Aiheeseen liittyvää: Lisää valokuvia
Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Bangkok
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Amulettimarkkinat, Ko Ratanakosin
Ko Ratanakosin alueellan yksi hyvä vierailupaikka on amuletti-tori (engl. Amulet Market), jolla on mitä ihmeellisimpiä patsaita, kolikoita, uskontoon liittyviä esineitä ja muuta myynnissä.

Bangkokin tärkeimmät alueet

Bangkok on valtava, yli 10 miljoonan asukkaan kaupunki, joka on levittäytynyt äärimmäisen laajalle alueelle ja jossa on ympäri vuoden jatkuvasti satoja tuhansia turisteja ja muita vierailijoita.

Bangkok sai alkunsa varsinaisena kaupunkina 1700-luvun loppupuolella, jolloin siitä tuli silloisen Siamin pääkaupunki. Sitä ennen se oli vain pieni kauppapaikka, mutta jo 1800-luvun alkuun mennessä se oli koko maan ehdoton keskus. Kaupunki on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan, mutta erityisen paljon sen väkiluku nousi 1960-luvulta 1990-luvulle. Tältä ajalta ovatkin peräisin monet suuret rakennusprojektit, kuten koko kaupunkia halkovat, eri tasoilla olevat moottoritiet. 1990-luvulla kaupungista tuli kansainvälinen finanssikeskus, joskin se on sen jälkeen kokenut parikin taloudellista romahdusta (1998 ja 2008).

Bangkokin kaupungin alueen koko on noin 1568 neliökilometriä ja metropolialueen 7760 neliökilometriä. Vaikka sen kokoisia kaupunkeja on Euroopassakin, kuten Lontoo ja Istanbul, on Bangkok täysin toisenlainen kaupunki, jota halkovat joki ja useat kanavat. Se on muodostunut useista eri alueista, jotka eivät ole kovin hyvin yhteydessä toisiinsa. Niinpä Bangkokista toisin kuin monesta muusta metropolista ei juuri ole mahdollista saada kokonaiskuvaa muuten kuin viettämällä siellä vuosikausia.

Bangkok on virallisesti jaettu 50:een eri kaupunginosaan, mutta ne ovat kaupungissa oleskelevalle hyödyttömiä termejä. Monet nimistä ovat sellaisia, että niitä on lähes mahdoton muistaa, ja koska thaimaan kieltä kirjoitetaan sanskriitin tavoin, esiintyy monista nimistä latinalaisin aakkosin monia erilaisia versioita. Niinpä kaupungissa kannattaa yksinkertaistaa asioita, ja siellä voikin jopa viikon matkalla vierailla vain muutamassa eri kaupunginosassa.

Turistin kannalta merkittävimmät osat ovat melko helposti hahmoteltavia. Ko / Koh Ratanakosin on Bangkokin ”vanhakaupunki”, jossa on useita merkittäviä nähtävyyksiä. Sen vieressä oleva Banglamphu on alue, jolla moni länsimainen turisti viettää valtaosan ajastaan, ja sen tunnetuin katu on Khao San Road. Myös sen alueella on lukuisia merkittäviä nähtävyyksiä ja monenmoista maastoa. Sen vieressä sijaitseva Phahurat (tai Pharurat) on alue, joka on Sam Yot -metroaseman lähistöllä, ja sen alueella on muutama nähtävyys ja useita intialaisia ravintoloita. Sen vieressä oleva kiinalainen kaupunginosa (Chinatown tai China Town) on paikka, jossa monet käyvät, mutta osa käy siellä vain katsomassa ns. kultaista Buddhaa.

Näiden alueiden lisäksi joillekin tulee tutuksi Silom (tai Si Lom), joka on jo Bangkokin uutta liikekeskusta, mutta sitäkin tutummaksi tulee alue, joka on Siam Squaren ja Pratunamin risteyksen välimaastossa. Se on kätevä alue ostoksille ja majapaikallekin, ja sen vieresssä oleva Ratchathewi on tunnettu korkeasta tornista ja Pratunamin markkinoista, mutta tätä nimeä harva Bangkokissa käyttää.

Ytimestä vielä etäämpänä oleva Sukhumvit on kaupunginosa, jossa monet yöpyvät ja viihtyvät, mutta se on vilkas ja länsimaistunut alue, joka ei suinkaan ole kaikkien mieleen.

Ko Ratanakosin

Vuonna 1782 Bangkokista tuli Siamin eli nykyisen Thaimaan pääkaupunki. Ensimmäiset linnakkeet rakennettiin Ko Ratanakosin tekosaarelle, ja saari oli myös Rattanakosin kuningaskunnan (1782–1932) pääkaupunki. Alueella ovat kaupungin merkittävimpiin kuuluvat nähtävyydet, mutta vaikka sitä monessa paikassa kutsutaan vanhaksikaupungiksi, on se monin tavoin hankala paikka tutustua eikä se muistuta eurooppalaisia vanhojakaupunkeja.

Ko Ratanakosin on laaja alue, jota halkovat leveät kadut ja jolla liikkuminen on jo pelkästään kostean kuumuuden takia raskasta puuhaa. Sinne kannattaa lähteä heti aamutuimaan, ja toinen melko hyvä vierailuaika on myöhäinen iltapäivä, joskin on hyvä olla tietoinen siitä, että monet vierailupaikat sulkeutuvat jo klo 16 mennessä. Jos alueella haluaa sisään temppelialueille ja kuninkaalliseen palatsiin, on olemassa tarkat pukeutumiskoodit, joskin alueelta voi ostaa tai vuokrata säädyllisinä pidetyt vaatteet. Hartiat, polvet tai olkapäätkään eivät saa näkyä, ja käytöksen kuuluu olla hillittyä. Puhelimet täytyy laittaa pois näkyvistä, tupakointi tai alkoholin nauttiminen ovat ehdottomasti kiellettyjä, eikä alueilla saa syödä mitään tai jauhaa purkkaa.

Lähes kaikki tärkeä on Phran Chan -laiturin ja Tien-laiturin välimaastossa [kartalla], ja sisämaassa alueen rajana toimii kanava nimeltä Lod (Khlong Lod). Alueen laitimmaisia nähtävyyksiä, joka on Tien-laiturin lähellä, on Wat Pho [kartalla], joka tunnetaan Bangkokin suurimmasta makuulla olevasta Buddha-patsaasta.

Sen vieressä on suuri kompleksi, jossa ovat kaupungin pyhin temppelialue, Wat Phra Kaew, ja kuninkaallinen palatsi (Grand Palace tai Royal Palace) [kartalla], joka on kaupungin suurin turistimagneetti. Vastapäätä palatsialuetta on Lak Meuang [kartalla], joka on vuonna 1782 pystytetty puupylväs ja joka on eräänlainen kaupungin symboli. Sen vieressä oleva laaja viheralue, josta ei ole turistin näkökulmasta mitään muuta kuin haittaa, on Sanam Luang [kartalla], eli ”kuninkaallinen kenttä”, jota ympäröivät eräät kaupungin vilkkaimmat kadut. Aukion laitamilla on myös kansallismuseo [kartalla], jossa oppii pysyvissä näyttelyissä alueen historiasta ja jossa on myös suosittuja vaihtuvia näyttelyitä.

Eräät merkittävimmät alueet ovat joen rannoilla, joilla ei kuitenkaan monen pettymykseksi näillä tienoin kuten ei juuri muuallakaan pääse pitkiä matkoja kävelemään. Erilaiset kompleksit rikkovat joenrannat, ja niissä sijaitsevat esimerkiksi yliopistot Thammasat, Silpakorn ja Wat Mahathat, joka on maan arvostetuin buddhalainen yliopisto. Niiden alueille voi ajoittain päästä kävelemään, ja niiltä on näkymiä joenrannoille, mutta usein ne sulkevat ovensa muille kuin niille, joilla on yliopistoihin jotakin asiaa.

Yksi näkyvin piirre alueella ovat erilaiset kaupat, jotka ovat turisteille suunnattuja. Yksi hyvä vierailupaikka on amuletti-tori (engl. Amulet Market) [kartalla], jolla on mitä ihmeellisimpiä patsaita, kolikoita, uskontoon liittyviä esineitä ja muuta myynnissä. Niillä on paikallisia yhtä paljon kuin turisteja, ja ne ovat melko laajalla alueella lähelllä Phra Chan- ja Maharaj-laitureita.

Joitain joenrantoja lukuun ottamatta alue on etäisyyksiltään pitkä ja aina käsittämättömän vilkas. Katuja on vaikea ylittää, ja kyytejään tarjoavat tuk-tuk-kuskit alkavat hekin pian rasittaa. Yksi hyvä paikka, jossa pääsee hälystä ainakin vähäksi aikaan eroon, on Wat Phota vastapäätä oleva puisto, Saranrom ParkSaranrom Park [kartalla].

Khao San Road, Banglamphu
Banglamphua dominoivat nuorten länsimaisten turistien kansoittamat kadut kuten Khao San Road.

Banglamphu

Banglamphu (Bang Lamphu, Banglampoo, Bang lampu) on kenties kaikkein olennaisin kaupunginosa valtaosalle länsimaisia turisteja. Se on hyvä alue tutustua olennaisimpaan Bangkokin tarjontaan, ja vaikka sitä dominoivat nuorten länsimaisten turistien kansoittamat kadut kuten Khao San Road, on siellä monenmoista korttelistoa. Se on pidemmän päälle riippuvuutta aiheuttava ja jatkuvasti viihdykettä tarjoava kaupunginosa, joka soveltuu erinomaisesti myös majapaikalle.

Alueen tunnetuin katu on Khao San Road (Thanon Khao San, Khaosan) [ kuvaKhao San Road ] [kartalla], joka on 410 metriä pitkä huvittelualue. ”Khao” tarkoittaa sekä riisiä että ruokaa, ja aikoinaan katu oli kaupungin riisitori. Edelleenkin se on merkittävä kauppapaikka, mutta vain hölmöimmät turistit ostavat sen varrelta mitään, sillä kaikki sillä tarjottava on ylihintaista ja usein myös heikkotasoista. Se ei ole hyvä katu majapaikalle, ravintolalle tai edes baarille, mutta jos siellä haluaa syödä tai juoda jotain, kenties miellyttävimmillään se on noin klo 17–20. Klo 20 jälkeen ainakin talvikauden aikana tungos sillä on melkoinen, erilaiset valtavat ämyrit soittavat kukin omaa kovaäänistä musiikkiaan ja muutenkin tunnelma on kaoottinen. Jos täällä on iltaisin tai öisin, kannattaa arvotavaroista pitää tarkkaa huolta eikä juomaa kannata päästää hetkeksikään silmistään.

Parempi katu mille tahansa on Khaosanin vieressä kulkeva, mutta huomattavasti pidempi Soi Rambuttri (Soi Ram Buttri) [kartalla]. Sillä on monta mutkaa, ja nimenomaan sen mutkien ja kulmausten tienoilla on parasta tarjontaa. Sen varrella olevat baarit ovat edullisempia ja rennompia kuin Khaosanin, ruokapaikat ovat marginaalisesti parempia ja myös kaupat tarjoavat parempaa ja monipuolisempaa tarjontaa. Sen Khaosanin vieressä kulkevan vilkkaan osan lisäksi kannattaa myös tutustua tien toisella puolella oleviin osiinSoi Rambuttri [kartalla], jotka johtavat alueen suosituimmalle museolle, kansalliselle taidemuseolle.

Khao San Roadin ja Soi Rambuttrin vieressä olevat kadut ovat kauppakatuja, ja niiden päässä kulkevat kadut ovat nekin merkittäviä. TanaoTanao-katu [kartalla] on katu, jolla on erikoisia liikkeitä ja jonkin verran kahviloita. Toisella puolella Khaosania sijaitseva Chakrabongse Road [kartalla] on vilkkaampi ja tarjonnaltaan monipuolisempi. Sen varrella on lukuisia kioskeja, elintarvikemyymälöitä, kahviloita, ravintoloita ja erilaisia liikkeitä, kuten optikkoliikkeitä. Sen varrella on lukuisia matkatoimistoja, joissa voi järjestää mitä tahansa päiväretkestä siirtymiseen toiseen kaupunkiin tai minibussimatkaan lentoasemille.

Chakrabongse Road kulkee vilkkaiden, vanhankaupungin ja Banglamphun välissä olevien katujen tienoilta aina Banglamphun omalle kanavalle (Khlong Bang Lamphu), jonka jälkeen sen muuttuu Samsen Roadiksi [kartalla]. Myös tämä on vilkas, tarjonnaltaan monipuolinen katu. Sitä kiinnostavampia ovat kuitenkin alueet sen molemmilla puolilla, sillä nämä ovat Bangkokin aidointa Thaimaata, kylämäistä korttelistoa, jossa on kaikenlaista majapaikoista, baareihin, ravintoloihin ja buddhalaisiin temppelialueisiin.

Eräänlainen venetsialaistyylinen siltaVenetsialaistyylinen silta [kartalla] vie Banglamphun rantapromenadilta myös tälle korttelistolle. Sillan vieressä on yksi näiden tienoiden hienoimmista rakennuksista, ”valkoinen linnake” eli Phra Sumen [kartalla]. Sen ympärillä oleva puistoSanti Chai Prakan (Santi Chai Prakan) on miellyttävä paikka oleskella, ja siltä on hyviä näkymiä joelle. Jos haluaa oikein nauttia joenrantojen tunnelmista, voi aamusta iltaan istahtaa yhdelle lyhyen promenadin varrella olevista terasseista, joihin kuuluu aivan puiston vieressä oleva CocoCoco.

Sumen-linnakkeen lisäksi Banglamphussa on muutama muukin merkittävä rakennus ja nähtävyys. Wat Bowonniwet [kartalla] on temppelialue, joka on Soi Rambuttrin päässä olevan liikenneympyrän vieressä. Näille jalkakäytäville ilmestyy noin klo 17 alkaen kojujaKojuja, joista saa tyypillisiä thaimaalaisia  ruokia, joista saa tyypillisiä thaimaalaisia ruokia. Jos jostakin lähimaasta tai Thaimaasta saapuu bussilla osoitteeseen ”Khao San Road” on temppelialueen edustalla olevan kultaisen stupanKultainen stupa edusta yleensä päätepysäkki.

Jos tästä jatkaa kohti sisämaata, tulevat vastaan Banglamphun näyttävimmät osat. Vaikka leveät suuret kadut kuten Ratchadamnoen Klang Road pilaavat tunnelman lähes täysin, kannattaa silti käydä katsomassa Demokratia-muistomerkki (Democracy Monument) [kartalla]. Jos siltä jatkaa kohti kanavia tulee vastaan pian miellyttävä, vähän suosittu buddhalainen temppelialue (Wat Ratchanatdaram) [kartalla], jonka huomattavin rakennus on ”rautapalatsi” eli Loha PrasatLoha Prasat.

Temppelialuetta vastapäätä, Pratunamin kautta Sukhumvitiin johtavan kanavan (Khlong Suen Saeb) rannalla on toinen alueen valkea linnake, Phra MahakanPhra Mahakan [kartalla]. Sen vieressä on laituri, jolle ja jolta pääsee hyvin nimenomaan Pratunamin suuntaan. Sukhumvitiin on kanavaveneellä todella pitkä matka, ja sinne kannattaa mennä muilla keinoin.

Banglamphun alueella on vielä yksi suuri nähtävyys, joka on lähinnä näköalapaikka. Vaikutuksen tekevät temppeli, joka on kultaisen kukkulan huipullaGolden Mount (Golden Mount) [kartalla] on turistirysä. Jos sinne kuitenkin menee varhain aamulla, voi sieltä olla mukava ihailla ympäristöä yläilmoista.

Phahurat
Phahuratin miellyttävimmät osat ovat lähellä kanavaa, jonka rannoilla on mukavaa, rauhallista tunnelmaa.

Phahurat

Alueet, jotka ovat Banglamphun ja Rachawongse-laiturin välimaastossa ovat korttelistoa, jotka metron (MRT) uuden aseman (Sam Yot) [kartalla] takia ovat entistä helpommin lähestyttäviä. Alueella on muutama suuri perinteinen ostoskeskus, kuten Mega Plaza [kartalla], ja sillä on Bangkokin kuntoilupuiston virkaa tekevä Rommaninat Park [kartalla]. Alueella, joka on tästä vielä lähempänä Banglamphua, on pakollinen kuvauskohde, suuri keinu (Sao Chingcha, engl. Great Swing) [kartalla], joka on laajalla, monen vilkkaan kadun pilaamalla aukiolla.

Phahuratin miellyttävimmät osat ovat lähellä kanavaa [kartalla], jonka rannoilla on mukavaa, rauhallista tunnelmaa ja lukuisia intialaisia ravintoloita. Tämä korttelisto tunnetaankin nimellä Little India, ja siltä on suora pääsy kiinalaiseen kaupunginosaan.

Kiinalainen kaupunginosa
Kiinalaisessa kaupunginosassa on paljon ruokapaikkoja, kauppoja ja kojuja esimerkiksi Talat Main tuntumassa.

Kiinalainen kaupunginosa

Kiinalainen laaja korttelisto (Chinatown, China Town) on yksi kaupungin vilkkaimpia mutta myös kiehtovimpia osia. Sille on nykyään helppo siirtyä metrolla (asema: Wat Mangkon), ja sinne voi mennä tai sieltä muualle on mahdollista siirtyä myös jokilaivalla, jonka paikallinen laituri on nimeltään Rachawongse [kartalla].

Kiinalaisen kaupunginosan pääkatu on Yaowarat RoadYaowarat Road, joka on vilkas ja luotaantyöntävä katu. Kun on aikansa sitä kävellyt, kannattaa kääntyä sivukaduille. Niistä suosituin on ns. uusi tori (Talat Mai) (Soi 6) [kartalla], jonka tuntumassa on paljon ruokapaikkoja ja mitä erilaisimpia kauppoja ja kojuja, joista saa kaikenlaista juomista välipaloihin ja tuliaisiin. Maanantai on huonoin päivä lähteä tutkimaan näitä tienoita, sillä silloin monet liikkeet ovat kiinni.

Yaowarat Roadin toisessa päässä on yksi kaupungin kuuluisimmista temppelialueista, Wat Traimit [kartalla]. Se vieressä oleva portti kiinalaiseen kaupunginosaanPortti kiinalaiseen kaupunginosaan kannattaa sekin katsastaa.

Aivan lähellä temppelialuetta mutta leveiden ja vilkkaiden katujen takia hankalan matkan takana on Bangkokin päärautatieasema, Hua Lamphong [kartalla]. Se on vilkas paikka, jonka lipputiskeille on pitkiä jonoja. Jos aikoo mennä johonkin melko lähelle, kuten Hua Hiniin tai Ayutthayaan, voi lipun ostaa ennen junaan nousemista, mutta esimerkiksi yöjunat Chiang Maihin ovat usein loppuunmyytyjä viikon ellei kaksi ennen matkan alkamista. Metron lisäksi asemalta voi siirtyä pois lukuisilla takseilla, joita on aina sen kiinalaisen kaupunginosan puoleisessa päässä.

Silom

Yksi alue, johon ainakin sen lähelle majoittuvat voivat tutustua, on Silom tai Si Lom, jolla on samanniminen metroasema. Sen lähellä on myös BTS-asema (Sala Daeng), joka on yksi parhaista paikoista vaihtaa BTS-ilmajunan ja metrojunan välillä.

Metroaseman vieressä on suuria ostoskeskuksia, jotka ovat moderneja ja jotka ovat luksusluokan tasoa. Yksi sen vieressä olevista mukavista vierailupaikoista on Lumphini Park [kartalla], eli Buddhan nepalilaisen synnyinpaikan (Lumbini) mukaan nimetty puisto. Se on parhaimmillaan vierailupaikkana aamupäivällä tai alkuillasta.

Pratunamin risteys
Ratchathewin vilkkaimpia paikkoja on Pratunamin risteys.

Ratchathewi ja Ratchaprasong

Melko lähellä Lumphinin puistoa oleva alue, joka jää Siam Squaren, Phaya Thain aseman, CentralWorldin ja Ratchaprarop-aseman välimaastoon, on yksi Bangkokin merkittävimpiä. Tämä on eräänlainen downtown, liikekeskus, joka kuitenkin on luonteeltaan kaupallinen. Sitä hallitsevat suuret ostoskeskukset, jotkin pienet ostoskadut, Pratunamin markkina-alue ja kanava, joka jakaa tämän alueen kahteen eri osaan.

Siam Squarella [kartalla] on pari suurta ostoskeskusta, kaupungin kulttuurikeskuskuvaSiam Square ] ja useita eri tasolla olevia liittymiä, jotka tekevät alueesta autottoman tuntuisen. Sille voi siirtyä BTS-junalla (asema: Siam), ja siltä voi hyvin kävellä CentralWorldille ja jopa Pratunamin risteykseen, etenkin jos on jo vähän tottunut kosteaan kuumuuteen.

BTS-junalla tai kävelemällä viitisen minuuttia pääsee CentralWorldille [kartalla], joka on yksi kaupungin suurimpia ja monipuolisimpia kauppakeskuksia. Sitä voi tutkia vaikka puoli päivää, mutta siltä on myös helppo siirtyä R Walkia (Ratchaprasong Walk) pitkin kohti Pratunamin risteystä. Jos haluaa ylittää yläilmoissa kulkevan jalkakäytävän vieressä kulkevan kadunRatchadamri (Ratchadamri), kannattaa käyttää tien yli vievää siltaa, jonka toisella puolella ovat mm. Big C Supercenter ja muita ostoskeskuksia, joilta on helppo mennä alueen BTS-asemalle (Chit Lom).

Pratunamin risteys [kartalla] on yksi vilkkaimpia mutta myös monipuolisimpia alueen paikkoja. Sen vieressä on useita suuria ostoskeskuksia, Pratunamin laiturista pääsee veneellä sekä Sukhumvitiin, jonne tosin on kanavaa pitkin käsittämättömän pitkä matka, tai Banglamphuun, joka odottaa viimeisen laiturin vieressä. Aivan risteyksessä olevan Platinum Fashion Plazan edustalla on jonkin verran hyvää tunnelmaa, sillä sille ilmestyy alkuillasta ruoka- ja juomakojujaJuomakojuja Fashion Plazan edustalla, mutta tietenkin monella tasolla liikkuva vilkas liikenne vesittää jonkin verran tunnelmaa.

Suurten ostoskeskusten lisäksi tänne lähdetään kaikkialta Bangkokista Pratunamin markkinoillePratunamin markkinat [kartalla], jotka ovat parin kadun ja monen kujan alueella. Se on vilkas paikka, jota kannattaa vältellä, ja siellä myytävät vaatteet ja asusteet ovat lähinnä paikalliseen makuun. Jos haluaa päästä vähän tunnelmasta kiinni, on soi 19 yksi parhaita katuja vähän tutustua tarjontaan ja Soi 21 on toinen varsin hyvä sivukatu.

Pratunamin markkinapaikan ja Phay Thain välimaastossa on useita korkeita rakennuksia, joista korkein on Baiyoke Tower 2, mutta nämä ovat kortteleita, joissa ei ole kannattavaa harhailla. Kätevimpiä paikkoja ovat Airport Rail Linkin asema Ratchaprarop [kartalla] saman linjan päätepysäkki mutta myös ja BTS-ilmajunan reitin varrella oleva Phaya Thai [kartalla]. Tämä ei ole mikään kaikkein miellyttävin alue, eikä se ole hyvä alue majapaikalle, mutta Phaya Thaista pääsee lentoaseman lisäksi nopeasti Siam Squarelle, Victory Monumentille [kartalla], joka on apteekeistaan tunnettu mutta liikenteen pilaama aukio, ja Chatuchak-puistoon [kartalla], jolla on lauantaisin ja sunnuntaisin yhdet Aasian suurimmat markkinatMarkkinat Chatuchak-puistossa. Niille voi mennä aamusta iltaan, ja ne pidetään aivan BTS-aseman vieressä. Ne ovat suurella alueella, siellä on paljon ruokapaikkoja ja siellä voi hyvin viihtyä puoli päivää.

Näillä tienoin, jolla on sekä BTS-asema että metroasema, on myös Mo Chit -linja-autoasema [kartalla], jolle kartalla näyttää puistolta olevan lyhyt matka mutta jonne kannattaa mennä bussilla tai taksilla.

Sukhumvit
Sukhumvitin vilkkaimpia osia on Asok Montri Roadin ja Sukhumvit Roadin risteys.

Sukhumvit

Viimeinen ja kauimpana pääpaikoista sijaitseva kaupunginosa, joka turisteja suuresti kiinnostaa, on Sukhumvit. Se on laaja kaupunginosa, joka myös on luonteeltaan downtown-tyylinen liikekeskus. Sitä hallitsevat sen pääkadun (Sukhumvit Road) lisäksi sen yläpuolella kulkeva BTS-ilmajunan ramppi ja Asok Montri Road, joka on alueen toinen valtakatu. Sen ja Sukhumvit Roadin risteys on yksi kaikkein vilkkaimpia osia, mutta myös Makkasan-asemanMakkasan-aseman [kartalla] tuntumassa on valtavan vilkkaita katuja, joilla harva mielellään kävelee.

Sukhumvit Roadin, joka on Thaimaan pisin katu ja maantie, varrella ovat kaikki mahdolliset palvelut. Se oli aikoinaan, 1990-luvulla ja vielä 2000-luvun alkupuolellakin, melko normaali osa Bangkokia, joskin se oli jo silloin kansainvälinen paikka. Nykyään se on täysin länsimaistunut ja ylihintainen kaupunginosa, joka edelleen tunnetaan lukuisista terveydenhoito-alan yrityksistä, joita on esimerkiksi Soi 3:n ja Nana-metroaseman lähellä. Se on aina ollut tunnettu suurista hienoista hotelleista, ostoskeskuksista ja ruokapaikoista, joista monet ovat kansainvälisiä. Myös yöelämää on monella sen sivukadulla ja itse pääkadullakin on paljon baareja. Alueella on varsin kätevä liikkua niin pitkiä kuin lyhyitäkin matkoja BTS-junalla, ja vain harvat kävelet pääkatuja pitkin pitkiä matkoja. Itse kadulla etäisyydet ovat huomattavasti pidemmän oloisia kuin ne kartalla näyttävät, ja taksi juuttuu näillä tienoin ympäri vuorokauden ruuhkiin ja liikennevaloihin, joista monet antavat odottaa parikin minuuttia.

Jos Sukhumvitissa haluaa yöpyä, ovat parhaat alueet sille Makkasan-aseman tuntumassa ja Sukhumvit Roadin BTS-asemien lähellä. Tämä ei kuitenkaan ole mitään tavallista Bangkokia, sillä paikallistunnelmaa ei juuri ole, puut ovat harvassa ja elämänrytmi on kiivas ja läpikotaisin kaupallinen.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti