Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Krabi
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Mikroautoilu (CC License: CC Public Domain)
Go Kart eli mikroautoilu on Thaimaassa kohtuullisissa hinnoissa verrattuna Eurooppaan.

Erilaisia ajanvietemahdollisuuksia

Krabilla voi tehdä monenmoisia asioita, joista monet ovat niin kuuluisia, että niiden takia lähdetään Krabille asti. Meriretket, sukellus, kiipeily ja auringonotto kuuluvat suosittuihin aktiviteetteihin.

Krabilla voi kuitenkin tehdä myös asioita, joista se ei ole kuuluisa ja jotka voivat antaa sekä ranta- että aktiivilomalle lisäpotkua. Krabilla voi esimerkiksi ajella mikroautolla, ratsastaa ihmeellisissä paikoissa, lähteä Ao Luekiin seikkailemaan tai mennä järjestetylle retkelle, jolla mennään auringonlaskun aikoihin rannalle tai lähdetään saarille illalla seikkailemaan.

Aja mikroautolla

Go Kart eli mikroautoilu on Thaimaassa kohtuullisissa hinnoissa verrattuna Eurooppaan, ja yksi helpoimmin lähestyttäviä vierailupaikkoja kenelle tahansa on Ao Nangin ja Krabin kaupungin välimaastossa oleva Krabi Kart Speedway [kartalla]. Sinne voi siirtyä itsekseen vaikka taksilla, ja sinne on myös ilmainen kuljetus Ao Nangista niille, jotka ostavat ainakin kaksi pääsylippua.

Radalla on erilaisia mikroautoja, joiden moottorit ovat 270–560cc, ja myös mikroautoja kahdelle, joilla vaikka pariskunnat voivat viilettää yhdessä. Pienellä autolla pääsee ajamaan 800 bahtilla eli vähän yli 20 eurolla 10 minuuttia. Samassa paikassa on myös paintballia, jousiammuntaa ja muutakin ajanvietettä, ja se on melko monipuolinen paikka, joka on avoinna klo 9–18. Lippuja voi ostaa paitsi Ao Nangin ja Krabin kaupungin matkatoimistoista ja kojuista myös vasta radalla tai etukäteen vaikka Krabi Trekistä.

Ratsasta, ui hevosen kanssa tai vieraile ihmeellisissä paikoissa ratsastaen

Melko lähellä Ao Nangin pääpaikkoja ja Nammaon satamaa sijaitsee Krabin ratsastuskeskus [kartalla], joka on monipuolinen paikka. Siellä voi ratsastaa ja sieltä voi lähteä ratsastamaan muualle, eli Krabilla voi ratsastaa täysin luonnossa, rannalla ja myös uida tai ratsastaa vedessä. Erilaisia mahdollisuuksia on paljon, mutta mitä lyhyempi aika on kyseessä, sen enemmän suhteessa tulee hintaa.

Yksi tunti ratsastusta rannalla maksaa 1000 bahtia, kaksi tuntia rannalla ja viidakossa 1500 bahtia, puoli päivää rannalla, viidakossa tai vedessä 2100 bahtia, koko päivä ratsastusta näissä paikoissa ja myös muualla 3000 bahtia ja auringonlaskun aikaan ja alkuillasta noin klo 18 alkaen ratsastetaan rannalla ja muualla tunnin, ja se maksaa 1500 bahtia. Muitakin mahdollisuuksia on, ja iltaratsastuksen voi päättää grillihetkeen rannalle, jolloin retki kestää klo 17–21 ja maksaa 2200 bahtia.

Muitakin mahdollisuuksia on, ja ratsastusta harrastavat voivat myös nähdä joitain Krabin luonnonihmeitä hevosen selästä. Hevosella voi käydä aamulla noin klo 8.30–12 tai klo 13–17 ratsastamassa ns. tiiikeriluolassa, joka on muutaman kilometrin päässä Krabin kaupungista. Puolen päivän retki maksaa 1600 bahtia, ja tähän hintaan kuuluu nähtävyyskierros Krabin kaupungissa ja etenkin sen hienolla joenrantapromenadilla.

Mahdollista on myös ratsastaa smaragdinvihreälle altaalle ja sen lähellä olevalle kuumalle lähteelle. Ne ovat melko kaukana Ao Nangista ja vielä kauempana muista paikoista, mutta klo 8.30–16 näkee melkoisen määrän erilaisia luonnonpuiston ihmeitä ja voi ratsastaa kolme tuntia. 3000 bahtin hintaan kuuluu lounas, ja mukaan otetaan uima-asu, sillä sekä kuumassa lähteessä että sen lähellä olevissa viileissä virroissa voi uida.

Niille, jotka pitävät sekä ratsastuksesta että kajakilla soutelusta, on tarjolla koko päivän klo 8.30–16 kestävä retki Ao Thalaneen. Myös tähän retkeen kuuluu kolmen tunnin ratsastusrupeama, ja sen erikoisuus on se, että kajakin kyydistä näkee laguuneita, viidakkoa ja muita Krabin luonnonihmeitä.

Kaikkiin paketteihin kuuluu edestakainen kuljetus, ja kenties kaikkein paras on mennä Ao Nangissa tai Krabin kaupungissa kojulle tai matkatoimistoon, josta saa esitteen ja tietoa asiasta. Niistä ostetaan myös liput, ja lipun voi aina ostaa samana aamuna. Jos retkelle lähdetään aikaisin, on lippu paras hoitaa jo edellisenä iltana. Jotkut retket ovat suosittuja ja loppuunmyytyjä, joten jos ehdottomasti mielii ratsastamaan, kannattaa asiasta kysäistä loman ensimmäisinä päivinä. Etenkin joulukuun lopussa, tammikuun alussa ja helmikuun talvilomien aikaan ratsastusretket ovat suosittuja.

Retkien sisältöä ja hintoja voi katsella Krabi Trekistä, joka on yksi parhaita ja aktiivisimpia paikallisia retkijärjestäjiä. Ihmisten kokemuksista ratsastusretkillä voi lukea TripAdvisorista.

Auringonlasku Ao Nangissa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Thaimaassa voi nauttia upeista auringonlaskuista rannalla.
Kuva: Chris /Flickr

Nauti auringonlaskusta rannalla tai saarilla

Auringonlaskut ovat nopeita ja kauniita 8. leveyspiirillä, mutta jos majapaikka ei ole aivan lähellä rantaa, on niille ikävä lähteä ennen pimeää ja vielä ikävämpi palata takaisin pimeyden laskeuduttua. Niinpä useimmille kaikkein paras tapa varmistaa se, että näkee upean auringonlaskun ja nauttii siitä täysin siemauksin, on mennä järjestetylle retkelle, ja ne ovatkin melko yleisiä.

Monet kojut, matkatoimistot, majapaikat ja muut toimijat järjestävät erilaisia retkiä rannoille auringonlaskun aikaan. On mahdollista myös tilata taksi ja mennä sillä rannalle ja antaa sen odottaa siellä niin kauan kuin haluaa siellä olla. Se ei kuitenkaan ole yhtä hyvä ja ikimuistoinen kokemus kuin järjestetty retki, jonka yhteydessä ei vain mennä rannalle, jolla on spektaakkelimainen auringonlasku vaan myös grillataan, syödään ja otetaan palanpainiketta.

Pikavene
Mahdollista on myös lähteä saarelle auringonlaskua ihailemaan ja hyvistä antimista nauttimaan, ja niille viedään pikaveneellä, johon mahtuu isokin porukka.
Kuva: Peter Forsberg

Jos haluaa mennä auringonlaskua ihailemaan omalla porukalla, jossa on vähintään neljä henkeä, voi tällaisen retken tehdä helposti vaikka Krabi Horse Riding -keskuksen kautta. Näitä retkiä myydään kaikissa kojuissa ja matkatoimistoissa, hinnat ovat samat ja 800 bahtin hintaan kuuluu juomavesi, yksi olut ja hedelmiä. Tämä on siis hyvin edullinen tapa nauttia auringonlaskusta omalla porukalla, mutta grillauksesta, ruoista ja lisäjuomista pitää maksaa erikseen.

Mahdollista on myös lähteä saarelle auringonlaskua ihailemaan ja hyvistä antimista nauttimaan, ja niille viedään pikaveneellä, johon mahtuu isokin porukka. On jopa olemassa klo 13.30–20 tehtävä seitsemän saaren kierros, jolle liput maksavat 1100 bahtia aikuisilta ja jolle voi mennä yksin tai pariskuntakin. Erilaisia mahdollisuuksia on lukuisia, eikä Krabilla oikeastaan missään ole vaikea järjestää itselleen “Sunset Touria”. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen mitä retkeen kuuluu, maksavatko ruoat ja juomat ylimääräistä ja muuta vastaavaa. Kuljetus Ao Nammaon laiturille, jolta useimmat veneretket Ao Nangin läheltä lähtevät, kuuluu aina asiaan, kuten myös paluumatka hotellille. Krabi Trek järjestää neljän saaren auringonlaskuun päättyviä kierroksia, joilla voi myös snorklata tai sukeltaa.

Mahdollista on myös ratsastaa, soudella kajakilla ja tehdä muutakin kuin vain syödä ja katsella muutaman minuutin ajan auringon painumista horisontin toiselle puolelle. Kaikkein eniten tarjolla on kuitenkin auringonlaskuun päättyviä veneretkiä, ja jos haluaa rannalle, on Krabin ratsastuskeskuksen järjestämä retki kaikkein paras ja sen voi tehdä oman porukan kanssa.

Jos vain haluaa nauttia auringonlaskusta mutta ei maksaa siitä mitään, on Ao Nangin ranta lähellä monia hotelleja ja sillä on taianomaiset auringonlaskut. Sen lähellä on myös terasseja, joilla voi syödä ja juoda samalla kun odottelee auringonlaskua tai rentoutuu sen jälkeen.

Lähde Ao Luekiin seikkailemaan ja harrastamaan

Ao Luek [kartalla], joka tunnetaan myös nimellä Ao Luk, on melkoisen matkan päässä Krabin kaupungista ja Ao Nangista, ja se on kaikkein paras paikka tehdä mitä ihmeellisimpiä asioita. Se on todellinen seikkailukeskus, jossa on mahdollista tehdä ja nähdä asioita, joita muualla Krabilla ei välttämättä ole niin helppo harrastaa tai nähdä.

Ao Luek (CC License: Attribution 3.0 Unported)
Ao Luekissa voi osallistua lukuisille retkille, kuten kajakkiretkille ja myös muunlaisille seikkailuille.

Ao Luekiin voi mennä omatoimisesti avolavalla, joka lähtee pääkadulta Soi 12:n kohdalta, matka kestää 50 minuuttia ja maksaa 60 bahtia. Viimeinen bussi lähtee klo 15, eikä Ao Luekista ole iltaisin helppoa tai halpaa siirtyä takaisin muualle. Niinpä kojun, matkatoimiston tai muun järjestäjän kautta kannattaa järjestää mieleinen retki, johon kuuluvat edestakaiset kuljetukset. On tietenkin myös mahdollista lähteä taksilla, käyttää samaa taksia vaikka koko päivä ja mukana voi olla vaikka 2–4 henkeä tai sitten minibussissa enemmänkin. Tällöin on hyvä kuitenkin selvittää mitä haluaa nähdä ja mitä tehdä, tai sitten etsiä taksipalvelu, jolla on kaikki mahdollinen tietoa Ao Luekista ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

Yksi paikallinen retkijärjestäjä on Sweet South Sea Group, jonka esitteitä on kaikkialla. He järjestävät lähinnä kajakkiretkiä Ao Luekiin, ja siellä nimenomaan Ban Borthorilla, joka on erilaisten vesistöjen hallitsema alue ja jolta näkee mitä ihmeellisimpiä asioita. Matkaan lähdetään joko aamulla tai keskipäivän jälkeen, ja joillekin retkille lähdetään vain aamulla. Yleisesti ottaen hintaan kuuluvat kuljetukset, juomavesi, hedelmiä, ensiapulaukku, pelastusliivit, vedenkestävä kassi, englanninkielinen opas ja vakuutus. Mukaan kannattaa ottaa sellaisia tarvikkeita kuin hattu, aurinkolasit, aurinkorasvaa ja mahdollisesti vedenkestävä kamera tai sitten läpinäkyvä pussi, johon laitetaan älypuhelin ja joka on Thaimaassa yleinen näky. Samalla yhtiöllä on lukuisia retkiä, joista valtaosa on kajakkiretkiä mutta joihin kuuluu myös muunlaista seikkailua.

Ao Luekissa on paljon kaikenlaista perheille, kuten seikkailupuisto, ja perheet mutta myös muut omatoimimatkailijat voivat mielellään yöpyä alueella.

TripAdvisor kertoo Ao Luekin ihmeistä, ja siellä voi seikkailun lisäksi myös nähdä kaikenlaista erikoista ja mieleenpainuvaa.

Lisää tekemistä Krabilla:

Crazy Tourist esittelee Krabin mahdollisuuksia.

Teksti: Peter Forsberg
2019/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti