Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Pattaya
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ramayana-vesipuisto (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Ramayana Water Park sijaitsee 20 kilometrin päässä Pattayan keskustasta. Vesipuisto on suuri, ja siellä voi hyvin viihtyä koko päivän. Sinne on helppo siirtyä vesipuiston omien kuljetusten takia.

Hyviä vierailupaikkoja perheille

Pattaya on ristiriitainen lomakohde perheille, joilla on minkäikäisiä lapsia tai nuoria matkassa mukana, mutta päiväsaikaan se on melko siisti ja sovinnainen paikka viettää lomaa. Pattayan keskusta ei ole perheille paras oleskelupaikka, sillä siellä on vilkas liikenne, ulkoilmabaareissa ryypiskellään jo aamupäivällä ja kostea kuumuus tekee paikasta toisesta liikkumisesta tavallista hikisempää puuhaa.

Perheiden onkin hyvä yöpyä muualla kuin keskustassa ja etsiä kaikenlaista tekemistä muualta kuin aivan ytimestä tai Pattayan rannalta, joka ei ole kovin puhdas tai etenkään mukava uintipaikka. Pattayan ympäristöstä on kannattavaa löytää muutama vierailupaikka, ja yksi erinomainen ajanviete on tehdä päiväretki yhdelle läheisistä saarista, kuten Koh Larnille, tai sitten mennä veneellä jonnekin muualle.

Pattayalla on vesipuistoja, akvaariomaailma, mikroautoilua ja norsutarha, jossa elefantteja voi ruokkia, juottaa ja pesettää. Jos Pattayalla tulee tekemisen puutetta, ovat kaikkialla sijaitsevat matkatoimistot ja taksipalvelut paikkoja, joista saa ideoita ja jotka tarjoavat paljon erilaista tekemistä ja mitä erilaisimpia vierailupaikkoja.

Vesipuisto

Ramayana Water Park [kartalla] sijaitsee 20 kilometrin päässä Pattayan keskustasta. Sinne on helppo siirtyä vesipuiston omien kuljetusten takia, ja sinne voi edullisimmillaan siirtyä 120 bahtilla per henki. Vesipuisto on suuri, ja siellä voi hyvin viihtyä koko päivän.

Erilaisia lippuvaihtoehtoja on paljon, ja on mahdollista mennä itsekseen paikan päälle, ja maksaa 890 bahtia lapsilta ja 1190 bahtia yli 122-senttisiltä. Erilaiset paketit ovat kuitenkin tutustumisen arvoisia, ja yksi hyvä on lounaan sisältävä paketti. Siinä yli 122 senttiä pitkien liput maksavat noin 1400 bahtia, ja siihen kuuluu klo 12–16 tarjottava noutopöytä. Vesipuisto on avoinna klo 10–18.

Maanalainen maailma

Underwater World Pattaya [kartalla] sijaitsee lähellä Jomtieniä, noin neljän kilometrin päässä Pattayan ytimestä. Tämä on akvaariomaailma, joka on Thaimaan näiden osien suurin ja joka on erityisen hyvä vierailupaikka lapsiperheille. Kaloja ja mereneläviä voi koskea ja niitä syötetään, ja paikan kohokohta on pitkä tunnelimainen akvaario.

Norsutarha

Thaimaassa norsu on pyhä eläin, ja norsupatsaita näkyy kaikkialla. Varsinaisia norsuja näkyy nykyään vähemmän, mutta usein niillä tehtäviä ratsastusretkiä ja muita toimia rinnastetaan eläinrääkkäykseen.

Pattaya Elephant Jungle Sanctuary [kartalla] on paikka, jonne esityksistä eläkkeelle jääneet, huonosti kohdellut tai muuten vähäosaiset norsut tuodaan. Sen sijaan, että niillä ratsastettaisiin tai norsujen odotettaisiin tekevän temppuja, norsuja syötetään banaaneilla, juotetaan ja paijataan. Norsut kuljeskelevat alueella vapaina, ja yksi huvitus täällä on kylvettää norsuja mudassa tai vedessä.

Tarhaan voi mennä kaksi kertaa päivässä järjestettäville sessioille, jotka ovat aamu- ja iltapäivällä. Norsutarhaan voi mennä paitsi omatoimisesti myös monen toimijan kuten paikallisen kojun, matkatoimiston tai majapaikan järjestämänä, ja myös taksikeskukset vievät mielellään mistä tahansa sinne.

Go-kart

Go-kart eli mikroautoilu on mahdollista Pattayalla kolmella eri radalla, jotka soveltuvat niin vasta-alkajille kuin kokeneille harrastajillekin. Niillä voivat ajaa yli 7-vuotiaat, ja Pattaya Kart Speedwayssa voi ottaa kaksi sitä nuorempaa lasta kyytiin. Yksi kisa kestää 8–10 minuuttia, ja hinnat ovat kohtuullisia, niin että 10 minuutin ajo voi maksaa vain 400 bahtia.

Pattaya Kart Speedwayssa [kartalla] on kaksi rataa, joista toinen on aloittelijoille ja toinen kokeneille harrastajille. Radat sijaitsevat melko lähellä Jomtieniä, josta sinne voi nopeasti siirtyä.

Toinen mahdollisuus on EasyKart [kartalla], joka sijaitsee melko lähellä laituria ja Walking Streetia.

Pattaya Unlimited kertoo lisää mikroautoradoista.

Lisää asiaa Pattayaan suuntaaville perheille:

Pienen matkaoppaan selviytymisopas perheille

Pattaya Unlimited esittelee vierailupaikkoja ja ajanvietettä perheille.

Teksti: Peter Forsberg
2019/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti