Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Khao Lak
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Räätäliliike
Khao Lakissa kuten muuallakin Thaimaassa kannattaa syödä merenelävillä höystettyjä aterioita.

Ostokset, ravintolat, yöelämä ja tapahtumat

Valuutta, pankkiautomaatit, maksukortit ja rahanvaihto

Thaimaan valuutta on Thai Baht eli THB, ja sen kurssin lähiaikojen kehityksineen voi katsoa vaikka X-ratesta.

Khao Lakissa on jonkin verran pankkiautomaatteja, ja valtaosa on kaupungin ytimen halki ikävästi kulkevan maantien varrella. Huono asia Thaimaassa on se, että automaatista tai kortista riippumatta jokaisesta nostosta otetaan 220 bahtia lisämaksua, joten nostojen kannattaa olla suuria.

Yksi tapa säästää ja varmistaa, että mukana on aina käteistä, on ottaa euroja mukaan sen verran kuin ajattelee matkalla kuluvan. Niitä voi sitten vaihtaa jo Phuketin lentoasemalla, ja Khao Lakissa voi vaihtaa rahaa monessa paikassa. Tärkeää kuitenkin on varmistaa, että rahanvaihtopiste näyttää molemmat kurssit ja että kurssi ei suuresti poikkea päivän kurssista. Tärkeä on myös yrittää löytää piste, jossa osto- ja myyntikurssi ovat mahdollisimman lähellä toisiaan. Monessa rahanvaihtopisteessä suurista seteleistä, joihin lasketaan ainakin 100 euron mutta usein myös 50 euron setelit, saa paremman kurssin kuin pienemmistä seteleistä. Rahaa vaihtaessa mukana pitää olla passi, passin kopio tai EU-henkilökortti.

Maksukortit eivät käy kovin hyvin missäänpäin Thaimaata, eikä Khao Lakissakaan paljon korttia heilutella. Sellaiset liikkeet kuin 7-Eleven ja muut modernit valintamyymälät ottavat vastaan kortteja, mutta yleensä minimimaksu on 300 ja joissain pienissä liikkeissä maksimisumma on 3000 bahtia.

Ostokset

Ostosten tekeminen Khao Lakissa on yksinkertaista, mutta siellä on kaupan varsin rajallinen määrä tuotteita, eikä se sovellu lomapaikaksi himoshoppaajille. Siellä on paljon liikkeitä, ja ne ovat lähes yksinomaan ytimen halkovan maantien varrella.

Kaupan on paljon rantatarvikkeita, erilaisia vaatteita, kenkiä, asusteita ja muuta mitä paikan päällä voi käyttää, ja monessa kaupassa on tyypillisiä thaimaalaisia tuotteita, joihin kuuluvat esimerkiksi kookosrasvat ja muut kookostuotteet, jotka ovat erinomaisia, luonnollisia ostoksia. Apteekkituotteet ovat hyviä hankintoja, ja niin lääkkeet kuin muutkin vastaavat tuotteet ovat hyvissä hinnoissa. Optikkoliikkeet ovat nekin yleisiä, mutta kannattaa varmistaa, että silmä- ja aurinkolasit ovat aitoja.

Liikkeet ovat päivittäin avoinna, eivätkä oikeastaan mitkään pyhät tai juhlat sulje montaa kauppaa kerrallaan. Osa liikkeistä kuten 7-Elevenit ovat avoinna ympäri vuorokauden, mutta pääasiallisesti ostoksia on hyvä tehdä klo 9–10 alkaen aina klo 20–21 asti. Monipuolinen elintarvikeliike Super Mart, joka on aivan liikennevalojen vieressä ja josta saa paljon muutakin kuin elintarvikkeita, on avoinna klo 7.30–22.

Phet Kasem Roadin ravintoloita
Edulliset ravintolat ovat Phet Kasem Road -päätien varrella.

Ruoat ja ravintolat

Khao Lakin ytimessä on yllättävän hyvät antimet, ja vaikka siellä on hintavampaa kuin normaalissa thaimaalaisessa kaupungissa, ovat ruoat kohtuullisissa hinnoissa. Jos suosii paikallisia ruokia, pääruoan saa niin halutessaan alle 100 bahtilla. Jos haluaa länsimaisia lomaruokia, kuten pitsaa, pastaa tai pihviä, maksavat ne huomattavasti enemmän kuin paikalliset ruoat, jotka kuuluvat maailman parhaisiin ruokiin. Jos haluaa syödä muuta kuin thaimaalaista ruokaa, ovat intialaiset ravintolat Khao Lakissa hyviä vaihtelulle, ja toisin kuin monet muut ruokapaikat ne loihtivat täyttäviä annoksia myös kasvissyöjille.

Edulliset ravintolat ovat pääkadun varrella, ja niitä on pätkällä joka on kaikkein vilkkain osa Khao Lakia ja jota yksinomaan kannattaa päätien varrella tutkia.

Go Pong [kartalla] on ravintola, jolla on sen edustalla myös kojutyylinen ruokailupaikka. Sieltä saa erinomaisen paikallisen aterian kuten merenelävillä höystetyn riisi- tai nuudeliannoksenmerenelävillä höystetty nuudeliannos 50–80 bahtilla. Khao Lakissa kuten muuallakin Thaimaassa kannattaa syödä merenelävillä höystettyjä aterioita, sillä liharuoat eivät yleensä ole kovin hyviä, kanan syöminen saattaa olla riski ja sianlihaa ei Aasiassa riehuvan ”afrikkalaisen sikakuumeviruksen” takia välttämättä kannata syödäkään.

Go Pongista lyhyen matkan kohti liikennevaloja sijaitseva Madam Thai Food [kartalla] on erinomainen ja varsin tyylikäskin ravintola, jolla on hyvät ruoka- ja juomavalikoimat. Ravintola on astetta edustavampi kuin Go Pong mutta hinnat ovat kohtuullisia. Sieltä esimerkiksi saa leveillä nuudeleilla (flat noodles) tarjottavan merenelävä-annoksenmerenelävä-annoksen alle sadalla bahtilla.

Aivan liikennevalojen vieressä oleva Somsri on kolmas kadun rannanpuolella olevista ravintoloista, joissa voi syödä ja juoda kohtuuhinnalla. Aterian saa 100–120 bahtilla, ja iso olutpullokin irtoaa alle 100 bahtilla, mikä ei Khao Lakin keskustassa ole aivan tavallista. Mukavalla terassillaterassilla tarjoilu pelaa eikä kukkarokaan tarpeettomasti kevene.

TripAdvisor esittelee Khao Lakin kahviloita ja ravintoloita.

Ravintolan terassi
Jos haluaa nauttia oluen, joka ei ole selkeästi ylihintainen, on liikennevalojen vieressä oleva Somsri hyvä paikka.

Yöelämä

Khao Lak on yöelämältään melko laimea paikka, mutta sen keskustan läpi kulkevan maantien varrella on erilaisia anniskelupaikkoja. Tavalliset ravintolat, joita on eniten lähellä tienristeystä [kartalla], ovat käypiä alkuillan juomille ja ateriallekin, ja niistä saa ison pullon (0,64 litraa) esimerkiksi Changia tai Leota alle 100 bahtilla. Baareissa on kalliimpaa, ja etenkin paikoissa, joissa on länsimaista musiikkia tai jopa live-musiikkia, on hintavampaa. Muutama baari, joista valtaosa on lähellä risteystä, on avoinna puoliinöihin, eikä Khao Lakissa ole juuri mitään avoinna puolenyön jälkeen. Baareissa on jonkin verran baarityttöjä ja muita Thaimaan baareista tuttuja lieveilmiöitä, mutta he ovat keskittyneet muutamaan baariin, kuten Monkey Bariin [kartalla], joka on yksi Khao Lakin päätien muutamasta länsimaisesta kapakasta.

Jos haluaa nauttia oluen tai muun vastaavan juoman, joka ei ole selkeästi ylihintainen, on liikennevalojen vieressä oleva Somsri hyvä paikka. Siellä on myös kohtalaisen hyvät ja kohtuuhintaiset ruoat, joten se on myös hyvä illallispaikka.

Jos haluaa juhlia oikein olan takaa, on Build Factory Market [kartalla] hyvä vierailupaikka. Se avataan klo 19 mutta menoa siellä voi odottaa olevan vasta muutamaa tuntia myöhemmin. Se ei ole lähellä Khao Lakin pääpaikkoja, ja sinne suuntaavan kannattaa järjestää edestakainen kuljetus ennen sinne lähtemistä.

Tapahtumat

Khao Lakissa on varsinaisia tapahtumia hyvin vähän. Iltatorit (night market) ovat eräänlaisia päätapahtumia, ja niitä voi olla joka päivä, tiettynä päivänä tai viikonloppuna. Iltatoreja on jonkin verran Khao Lakin ympäristössä, ja niille on pienen porukan helppo suunnata taksilla tai avolavalla. Iltatoreista saa paikan päällä helposti tietoa, ja niistä voi kysyä vaikka majapaikasta, jotka myös voivat järjestää edestakaisen kuljetuksen.

Tietoa Khao Lakin tapahtumista Khao Lakin turistisivuilta.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Perheet, liikkuminen, matkat ja hotellit.


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/05

Muutettu: 19.9.2019  |  Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti