Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Krabi
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Varoituskyltti
Meduusat ovat ongelma monella rannalla. Niistä on tiedotteita sekä englanniksi että thaiksi, ja kuvat näyttävät mitä vaaroja on ja miten niitä voi välttää.

Turvallisuus ja hygienia

Monet ensimmäistä kertaa Thaimaahan matkustavat ovat huolissaan monista eri asioista, ja monet huolet liittyvät hygieniaan ja turvallisuuteen. Ruokamyrkytykset, erilaiset kuumetaudit kuten malaria ja onnettomuudet pelottavat Krabille ja muualle Thaimaahan matkustavia. Moni myös muistelee matkalaisten kokemuksia parinkymmenen vuoden takaa, mutta Thaimaa on monin tavoin muuttunut, siistiytynyt ja modernisoitunut, eikä oikeastaan minkäänlaisia huolia ole luvassa niille, jotka tiedostavat vaarat ja tuntevat pelisäännöt.

Krabi on monin tavoin Thaimaan suosituista turistikohteista siistein, turvallisin ja harmittomin. Siellä tulee vastaan vähiten kaikenlaisia lieveilmiöitä, eikä se ole mikään Phuketin tai Pattayan kaltainen bailupaikka. Suurimmat ongelmat ovat hyttysten mahdolliset vaaralliset pistokset, kulkukoirat, kostea kuumuus ja meduusat, joihin voi rantavesissä astua.

Aurinko

Tropiikissa aurinko nousee nopeasti lähelle taivaankannen lakipistettä, ja se porottaa sieltä kuumasti ja polttavasti aamukymmenen jälkeen aina kolmeen neljään iltapäivällä. Ainoan suojan sitä vastaan tuovat pilvet, joita yleensä ilmaantuu iltapäivän aikana, mutta pilvet eivät yleensä sinänsä laske lämpötilaa vaan se pysyy samanlaisena.

Aurinkoa vastaan kannattaa suojautua jonkinlaisella päähineellä, ja vahvan aurinkorasvan käyttäminen niillekin, jotka eivät varsinaisesti oleskele auringossa, on enemmän kuin kannattavaa. 50+ aurinkorasva on kaikkein parasta, ja sitä voi ostaa kohtuuhinnalla mistä tahansa Krabilta. Aurinkoa vastaan voi myös suojautua samoin kuin hyttysiä, eli käyttämällä pitkiä housuja ja paitaa, ja niiden on hyvä olla väljiä ja ohuita. Erityisen tärkeää aurinkoa vastaan on suojautua silloin kun lähtee merelle ja menee vaikka päiväretkelle saarille, kuten Koh Phi-Phille, tai viettää muilla saarilla aikaa, sillä niillä on aurinkoisempaa kuin mantereella. Jonkinlainen päähine kannattaa Krabilla pitää vakiovarusteena aamusta hämärän tuloon.

Vilvoittelemassa
Suurin huolenaihe paikan päällä on kostea kuumuus, joka ei jätä rauhaan oikeastaan hetkeksikään.

Ilmasto

Suurin huolenaihe paikan päällä on kostea kuumuus, joka ei jätä rauhaan oikeastaan hetkeksikään ja jota voi paeta vain ilmastoituihin tiloihin. Aurinko helottaa taivaankannen lakipisteestä koko päivän, ja pilvisinä päivinä kosteusprosentti voi olla aurinkoista päivää korkeampi. Krabilla ei ole aivan yhtä kuuma kuin esimerkiksi Etelä-Euroopassa on keskikesällä, mutta siellä voi olla joskus harvoin 39 astetta. Kosteusprosentti on kuitenkin uskomattoman korkea, mutta matkakauden aikana marraskuulta maaliskuulle se on alimmillaan (73–86 %). Sadekauden aikana toukokuulta lokakuulle kosteusprosentti pysyttelee lähellä 90:tä, eikä Krabille kannata kesällä matkustaakaan.

Kaikkein paras on varmistaa, että majapaikassa on ilmastointi, ja herkimpien on parempi ainakin aluksi vältellä liikkumista ulkosalla tai auringossa keskipäivän aikana. Jotkut ovat kuitenkin sitä mieltä, että ilmastointia ei kannattaisi pitää päällä öisin, ja kun on vähän tottunut kuumuuteen, kannattaakin yrittää nukkua vain tuulettimen kanssa. Kostea kuumuus myös tuo normaalia suuremmat määrät pyykkiä, ja herkkäihoiset voivat saada hikoilusta allergiaa tai muita iho-oireita. Suihkussa kannattaa käydä ainakin nopeasti kerran päivässä, ja paikalliset peseytyvät usein kaksikin kertaa päivässä. Vastikään Thaimaahan saapuneen ei ole järkevää tehdä mitään kävelyä kummempaa, ja esimerkiksi tennis, golf, pyöräily ja monet muut lajit vaativat pitkällisen totuttelun paikallisiin sääoloihin.

Yksi tärkeä asia on veden juominen, ja vettä tulisi juoda litrakaupalla joka päivä. Vettä voi ostaa kaikkialta, se on edullista ja kaikkein paras on kuljetella mukanaan erillistä, pestävää vesipulloa, jota voi täyttää isommista vesipulloista.

Thaiger kertoo miten kostean kuumuuden kanssa kannattaa toimia.

Liikenne

Liikenne ei Krabilla ole ongelma, eikä Krabin kaupungissa ole samantyylistä kaaosta kuin vaikkapa Pattayan ytimessä tai Patongissa. Pääkadut voivat olla etenkin iltapäivisin ja alkuiltaisin hivenen kaoottisia, mutta Krabin kaupunkikin on liikenteeltään aika mukava paikka. Ao Nangissa ja sen vieressä olevassa Noppharat Tharassa ei ole paljon liikennettä, ja sitä on vain rantakadulla, joka kulkee Noppharat Tharan sataman tienoilta Ao Nangin rannan päähän. Railayssa ei ole liikennettä lainkaan, ja se onkin monin paikoin saasteisessa Thaimaassa paratiisi, jossa ilma on puhdasta ja ilmapiiri kiireetön.

Kaupungista toiseen matkustaminen Krabilla ei ole samanlaista hässäkkää kuin ruuhka-Thaimaassa eli lähinnä Bangkokin ympäristössä ja itäisissä osissa Pattayan tienoilla. Krabin kaupungin ja Ao Nangin välinen tie ei ole mikään kovin vilkas, ja Krabilla voi hyvin vuokrata skootterin tai muun menopelin. Vilkkaita aikoja kuten iltapäivää ja alkuiltaa kannattaa ehkä aluksi vältellä, eikä keskipäivän paahteessa ole mukava ajella pitkiä matkoja.

Liikenne on vaarallisimmillaan iltaisin ja öisin, jolloin jotkut länsimaiset ajelevat muutaman oluen otettuaan skootterilla ja jolloin sattuu eniten onnettomuuksia. Tätä voi tapahtua Ao Nangissa tai Krabin kaupungissa, mutta niissäkin on huomattavasti turvallisempaa iltaisin ja öisin kuin joissain muissa Thaimaan osissa. Iltaisin on kuitenkin hankala enää liikkua, julkiset avolavat kulkevat alkuillan jälkeen melko vähän ja kyydit voivat iltaisin ja öisin ovat kalliita tai hankalasti järjestettävissä. Yksi hyvä tapa vältellä ongelmia iltaisin on se, että jos lähtee vaikka Ao Nangista illaksi Krabin kaupunkiin, järjestää itselleen kuljetuksen myös takaisin ja sopii hinnasta etukäteen.

Yli 80 % onnettomuuksista, joissa turistit ovat osallisena, liittyvät tavalla tai toisella skoottereihin tai moottoripyöriin. Jos haluaa varmistaa, ettei joudu liikenneonnettomuuteen, kaikkein paras on olla vuokraamatta skootteria ja olla menemättä mopotaksien tai muiden mopojen tai skootterien kyytiin.

Varkaudet ja rikollisuus yleensä

Moni pelkää rahojensa ja arvoesineidensä puolesta, mutta paikan päällä tällaisia huolia on hyvin vähän. Krabilla ei ole ammattirikollisia, katujengejä, ihmisten tavaroita nappailevia lapsiryhmiä tai muuta huolestuttavaa rikollisuutta. Siellä hotellit ja muut majapaikat ovat hyvin vartioituja, ja paikalliset huomaavat kaiken eivätkä murrot hotellihuoneisiin ole yleisiä tai helposti tehtäviä.

Tästä huolimatta rahojaan ei kannata jättää levälleen huoneeseen, eikä mitään arvokasta kannata jättää näkyviin. Passi kannattaa joko pitää mukana tai laittaa turvalliseen paikkaan, kuten lukittuun matkalaukkuun. Kaikkia maksukortteja tai rahoja ei kannata kuljetella mukanaan jatkuvasti, ja näin on hyvä pitää ainakin yksi maksukortti ja jonkin verran rahaa huoneessa hyvässä piilossa. Huone täytyy aina huolellisesti lukita, ja iltaisin baareissa ja yökerhoissa kannattaa pitää mahdollisimman vähän arvoesineitä ja myös käteistä mukanaan.

Yöelämään ei ole kannattavaa ottaa edes passia, ja muutenkin valokopio passista tai ainakin kuva siitä puhelimessa on hyvä aina pitää mukana. Pahin paikka tässä mielessä on Ao Nang, jossa voi matkustuskauden aikana olla myöhään illalla tai öisin erilaisia liiallisen alkoholikäytön aiheuttamia lieveilmiöitä.

Apteekki Ao Nangissa
Vatsatautia vastaan kannattaa valmistautua hankkimalla ripulilääkkeitä, ja paikan päällä on apteekeissa ja valintamyymälöissä erilaisille vatsakivuille tarkoitettuja lääkkeitä ja rohtoja.

Vatsataudit

Moni väittää, että kaikki jotka ovat Thaimaassa käyneet, ovat saaneet vatsataudin, mutta tämä ei ole ollut totta enää pitkään aikaan. Thaimaassa voi saada vatsataudin kuten ruokamyrkytyksen suurin piirtein yhtä todennäköisesti kuin Suomessa, eikä siellä ole mitään norovirusepidemioita tai muita Suomessa nykyään valitettavan yleisiä kulkutauteja. Yleisesti ottaen kojujen ja ravintoloiden hygieniataso on korkea, ja ruoat valmistetaan puhtain aineksin, välinein ja menetelmin. Kilpailu ruokailijoista on kovaa, ja vatsataudin aiheuttaminen asiakkaille johtaa yrityksen tuhoon.

Kojuissa ruoka on vihanneksista hedelmiin ja välipaloihin puhdasta, mutta on olemassa muutama asia, jota on syytä varoa. Etenkin iltatoreilla mutta muuallakin näkee, että sushia myydään kappaleittain kojuissa, ja niitä ei kannata syödä, sillä ne ovat olleet lämpimässä pitkiä aikoja. Yleisesti ottaen liharuoat voivat aiheuttaa eniten vatsavaivoja, sillä lihaa on helppo säilyttää väärin tai se saattaa jossakin vaiheessa olla liian kauan lämpimässä, ja aivan sama pätee kanaan. Kalaruoat ja merenelävät ovat tässä mielessä turvallisimpia, sillä ne ovat päivittäin tuoreita ja ne säilytetään jatkuvasti kylmässä. Erilaisia torien lihakojujen tuotteita, kuten makkaroita, grillilihoja ja muita vastaavia tuotteita, ei välttämättä ole järkevä maistella. Turvallisimpia välipaloja ovat hedelmät, ja jonkin aikaa Thaimaassa oltuaan silmä helposti erottaa mitkä ruoat vaikuttavat epäilyttäviltä ja mitkä ovat selvästi turvallisia.

Vesijohtovettä ei kannata juoda, mutta sillä voi lapsikin pestä hampaansa.

Yhtä kaikki vatsatautia vastaan kannattaa valmistautua hankkimalla ripulilääkkeitä, ja paikan päällä on apteekeissa ja valintamyymälöissä erilaisille vatsakivuille tarkoitettuja lääkkeitä ja rohtoja.

Kuumetaudit

Yksi huolenaihe Thaimaahan matkustavalle ovat erilaiset kuumetaudit, joista malaria on tunnetuin, vaarallisin ja pelätyin. Malariaa ei Krabin ympäristössä ole, mutta saarille menevä voi joutua sen tai muiden kuumetautien kanssa tekemisiin.

hyönteismyrkkyä DEET-tehoaineella (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Kaikkein parhaita myrkkyjä ovat DEET-tehoainetta sisältävät hyttys- ja muut hyönteismyrkyt, ja niitä saa parhaiten apteekeista.

Lievempi kuumetauti on denguekuume, joka kuitenkin pilaa loman ja josta täydelliseen toipumiseen voi kulua viikkotolkulla. Sen kuten muutkin kuumetaudit saa hyttysen pistoksesta, ja näin ollen kannattaa hankkia valintamyymälästä hyttys- ja muita ötökkämyrkkyjä, joita kannattaa laittaa monta kertaa päivässä koko vartaloon, hiuksia myöten. Parhaita ovat ruiskutettavat myrkyt, jotka saa hyvin hiuksiinkin, ja myös yöksi kannattaa laittaa myrkkyä. Erityisen vaarallista aikaa erilaisille pistoksille, joista valtaosa ei aiheuta mitään terveysongelmia, on ilta, ja iltaisin on hyvä olla tiloissa, joissa on tuulettimia ja joissa hyttysten on vaikea mielensä mukaan lennellä. Yksi hyvä keino vältellä sitä, että huoneessa pyörii hyttysiä, on hankkia pistorasiaan laitettava, hyönteismyrkkyä huoneeseen automaattisesti tuova laite, jonkalaisen saa lähes mistä tahansa.

Kaikkein parhaita myrkkyjä ovat DEET-tehoainetta sisältävät hyttys- ja muut hyönteismyrkyt, ja niitä saa parhaiten apteekeista. Sellainen maksaa monta kertaa enemmän kuin normaali hyttysmyrkky, mutta se on kaikkein varmin. Denguekuume menee itsestään ohi, mutta jos tuntee olonsa kuumeiseksi ja muutenkin huonoksi, on kannattavaa vierailla lääkärissä, jotta varmistuu ettei kysymyksessä ole malaria tai jokin muu, vakavampi sairaus. Krabilla on ollut denguekuumetta paljon myös talvisin, ja siellä täytyy olla varuillaan myös joulukuulta maaliskuulle, vaikka usein kesän monsuunikausi on pahin aika hyttysten suhteen.

Jos itikat pistelevät, on Krabin valintamyymälöissä ja apteekeissa mitä parhaimpia lääkkeitä sitä varten. Erityisen hyviä on menthol-öljyt, jotka eivät sinänsä maksa oikeastaan mitään ja jotka vievät syyhyn ja muut pistosten aiheuttamat oireet pois muutamassa minuutissa.

Krabilla on paljon erilaisia klinikoita ja sairaaloita, joissa voi ongelmien ilmaantuessa vierailla. Aonang Medical Clinic [kartalla] on Ao Nangin rantakadun poikkikadun kulmauksen lähellä. Krabin kaupungissa sijaitseva Krabi Nakharin International Hospital [kartalla] on kansainvälinen sairaala.

Your Krabi kertoo denguekuumeesta ja hyttysistä.

Your Krabi kertoo lasten turvallisuuteen liittyvistä asioista.

Huumeet ja muut aineet

Moni on jostakin kuullut, että Thaimaassa kaikki on mahdollista ja sieltä voi ostaa mitä tahansa apteekista ja baareista ja kaduilta saa kaikkea mahdollista huumeista anabolisiin steroideihin. Todellisuus on kuitenkin aivan toinen, ja yksi asia, joka käy pian selväksi, on se, että huumausaineiksi luokiteltavat aineet ja reseptin vaativat lääkkeet ovat äärimmäisen laittomia ja niitä hallussaan pitävä voi saada suuren sakon, tukun muita ongelmia tai sitten vaatimuksen, että tilanteesta pois päästäkseen hänen on maksettava poliisille vaikka 10 000 euroa. Krabilta ei myöskään löydy anabolisia steroideja tai mitään muutakaan vastaavaa mistä tahansa, eikä siellä ole minkäänlaista ongelmaa sen suhteen, että yritettäisiin kaupitella jotakin laitonta.

Vielä jokin vuosi sitten Thaimaan apteekeista sai kaikenlaista ilman reseptiä, ja diapam ja muut muualla reseptin vaativat lääkkeet olivat kaikkialla edullisesti kaupan. Vaikka edelleenkin löytyy apteekkeja, joista voi saada rauhoittavia tai muitakin reseptilääkkeitä noin vain, nämä lääkkeet eivät kuitenkaan ole laillisia ja apteekit ottavat niitä myydessään suuren riskin. Myös turisti, jolla on mukanaan lääkkeitä ilman reseptiä, ottaa jonkinlaisen riskin, mutta Thaimaassa ei ole kovin tavallista, että tavaroita tutkittaisiin tai tällaisia asioita syynättäisiin. Yhtä kaikki monet reseptilääkkeet, joita osa apteekeista myy ilman reseptiä, eivät ole edes aitoja tai eivät ole täysin sitä mitä väitetään.

Suurin riski joutua poliisin kanssa tekemisiin on olla yöelämässä, sillä poliisit tekevät usein ratsioita yökerhoihin ja baareihin. Ne muuttavat tunnelman täysin, musiikki laitaan pois ja epäilyttävän näköisiä tutkitaan. Suurin riski tällaiselle on Ao Nangin yökerhoissa ja muissa paikoissa, joissa juhlitaan öisin.

Muita vaaroja

Thaimaassa on monia asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon. Turhan huolestunut virheiden tekemisestä siellä ei kuitenkaan kannata olla, sillä Thaimaa ei ole vaarallinen paikka. Krabi on yksi Thaimaan harmittomimmista suosituista lomakohteista, mutta siellä on muutama asia, joka on hyvä ottaa huomioon.

Kuninkaan kuva Thaimaan rahoissa (License: Licence Art Libre - The Free Art License)
Kuningas ja kuningashuone ovat Thaimaassa pyhiä. Koska jokaisessa setelissä on kuninkaan tai muu kuninkaallisen kuva, niitä käsitellään hienotunteisesti.

Kuningas

Kuningas ja kuningashuone ovat Thaimaassa pyhiä. Kuninkaan kuvia on kaikkialla, ja thaimaalaiset pitävät valtavasti kuninkaallisistaan. Jokaisessa setelissä on kuninkaan tai muu kuninkaallisen kuva, ja siksi seteleitä käsitellään hienotunteisesti. Kuninkaasta ei saa lain mukaan sanoa mitään negatiivista eikä muitakaan kuninkaallisia saa arvostella.

Buddha

Buddha on Thaimaassa pyhä, eikä Buddha-tatuointeja katsota hyvällä. Buddhan pääpatsaita ei tulisi ostella, ja ylipäätään Buddhan kuviin ja symboleihin tulee suhtautua kunnioituksella.

Temppeleihin, joihin mennään kumartelemaan Buddhan patsaan eteen, mennään ilman kenkiä, ja niiden ulkopuolella on ohjeet minkälaiset vaatteet sallitaan. Temppelialueille ei saa mennä hihattomassa paidassa, pienissä shortseissa, revityissä farkkusorteissa tai naiset niin että olkapäät näkyisivät. Krabilla ei ole paljonkaan tällaisia temppelialueita, mutta niitä voi tulla muualla vastaan, ja ylipäätään muita kunnioittava asustus on temppelialueilla suotava.

Tupakointi

Tupakointi on kielletty lähes kaikkialla, ja väärässä paikassa tupakointia voi seurata suuri sakko. Sakkouhka pätee monissa hotellihuoneissa ja kaikissa sisätiloissa, monilla rannoilla, asemalaitureilla ja muissakin paikoissa. Ulkoilmabaareissa saa polttaa mutta ei oikeastaan ikinä ravintoloissa.

Alkoholi ja baarit

Alkoholin nauttiminen on kielletty liikennevälineissä, etenkin julkisissa, ja jos menee avolavalla jonnekin, sellaiseen ei saa nousta alkoholipitoisen juoman kanssa. Sama pätee pitkänmatkan busseihin ja juniin, mutta yksityisissä takseissa voi hyvin juoda alkoholia.

Alkoholin nauttiminen ei Krabilla kuten joissain muissa Thaimaan lomakohteissa ole ongelma. Sitä kyllä juodaan päivisinkin, ja täälläkin länsimaisen turistien suurimpia hupeja on ottaa huurteinen mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Krabin kaupunki on kaikin tavoin siisti mutta myös monipuolinen paikka iltaisin. Baarityttöjä tai edes palveluksiaan tyrkyttäviä hierojia siellä ei juuri ole. Ao Nang on tässä mielessä hurjempi paikka, ja jos ei halua nähdä baarityttöjä tai hurjaa yöelämää, kannattaa iltaisin ja öisin vältellä sen vilkkaimpia osia.

Meduusat ja muut rantojen ongelmat

Meduusat (engl. jellyfish) ovat ongelma monella Krabin alueen rannalla. Niistä on tiedotteita sekä englanniksi että thaiksi, ja kuvat näyttävät mitä vaaroja on ja miten niitä voi välttää.

Toinen asia, josta rannoilla varoitetaan, ovat varkaudet, sillä sitä tapahtuu, että joku jättää arvotavaransa vartioittamatta ja menee uimaan tai kioskilla käymään. Mitään arvotavaroita ei kannata koskaan jättää vartioimatta millään rannalla, eikä myöskään baareissa, ravintoloissa tai muuallakaan.

Apinoita
Apinoita ei kannata lähestyä, syöttää tai koskea, sillä niissä on tauteja ja ne voivat purra. Apinat voivat myös viedä ruoan tai juoman, jos sen jättää turhan huolimattomasti vartioimatta.

Koirat ja apinat

Thaimaassa koirat ovat monissa paikoissa ongelma, sillä paikalliset eivät varsinaisesti pidä koiria sillä tavalla kuin länsimaissa on tapana. Niitä kuitenkin on, valtaosa niistä on tavalla tai toisella kulkukoiria, ja erityisen paljon koiria on temppelialueilla. Esimerkiksi Krabin kaupungin hienolla temppelialueella on aggressiivisia koiria, eikä koiria siellä tai muillakaan temppelialueella kannata mennä lähellekään. Jos koira alkaa lähestyä haukkuen, on parempi muuttaa kurssia ja lähteä poispäin. Koirilla on tauteja, joita ne voivat vain kantaa, ja jos ne pääsevät joukolla puremaan, ne voivat tehdä pahaa jälkeä.

Rannat ja etenkin Hat Noppharat Thara ja Ao Nangin syrjäisimmät kolkat ovat paikkoja, joissa on kulkukoiria. Ne liikkuvat ryhmissä mutta eivät normaalisti noin vain käy kenenkään kimppuun. Niitä ei kannata lähestyä eikä missään nimessä koskea, ja niitä nähdessään kannattaa lähteä toiseen suuntaan. Koirat eivät kosteassa kuumuudessa jaksa pitkälle kulkea, ja monet koirat ovatkin keskipäivän aikaan hyvin säyseitä. Alkuvuodesta 2019 koirat kuitenkin runtelivat näillä rannoilla pienen suomalaispojan, ja näin ollen koirista kannattaa pysytellä erossa eikä niitä kannata lähestyä saati silitellä.

Apinoita on Thaimaassa siellä täällä, ja jos niitä on ja niistä on harmia, on selkeitä varoitustauluja, joista selviää kenelle tahansa olennaisimmat asiat. Apinoita ei kannata lähestyä, syöttää tai koskea, sillä niissä on tauteja ja ne voivat purra. Apinat voivat myös viedä ruoan tai juoman, jos sen jättää turhan huolimattomasti vartioimatta rannalla. Ne voivat myös käydä muovipussien kimppuun, sillä ne luulevat että niissä on ruokaa tai juomaa. Ne ovatkin lähinnä ruoan ja juoman perässä, eikä Krabin rantoja mittailevan kannata kävellessä syödä tai juoda mitään.

TripSavvy kertoo apinoiden tuomista vaaroista.

Lisää asiaa Krabin hygieniasta ja turvallisuudesta:

World Nomads kertoo Thaimaan terveys- ja hygienia-asioista.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Mike Mozart /Flickr
2019/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti