Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Zadarin valttikortteihin kuuluvat kielitaitoiset ja ystävälliset paikalliset, erinomaiset luomuruoat, vilkas ja kohtuuhintainen yöelämä ja muulloin kuin keskikesällä rauhallinen, lomailuun sopiva ilmapiiri, joka tuntuu puhdistavan niin sielun kuin ruumiinkin. Lue lisää Zadarista
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Pattaya
Varaamalla majapaikan oppaamme sivujen kautta tuet matkaoppaan tekemistä ja kehittämistä ja varmistat että pysymme ilmaisena matkaoppaana, josta hyötyvät kaikki suomalaiset.
Booking.com
Ilmoitus
Biljardin pelaajia (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Pattayalla biljardin pelaaminen on suosittua, ja useimmissa baareissa on biljardipöydät.

Erilaisia ajanvietemahdollisuuksia sisätiloissa

Pattaya on kostean kuuma lomapaikka ympäri vuoden, ja siellä on hyvä katsella jotakin tavallisuudesta poikkeavaa tekemistä ja myös sellaista, jota voi harrastaa ilmastoiduissa sisätiloissa. Hyviä ajanvietteitä vaikka kuuman keskipäivän aikana ovat biljardin pelaaminen tai keilaaminen. Pattayalla voi myös thaimaalaiseen tyyliin ampua mitä erilaisimmilla aseilla ampumaradoilla. Yksi suosittu ajanviete Pattayalla on myös kabaree-shown seuraaminen.

Biljardi

Pattayalla biljardin pelaaminen on suosittua, ja useimmissa baareissa on biljardipöydät. Ne ovat yleensä ilmaisia tai hyvin edullisia, ja länsimaisten miesten iloksi aamusta iltaan baaritytöt ovat halukkaita pelaamaan biljardia. Ulkoilmabaareissa on kuitenkin kuuma, meteliä ja huonot pöydät, eivätkä vastustajatkaan ole parhaita mahdollisia. Jos haluaa pelata kunnolla biljardia, voi sitä mennä harrastamaan ilmastoidulle biljardisalille.

Keskeinen, pieni mutta kaikin tavoin hyvä biljardisali on P.S.- keskuksen [kartalla] toisessa kerroksessa oleva Match Room and Snooker -sali, jossa on pöytiä snooker-pöydistä pieniin kasipallo-pöytiin. Tämä keskus sijaitsee pääkadun ja 2 Roadin kulmauksessa, ja biljardisalilla on myös baari.

Pääkadun varrella mutta huomattavasti kauempana rannasta on Legends Pool & Sports Bar [kartalla]. Se on huomattavasti suurempi, ja siellä voi myös katsella urheilua ja heittää tikkaa (eli dartsia). Siellä on joka lauantai-ilta biljarditurnaus, ja siellä on ajoittain muitakin kilpailuja. Televisiot näyttävät Englannin liigaa ja muita Euroopan liigoja, ja siellä voi viikonloppuisin suhteellisen säälliseen aikaan katsoa Euroopassa pelattavia päiväpelejä.

Kolmas biljardisali on Megabreak [kartalla], joka on muutaman korttelin päässä sekä rantakadusta että pääkadusta. Siellä on paljon kilpailuja ja tapahtumia, ja se on hyvä paikka todellisille biljardin ja snookerin ystäville.

Keilailu

Keilausta voi Pattayalla harrastaa monessa paikassa, ja ilmastoiduissa tiloissa on mukava kenen tahansa keilata. Sitä voivat harrastaa sekä alan kokeneet konkarit että vasta-alkajat, ja erilaisia ratoja on eri puolilla kaupunkia. Pattayalla on sekä perheille soveltuvia viiden keilan ratoja että varsinaisia, amerikkalaistyylisiä 10 keilan ratoja.

P.S.-keskuksen yläkerran keilahalli [kartalla], joka on pääkadun ja 2 Roadin kulmauksessa, on Pattayan kuuluisin keilahalli. Siellä on kilpailuja, erinomaiset radat, moitteettomat varusteet ja 32 rataa. Siellä voi syödä ja juoda, ja tiloissa on myös erillinen tupakointihuone. Paikka on avoinna klo 11–02, ja hinnat ovat huokeita.

Rantakadun varrella oleva Central Festival [kartalla] on paikka, jonka 6. kerroksessa voi keilata S.F. Strike Bowlissa. Siellä on 16 rataa, ja paikka on ostoskeskuksen tavoin tasoltaan korkea ja hyvin varusteltu (avoinna klo 11–02).

Kolmas keilahalli, joka sijaitsee muutaman korttelin päässä rantakadusta, on The Avenue -ostoskeskuksen [kartalla] 4. kerroksen Rhythm and Bowl. Se on menevä paikka, jossa on 30 rataa, ja se on avoinna klo 12–02.

Ampuminen

Thaimaassa erilaisissa paikoissa kuin toreilla ja markkinoilla voi tulla vastaan ampumaratoja, ja Pattayalla myös sisäampumaradat ovat yleisiä.

Jos haluaa ammuskella ytimessä ja sisätiloissa, joissa on ilmastointi, monipuolinen Tiffany’s on paikka, jossa muutaman korttelin päässä pääkadusta on ampumaratoja [kartalla]. Valittavana on erilaisia aseita, ja kymmenen panosta saa hintaan 600 bahtia. Paikka on avoinna klo 10–20.

Pattaya Shooting Park [kartalla] on monipuolinen harrastuspaikka melko lähellä Jomtienia ja ns. kelluvaa toria. Siellä on 20 ulkorataa, jotka ovat 25 metrin pituisia, ja siellä on myös pienempi 50 metriä pitkä rata. Erilaisia aseitakin on tarjolla, joten tämä on hyvä paikka niin vasta-alkajille kuin kokeneille harrastajillekin. Samassa paikassa on kaikenlaista muuta ajanvietemahdollisuutta, ja siellä on myös erillinen paikka kalastajille. Paikka on avoinna päivittäin klo 8–18.

Tiffany's Cabareen esiintyjät poseeraavat turisteille (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Vaikka kabaree-shown esittäjät vaikuttavat naisilta, he ovat kuitenkin naisiksi tekeytyneitä miehiä.

Kabaree

Muutaman korttelin päässä pääkadusta sijaitseva Tiffany’s [kartalla] on paikka, jonne mennään seuraamaan kabaree-showta. Tiffany’s Cabaret Show on kolme kertaa illassa, suuressa teatterissa, ja sekä esityspaikka että esittäjien asut ovat ikimuistoisia. Esitys kestää tunnin, ja sen aikana on luvassa musiikkia, tanssia ja mahtavia asuja.

Tanssiesitykset ovat monipuolisia, ja niissä on intialaista Raj-tanssia, korealaista tanssia, kiinalaista vanhaa tanssia, thaimaalaista tanssia jonka yhteydessä käydään läpi maan historiaa ja myös muuta, kuten Broadway-musikaaleista tuttuja lauluja ja tansseja. Vaikka esittäjät vaikuttavat naisilta, he ovat kuitenkin naisiksi tekeytyneitä miehiä, niitä samoja ”ladyboyta”, joita baareissakin näkyy.

Esitykset ovat päivittäin klo 18, 19.30 ja 21. Varauksen voi tehdä verkkosivujen kautta, ja lippuja esityksiin mainostetaan ja kaupataan eri puolilla kaupunkia. Esitykset ovat marraskuulta maaliskuulle usein pitkäänkin etukäteen loppuunmyytyjä, joten jos esityksen ehdottomasti haluaa nähdä, kannattaa liput varata kenties viikkoja etukäteen, etenkin jos on Pattayalla joululoman aikoihin. Halvimmat liput, joita on erittäin vaikea saada verkkosivujen kautta, maksavat 900 bahtia ja kalleimmat vip-liput 1500 bahtia. Jos lippujen varaaminen verkkosivujen avulla tuntuu vaikealta, voi varauksen tehdä esimerkiksi hotels2thailand-sivuilla.

Lisää tekemistä Pattayalla:

Bangkok.com esittelee tekemistä sisätiloissa.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Sam Sherratt /Flickr, John Shedrick /Flickr
2019/03

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti