Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Milano
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Finnair lentokone pilvien päällä
Finnair lentää Suomesta kaikkein parhaiten suoria lentoja Milanon Malpensan lentoasemalle.

Matkat, lennot ja matkustaminen Milanoon

Milanoon on Suomesta paljon lentoja, joskin osa lennoista laskeutuu Milanon lähellä olevan Bergamon lentoasemalle.

Milanoon voi Helsingin lisäksi lentää muualtakin Suomesta niin hyvin, että sen kautta voi matkustaa moneen eri Pohjois-Italian kaupunkiin, joihin on erinomaiset yhteydet nopeilla junilla. Milanoon voi lentää kohtuuhinnalla, ja jos Milanoon haluaa siirtyä jostakin muualta Italiasta tai sieltä haluaa siirtyä johonkin toiseen kaupunkiin, ovat junamatkat paitsi nopeita myös lippunsa etukäteen varaavalle kohtuullisen hintaisia.

Milanoon voi matkustaa myös matkatoimiston järjestämälle matkalle, jolloin voi suoralla lennolla matkustaa kolmeksi neljäksi päiväksi kaupunkiin tutustumaan.

Omatoimimatkat

Omatoimimatkalle lähtevälle on aina hyötyä joustavuudesta, ja parhaimmat hinnat löytää silloin kun välttelee yleisiä loma-aikoja ja muistaa, että etenkin perjantai ja sunnuntai ovat kiireisiä ja kalliita matkustuspäiviä. Viikonloput ovat monasti hintavampia kuin muut ajankohdat, ja erilaiset suurtapahtumat kuten suuret jalkapallo-ottelut voivat hankaloittaa ja kallistaa matkaa.

Omatoimimatkailijan on mahdollista yhdistää Milanon-matkaan muitakin kaupunkeja, sillä suhteellisen lähellä on suuria ja ikimuistoisia kaupunkeja kuten Genova, Torino, Venetsia ja Verona. Huippunopeilla junilla voi myös harkita siirtyvänsä Roomaan, joka sekin on nykyään kaupunki, josta on paljon lentoja Suomeen.

Milanoon matkaavan ei kannata pelätä Bergamon kentälle laskeutumista, sillä sieltä on yhtä helppo kulkea Milanon keskustaan kuin Malpensan kentältäkin. Linaten kentältä on helpoin ja nopein kulkea Milanon keskustaan, ja laskeutumista voi myös harkita jonnekin muualle Italiaan, jos matkaan haluaa yhdistää jonkin toisen kaupungin. Niistä Rooma ja Venetsia ovat kulkuyhteyksiltään sekä junien että Suomen-lentojen suhteen kaikkein parhaita.

Ryanair lentää Helsingistä ja Lappeenrannasta Milanon lähellä olevalle Bergamon lentoasemalle. Hinnat Ryanairilla ovat omaa luokkaansa, niin että lipun voi hyvissä ajoin etukäteen varaamalla saada alle 50 eurolla suuntaansa. Suora lento Helsingistä Bergamoon kestää vähän yli 3 tuntia. Ryanair lopettaa herkästi kannattamattomia reittejä, joten takuita näiden lentojen jatkumisesta ei ole.

Finnair lentää Suomesta kaikkein parhaiten suoria lentoja Milanon Malpensan lentoasemalle. Lentoja on usein mutta lippujen hinnat ovat korkeita.

Air Baltic lentää Helsingistä, Turusta ja Tampereelta kuten myös jonkin verran Vaasasta Riian kautta Milanon Malpensan lentoasemalle. Lyhyimmät lennot kestävät noin viisi ja puoli tuntia, ja sekä lähtöaikoihin että lentoaikoihin kannattaa kiinnittää suurta huomiota. Liput ovat jonkin verran edullisempia kuin joillain suurilla yhtiöillä mutta eivät missään nimessä edullisia.

Lufthansa koneilla pääsee melko hyvin Helsingin ja Milanon välin. Sen koneet lentävät pääasiallisesti Malpensan kentälle, mutta sillä on lentoja myös Linaten kentälle.

Norwegian ei loppuvuodesta 2022 lentänyt ollenkaan Helsingistä Milanoon, mutta Tukholmasta ja muista Pohjoismaiden kaupungeista on sinne lentoja.

Lisää lentoja Milanoon tai muualle Italiaan

Muutoksia lentoreitteihin voi tapahtua esimerkiksi ajankohdasta johtuen, ja Milanoon matka-ajankohtana liikennöivät lentoyhtiöt voi selvittää vaikka Skyscannerin avulla.

Omio on toinen sivusto, joka voi löytää lisää yhteyksiä Milanoon.

Matkustaminen rautateitse tai linja-autolla Milanoon

Jos Milanoon saapuu rautateitse muualta Italiasta tai Euroopasta, on päätepysäkki yleensä Milanon keskusrautatieasema (Centrale F.S.), jolta on metroyhteys kaupungin kaikkiin osiin. Se on myös asema, jolle Bergamon lentokentän bussit saapuvat, ja se on asema, jolta voi siirtyä minnepäin Italiaa tahansa jatkuvasti lähtevillä junilla. Aikatauluja ja hintoja voi katsella ja lipun voi varata etukäteen Trenitaliasta, josta ostetut liput ovat huomattavasti edullisempia esimerkiksi kaksi viikkoa ennen matkaa kuin automaatista ennen matkaa ostettu lippu. Sillä on sekä nopeita että hitaampia ja edullisempia junia. Toinen yhtiö, jolla on vain huippunopeita junia, on Italo, ja sen junia odottelevalla on pääsy heidän hienoihin odotustiloihinsa.

Italiassa on vain vähän bussikyytejä, lähinnä lentoasemilta ja paikoissa, joissa bussit eivät kulje hyvin. Jos Milanoon haluaa ulkomailta kuten Ranskasta, Sveitsistä, Itävallasta tai muualtakin, on Flixbus aktiivisin yhtiö.

Lisää aiheesta:

Tietoa siitä miten Milanon ja sen ympäristön lentoasemilta ja Milanon rautatie- ja linja-autoasemilta pääsee etenemään muualle kaupunkiin saa Pienestä Matkaoppaasta.

Turisteja ja paikallisia Milanossa
Milano on tyylikäs ja kalliiksi mielletty kaupunki, johon matkustamisesta matkatoimistot mielellään ottavat vähän ylimääräistä.

Matkatoimistojen järjestämät matkat

Milano on tyylikäs ja kalliiksi mielletty kaupunki, johon matkustamisesta matkatoimistot mielellään ottavat vähän ylimääräistä eivätkä matkat sinne yleensä ole edullisia. Tyypilliset suomalaisen matkatoimiston järjestämät matkat ovat kolmen vuorokauden mittaisia, sisältävät lennot ja hotellin ja maksavat alkaen reilut 350 euroa, eli vuorokaudelle tulee hintaa noin 120 euroa. Tätä voi sitten verrata itse järjestetyn matkan hintaan, mutta mitä pidempi oleskelu on, sitä vähemmän se vuorokautta kohden maksaa.

Aurinkomatkat on Finnairin omistuksessa, ja sen järjestämillä matkoilla lennot ovat Finnairin suoria lentoja Malpensan lentoasemalle. Vaikka hinnat kolmen vuorokauden matkalle alkavat reilusta 300 eurosta, on niitä käytännössä hyvin hankala saada alle 400 eurolla ja usein hinta on alkaen 500–600 euroa ja siitäkin ylöspäin.

Tjäreborg järjestää äärimmäisen hintavia matkoja Milanoon, ja ne voivat maksaa pitkälti yli 400 euroa per vuorokausi. Tavallisten kaupunkilomien lisäksi Milanoon tehdään Formula–matkoja.

Myös Sagamatkat ja Apollomatkat järjestävät matkoja Milanoon.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Sami Jaatinen
2022/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti