Aiheeseen liittyvää: Lisää valokuvia
Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Bangkok
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ravintolan terassi Banglamphussa
Khao Sania parempi ravintolakatu on Soi Rambuttri, joka Khao San Roadin tavoin on parhaimmillaan alkuillasta lähtien.

Parhaat alueet ravintolalle tai muulle ruokapaikalle

Bangkokissa on joka paikassa ruokakojuja, ravintoloita, ostoskeskusten food courteja ja muitakin paikkoja, joissa voi syödä mitä erilaisimpia ruokia. Thaimaalaiset eivät itse laita ruokaa vaan syövät ateriansa ulkona, ja niinpä ruokapaikkojen kirjo on valtava ja ruokailu on niin halutessa hyvin edullista. Bangkokissa kuten muuallakin Thaimaassa on halvemmat ruoat kuin monessa huomattavasti köyhemmässä maassa, kuten Laosissa ja Vietnamissa, ja Bangkokissa on edullisemmat ruoat kuin rantalomapaikoilla tai Chiang Maissa.

Kaikkein parhaita tienoita löytää nopeasti minkälainen ruokapaikka tahansa ovat Banglamphu, jossa Khao San Road sijaitsee, kiinalainen kaupunginosa (Chinatown), niiden välissä sijaitseva Phahurat, Pratunamin markkinoiden tienoot aina Pratunamin kulmauksesta Siam Squarelle ja Sukhumvit.

Pratunamin ympäristö on paikka, jossa on hyvä syödä ostoskeskusten food courteilla, ja Khao San Roadin ympäristö ja BTS-ilmajunan alapuolella olevat alueet ovat parhaita paikkoja erinomaisille kojuista myytäville ruoille. Parhaat alueet varsinaiselle ravintolalle ovat Sukhumvit, kiinalainen kaupunginosa, Phahurat ja Banglamphu, jossa on ravintoloita muuallakin kuin Khao San Roadin kupeessa.

Banglamphu

Banglamphu on laaja kaupunginosa, jonka keskus on Khao San Road [kartalla]. Tämä pahamaineinen katu ei sinänsä ole koskaan vaarallinen, mutta se on iltaisin ärsyttävän tukossa ja meteli on lähes aina valtavaa. Sen varrella olevat ruokapaikat ja kojut ovat täysin turisteille suunnattuja, ja lähinnä niille, joiden korvantaustat ovat vielä vihreät ja ollaan ensimmäistä kertaa kaukomailla.

Khao Sania parempi ravintolakatu on Soi Rambuttri, joka on pitkä katu. Pätkällä, joka on Khao San Roadin rinnalla, on monia houkuttelevia terassejaTerasseja Soi Rambuttrilla, joissa on tunnelmallista syödä iltaisin. Khao San Roadin tavoin katu on parhaimmillaan juuri millekään alkuillasta lähtien, eikä täälläpäin ole kannattavaa notkua ennen kuin kello lähentelee neljää tai mieluummin viittä. Monet baarit tarjoavat aivan kelvollisia ruokia, ja kadun varrella voi syödä suhteellisen huokeastikin, mutta kalliitakin paikkoja löytyy.

Soi Rambuttrin paras osa on toisella puolella vilkasta Chakrabongse Roadia. Aivan tämän kulmauksen lähettyvillä on hintavia turisteille suunnattuja paikkoja, mutta jos suuntaa mutkaan [kartalla], on sen jälkeen aikuismaisia paikkoja, joissa on mukava ottaa jotakin juotavaa ja syödä. Myös sen jälkeen on paljon terasseja, ja niitä on myös lähellä kansallismuseota, joten katua kannattaa mittailla. Kaikilla paikoilla on näkyvästi ruokalistat esillä, eikä täälläpäin ole sisäänheittäjiä kuten Khao San Roadin varrella. Tämäkin alue on parhaimmillaan illalla mutta mutkan ja kansallismuseon välillä olevat terassit ovat vilkkaita jo iltapäivisin.

Khao San Roadin ja Soi Rambuttrin välissä kulkeva vilkas, monipuolinen katu on Chakrabongse Road. Sen varrella on vaikka mitä ja myös ruokapaikkoja. Erityisen hyvä on sivukujaEräs sivukuja Banglamphussa, jonka varrella ovat intialainen ravintola, thaimaalainen ravintola ja lähi-idän ruokia tarjoava ravintola.

Muualla Banglamphussa Thanon Tanao [kartalla] on katu, jolla on paljon ravintoloita, ja sehän kulkee Khao San Roadin tienoilta kohti suurta keinua (great swing). Alueella on kuitenkin ravintoloita suhteellisen harvakseltaan, ja sieltä kannattaa katsoa ravintola etukäteen.

Paras paikka kojussa syötäville ruoille on Soi Rambuttrin päässä olevat jalkakäytävät [kartalla], joille noin klo 17 alkaen ilmestyy valtava määrä kojujaRuokakojuja Banglamphussa. Niistä saa paikallisia ruokia, mutta tämä alue on hyvä myös niille, jotka haluavat pitsaa tai hampurilaisia, joita on ketjuravintoloissa.

Phahurat

Phahurat tunnetaan ”Pikku-Intianiana”, sillä siellä asuu paljon intialaisia ja siellä on myös intialaisia ravintoloita. Paras paikka valita monen joukosta intialainen ravintola on kanavan vieressä [kartalla] oleva korttelisto.

Kiinalainen kaupunginosa

Chinatown on laaja korttelisto, jossa kannattaa käydä syömässä muulloin kuin maanantaisin, jolloin monet kojut ja ravintolatkin ovat kiinni. Vilkas Yaowarat Road on pääkatu, eikä se ole kaikkein paras paikka etsiä ravintolaa. Parempia ovat sivukujat, joista Talat Mai -torin pääkatu [kartalla] (Soi 6) on sivukatuineen paras paikka mennä syömään mitä kiinalaistyylisiä erilaisimpia ruokia.

Siam Squarelta Pratunamin risteykseen

Alue Siam Squaren ja Pratunamin vilkkaan risteyksen välimaastossa [kartalla] on suorakulman muotoinen alue, jota hallitsevat ostoskeskukset. Vaikka joillain kaduilla on ravintoloita, ovat ostoskeskusten food courtit parhaita paikkoja syödä mitä erilaisimpia ruokia. Yleensä toimintatapa on se, että mennään pisteelle, jolta saadaan kortti, ja kortille laitetaan arvoa. Jos ei enää aio mennä samalle food courtille syömään, saa jäljellä olevat rahat takaisin toiselta luukulta. Monilla food courteilla ruokailu on edullista, joskin niissä on aina myös kalliita kojuja ja ravintoloita.

Siam Squarella oleva Siam Centerin Food Republic on monen muun food courtin tavoin avoinna klo 10–22.

Vieressä oleva Siam Paragon on paikka, jossa on Gourmet World.

Saman kadun päässä oleva CentralWorld [kartalla] on yksi suurimpia ostoskeskuksia. Se on Chit Lom -ilmajuna-aseman (BTS) vieressä, mutta sinne on helppo kävellä sekä Siam Squarelta että Pratunamin risteyksestä. Sen food court on monipuolinen, ja sitä pidetään korkeatasoisena.

Pratunamin risteyksessä, jolle voi siirtyä kanavaveneillä, sijaitseva Platinum Plaza Fashion Mall on suuri ja keskittynyt vaatteisiin. Sen yläkerroksissa on konstailematon mutta monipuolinen food courtkuvaFood court Pratunamin risteyksessä ], jossa monet käyvät kerta toisensa jälkeen. Iltapäivisin ostoskeskuksen edustalle, Pratunamin risteyksen viereen tulee kojuja, joissa myydään tyypillisiä katuruokiaKojuja, joista voi ostaa katuruokia.

Bangkokissa on tällä alueella ja muuallakin kymmeniä muita ostoskeskusten food courteja, ja Thai LT esittelee niitä.

Honggi BBQ
Soi 19 on yksi parhaita katuja ravintolalle, mutta tämä on hyvää maastoa syödä vain aamuvarhaisesta noin klo 21 asti.

Pratunamin markkina-alue

Pratunamin markkina-alueella on vilkasta, mutta parilla kadulla on useita erilaisia ruokapaikkoja.

Soi 19 [kartalla] on yksi parhaita katuja ravintolalle, mutta tämä on hyvää maastoa syödä vain aamuvarhaisesta noin klo 21 asti, sillä sen jälkeen monet paikat menevät kiinni. Aivan kadun alussa, alueen pääkadun risteykseen ilmestyy iltaisin vaateliikkeen päivisin hallitsemalle paikalle Honggi BBQ. Samalla kadulla oleva Wan Ton NoodleWan Ton Noodle on sekin tasokas paikka syödä. Kadulla on useita kujia ja käytäviä, joilta saa halpoja, tyypillisiä thaimaalaisia ruokia, etenkin keittoja.

Airport Rail Link -asemalle johtava Ratchaprarop Road [kartalla] on katuja, jolla on jonkin verran ravintoloita. Huomattavimpia ovat intialaiset ravintolat, jotka ovat kenties kadun tasokkaimpia ruokapaikkoja ja soveltuvat kasvissyöjillekin. Niitä on useita, mutta itse kadun varrella olevat ravintolat ovat melko hintavia. Sivukaduilla on edullisempia intialaisia ravintoloita, joita myös paikalliset suosivat. Esimerkiksi Soi 4 [kartalla] on katu, jolla on muutama intialainen ja muukin kohtuuhintainen ravintola.

Itse Ratchaprarop-aseman alapuolella ja lähistöllä on kojuja, jotka ovat paikallisten työntekijöiden suosiossa. Niissä voi syödä edullisesti, yleensä alle 50 bahtilla.

Sukhumvit

Sukhumvitin kaksi pääkatua, Sukhumvit Road ja Asok Montri Road ovat katuja [kartalla], joilla on kaikkea mahdollista. Ravintoloita on todella paljon, ja täälläpäin tarjonta on suunnattu turisteille. Kaduilla ja niiden sivukujilla on japanilaisia, korealaisia, italialaisia ja amerikkalaisia ravintoloita, ja siellä voi helposti syödä tasokkaan pihvin tai pitsan.

Jos alueella haluaa syödä edullisesti on Makkasan-aseman [kartalla] edustalla paljon edullisia kojuja ja ravintoloita. Niissä voi syödä thaimaalaisen aterian reilusti alle 100 bahtilla ja juomatkin ovat edullisempia kuin muuten kalliissa Sukhumvitissa.

Lisää asiaa ravintoloista:

TripAdvisor esittelee Bangkokin ravintoloita.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti