Turkki – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Antal
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Antalyan rantakelit
Antalyan kesä- ja rantakausi alkaa huhtikuussa, jolloin päivisin on yleensä yli 20 astetta ja öisin noin 12. Hellekausi alkaa huhti–toukokuun vaihteessa, ja se jatkuu lokakuun loppuun asti.

Antalyan sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Antalyassa nyt

Sääennuste

Norjan meteorologisen laitoksen pitkän ajan ennuste seuraavan 10 vuorokauden ajaksi Antalyaan

Paikallinen näkemys lähipäivien säästä Turkin meteorologian laitoksen laatimana.

Ilmasto

Antalyassa on miellyttävä ilmasto, ja siellä on kuumat, kuivat kesät ja leudot, sateiset talvet. Antalyaa suojaavat Taurusvuoret, ja siellä on talvisin lämpimämpää kuin monessa muussa paikassa Välimeren rannikolla.

Antalya on erittäin aurinkoinen kaupunki, ja siellä paistaa noin 3000 tuntia vuodessa, mikä on lähes tuplasti se mihin Suomessa ollaan totuttu. Aurinko paistaa siellä paljon myös talvella, mutta kaikkein aurinkoisinta on huhtikuun alusta lokakuun loppuun.

Antalyassa sataa lähinnä joulukuun alusta helmikuun loppuun, jolloin sateita on luvassa 11–13 päivänä kuukaudessa. Sademäärät ovat suuria joulu- ja tammikuussa, ja melko sateista on myös marraskuussa. Kesäkuun alusta elokuun loppuun Antalyassa ei sada oikeastaan lainkaan, ja touko- ja syyskuussa sateet ovat vähäisiä. Huhti- ja lokakuussa sataa jonkin verran, mutta sateet kestävät vain lyhyen aikaa eikä vettä tule paljon.

Antalyan kesä- ja rantakausi alkaa huhtikuussa, jolloin päivisin on yleensä yli 20 astetta ja öisin noin 12. Hellekausi alkaa huhti–toukokuun vaihteessa, ja se jatkuu lokakuun loppuun asti.

Keskikesä on erittäin kuuma aika vierailla Antalyassa, sillä silloin on ollut yli 45 asteen lämpötiloja ja keskimääräisesti kesäkuun alusta syyskuun loppuun on lähes joka päivä yli 30 astetta. Yöt ovat trooppisen kuumia juhannuksen tienoilta syyskuun loppuun, ja toukokuun alkupuolelta lokakuun loppupuolelle ulkona voi terassilla hyvin istua vähissä vaatteissa pikkutunneille asti.

Talvikausi on leuto mutta sateinen aika, jolloin öisin on melko harvoin paljon alle 10 astetta ja päivisin 15–18 astetta. Ajoittain on tätä kylmempiä jaksoja, jolloin yölämpötilat laskevat 4–5 asteeseen, ja Antalyassa on tammi- ja helmikuussa pahimmillaan ollut 5 astetta pakkasta.

Parhaat matkustusajat

Antalya kuten muukin Turkin etelärannikko soveltuu rantalomalle huhtikuun alusta lokakuun loppuun, mutta huhtikuussa merivesi on yleensä vielä viileää eikä rannoilla ole ainakaan kuun alkupuolella paljon mitään. Jos Antalyaan matkustaa huhtikuussa, kannattaa varata hotelli, jossa on uima-allas, ja tämä pätee myös maalis- ja marraskuuhun.

Kaikkein parhaat ajankohdat matkustaa Antalyaan ovat huhtikuun alusta juhannuksen tienoille ja syyskuun puolivälistä lokakuun loppuun tai marraskuun alkuun. Jos auringonotto ja meressä uiminen ei ole kovin tärkeää, voi sinne hyvin matkustaa myös talvikauden aikana. Antalyassa elämä eletään ulkosalla ympäri vuoden, mutta kylmien jaksojen sattuessa siellä on ikävä olla ja sisätiloissakin voi olla todella viileää.

Jos Antalyaan matkustaa juhannuksen ja syyskuun puolivälin välisenä aikana, on ilmastoitu hotellihuone välttämätön. Herkimmille ilmastointi on suositeltava toukokuun puolivälistä lokakuun puoliväliin, sillä tällöin elohopea vain harvoin laskee öisin alle viidentoista asteen. Monessa Antalyan hotellissa on ilmastointi, mutta halvoissa hotelleissa on vain tuuletin.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti