Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Krabi
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kiipeilemässä puunlatvoissa
Kiipeilyradalla ollaan puiden latvojen tasolla, siellä missä yleensä vain linnut ja apinat viihtyvät, ja näköalat ovat huikaisevat.

Hyviä vierailupaikkoja perheille

Thaimaan suurista lomakohteista Krabi on perheiden näkökulmasta siistein ja turvallisin, ja se on myös ajanvietemahdollisuuksiltaan yksi Thaimaan monipuolisimmista paikoista. Krabi on melko laaja alue, jolla on aina hiostavan kuuma, joten etukäteen on hyvä miettiä mitä siellä voi ja haluaa tehdä. Krabilla on tekemistä niin aivan perhein pienimmille kuin teini-ikään ehtineillekin, ja siellä kaikenlainen harrastaminen ja ajanvietteet ovat Eurooppaa edullisemmissa hinnoissa.

Huono asia Krabilla on se, että monet hienot, perheiden suosiota nauttivat paikat ovat matkojen päässä Krabin kaupungista, Ao Nangista ja paikoista, joissa lomalaiset Krabissa yöpyvät ja aikaansa viettävät. Jos esimerkiksi nelihenkinen perhe haluaa lähteä usean kymmenen kilometrin päähän majapaikalta, kannattaa järjestää taksikyyti tai, jos mukana on enemmän matkustajia kuin neljä, minibussi.

Krabi on mielenkiintoinen paikka ihan vain normaaleille asioille, ja siellä voi tehdä veneretkiä, harrastaa jotakin rannalla, vierailla Krabin kaupungissa ja kaikenlaista muuta. Siellä ei ole välttämätöntä tehdä jotakin kallista tai aikaa vievää, ja jos siellä lähtee seikkailemaan, kannattaa odotella muutama päivä, että tottuu aikaeroon ja että vähän tottuu kuumuuteen. Paras aika tehdä mitään on aamupäivä, ja keskipäivän kuumuutta kannattaa ehdottomasti vältellä.

Mikroautorata

Go Kart eli mikroautoilu on Thaimaassa kohtuuhinnoissa Eurooppaan verrattuna, ja yksi helpoimmin lähestyttäviä vierailupaikkoja perheille on Ao Nangin ja Krabin kaupungin välimaastossa oleva Krabi Kart Speedway [kartalla]. Sinne voi siirtyä itsekseen, ja sinne on myös ilmainen kuljetus Ao Nangista porukoille, jotka ostavat vähintään kaksi pääsylippua. Lippuja on helppo ostaa Ao Nangista, ja myös Krabin kaupungista ja muualta alueelta saa matkatoimistoista lippuja ja tietoa mikroautoilusta. Siellä on erilaisia mikroautoja, joiden moottorit ovat 270–560cc, ja myös mikroautoja kahdelle, joissa pienet lapset voivat päästä aikuisen kanssa vauhdin huumaan mukaan. Pienellä autolla pääsee ajamaan 800 bahtilla eli vähän yli 20 eurolla 10 minuuttia. Samassa paikassa on myös paintballia, jousiammuntaa ja muutakin ajanvietettä, ja se on melko monipuolinen paikka, joka on avoinna klo 9–18. Lippuja voi ostaa paitsi matkatoimistoista ja kojuista myös paikan päältä ja etukäteen vaikka Krabi Trekistä.

Krabi Fun Park

Jos haluaa lähteä tunnin tai puolentoista tunnin matkan päähän sekä Ao Nangista että Krabin kaupungista, on Krabi Fun Park [kartalla] vierailupaikka, jossa lapset ja nuoretkin varmasti viihtyvät. Tämä on paikka, jossa voi kokeilla taitojaan ja voimiaan kiipeilyssä, ja puistossa voi edetä erilaisin menetelmin. Tämä ei olekaan mikään aivan pienten lasten seikkailupuisto, vaan tänne päästäkseen pitää olla 120 senttiä tai sitä pidempi. Ratoja on kaksi, keskivaikea ja vaikea, ja esimerkiksi keskivaikea on kilometrin pituinen, siinä on 21 eri vaihetta ja sen kulkemiseen kuluu tunti. Vaikea rata on puolitoista kilometriä pitkä, siihen kuluu noin puolitoista tuntia ja sille päästäkseen pitää olla 140 senttiä pitkä. Seikkailupuistossa on myös puoli päivää kestäviä paketteja, joihin kuuluu lounas.

Hintaa radan läpikäymiselle tulee noin 800 bahtia ja puolen päivän paketti maksaa noin 2000 bahtia. Puisto on avoinna klo 9–17.

Ihmisten kokemuksista siellä voi lukea TripAdvisorista.

Treetop Adventure Park

Ao Luek, joka tunnetaan myös nimellä Ao Luk, on noin 45 kilometrin päässä Krabin kaupungista sijaitseva alue, jolla on valtava määrä erilaisia ajanviete- ja harrastusmahdollisuuksia. Se on itse asiassa niin monipuolinen paikka meneville ajanvietteille, että se saattaa olla varteenotettava paikka viettää yönsä.

Yksi Ao Luekin vetonauloja on seikkailupuisto [kartalla], joka sijaitsee tällä viidakoistaan kuululla alueella. Seikkailupuistossa ollaan puiden latvojen tasolla, siellä missä yleensä vain linnut ja apinat viihtyvät, ja näköalat ovat huikaisevat. Riippusiltoja pitkin voivat kulkea lähes minkä ikäiset tahansa, jos he vain ovat fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta tämä ei ole sopiva paikka korkeanpaikankammoisille. Verkkosivun etusivulla on kuvia, jotka havainnollistavat minkälaista siellä on olla.

Seikkailupuiston lipun hintaan kuuluu kuljetus lähes mistä tahansa Krabin alueelta, ja hintaan kuuluvat myös lounas, hedelmiä, vakuutus ja apuvälineitä. Kierroksia on kaksi, toiselle haetaan klo 8–9 ja toiselle klo 11–12. Hinta kaikilta on 1700 bahtia, mutta jos järjestää oman kuljetuksensa, saa paketin hintaan 1400 bahtia.

Paikka on avoinna klo 9–17, ja sinne voi mennä itsekseen, jolloin pienellä alennuksella voi kiertää puiston. Jos seikkailupuistoon lähtee muualta kuin Ao Luekista, kaikkein paras on ottaa täysihintainen paketti. Aamukymmeneltä alkava kierros on parempi kuin klo 13 alkava kierros, sillä klo 10 ei vielä ole yhtä kuuma kuin yhdeltä.

Ihmisten kokemuksista, jotka ovat erittäin positiivisia, voi lukea TripAdvisorista.

Ao Luekin luolat

Ao Luek on laaja alue, joka on sitä todellista tropiikin viidakkoa, mutta kokonaisuutena se on monin tavoin hankala tutustumispaikka. Niinpä siellä kannattaa tutustua tiettyihin paikkoihin, eikä lähteä harhailemaan sinne ilman suunnitelmaa tai päämäärää.

Toinen hyvä vierailupaikka perheille seikkailupuiston lisäksi Ao Luekissa ovat sen luolat, jotka ovat paikassa nimeltään Tham Phi Hua To [kartalla], joka tunnetaan myös nimellä Pee Hua Toe. Sinne mennään yleensä pitkähäntäveneellä, ja kaikkein paras tänne on suunnata järjestetyn retken yhteydessä. Yksinkertaisesti vain matkatoimiston, majapaikan, jonkun matkoja ja retkiä myyvän kojun tai internetin kautta ostaa koko perheelle retken, johon kuluu valtaosan päivän valoisasta ajasta. Jos mieluiten hankkii lipun netistä, esimerkiksi Viator myy lippuja erilaisille retkille, joihin kuuluu myös kajakilla soutelua.

Lisää aiheesta:

Ithaka esittelee paljon erilaisia ajanvietemahdollisuuksia perheille.

Krabi Trek esittelee ja myy lippuja mitä erilaisimmille retkille ja järjestää ajanvietteitä.

Teksti: Peter Forsberg
2019/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti