Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Haapsalu
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Kevän merkkejä Haapsalussa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Haapsalun ilmasto ei tarjoa suomalaiselle yllätyksiä.

Haapsalun sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Haapsalussa nyt

Sääennuste

Viron sääpalvelun sääennuste Haapsaluun paljastaa minkälaista säätä alueelle odotetaan lähipäivien aikana.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Haapsalussa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto ja parhaat matkustusajat

Haapsalun ilmasto ei tarjoa suomalaiselle yllätyksiä. Kesät ovat lyhyitä ja valoisia, talvet pitkiä ja pimeitä. Paras aika matkustaa kaupunkiin on kesäkaudella, huhtikuulta lokakuun loppupuolelle. Kiireisin matkustusaika kaupunkiin on keskikesällä, juhannuksesta Suomen koulujen alkamiseen, mutta tällöinkään ei kaupungissa ole turistien puolesta tungosta.

Haapsalun kesäkausi alkaa huhtikuussa, kun päivät alkavat olla pitkiä ja päivän korkein lämpötila nousee 10–15 asteeseen. Joinain vuosina vielä toukokuu voi olla viileä kuukausi, ja kuten Suomessakin, kesällä voi mihin aikaan tahansa kesällä tahansa voi olla koleitakin päiviä. Jos Haapsalussa mielii rannalle, on aika juhannuksesta elokuun puoliväliin otollisinta aikaa rannalla oleskelulle.

Sateet, jotka ovat merellisen sijainnin ansiosta vuoksi yleisiä ympäri vuoden, ovat kesälläkin riesana. Sateisin kuukausi on marraskuu, kuivin maaliskuu, mutta maaliskuussakin on luvassa 30 mm vettä. Kaiken kaikkiaan aika tammikuusta heinäkuun alkuun on kuivinta aikaa Haapsalussa, loppuvuosi sateisinta. Huomionarvoinen seikka on myös se, että Haapsalussa on lähes aina tuulista, ja rasvatyynet veneilykelit ovat siellä lähestulkoon tuntemattomia.

Vaikka Haapsalun ilmat ovat mitä ovat, kaupunkiin on mukava matkustaa muulloinkin kuin kesällä. Sinne on koska tahansa hyvä lähteä ostoksille, syömään, istumaan baareissa tai harrastamaan kaikenlaista keilauksesta kävelyyn. Talvikausi, joka on parhaimmillaan joulukuun alkupuolelta maaliskuun alkuun, voi olla kaunista aikaa vierailla Haapsalussa, mutta räntäkelit ovat sielläkin talvella varsin yleisiä.

Teksti: Peter Forsberg
2018/07

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti