Turkki – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Istanbul
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Taksin-aukion ruokapaikkoja
Taksim-aukion pääpaikkojen vieressä on kansainvälisiä pikaruokapaikkoja, mutta niiden vieressä on myös huomattavasti tasokkaampia kebab-kojuja ja oikeita mutta kohtuuhintaisia ravintoloita.

Istanbulin parhaat tienoot ruokailulle

Vaikka Istanbul on suuri metropoli, jossa on loputtomasti erilaisia kaupunginosia ja alueita, on siellä ravintoloita keskitetysti vain tietyillä tienoilla. Kaikkialla kaupungissa on ravintoloita, mutta niihin ei välttämättä kannata erikseen lähteä syömään. Kannattavaa on katsoa ravintoloita tienoilta, joilla muutenkin tulee oltua, ja aina on kannattavaa löytää aamiais- tai illallispaikkoja läheltä majapaikkaa.

Hyviä alueita ravintolalle tai muulle ruokapaikalle

Taksim-aukio, sen vieressä olevat korttelit, aukiolta Tünel-asemalle kulkeva Istiklal Caddesi sivukatuineen ja lähikortteleineen ja alue, joka on Tünel-aseman ja Galata-tornin välissä, ovat Beyoğlun parhaat ruokailutienoot. Beyoğlun rannalla oleva Karaköy on edelleen varteenotettava alue ruokailulle, ja Galata-silta on ehdoton paikka paitsi aterialle myös illanvietolle.

Galata-sillan toisella puolella Sultanahmetissa on paljon ravintoloita, mutta monet ovat turisteille suunnattuja, tasoltaan heikkoja ja ylihintaisia. Siellä on kuitenkin helppo syödä monenmoisia ruokia, ja alue on kansainvälinen ja monin tavoin houkutteleva.

Sultanahmetista pääsee Bosporinsalmen toiselle puolelle Aasiaan nykyään metrolla, ja niin Üsküdar kuin Kadiköykin ovat ravintoloiltaan erinomaisia kaupunginosia.

Taksim-aukio

Taksim Meydani on laaja aukio, jonka vieressä on iso puisto ja jossa ensimmäisiä kertoja oleva ei oikein tiedä missä suunnassa mikään on. Se ei ole mikään kaikkein paras paikka ruokailulle, mutta hätätapauksessa sieltä voi löytää kohtalaisen ravintolan. Kansainväliset pikaruokapaikat majailevat aivan aukion pääpaikkojen vieressä [kartalla], mutta niiden vieressä on myös huomattavasti tasokkaampia kebab-kojuja ja myös oikeita mutta kohtuuhintaisia ravintoloita, joissa voi syödä hinta-laatusuhteeltaan erinomaisen turkkilaisen lounaan tai illallisen.

Taksim-aukio on viime vuosina kokenut paljon erilaisia muutoksia, ja muutokset jatkuvat edelleen. Monet vanhat korttelit ovat kadonneet, liikennettä ei ole oikeastaan enää lainkaan ja monet ravintolatkin ovat sulkeneet ovensa.

Kocatepe Mahallesi

Taksim on kärsinyt remonteista, mutta sen vieressä oleva Kocatepe Mahallesi on alue, joka on jo pitkään säilynyt samanlaisena. Korttelistossa on kymmeniä hotelleja, ja se on Istanbulin pääasiallisia turistialueita, jolla englanti on pääkieli ja jolla on enemmän kansainvälistä tunnelmaa kuin turkkilaista. Sieltä löytyvät kansainvälisten pikaruokapaikkojen pisteet, mutta myös lukuisia muunlaisia ravintoloita.

Alueen kävelykaduilla on kebabravintoloita ja muita turkkilaisia ravintoloita, joista voi saada esimerkiksi monessa muussa paikassa harvinaista ”ruukkukebabia” (testi kebabi). Alueella on kasvissyöjille soveltuvia ravintoloita, ja etenkin falafeliä siellä on tarjolla ja aasialaisia ravintoloita on muutama. Hyvä katu on eräänlainen pääkatu, Şehit Muhtar CaddesiKatu Kocatepe Mahallesissa [kartalla], ja sen päästä päähän kävelevä saa aivan riittävän kuvan siitä mitä alueelta löytyy ja minkälainen sen luonne on.

Ruokapaikka Mis Sokakilla, joka on Istiklal Caddesin sivukatu
Istiklal Caddesia parempia paikkoja löytää hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia aterioita ovat kadun lähikorttelit.

Istiklal Caddesi lähikortteleineen

Istiklal Caddesi on parin kilometrin pituinen leveä kävelykatu, joka on vilkas pitkin päivää ja jolla on alkuillasta tungosta. Sen varrella on valtava määrä mitä erilaisimpia ruokapaikkoja, ja sen varrella on tarjolla muitakin kuin turkkilaisia ruokia. Sillä voi syödä aamiaista, mutta huomionarvoinen seikka on se, että länsimaiset aamiaiset ja muut yltiölänsimaiset antimet, kuten normaalit kahvit ja täytetyt patongit, ovat melko hintavia. Kadun varrelta on kuitenkin helppo löytää ravintola, jos nälkä sitä mittaillessa yllättää.

Ruokapaikka Istiklal Caddesilla
Istiklal Caddesin varrelta on helppo löytää ravintola. Yltiölänsimaiset antimet, kuten normaalit kahvit ja täytetyt patongit, ovat kuitenkin sillä melko hintavia.

Istiklal Caddesia parempia paikkoja löytää hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia aterioita ovat kadun lähikorttelit. Hyviä apajia aterialle on lähellä Taksim-aukiota sen kummallakin puolella, ja täälläpäin on erityisen paljon itsepalveluravintoloita (lokanta, lokantasi). Tarjonnassa on kaikenlaista myös ulkomaalaisille suunnattua, mutta englanninkieliset kyltit ja muut vastaavat merkit kielivät normaalia kalliimmista hinnoista.

Hyvä alue ruokailla on Istiklal Caddesin ja Tarlabaşı-bulevardin välissä oleva korttelisto, jolla on useita itsepalveluravintoloita mutta myös muita ravintoloita. Tämä korttelisto on yksi suurimpia illanviettoalueita, ja tänne on iltaisin hyvä lähteä paitsi syömään myös juhlimaan. Yksi alueen pääkatuja on Istiklal Caddesilta kohti kortteliston muita hyviä katuja kulkeva Mis Sokak [kartalla], jolla on monenmoista illanvietto-, kahvittelu- ja ruokapaikkaa. Yksi normaalia tasokkaampi itsepalveluravintola on moderni, trendikäs ja nuorison suosiota nauttiva Piknik Lokanta. Paljon mitä erilaisimpia ruokapaikkoja, joista osasta saa alkoholia, on myös seuraavilla Istiklal Caddesin sivukaduilla ja niiden poikkikaduilla. Tämä alue on yksi parhaita paikkoja syödä monenmoisia mutta yleensä turkkilaispainotteisia ruokia, ja se jatkuu ainakin Atif Yilmazille [kartalla] asti.

Istiklal Caddesin toisella puolella on samantyylinen alue, jolla on sekä turisteja että paikallisia, ja myös tämä puoli, joka on Bosporinsalmen ja Istanbulin pääkadun välimaastossa, on hyvä illanviettoalue. Alueella on paljon turkkilaisia ruokia laidasta laitaan, mutta myös muualta peräisin olevia ruokia on tarjolla. Vaikka katujen nimiä on vaikea pitää mielessä, on Büyük Parmakkapı Sokak oiva katu siirtyä Istiklal Caddesilta tähän sokkeloiseen korttelistoon, jota kannattaa tutkia niin päivällä kuin illallakin. Yksi hyvä itsepalveluravintola, joka käy aterialle kuin aterialle, on Balkan LokantasiBalkan Lokantasi [kartalla]

Pera

Jos Istiklal Caddesia kävelee Taksim-aukiolta reilun kilometrin matkan, alkaa oikealla puolella muutama kortteli ennen Tünel-asemaa korttelisto, joka ennen tunnettiin Pera-nimellä. Edelleenkin alueella on siitä kertova museo, ja nimenomaan tämän museon lähistöllä on paljon hyviä ravintoloita.

Bilice Kebap
Bilice on aivan ehdoton, loman kruunaava paikka syödä kebabia ja muita paikallisia ruokia, jotka tuodaan näyttävästi suurella tarjottimella.

Erinomainen katu kääntyä Istiklal Caddesilta Peran syövereihin on Asmali Mescit Caddesi [kartalla], jolla on muutama erinomainen ravintola ja paljon illanviettopaikkoja. Bilice on aivan ehdoton, loman kruunaava paikka syödä kebabia ja muita paikallisia ruokia, jotka tuodaan näyttävästi suurella tarjottimella.

Kadulla on useita hyviä ravintoloita, ja niitä on lisää sivukadulla nimeltään Sofyali Sokak, jota on kannattava kävellä aina sen päähän asti. Tällä tienoolla on mitä erilaisimpia paikkoja teehuoneista baareihin ja ravintoloihin, ja tämä on nuorekas alue, johon kannattaa nuorekkaaseen meininkiin mieltyneiden matkan aikana tutustua.

Galata

Galata on toinen vanha alue, joka on sekin Tünel-aseman ympäristössä, mutta Perasta katsoen Istiklal Caddesin toisella puolella ja myös Tünelin ja Galata-sillan välimaastossa. Tämä on turistivoittoista tienoota, josta ovat etenkin ensimmäistä kertaa kaupungissa vierailevat kiinnostuneet, ja täälläpäin on kansainvälistä tunnelmaa ja paljon kauppoja, illanviettopaikkoja ja ravintoloita.

Paras ravintolakatu on monesta kasvisravintolastaan tunnettu Kumbaraci [kartalla], ja liharuokia sen varrella saa esimerkiksi tyypillisestä turkkilaisesta ravintolasta, Yeni Lokantasta.

Paljon erilaisia ravintoloita kuten myös länsimaistyylisiä kahviloita on mäessä, joka kulkee Tünelin ja Karaköyn rannan välimaastossa. Alueella ei ole kaikkein helpoin liikkua, mutta sillä on ravintoloita ja mäkeä voi kulkea alas monia eri katuja pitkin. Mitään suurta määrää ravintoloita ei näissä kortteleissa ole, mutta Galata-tornin [kartalla] ympäristössä on parhaat, joskin turistivoittoiset apajat aterialle.

Karaköy
Karaköyn aukion laiturin edessä olevalla alueella on huomattava määrä ruokapaikkoja.

Karaköy

Kultaisen sarven rannalla oleva Karaköy on perinteisesti ollut lauttasatama, josta on erityisen hyvin ja nopeasti päässyt Bosporinsalmen yli Aasian puolelle Üsküdariin. Se on kuitenkin sekä Kultaisen sarven että Bosporinsalmen rannoilta ollut remontissa jo vuosikausia, eivätkä uudistustyöt jätä aluetta rauhaan ennen 2020-lukua. Tämä ei ole yhtä hyvä paikka lähteä syömään kuin ennen, mutta jos täällä sattuu olemaan nälkäisenä, on täällä muutama paikka, jossa on normaalia enemmän ravintoloita. Alue on perinteisesti ollut hyvä paikka kalavoileiville ja teelle, ja siellä on edelleenkin herkkuja tarjoavia kahviloita ja teehuoneita. Kalavoileipiä ei saa yhtä hyvin kuin takavuosina, ja niitä on kenties parempi syödä Galata-sillan Eminönün puoleisessa päässä ja Eminönün satamalaiturin vieressä.

Toinen keskittymä ravintoloita ja ruokakojuja kuten myös teehuoneita on kalatorin [kartalla] ympäristössä. Se on lauttaterminaalin takana, ja sen ympäristössä on nimenomaan kalaruokia ja mereneläviä tarjoavia ravintoloita. Ravintolat ovat pääasiallisesti Fermeneciler-kadun varrella ja sen yhdellä varsinaisella sivukadulla. Täällä on useita pidettyjä ravintoloita, kuten Ali Ocakbaşı ja Akin Balik, ja vaikka ne eivät kuulu lähellekään kaupungin pidetyimpien ravintoloiden joukkoon, ovat enemmän kuin kelvollisia lounaspaikkoja.

Toinen alue, jolla on huomattava määrä ruokapaikkoja, on Karaköyn aukion laiturin edessä oleva alue [kartalla], joka sekin on kärsinyt monenmoisista muutoksista ja meneillään olevista remonteista. Tämä Galata-sillan toisella puolella oleva alue on merellinen, ja myös siellä on paljon kalaruokia ja mereneläviä tarjolla. Normaalia pidetympiä ravintoloita täällä ovat esimerkiksi Odessa ja Olympiat, joista saa parhaiten turkkilaisia kalaruokia.

Ravintoloita Galata-sillalla Ravintoloita Galata-sillalla
Galata-sillalla kalavoileipiä tarjoavat ravintolat ovat lähes yksinomaan paikallisten suosiossa, ja ne sijaitsevat Eminönün puolella ja nimenomaan Kultaisen sarven puolella.

Galata-silta

Yksi parhaita paikkoja vierailla kenelle tahansa on Karaköyn ja Eminönün välillä kulkeva, Kultaisen sarven ylittävä Galata-silta [kartalla]. Tämä 492 metriä pitkä silta avattiin vuonna 1992, ja vasta sen valmistuttua isotkin alukset pääsivät hyvin tätä kautta. Sillalla on neljä osaa, ja niissä on 42 kahvilaa ja ravintolaa.

Kaikkein hienoimmat ja kalleimmat ravintolat ovat Karaköyn puolella, ja nimenomaan Bosporinsalmen puolella on eniten tyyliä. Ravintolat eivät kuitenkaan ole sillan tässä osassa tai muuallakaan mitään kaupungin pidetyimpiä, mutta kaikki täällä vierailleet arvostavat ainutlaatuista kokemusta, jonka sillan ravintolat tarjoavat. Jos ruokailee Istanbul Balik Restaurantissa tai muissa etenkin tämän osan ravintoloissa, kannattaa hinnat tarkastaa kunnolla ja jos matkakassa ei ole rajaton, kannattaa kaiken hinta aina varmistaa etukäteen.

Sillalle voi tulla myös vain teelle, hintavalle kahville, vähän normaalia hintavammalle oluelle, vesipiipulliselle tai sitten kalavoileivälle, jonkalaisen saa muutamalla eurolla. Kalavoileipiä tarjoavat ravintolat ovat lähes yksinomaan paikallisten suosiossa, ja ne sijaitsevat Eminönün puolella ja nimenomaan Kultaisen sarven puolella, jolta on näkymät kohti Sultanahmetin parhaita alueita.

Eminönü ja Sultanahmetin rannan lähellä olevat korttelit

Yksi pääasiallisia paikkoja lähteä osallistumaan Bosporinsalmea kiertävälle risteilylle tai kalavoileivälle on Eminönün ranta [kartalla], joka on Galata-sillan Kultaisen sarven puolella. Vaikka meininki on täällä turistivoittoista, ovat useimmat turistit turkkilaisia tai istanbulilaisia, jotka tulevat tänne vähän tuulettumaan. Koko pitkän kesäkauden ajan ja osin talvisinkin täällä on aamusta iltaan kuhinaa, ja kaikkein suosituin ateria on kalavoileipä, joka on hyvä välipala mutta ei riitä kokonaiseksi ateriaksi.

Eminönü oli ennen laaja alue, joka ulottui ohi Suuren basaarin, mutta jo pitkään virallisesti koko alue on tunnettu Fatih-nimisenä ja suuria osia siitä kutsutaan matkaoppaissa ja monessa muussakin paikassa Sultanahmet-nimellä. Galata-sillalta onkin hyvä siirtyä ohi Eminönün ihmismassojen vilkkaan kadun toiselle puolelle, jossa on Maustebasaari [kartalla] ja suuri uusi moskeija (Yeni Cami). Täälläpäin ei ole mitään valtavaa määrää varsinaisia ravintoloita, mutta paikallisia piiraita eli börekiä myyviä paikkoja, kebabpaikkoja, länsimaistyylisiä kahviloita, jäätelöpaikkoja, herkkukauppoja ja teehuoneita täällä on melkoinen määrä.

Paikallisten suosima ravintola
Jos Sultanahmetissa haluaa syödä paikallisia ruokia ja normaalilla hinnalla, yhdessä lähinnä paikallisten kanssa, kannattaa Maustebasaarilta kävellä suoraan kohti Suurta basaaria.

Paljon kaikenlaista on maustebasaarin ja moskeijan takana olevalla kadulla (Yeni Cami Caddesi) [kartalla], jolla on alueelle tyypillisiä ravintoloita ja mukavaa tunnelmaa. Nämä ovat kaupungin vanhimpiin kuuluvia kortteleita, monet kadut ovat kävelykatuja ja täällä on paljon sekä paikallisia että turisteja. Huomattava määrä vastaavanlaisia paikkoja on Maustebasaarin toisella puolella olevalla kadulla (Hasırcılar Caddesi) [kartalla], ja näitä kortteleita mittaileva näkee muitakin katuja, joilla on melkoinen määrä ruokapaikkoja.

Suuren basaarin tienoo

Suuri basaari on perinteisesti kuulunut välttämättömiin vierailupaikkoihin, eivätkä siellä käy vain länsimaiset turistit vaan myös turkkilaiset ja muut muslimit kuten myös istanbulilaiset, joista valtaosa asuu kaukana Sultanahmetista eikä onnistu vierailemaan siellä kovinkaan usein.

Jos Sultanahmetissa haluaa syödä paikallisia ruokia ja normaalilla hinnalla, yhdessä lähinnä paikallisten kanssa, kannattaa Maustebasaarilta kävellä suoraan kohti Suurta basaaria. Näissä kortteleissa [kartalla] on enemmän autenttisia ruokapaikkoja kuin monessa muussa Sultanahmetin osassa, sillä paikalliset työntekijät ja muut alueella vierailevat ruokailevat niissä.

Suuren basaarin [kartalla] tuntumassa on paljon turisteille suunnattuja ravintoloita, mutta täälläpäin voi hyvin syödä etenkin tyypillisiä turkkilaisia ruokia.

Huomattava määrä ravintoloita, kahviloita ja teehuoneita on Sultanahmetin pääkadulla, jota pitkin raitiovaunut kulkevat, ja sen välittömässä läheisyydessä. Etenkin Suuren basaarin ja kadun välimaastossa [kartalla] ja kortteleissa, jotka ovat Suuren basaarin ja Hippodromin välimaastossa on melkoinen määrä mitä erilaisimpia ruokapaikkoja. Täällä on monenmoisia ravintoloita turkkilaisista pizzerioihin ja kansainvälisiin pikaruokaravintoloihin, ja koko tätä laajaa aluetta tutkiva löytää paljon keskinkertaisia ravintoloita, joista lähinnä pääkatua olevat ravintolat ovat ulkomaisille turisteille suunnattuja ja hintalaatu-suhteeltaan heikkoja.

Parhaat ravintolat ovat kuitenkin samoissa kortteleissa, ja yksi hyvä alue on hautausmaan vieressä, pääkadun varrella oleva korttelisto [kartalla]. Täällä sijaitsevat esimerkiksi yksi kaupungin pidetyimmistä ravintoloista, Beso, josta saa monipuolisesti niin turkkilaisia kuin muitakin ruokia, ja toinen pidetty, kansainvälinen ravintola on Amedros.

Üsküdar

Ennen Aasian puolella käyminen oli aikaa vievää ja siihen kului helposti puoli päivää, mutta nykyään, kun Marmaray-metrolinja vie Bosporinsalmen ali muutamassa minuutissa, on kaikki muuttunut. Üsküdariin voi lähteä käymään hetken mielijohteesta, siellä ei tarvitse viettää kuin tunnin pari ja siellä kannattaa ehdottomasti syödä tai ainakin mennä teelle. Aasian puolelle voi siirtyä niin, että kulkee metrolla Taksimilta Sultanahmetiin ja vaihtaa Marmaray-linjalle. Jos on Sultanahmetissa, voi Sirkeci-asemalla nousta Marmaray-linjalle.

Üsküdar on nuorekas ja dynaaminen mutta syvästi uskonnollinen alue, eikä siellä voi monessakaan paikassa odottaa saavan olutta tai muuta alkoholipitoista ruokajuomaksi. Parhaat korttelit ravintolalle tai teehuoneelle ovat aivan metroaseman tuntumassa [kartalla], ja täälläpäin on hyvä syödä Adana-kebabia tai muuta täysin perinteistä turkkilaista ruokaa. Korttelistoa kannattaa yksinkertaisesti kierrellä ja valita sieltä sellainen ravintola, joka tarjoaa hyvältä vaikuttavia ruokia.

Toinen korttelisto, jolla on paljon ravintoloita, on valtatien toisella puolella [kartalla], ja ravintoloiden lisäksi alueella on paljon kahviloita, kebabpaikkoja ja kansainvälisiä pikaruokapaikkoja. Yksi hyvä itsepalveluravintola, josta saa myös kasvisruokia, on Kanaat Lokantasi, jossa on hyvät jälkiruoat.

Kadiköy

Kadiköyssä käyminen ei ole yhtä helppoa kuin Üsküdarissa, mutta sinne pääsee bussilla Üsküdarin metroaseman edustalta, metrolla jos vaihtaa Aasian puolella metroa ja lautalla etenkin Eminönüsta. Kadiköyn lisäksi alue nimeltään Moda [kartalla] on trendikäs, ja sinne voi kävellä tai sitten kulkea vanhanaikaisella raitiovaunulla.

Mürver Cicegi Sokak
Kadiköyssä Mürver Çiçeği Sokak on mukava aterialle, kahville, teelle tai jälkiruoalle, ja täälläpäin on lähinnä vain paikallisia. Turistit viihtyvät parhaiten pääkadulla ja basaarialueen lähistöllä.

Kadiköy on vilkas ja nuorekas alue, jolla nykyään käy entistä enemmän länsimaisia turisteja. He erottuvat selkeästi täällä suurissakin väkijoukoissa, ja yleensä he kävelevät sataman edustalta alkavaa pääkatua pitkin kohti basaarialueita [kartalla], jotka ovat monen korttelin alueella. Täälläpäin on paljon hyviä ravintoloita, joissa voi syödä esimerkiksi pilahvia, joka Turkissa tunnetaan pilav-nimellä. Tämähän on riisipohjainen annos, joka tulee erilaisten höysteiden kanssa, ja samantyylistä ruokaa ovat monista maista löydetty plov, ja samantyylinen ateria (pulao tai pulav) on monille tullut tutuksi myös intialaisista ravintoloista.

Paljon ravintoloita ja muita ruokapaikkoja on sataman vieressä olevan puistikon takana olevissa kortteleissa. Kaduista esimerkiksi Yasa Caddesi [kartalla] on hyvä ravintolakatu, sen varrella olevan liikenneympyrän tienoilla on monella kadulla ravintoloita ja myös monet Yasan sivukadut ovat kahviloiltaan ja ravintoloiltaan hyviä. Itse asiassa koko tämä laaja korttelisto on erinomaista ravintola-aluetta, ja esimerkiksi Kazasker Sokak ja sitä jatkava Sakiz Sokak [kartalla] ovat erinomaisia ravintolakatuja. Täälläpäin on turkkilaisten ravintoloiden lisäksi melkoinen määrä muitakin ravintoloita, kuten italialaisia ja aasialaisia. Yksi parhaita ravintoloita on Borsam Tasfirim, joka tarjoaa tasokkaita paikallisia ruokia.

Hyvä määrä ravintoloita, joilla on terassit, on vaikeasti muistettavalla ja lausuttavalla kadulla nimeltään Mürver Çiçeği Sokak [kartalla], joka on toisella puolella pääkatua. Tämä alue on mukava aterialle, kahville, teelle tai jälkiruoalle, ja täälläpäin on lähinnä vain paikallisia. Turistit viihtyvät parhaiten pääkadulla ja basaarialueen lähistöllä.

Basaarialueelle pääsee tämän kadun vierestä, pääkadun toisella puolella olevan härkäveistoksen luota alkavalta kadulta, jota pitkin vanhanaikainen raitiovaunukin kulkee. Koko tämä korttelisto on saumattomassa yhteydessä Yasa-, Kazasker- ja Sakiz-katuihin, ja tämä on värikäs alue syödä ja mennä kahville. Täälläpäin ovat myös Kadiköyn ja Modan pääasialliset baarikadut kuten Kadife [kartalla] ja samansuuntaisesti kulkeva Damaci. Näissä kortteleissa alkoholipitoisen juoman nauttiminen on koska tahansa mahdollista, ja tämä on tienoota, jolla voi viihtyä aamusta yömyöhään ja jonka tuntumassa voi hyvin yöpyäkin.

Lisää asiaa Istanbulin ravintoloista:

Restaurant Guru kertoo Istanbulin erilaisista ruokapaikoista.

Eater näyttää kätevästi kartalla missäpäin on erityisen hyviä ravintoloita.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/12

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti