Viro – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Haapsalu
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kevän merkkejä Haapsalussa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Haapsalun ilmasto ei tarjoa suomalaiselle yllätyksiä.

Haapsalun sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Haapsalussa nyt

Sääennuste

Viron sääpalvelun sääennuste Haapsaluun paljastaa minkälaista säätä alueelle odotetaan lähipäivien aikana.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Haapsalussa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto ja parhaat matkustusajat

Haapsalun ilmasto ei tarjoa suomalaiselle yllätyksiä. Kesät ovat lyhyitä ja valoisia, talvet pitkiä ja pimeitä. Paras aika matkustaa kaupunkiin on kesäkaudella, huhtikuulta lokakuun loppupuolelle. Kiireisin matkustusaika kaupunkiin on keskikesällä, juhannuksesta Suomen koulujen alkamiseen, mutta tällöinkään ei kaupungissa ole turistien puolesta tungosta.

Haapsalun kesäkausi alkaa huhtikuussa, kun päivät alkavat olla pitkiä ja päivän korkein lämpötila nousee 10–15 asteeseen. Joinain vuosina vielä toukokuu voi olla viileä kuukausi, ja kuten Suomessakin, kesällä voi mihin aikaan tahansa kesällä tahansa voi olla koleitakin päiviä. Jos Haapsalussa mielii rannalle, on aika juhannuksesta elokuun puoliväliin otollisinta aikaa rannalla oleskelulle.

Sateet, jotka ovat merellisen sijainnin ansiosta vuoksi yleisiä ympäri vuoden, ovat kesälläkin riesana. Sateisin kuukausi on marraskuu, kuivin maaliskuu, mutta maaliskuussakin on luvassa 30 mm vettä. Kaiken kaikkiaan aika tammikuusta heinäkuun alkuun on kuivinta aikaa Haapsalussa, loppuvuosi sateisinta. Huomionarvoinen seikka on myös se, että Haapsalussa on lähes aina tuulista, ja rasvatyynet veneilykelit ovat siellä lähestulkoon tuntemattomia.

Vaikka Haapsalun ilmat ovat mitä ovat, kaupunkiin on mukava matkustaa muulloinkin kuin kesällä. Sinne on koska tahansa hyvä lähteä ostoksille, syömään, istumaan baareissa tai harrastamaan kaikenlaista keilauksesta kävelyyn. Talvikausi, joka on parhaimmillaan joulukuun alkupuolelta maaliskuun alkuun, voi olla kaunista aikaa vierailla Haapsalussa, mutta räntäkelit ovat sielläkin talvella varsin yleisiä.

Teksti: Peter Forsberg
2018/07

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti