unohtumaton paikka istahtaa terassille syömään jäätelö ä..

San Marino on suosituin ja turistivoittoisin vierailupaikka Riministä, mutta se on kliseenomainen paikka, jossa myydään turistirihkamaa ja jossa liikutaan suurissa ryhmissä.

Ravennaan, Pesaroon ja Fanoon voi mennä hyvin ja edullisesti rautateitse, ja San Marinoon pääsee bussilla Riminin rautatieaseman ulkopuolelta, noin kolmessa vartissa.

Visit Rimini -sivusto esittelee lisää vierailupaikkoja

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti