Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Phuket
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Phuket Splash Junglen vesiliukumäki
Phuket Splash Jungle on kooltaan valtava vesipuisto, jossa on kaikkea mahdollista, kuten aaltoallas, vesitykkiallas ja tusina erivärisiä liukumäkiä, jotka soveltuvat kaiken ikäisille.

Hyviä vierailupaikkoja perheille

Phuket on laaja, monipuolinen saari, ja siellä on paljon perheille tekemistä. Kuumassa ja kosteassa Thaimaassa vesipuistot ovat yleisiä, ja Phuketin vesipuisto sijaitsee lentoaseman lähellä. Phuketin kaupungin lähistöllä sijaitseva akvaariomaailma vetää perheitä puoleensa, ja siellä onkin hyvä tutustua tropiikin kaloihin. Teini-ikäisiä saattaa kiinnostaa vesilaudalla kiitely, ja niin pieniä lapsia kuin varttuneempia nuoria kiinnostavat delfiini-näytökset. Phuketissa voi myös tehdä päivän pituisen eräretken, jolla voi soudella oikealla lautalla, pestä norsuja ja viettää aikaa viidakossa. Yksi Phuketin perheille suunnattuja vetonauloja on myös eläintarha, joka sijaitsee melko lähellä Phuketin kaupunkia.

Vesipuisto

Phuket Splash Jungle [kartalla] sijaitsee saaren pohjoisosissa, ja sinne suuntaavan kannattaa varata vierailulle koko päivä. Tämä on kooltaan valtava vesipuisto, jossa on kaikkea mahdollista, kuten aaltoallas, vesitykkiallas ja tusina erivärisiä liukumäkiä, jotka soveltuvat kaiken ikäisille.

Liput kannattaa tilata verkkosivujen kautta, jolloin saa alennuksen ja joiden kautta voi myös järjestää kuljetuksen majapaikalta vesipuistolle. Kuljetus mistä tahansa saaren alueelta vesipuistolle ja takaisin maksaa 400 bahtia per henkilö. Alle 5-vuotiaat pääsevät vesipuistoon ilmaiseksi sisään, mutta heiltäkin otetaan 400 bahtia kuljetuksista. 5–11-vuotiaiden liput maksavat reilut 1000 bahtia ja 12-vuotiaasta eteenpäin lippu maksaa reilut 1700 bahtia. Lipulla voi olla vesipuistossa koko päivän, ja siellä voi syödä lounaan.

Vesipuisto on avoinna klo 10–18.

Akvaariomaailma

Phuket Aquarium [kartalla] sijaitsee Laem Phanwassa (Cape Panwa), joka on Phuketin kaupungista jonkin matkan päässä etelään, ja sinne on saaren monesta paikasta kohtalaisen helppo siirtyä. Vesipuistoon nähden tämä on edullinen ja opettavainen vierailupaikka, jossa voi tutustua Thaimaan ihmeelliseen merenalaiseen elämään tunnin parin ajan. Kalojen joukossa on monia mielenkiintoisia ja eksoottisia lajeja, joista harva on kuullutkaan, ja kaloista on englanninkielisiä selostuksia, jotka kertovat olennaisimman. Eksoottisiin kaloihin kuuluvat hait, seeproja muistuttavat kissakalat ja sähköankerias, josta voi saada yli viidensadan voltin sähkötällin.

Perheet voivat saapua paikalla busseilla, jotka lähtevät Phuketin kaupungin Ranong Roadin bussipysäkeiltä Laem Phanwaan. Akvaariomaailma on satamassa, melko lähellä laituria. Tänne voi tietenkin porhaltaa mistä tahansa Phuketin saarelta taksilla, mutta siinä tapauksessa retkelle tulee melkoisesti lisähintaa. Liput ovat edullisia: aikuisten lippu maksaa 180 bahtia ja alle 108 senttiä pitkien 100 bahtia.

Akvaariomaailma on avoinna klo 8.30–16.30.

Vesilautailupuisto
Vesilautailupuisto Phuket Wake Park soveltuu parhaiten teineille, joilla on tuntumaa tämän tyylisiin lajeihin.
Kuva: Phuket Wake Park

Vesilautailupuisto

Phuket Wake Park [kartalla] sijaitsee Kathussa, Phuketin kaupungin ja Patongin välimaastossa. Se soveltuu parhaiten teineille, joilla on tuntumaa tämän tyylisiin lajeihin, ja järvellä voi tehdä 1–4 tunnin kierroksia. Järvellä voi kiitää itsekseen tai sitten voi opetella vesilautailua 1350 bahtilla per puoli tuntia. Täältä saa lisähintaan normaalia järeämmän vesilaudan käyttöönsä, ja Wake Park myös järjestää edestakaisia kuljetuksia majapaikan ja järven välillä.

Kaikkein edullisinta vesilautailu on aamulla ja illalla, jolloin voi kiitää pari kolme tuntia 850 bahtilla. Muulloin tunti maksaa 750 bahtia ja lisätunnit ovat sitä huomattavasti edullisempia. Hintoihin sisältyvät lauta, kypärä ja liivit, mutta jos haluaa hyppiä esteiden yli, pitää vuokrata erillinen, 500 bahtia maksava lauta. Mahdollista on myös 1850 bahtilla ensin opetella ohjaajan kanssa puoli tuntia ja sitten kiitää kaapelin varassa kaksi tuntia.

Wake Park on avoinna päivittäin klo 9–18.30.

Delfiini-näytökset

Dolphins Bay Phuket [kartalla] sijaitsee Rawain ja Phuketin kaupungin välimaastossa ja aivan eläintarhan vieressä. Siellä on päivittäin kolme hämmästyttävää esitystä, jossa ihmiset ja delfiinit ovat pääosassa, ja näytökset ovat ti–su klo 11, 14 ja 17. Katsomossa on eri osastoja, joista edessä olevat ovat kaikkein kalleimpia, ja lipun hinta (aikuisilta 700–1200 bahtia ja 4–12-vuotiailta 400–700 bahtia) määräytyy sen mukaan missä haluaa istua. Melko läheltä olevista paikoista on kuljetus 200 bahtilla per henkilö, ja paikan päällä voi lisähinnasta myös tehdä erilaisia asioita, kuten olla valokuvassa delfiinin tai hylkeen kanssa tai uida niiden kanssa.

Eläintarha

Phuket Zoo [kartalla] avattiin vuonna 1997, ja se on vähän toisenlainen eläintarha kuin Korkeasaari tai muut tutut eläintarhat. Siellä on erilaisia alueita, joilla voi vaellella, ja eläintarhassa voi nähdä apinoiden pelaavan koripalloa, norsujen tasapainoilevan yhden jalan varassa ja myös tv:stä tutun ”pää krokotiilin suuhun” -tempun. Eläintarhassa on kameleita, tiikereitä, emuja ja paljon erilaisia erikoisia lintuja, jotka ovat omassa sopessaan.

Eläintarha on kuitenkin saanut ristiriistaista palautetta, ja etenkin lapset ovat olleet innoissaan vauhdikkaista esityksistä ja ihmeellisistä eläimistä, mutta aikuiset ovat pitäneet eläinten kohtelua julmana ja niiden elinoloja karuina. Tänne lähtevän onkin tärkeää olla tietoinen, että kysymyksessä ei ole tyypillinen eurooppalainen eläintarha, vaan tämä on aivan toisenlainen kokemus, jossa on monia erilaiseen meininkiin tottuneille vähemmän miellyttäviä piirteitä.

Eläintarha on avoinna klo 8.30–18, ja sinne on aikuisilta 500 bahtin ja lapsilta 300 bahtin pääsymaksu. Jos haluaa nähdä vauhdikkaan esityksen, kannattaa paikalle tulla etenkin klo 9–11 tai klo 14–16.

Song Preak Bamboo

Yksi Phuketin menevimpiä ja helpoimmin lähestyttäviä vierailupaikkoja on Song Preak Bamboo, jossa vierailuun kuuluvat kuljetukset ja ateriat. Aamulla ennen kahdeksaa haetaan majapaikalta, ja koko päivän kestävien retkien sisällölle on muutama eri mahdollisuus. Retkeen voi liittää erilaisia puuhia, kuten bambupuisella lautalla soutelun, kilpikonnien suojelupaikassa vierailun, vartin kyydin norsun selässä, norsujen vartin kestoisen pesemisen, kävelyn viidakon halki vesiputoukselle ja paljon muutakin, mikä kaikki tehdään oppaan avustuksella. Tälle Kathulle sijaitsevalle alueella kannattaa mukaan ottaa ainakin uima-asu, pyyhe, sortsit, t-paita, kamera, aurinkovoidetta ja jonkin verran rahaa.

Eri paketit maksavat 2300–2700 bahtia aikuisilta ja 2100–2500 bahtia 4–10-vuotiailta, mutta muulloin kuin talvella tarjoukset ovat yleisiä. Esitteitä, jotka kertovat puistosta, saa kaikkialla Phuketista kojuista ja matkatoimistoista, ja myös majapaikat voivat järjestää lippuja. Yksi mahdollisuus on järjestää liput PKK Tours Services sivuilta.

Lisää aiheesta:

Phuket.com esittelee tekemistä perheille.

Phuket.com esittelee Phuketin eläinpuistoja.

Teksti: Peter Forsberg
2019/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Julkaistu: 13.9.2019  |  Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti