Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kirkkonummi
Kirkkonummi (täyskuva)
Ragvaldsin museo, Kirkkonummi (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Ragvaldsin museoalue sijaitsee aikoinaan Turusta Venäjälle kulkeneen Kuninkaantien varrella.

Kirkkonummi – Vierailupaikkoja ja hotelleja

Kirkkonummi on kunta Espoosta länteen, Helsingistä Hankoon johtavan 51-tien varrella, ja se on pääkaupunkiseutuun verrattuna jo todellista maaseutua. Kirkkonummeen voi lähteä kesäisin golfia pelaamaan ja talvisin laskettelemaan. Kirkkonummeen voi siirtyä paikallisjunalla esimerkiksi Helsingin rautatieasemalta, ja sen oman aseman lisäksi Tolsan asema on lähellä Peuramaata ja Jorvaksen asema lähellä Hirsala Golfia.

Kirkkonummen juna-asema on tämän varsin laajan kunnan keskuksessa [kartalla], jonka tuntumassa on useita valintamyymälöitä ja muitakin kauppoja. Jos tarvetta on erilaisille hankinnoille, on aseman vieressä oleva Kauppakeskus Kirsikka hyvä vierailupaikka.

Kauppakeskuksen tiloissa on oikeastaan vain pikaruokia tarjolla, ja jos mielii syömään, on aseman molemmilla puolilla jonkin verran erilaisia ruokapaikkoja. Kirkkonummen ravintoloita voi etukäteen katsella ja vertailla TripAdvisorissa.

Ytimen vähistä nähtävyyksistä edukseen erottuu Ragvaldsin museoalue [kartalla]. Se on aikoinaan Turusta Venäjälle kulkeneen Kuninkaantien varrella, ja tätä perinteistä matkailureittiä on jo muutaman vuoden ajan yritetty elvyttää. Itse Ragvalds on perinteinen maatila, joka on tällä paikalla ollut saman nimisenä jo 1540-luvulta lähtien, ja tilan alueella on kaikenlaista erilaisista rakennuksista luontopolkuun ja kauniisiin perinnemaisemiin. Paikka on avoinna kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Kirkkonummen useista golfkentistä Peuramaa Golf [kartalla] on lähellä Kirkkonummen keskustaa ja juna-asemaa. Siellä voi pelata, mennä golfkouluun tai ottaa osaa kilpailuihin. Sen tasokas ravintola tarjoaa koko viikon klo 11–15 lounaita, jotka näkee verkkosivuilta.

Peuramaan laskettelurinne (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Peuramaan laskettelukeskus on golfkentän vieressä, ja se mainostaa itseään koko perheen laskettelupaikkana.

Hirsala Golf [kartalla] on 18-reikäinen kenttä, jolla on usein viikonloppuisin kilpailuja. Se on tasokas, hintava paikka, jossa voi vuokrata golfauton käyttöönsä, josta voi vuokrata kaikki välineet ja jossa on tarjolla myös hierontaa. Siellä lähinnä pelataan ja kilpaillaan, mutta rangella voi lyödä palloja edulliseen hintaan.

Kurk Golf [kartalla] sijaitsee kaukana Kirkkonummen keskustasta. Se on järvialueella sijaitseva kenttä, jossa kaikki palvelut ovat keskittyneet klubirakennukselle ja jossa väylältä toiselle on mahdollisimman lyhyt matka.

Kurk Golfin lähellä sijaitsee Kirkkonummen frisbeegolfrata [kartalla], joka on vuonna 2011 perustettu 18-reikäinen rata.

Peuramaan laskettelukeskus [kartalla] on golfkentän vieressä, ja se mainostaa itseään koko perheen laskettelupaikkana. Sieltä löytyykin Suomen pisin mattohissi, joka soveltuu sekä lapsille että aloittelijoille, siellä on helppokäyttöinen sompahissi ja sen kolme rinnettä pystyvät tarjoamaan haastetta kaikille lapsista aloittelijoihin ja kokeneisiin laskijoihin. Tarjolla on myös huomattava määrä erilaisia kursseja, joista osasta vastaa itse Kalle Palander.

Lisää aiheesta:

Nähtävyyksiä ja vierailupaikkoja Kirkkonummella voi katsella virallisilta matkustussivuilta.

Ajanvietteitä ja tekemistä Kirkkonummella voi katsella virallisilla matkustussivuilla.

Visit Kirkkonummi esittelee lisää nähtävää ja tekemistä.

Kirkkonummen hotellit

Kirkkonummi ei ole paikka, jonne muualta lähdettäisiin yöpymään, mutta sen lähistöllä on muutama majapaikka.

Sydåbacka Guest House on reilun parin kilometrin päässä Peuramaa Golfista sijaitseva yhden makuuhuoneen huoneisto, jossa voi nukkua yksi tai kaksi henkeä. Tämä 30 kilometrin päässä Helsingistä sijaitseva majapaikka on hyvä omalla autolla liikkeellä oleville, ja lähistöllä voi golfin ja laskettelun lisäksi patikoida ja ratsastaa.

Toinen mahdollinen majapaikka on lähempänä Kirkkonummen keskustaa ja reilun neljän kilometrin päässä Peuramaa Golfista sijaitseva huone, joka on osa isompaa asuntoa. Ilmainen pysäköinti ja sauna kuuluvat asiaan, ja huone kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen, sillä se on usein varattu.

Kaikki Booking.comin majapaikat Kirkkonummella ja sen lähellä

Teksti: Peter Forsberg
2021/10

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti