Suutelevat opiskelijat -suihkulähde Raekoja plats -aukiolla
Raatihuoneentorilla sijaitsee Suutelevat opiskelijat -suihkulähde, jonka luona on kesäaikaan usein vilskettä ja erilaisia esityksiäkin.

Tarton tärkeimmät nähtävyydet

Tartossa on ylivoimaisesti eniten nähtävää vanhassakaupungissa, jonka alueella ovat yliopisto, Johanneksen kirkko, monta museota ja monipuolisesti muuta nähtävää kauniista vanhoista taloista kasvitieteelliseen puutarhaan. Paljon nähtävää keskitetysti on myös vanhankaupungin vieressä olevalla Toomemäellä, jolla kannattaa kauniina kesäpäivänä viettää aikaa. Muualla kaupungissa AHHAA-tiedekeskus on keskustan uudella puolella, ja muutama muu nähtävyys on Riia-kadulla, Karlovan puutaloalueen vieressä.

Vanhankaupungin päänähtävyydet

Vanhankaupungin päänähtävyydet ovat Raatihuoneentorin ja yliopiston välimaastossa, ja siellä on hyvä kierrellä monta tuntiakin. Erityisen paljon kaikenlaista vanhassakaupungissa on Jaani Kultuurikvartalin eli Johanneksen kulttuurikorttelin alueella, ja se löytyy Munga-, Jakobi-, Lai- ja Rüütli-katujen rajaamalta alueelta.

Raekoja plats – Raatihuoneentori

Raekoja plats on Tarton keskusaukio ja kaupungin elämän keskipiste ympäri vuoden, ja sen alueella pääsee hyvin sisään kaupungin ainutlaatuiseen henkeen. Tarton roolista eräänä Pohjois-Euroopan merkittävimpänä yliopistokaupunkina kertoo kauniin raatihuoneen edessä oleva Suutelevat opiskelijat -suihkulähde, jonka luona on kesäaikaan usein vilskettä ja erilaisia esityksiäkin.

Raatihuoneessa sijaitsevassa ystävällisessä turisti-infossa [kartalla] on hyvä piipahtaa heti vierailun aluksi, ja aukion laitamilla oleviin rakennuksiin kannattaa tutustua vierailun aikana. Ensi silmäyksellä aukio vaikuttaa kesäaikaan ravintoloiden terassien valtaamalta, mutta sen laitamien kauniissa rakennuksissa on kaikenlaista ensiluokkaisesta hostelista niin sanottuun Vinoon taloon, jossa on virolaiseen taiteeseen pureutuva taidemuseo eli Tartu Kunstimuuseum (Raekoja plats 18). Museo on avoinna melko rajallisesti: ke ja pe–la klo 11–18 ja to klo 11–21. Lippu kaikkiin kerroksiin maksaa 4 euroa.

Muita varsinaisia nähtävyyksiä ei aukion laitamilla ole, ja aukiota aikansa koluttuaan kannattaa huomio kiinnittää joenrannalla olevaan puistoon. Joenrannalla olevalla kapealla puistoalueella on mukava levähtää hetkinen, tutustua sen lukuisiin patsaisiin ja muistomerkkeihin ja nauttia joen tunnelmasta. Puiston kohdalla Kaarsild ylittää Emajoen, ja ikivanhan legendan mukaan vain ne, jotka ylittävät joen sillan kaarta pitkin yläilmoissa, voivat päästä opiskelemaan Tarton yliopistoon eli Viron parhaaseen opinahjoon.

Aukion laitamilla olevat ravintolat ja kahvilat, joilla kaikilla on kesäaikaan suuret terassit, ovat varsin mukavia illanviettopaikkoja, etenkin vähän seesteisempään makuun. Aukion ravintolat tarjoavat viikolla edullisia lounaita, joskin ne kaikki ovat tarjonnaltaan varsin samanlaisia eivätkä edusta kaupungin ravintoloiden parhaimmistoa. Aukiolla on kesäaikaan usein pystyssä suuri lava, jolla on musiikkia ja muita esityksiä, ja etenkin kesäaikaan Tartossa olevat viettävät mieluusti paljon aikaa aukion alueella.

Yliopisto

Kaikki virolaiset tietävät, että Tartu Ülikool eli Tarton yliopisto on maan ainoa varteenotettava korkeakoulu. Yliopisto perustettiin vuonna 1632, mutta se on ollut joskus pitkiäkin aikoja suljettuna ja opetuskielenä siellä oli monta sataa vuotta saksa. Vuosisatojen varrella se on lisäksi kokenut muun muassa väliaikaisen muuton Pärnuun, mutta nykyisin se on huippuluokan opiskelupaikka myös monelle suomalaiselle ja muulle ulkomaalaiselle. Tarton yliopiston rakennukset ja opiskelijat elävöittävät koko keskustan vanhan puolen, ja sen kauniisiin rakennuksiin on hyvä tutustua vanhankaupungin alueella, aivan Raatihuoneentorin ja Toomemäen puiston vieressä.

Yliopiston päärakennus on kaunis myöhäisklassista tyyliä edustava rakennus. Sen yläkerrassa voi tutustua mielenkiintoiseen selliin, jonne huonosti käyttäytyneet opiskelijat ennen heitettiin tekosiaan mietiskelemään. Opiskelijoiden kirjoituksia voi edelleenkin lukea tyrmän seiniltä kuka tahansa, ja niitä voi euron hintaa vastaan käydä katsomassa ma–pe klo 11–18. Päärakennuksessa on myös Viron vanhimpia museoita vuodelta 1803 eli yliopiston taidemuseo. Sen suojissa on kaikenlaista taidetta, niin kokoelmia kuin ajoittain vaihtuvia näyttelyitäkin. Pääsymaksu on 3 euroa aikuisilta, ja museo on avoinna toukokuun alusta syyskuun loppuun ti–la klo 10–18 ja loppuvuonna ma–pe klo 11–17.

Jaani kirik
Johanneksen kirkko eli Jaani kirik sijaitsee vanhankaupungin kortteleissa.

Jaani kirik – Johanneksen kirkko

Johanneksen kirkko eli Jaani kirik (engl. St John’s Church) [kartalla] sijaitsee yliopiston suureksi osaksi valtaamissa vanhankaupungin kortteleissa, parin minuutin matkan päässä Raatihuoneentorilta, joko Ülikool- tai Rüütli-katua pitkin. Kirkosta tekee normaalia merkittävämmän sen suojista löytyvä kokoelma poltetusta savesta (terrakotta) valmistettuja, yli 800 vuotta vanhoja patsaita.

Kirkkoon on ilmainen sisäänpääsy, mutta sen 135 askelman korkuiseen torniin vaaditaan parin euron pääsymaksu, ja sinne voi mennä talvella ti–la klo 10–18 ja heinä-elokuussa ma–la klo 10–19 (talvella vain ennakkoilmoituksella ja hyvällä ilmalla). Kirkko on avoinna ma–la klo 10–19 ja jumalanpalvelus on sunnuntaisin klo 11, mutta kesällä on myös muita aukioloaikoja, kuten sunnuntaisin klo 12–17.

Tartu Ülikooli Botaanikaaed – Yliopiston kasvitieteellinen puutarha

Tarton yliopiston ylläpitämä kasvitieteellinen puutarha (Lai 38) [kartalla] sijaitsee vanhankaupungin alueella, lyhyen matkan päässä muista suurista nähtävyyksistä. Sen laajoissa puutarhoissa, joissa on todella kattava kokoelma kasvillisuutta, voi vierailla ilmaiseksi, ja trooppisen ilmaston hallitsemiin kasvihuoneisiin on aikuisilta 3 euron pääsymaksu. Tämä vuonna 1803 perustettu yhdistys muutti vuonna 1806 yliopiston kasvitieteellisen puutarhan tälle paikalle, entisten kaupunkimuurien tilalle. Kasvitieteellisen puutarhan valttikortteja on alusta lähtien ollut se, että Venäjältä, lähinnä Siperiasta sinne on tuotu huomattava määrä kasvillisuutta, joka Tarton kautta on levinnyt muihinkin Euroopan kasvitieteellisiin puutarhoihin. Siperialaiset ja muut pohjoiseen ilmastoon totutelleet kasvit pitävätkin puutarhan avoinna päivittäin ympäri vuoden klo 7–19 (kesällä klo 21 asti). Kasvihuoneet ovat avoinna nekin päivittäin klo 10–17.

Kasvitieteellinen puutarha
Tarton yliopiston ylläpitämässä kasvitieteellisessä puutarhassa on huomattava määrä kasvillisuutta Venäjältä, lähinnä Siperiasta.

Vanhankaupungin museoita

Vanhassakaupungissa on monta museota, joissa on hyvä ainakin talvikaudella vierailla. Yliopiston taidemuseon, Johanneksen kirkossa olevan museotilan, Tarton taidemuseon ja lelumuseon lisäksi vanhassakaupungissa on kokoelma museoita, joiden skaala on laaja ja joiden pääsymaksut ovat alhaisia.

Kiinnostava historiaan pureutuva Linnakodaniku muuseum (Jaani 16) on paikka, jossa oppii miten Tartossa ja muuallakin eleltiin 1800-luvun alkupuolella. 1820-luvulta peräisin olevissa huoneissa oppii kaikenlaista keskiluokan biedermeier-huonekaluihin perustuvasta sisustustyylistä elintapoihin ja yleisiin elinoloihin. Kaikki museossa oleva on esitelty niin viron- kuin englanninkielisinkin selostuksin, ja museoon on parin euron pääsymaksu. Avoinna museo on ma–la klo 11–17 ja su klo 11–15.

Rüütlilla on numerossa 15 kaksi erikoismuseota samassa rakennuksessa. Eesti Spordimuuseum esittelee Viron urheilusaavutuksia kautta vuosikymmenten, ja etenkin 1900-luvun alkupuoli silloisine bodareineen ja puusuksineen on hauskasti esillä. Samassa rakennuksessa on toiminut postitoimisto jo yli 200 vuoden ajan, ja niin siinä on myös Postimuseo, jossa oppii miltä postimerkit, kirjekuoret ja muu postiin liittyvä oheismateriaali on muuttunut vuosikymmenten mittaan. Museo on avoinna samoin kuin urheilumuseokin, ke–su klo 11–18.

Nähtävyydet muualla kuin vanhassakaupungissa

Lyhyellä lomalla Tartossa olevan on hyödyllistä keskittyä vanhankaupungin lukuisiin nähtävyyksiin ja museoihin, ennen kuin lähtee muualle kaupunkiin. Kaikkein paras läheinen paikka käydä nopeasti tutustumassa johonkin muuhunkin on Toomemägi eli Tuomiovuori, jonne tosin täytyy kiivetä valitsemaansa reittiä pitkin. Toinen hyvä luonnonnähtävyys on keskustan halki virtaava Emajogi, ja joella voi kesäisin tehdä risteilyjä. Vanhankaupungin lisäksi nähtävyyksiä on vähän ja hajautetusti lähellä Karlovan kaupunginosaa, keskustan uudella puolella tai lähellä sitä, missä myös on nähtävyyksiä lapsiperheille.

Toomemägi

Raatihuoneentorin ohella kesäaikaan Toomemägi-puisto (engl. Toome Hill) on Tarton suosituimpia vierailupaikkoja, mutta toisin kuin aukiolle, ei tälle laajalle ja monipuoliselle puistoalueelle tule koskaan tungosta. Toomemägi eli tuomiovuori on rauhallinen, mäkinen puistoalue, jonka alueella on rellestäminen kielletty ja jolla on kaupungin luonteeseen kuuluva sivistynyt tunnelma. Sen alapuolella oleva Pigorovin puisto [kartalla] on maaliskuusta lokakuuhun eläväinen piknik-paikka, jossa opiskelijat ja muutkin ottavat ilon irti, yleensä alkoholin avulla. Pigorovin puisto onkin nykyisin kaupungin ainoa alue, jossa julkisella paikalla voi juoda alkoholia muualla kuin anniskelupaikoissa, ja siellä on kesäiltaisin usein varsin rauhaton (mutta harmiton) meininki. Itse Toomemägi nähtävyyksineen sijaitsee tästä ylämäkeen, ja hyvät kengät kannattaa ottaa mukaan paitsi noustakseen puistoon myös tutustuakseen siihen kunnolla.

Enkelinsilta, Toomemäen puisto
Toomemäen puistossa on varsin monta kohokohtaa, kuten Enkelinsilta, joka on yksi Viron merkittävimpiä.

Toomemäen puistossa on varsin monta kohokohtaa, kuten entisen tuomiokirkon rauniot, observatorio ja monta muuta rakennusta ja paljon patsaita. Siellä voi päivisin syödä ja juoda Rotunda-rakennuksessa, jolla on kesäterassi ja joka sijaitsee Enkelinsillan (Inglisild) vieressä. Tämä silta on yksi Viron merkittävimpiä, ja puiston lähellä sijaitsee myös Kuradisild eli Pirunsilta [kartalla]. Toomemäellä on nähtävää sen kaikissa osissa, sinne voi kavuta useita eri reittejä pitkin ja sen ympäristössä on paljon kaikenlaista mielenkiintoista, kuten tuomiokirkon raunioiden alapuolella oleva akateeminen tenniskeskus [kartalla]. Puistossa on turistin näkökulmasta kaksi eri osaa, joissa kummassakin on muuta puistoaluetta enemmän nähtävää. Toinen on tuomiokirkon raunioiden vieressä oleva alue, jolla on myös lukuisia patsaita ja lähes aina hyvin rauhallista tunnelmaa, ja toinen on observatorion lähistöllä, missä on useita eri vierailupaikkoja ja myös muistomerkkejä.

Hyvä alue tutustua on tuomiokirkon raunioiden hallitsema alue. Raunioiden sisällä on Tarton yliopiston museo [kartalla], joka kuuluu puiston suosituimpiin vierailupaikkoihin. Itse tuomiokirkon tarina on mielenkiintoinen, sillä se valmistui 1200-luvun lopulla mutta tuhoutui käyttökelvottomaksi Liivinmaan sotien aikaan vuonna 1624. Yliopiston museo ei kerro tuomiokirkon vaan vuonna 1632 alkaneesta yliopiston taipaleesta, johon tosin on tullut vuosisatojen saatossa monta taukoa. Museossa on pysyviä näyttelyitä ja harvakseltaan vaihtuvia näyttelyitä, joissa esitellään kaikenlaista virolaiseen oppineisuuteen liittyvää. Museo on avoinna kesällä ti–su klo 10–18 ja loka–huhtikuussa klo 11–17. Kesäisin, jolloin samalla lipulla voi kiivetä toukokuun alusta syyskuun loppuun tuomiokirkon torniin, liput maksavat 5 euroa mutta talvisin vain 4 euroa. Jos on kiinnostunut vierailemaan myös tähtitornissa ja yliopiston taidemuseossa, kannattaa kysellä yhteislippua, joka maksaa vain 8 euroa.

Kristjan Jaak Petersonin muistomerkki
Tuomiokirkon raunioiden lähistöllä olevista muistomerkeistä mielenkiintoisimpia ja merkittävimpiä on Kristjan Jaak Petersonin patsas.

Tuomiokirkon raunioiden lähistöllä olevista muistomerkeistä mielenkiintoisimpia ja merkittävimpiä on Kristjan Jaak Petersonin (1801–1822) patsas [kartalla], sillä Petersonin syntymäpäivää 14.3. vietetään nykyisin viron kielen päivänä. Tämä vain 21-vuotiaana keuhkotautiin kuollut runoilija ja kirjailija hallitsi 16 kieltä ja oli tunnettu Tartosta Riikaan kulkevista kävelymatkoistaan. Alueella on muitakin patsaita ja muistomerkkejä, ja tämä on yleensä hyvin rauhallinen osa puistoa tulla viettämään kesäpäivää.

Toisella puolella puistoa sijaitsee Tarton kuulu observatorio eli Tähetorn [kartalla]. Tähtitornin suojissa on nykyisin museo, siellä on planetaario ja mahdollisuus katsella kaukoputkella tähtiä. Observatorio on hyvä vierailupaikka tähtitieteestä kiinnostuneille ja lapsiperheille, ja sinne on 3 euron liput ja planetaarioon 2 euron erilliset liput. Perheiden huojennukseksi tänne pääsee myös 6 euron perhelipulla ja alle 8-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Observatorio on avoinna kuten muutkin yliopiston museot: toukokuun alusta syyskuun loppuun ti–su klo 10–18 ja talvella ke–su klo 11–17.

Lähellä tähtitornia sijaitsee puiston tämän osan toinen vetonaula, remontin jälkeen vuonna 2013 uudelleen avattu Tartu Ülikooli vana anatoomikum [kartalla] (engl. Old Anatomical Theatre) eli vanha leikkaussali. Tilat toimivat leikkaussalina vuoteen 1999 asti, mutta siellä ei enää voi katsella formaldehydiin säilöttyjä ruumiinosia, jotka nykyisin ovat AHHAA-tiedemuseon tiloissa.

Emajogi

Emajogi virtaa Tarton keskustan läpi, ja vaikka sen rannat eivät ole juuri minkäänlaisessa käytössä, on se tutustumisen arvoinen vesiväylä. Sen ylittää monta komeaa siltaa, joista Vabadussild [kartalla] on uusin. Puiston rannalla, Raatihuoneentorin edustalla on puistikko, jossa on muutama merkittävä muistomerkki, kuten Kalevipoeg, ja laaja joenrantapuisto tarjoaa hyvän paikan levähtää kesän kuumina päivinä. Joenrannoilla on kaksi laituria, joista toinen eli Atlantis-ravintolan laituri on puistoa lähes vastapäätä ja toinen eli Dorpat-hotellin laituri on Tasku-ostoskeskuksen vieressä. Näiltä kummaltakin pääsee kesäkauden aikana risteilyille, joilla voi 90 minuutissa ja alle 10 eurolla tutustua paremmin tämän joen tunnelmaan.

Vabadussild, Emajogi
Emajogi virtaa Tarton keskustan läpi, ja sen ylittää monta komeaa siltaa. Vabadussild on niistä uusin.

Atlantis-ravintolan edustalta [kartalla] lähtevät Seto Linen laivat, joihin liput maksavat 7 euroa ja joilla on lähtöjä kesällä ti–pe ja su. Lippuja voi ostaa ja ajat voi nähdä verkkosivuilta, ja lauantaisin on mahdollista päästä Piirisaareen, joka sijaitsee Peipsijärvellä.

Dorpatin edustalta [kartalla] lähtee Pegasus-laiva, joka ti–su tekee risteilyjä 8 eurolla. Pegasus-laivan voi myös vuokrata käyttöönsä vähintään 25 hengelle ravintolaristeilyä varten, ja kaikesta saa suomeksi tietoa verkkosivuilta.

KGB-museo

Tartto oli 1900-luvulla pitkään neuvostoliittolainen kaupunki, jossa KGB piti tiukkaa jöötä ja jossa ihmisiä paiskottiin herkästi ikäviin häkkeihin paikallisen päämajan kellareihin. Nykyään Tarton menneisyyden tästä puolesta kertoo parhaiten KGB-museo (Riia 15b) [kartalla], joka sijaitsee jonkin matkan päässä ydinkeskustasta, mielenkiintoisella arkisella asuinalueella. Museossa oppii elämästä Neuvostoliitossa, siellä on dokumenttia niin Siperian vankileireiltä kuin Tarton tyrmien todellisuudestakin, ja siellä on mukava viettää reilut puoli tuntia. Museoon on neljän euron pääsymaksu, ja se on avoinna ti–la klo 11–16.

Pauluse kirik – Paavalin kirkko

Paavalin kirkko eli Pauluse kirik (engl. St Paul’s Church) (Riia 27) [kartalla] poikkeaa suoraviivaisuutensa ja modernin rakennustyylinsä takia muista Tarton kirkoista. Rakennuksen suunnitteli Eliel Saarinen, se valmistui vuonna 1917, se avattiin remontin jälkeen uudestaan vuonna 2015 ja sen kellareissa on kiinnostavaa, vasta vuonna 2012 lisättyä nähtävää sielläkin. Vironkieliset kirkonmenot pidetään joka sunnuntai klo 12, ja siellä voi vierailla myös muina aikoina. Sinne voi sopia opastetun kierroksen, joka tehdään suomenkielisen oppaan kanssa, sieltä voi tilata yksityisen urkukonsertin ja sen torniin voi kiivetä 87 metrin korkeuteen 2 euron pääsymaksulla klo 10–17.

Eesti Rahva Muuseum – Viron kansallismuseo

Lokakuun 1. päivä 2016 avattu Viron kansallismuseo [kartalla] tuo vihdoin maahan kattavan, yli 40 000 neliön kokoisen museon, joka kertoo Viron maan ja kansan historiasta. Vaihtuvien näyttelyiden lisäksi museossa on pysyviä kokoelmia, jotka Viron historian lisäksi kertovat suomalais-ugrilaisten kansojen tarinaa. Kansallismuseo sijaitsee mielenkiintoisella paikalla Raadin kartanon ja Raadin neuvostoaikaisen lentokentän alueella, ja siellä on myös hyvä kahvila. Museo on avoinna ti–su klo 10–19 paitsi ke ja pe se on avoinna klo 21 asti. Liput ovat tähän korkean teknologian museoon kalliita, 12 euroa aikuisilta, mutta alle 8-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään ja perhelippu säästää jonkin verran sekin.

Visit Tartu -sivusto esittelee lisää perinteisiä nähtävyyksiä, museoita ja kirkkoja.

Nähtävyyksiä lapsiperheille

Tartossa on muutama hyvä nähtävyys, jotka soveltuvat erityisen hyvin perheille, joilla on pieniä ja miksei vähän vanhempiakin lapsia mukana. Yllä olevien kohteiden joukossa on monta lapsiperheille soveltuvaa vierailupaikkaa, kuten KGB-museo, Toomemäen puistoalue ja Emajoen risteilyt.

Ahhaa-tiedekeskus
Tigutorn-tornin eli Etanatornin vieressä, Emajoen varrella sijaitseva Ahhaa Teaduskeskus on Tarton nykyaikaisimpia nähtävyyksiä.

Ahhaa-tiedekeskus

Tigutorn-tornin eli Etanatornin vieressä, Emajoen varrella sijaitseva Ahhaa Teaduskeskus (Sadama 1) [kartalla] on Tarton nykyaikaisimpia nähtävyyksiä. Rakennuksesta ovat vastuussa samat arkkitehdit kuin viereisestä Etanatornistakin. Tämä on erinomainen vierailupaikka lapsiperheille ja muillekin, ja pelkästään sen edustalla on kaikenlaista mielenkiintoista mitä kannattaa vähintään käydä katsomassa. AHHAA-tiedekeskus sijaitsee kävelymatkan päässä kaikkialta keskustasta, lähellä lukuisia ostoskeskuksia, toria ja linja-autoasemaa.

Tiedekeskuksen tarjontaan kuuluu teknologiaan keskittyvä tila, luontoon keskittyvä tila ja näyttelytila, jossa on jotakin uutta puolen vuoden välein. Keskuksessa voi myös vierailla erilaisissa laboratorioissa tai viettää syntymäpäiviä, mistä saa tietoa verkkosivuilta. Kaiken lisäksi keskuksessa on planetaario ja lentosimulaattori.

Perhelippu keskukseen maksaa 29 euroa, planetaarion kanssa 35 euroa, ja keskus on avoinna su–to klo 10–19 ja pe–la klo 10–20. Keskuksen tarjonnasta on mahdollista nauttia myös Lõunakeskuksen (Ringtee 75) 4D-elokuvateatterissa, jonne pääsee hyvin läheiseltä linja-autoasemalta puolen tunnin välein kulkevalla ilmaisella bussilla numero 69.

Lelumuseo

Tarton lelumuseo (Lutsu 8) sijaitsee vanhankaupungin viehättävissä kortteleissa, joissa on paljon kaikenlaista mielenkiintoista. Niin lapset kuin aikuisetkin viihtyvät hyvin museossa, jonka mielenkiintoisiin yksityiskohtiin kuuluvat 130 vuotta vanha nukke ja pikkurahaa vastaan liikkuva sähköjuna. Museo on avoinna ke–su 11–18, ja pääsymaksu on 4 euroa lapsilta, 5 aikuisilta.

Yliopiston luonnontieteellinen museo

KGB-museon ja Paavalin kirkon vieressä sijaitseva ja yliopiston ylläpitämä luonnontieteellinen museo (Vanamuise 46) [kartalla] on paikka, jossa oppii kaikenlaista maapallon elämästä. Sen suojissa on aina vain muutama näyttely, joissa vuonna 2016 esiteltiin ”meidän merta” eli Itämerta ja maapallon elämäkertaa. Museoon on aikuisilta 6 euron liput, ja alle 8-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi sisään. Museo on avoinna ti–su klo 10–18.

Visit Tartu esittelee kaupunkia perheille

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2016/08

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti