Turkki – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Antal
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Antalyan rantakelit
Antalyaan ei missään nimessä kannata lähteä all inclusive -lomalle. Ruoat ja juomat ovat siellä loistavia ja pilkkahintaisia, ja yksi loman kohokohtia on ruokien maistelu vanhassakaupungissa.

Matkat ja matkustaminen Antalyaan

Antalyaan on lentoja Suomesta, ja sinne voi lentää suoraan lähes ympäri vuoden. Antalyaan on kaikkein paras matkustaa omatoimisesti, sillä siellä on paljon edullisia majapaikkoja, jotka eivät kuulu matkatoimistojen tarjontaan. Jos Antalyassa haluaa viettää perinteisen järjestetyn pakettimatkaloman, tekevät monet matkatoimistot sinne yhden ja kahden viikon matkoja.

Suomesta Antalyaan

Suomesta voi matkustaa Antalyaan omatoimisesti, jolloin lennot ja hotelli varataan itse. Antalyaan voi mennä myös perinteiselle järjestetylle pakettimatkalle, mutta tällöin kannattaa varmistaa, että hotelli ei ole turhan kaukana Antalyan keskustasta. Jos haluaa vain viettää lomansa lepäillen ja kaukana metropolin humusta, on Lara-ranta hyvä paikka pakettimatkalaisten hotellille.

Omatoimimatkat

Suora lento Helsingistä Antalyaan kestää vähän alle neljä tuntia. Talvikauden aikana Turkissa ollaan Suomea tunnin jäljessä, mutta kesäkaudella Antalyassa kellonaika on sama kuin kotimaassa.

Antalyan lentoasemalle lentää Suomesta parhaiten Finnair. Lentoja on maaliskuun viimeiseltä viikonlopulta lokakuun loppupuolelle. Lennot voivat olla täysin epäinhimillisiin aikoihin, kuten aamulla ennen kuutta tai vähän ennen puoltayötä, ja lennot saattavat hankaloittaa alku- ja loppumatkaa huomattavasti. Lentoja voi olla 3–4 viikossa, mutta ne ovat kaikki joko kukonlaulun aikaan tai sitten puolenyön tienoissa. Edestakaisin lipun voi saada 200–250 eurolla, etenkin jos varauksen tekee ainakin pari kuukautta etukäteen.

Turkish Airways lentää monesta Euroopan kaupungista Antalyaan, mutta ei Suomesta. Sillä voi lentää Istanbulin kautta, mutta matka kestää vähintään 6 tuntia ja maksaa melkoisesti.

Jos haluaa vierailla muissa Turkin kaupungeissa, parhaiten maassa lentää Pegasus. Se lentää jatkuvasti ja edullisesti Istanbulista ja muualtakin Turkista Antalyaan.

Tietoa siitä miten voi lentää Suomen Antalyan välillä voi katsoa myös Skyscanneristä.

Matkatoimistojen järjestämät matkat

Antalyasta on muodostunut melko suosittu lomakohde, ja lähes kaikki suuret matkatoimistot tekevät sinne matkoja. Myös pienet paikalliset matkatoimistot voivat räätälöidä matkoja Antalyaan. Matkaan on paras lähteä silloin kun Finnair lentää Helsingistä suoraan Antalyaan, eli maalis-huhtikuun vaihteesta lokakuun viimeiselle viikolle.

Antalyaan ei missään nimessä kannata lähteä all inclusive -lomalle. Ruoat ja juomat ovat siellä loistavia ja pilkkahintaisia, ja yksi loman kohokohtia on ruokien maistelu vanhassakaupungissa ja muutenkin kaupungin kiertely herkkuja ja juomia etsiskellen.

Lisää aiheesta:

Matkustamisesta Antalyan lentoasemalta ja bussiasemalta muualle kaupunkiin ja liikkumisesta siellä Pienessä matkaoppaassa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti