Puola – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Varsova
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
rynek Glowny, Krakova
Puolan toiseksi suurin kaupunki Krakova on taianomainen vierailupaikka maan etelosissa, ja mikli vain mahdollista, siell kannattaa viett ainakin yksi kokonainen piv.

Nhtvyyksi Varsovan lhistll

Varsova on suuri metropoli, jossa riitt nhtv moneksi pivksi tai viikoksikin. Se on pitkien etisyyksien kaupunki, jossa matkustamiseen kuluu aikaa ja voimia. Nin ollen harva Puolan pkaupunkiin lhtev edes haluaa tutustua mihinkn muuhun kuin Varsovaan, ja tm onkin paras ratkaisu niille, jotka eivt siell ennen ole olleet.

Niille, jotka ovat Varsovassa ennenkin kyneet, voidaan suositella vierailua kaupungin ulkopuolelle. Kaupunkeja, joihin voi tehd pivretken mutta joista saa enemmn irti yli yn kestvll matkalla ovat esimerkiksi Kazimierz Dolny, Krakova ja Lublin.

Matkat ja matkustaminen muihin kaupunkeihin

Juna on pasiallinen joukkoliikennevline Puolassa, ja lippujen hintoja ja aikatauluja voi tutkia PKP:n verkkosivuilta etukteen. Linja-autoista on viime vuosina tullut entist trkempi kaupungista toiseen matkustettaessa, ja paras yhti on Flixbus. Linja-autoilla on edullisempi matkustaa kuin junalla, mutta ne ovat pitkill matkoilla huomattavasti hitaampia kuin junat.

Montaa ktev ja nopeaa vierailupaikkaa ei Varsovan lhiympristss ole, ja moni mielelln lhtee saman tien vhn kauemmaksi. Ikv kyll Gdańskiin on aika pitk matka pivretkeksi, sill sinne on kolmen tunnin junamatka, ja mys Krakovaan ja joihinkin muihin Puolan merkittviin kaupunkeihin kulkee mys junia, jotka tekevt matkan parissa kolmessa tunnissa suuntaansa. Niiss voi kyd yhden pivn aikana, mutta retki on raskas ja matkantekoon kuluu yleens yhteens vhintn 5–6 tuntia.

Kazimierz Dolny

Parin tunnin matkan pss oleva Kazimierz Dolny on kuten jotkin muutkin pivretkikohteet hankalan matkan pss Varsovasta, mutta sinne voi menn kahdessa tunnissa ensin junalla, sitten bussilla. Junalla kuljetaan ensin Pulawy-kaupunkiin, joka on 8 kilometrin pss mrnpst ja jossa asemalla vaihdetaan minibussiin tai taksiin. Kaupungissa on paljon tapahtumia kesaikaan, ja kes onkin paras aika vierailla siell. Kessunnuntaisin pidetn elviset markkinat, ja kaupungissa on nhtv muutaman tunnin ajaksi.

Krakova

Puolan toiseksi suurin kaupunki Krakova on taianomainen vierailupaikka maan etelosissa, ja mikli vain mahdollista, siell kannattaa viett ainakin yksi kokonainen piv. Nhtv Krakovassa on varsin pienell alueella melkoisesti, ja keskustan ulkopuolella on lis nhtv, kuten sosialismin aikainen mallikaupunginosa, Nowa Huta. Keskustan nhtvyydet ovat toinen toistaan kauniimpia, ja aivan keskustan liepeill Kazimierzin juutalaiskaupunginosassa on paljon kaupungin juutalaisvestn liittyv nhtv.

Ruokailumahdollisuudet ovat Krakovassa Puolan parhaat, ja siell on erittin monipuoliset ja edulliset ravintolat. Hyvi kahviloita on etenkin Euroopan suurimman aukion laitamilla, ja Krakovassa on sit autenttista vanhanajan keskieurooppalaista tunnelmaa, jota ei jlleenrakennetussa Varsovassa juurikaan ole. Krakovaan psee tiuhaan tahtiin kulkevilla junilla Varsovan Centralna-prautatieasemalta alle kolmessa tunnissa. Krakovassa rautatieasema on lhell vanhaakaupunkia, eik siell niin halutessaan tarvitse turvautua joukkoliikenteeseen.

Lublin

Mystinen It-Puola on paikka, jossa harva ulkomaalainen on viettnyt aikaa, ja thn kauniiseen ja tuntemattomaan alueeseen hyv lhte tutustumaan. Lublin on 100 000 opiskelijan elvittm 400 000 asukkaan kaupunki, ja siell on paljon kaunista nhtv. Pasiallisiin nhtvyyksiin kuuluvat linnoitus, kauniita kirkkoja ja muita renessanssiajan rakennuksia ja joukko hyvin mielenkiintoisia museoita, joista Skansen on monille nimeltn tuttu ulkoilmamuseo. Lubliniin psee Varsovasta nopeimmillaan reilussa 2 tunnissa junilla, joita kulkee kerran parissa tunnissa.

Lis aiheesta:

One Day in Poland jrjest erilaisia opastettuja kierroksia Puolassa

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/09

l majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeiss kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisksi esittelemme eri alueiden pidetyimpi ypymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Muokattu: 30.11.2019  |  Lue verkkopalvelun kyttehdot ja tietosuojakytnt.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti