Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Phuket
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Hat Patong -ranta
Patongin suurin vetonaula on Hat Patong eli kolme kilometriä pitkä, hienohiekkainen ranta, jota kannattaa lähteä katsomaan muualtakin Phuketista.

Phuketin lomapaikat

Phuketiin voi lähteä pakettimatkalle moneen eri kohteeseen, ja omatoimimatkailija voi siellä valita majapaikkansa mistä tahansa tai sitten voi yöpyä yhden loman aikana useammassa paikassa. Phuketin kaupunki on hyvä vierailupaikka mutta useimmille se ei ole sopiva paikka yöpyä.

Suosituimpia rantapaikkoja ovat melko siistit Kamala, Karon ja Kata, mutta Patong on raju, täysin K-18-tyylinen paikka, jossa eivät etenkään lapsiperheet viihdy ja josta monet länsimaiset naiset eivät tietyistä syistä ollenkaan välitä. Surin ja Bangtao soveltuvat hyvin niille, jotka hakevat tyyliä ja luksusta, ja niissä lomailu on hintavampaa kuin monessa muussa rantapaikassa.

Kata

Phuketin eteläisin rantalomapaikka on Kata, joka usein tunnetaan myös sen rantaa tarkoittavalla nimellä, Hat Kata (”Kata Beach”). Se on siitä pohjoiseen sijaitsevaa Karonia tyylikkäämpi ja monin tavoin hintavampi rantalomapaikka, ja sen suosittu ranta houkuttelee paikalle kaikenlaisia turisteja. Karonin tavoin siellä käydään surfaamassa kesäkauden aikana, joten se on yksi harvoja Phuketin paikkakuntia, joissa on elämää myös monsuunikauden aikana. Katan muihin vetonauloihin kuuluvat kylpylät, arvostettu joogakeskus ja hyvät, tyylikkäät ravintolat.

Katan ranta on käytännössä kahdessa eri osassa: Hat Kata Yai on rannan pohjoispuoli, ja Hat Kata Noi on toisella puolella niemenkärkeä sen eteläosissa. Siellä on aina rauhallisempaa kuin pohjoispuolella, ja näiden kahden rannan välissä kulkeva tie on aina ollut aluetta, jolle on rakennettu hienoja taloja ja jolla Phuketin miljönäärit ovat viihtyneet.

Surfaamisen lisäksi Kataan tullaan sukeltamaan, ja erityisen hyvä on sukeltaa puolen kilometrin päässä rannan pohjoispuolesta olevalla saarella nimeltään Koh Pu.

Katassa on hyviä ravintoloita ja myös yöelämää, mutta se on perheille täysin soveltuva paikka. Katan ravintolat tuppaavat olemaan kalliita, mutta jos haluaa säästää ruokailukustannuksissa, ovat pelastavia enkeleitä rannan pohjoispuolen halvat ravintolat [kartalla], joista pidetyin on mereneläviin erikoistunut Kata Mama.

Phuket101 kertoo Katan parhaista puolista.

Karon

Phuketin saaren kolmanneksi suosituin rantalomapaikka on Karon, joka on Katan vieressä ja joka tunnetaan usein vain rantaa tarkoittavalla nimellä, Hat Karon (”Karon Beach”). Se on varsin monipuolinen paikka, joka ei kuitenkaan ole aivan yhtä siisti ja perheille sopiva kuin sen pohjoispuolella sijaitseva Kata. Alueen hienoimmat paikat ovatkin aivan Karonin rannan pohjoisosissa, jossa meri on turkoosinsinistä. Näissä saaren osissa on myös normaalia parempi puistoalue, Karon Park [kartalla], jossa on suuri tekojärvi.

Ranta on Karonin suurin vetonaula, ja sinne kannattaa muualtakin saarelta lähteä käymään. Se on myös tunnettu kesäajan hyvistä surfauskeleistä, ja se on yksi harvoja Phuketin paikkoja, joissa on edes jonkin verran lomailijoita kesäkuukausien aikana. Karon ei ole mikään täysin pilalle mennyt turistipaikka, vaan sen keskustan korttelit ovat mukavia paikkoja katsella ostoksia ja sopivaa ravintolaa. Yksi edullinen ja erinomainen paikka mennä syömään on jonkin matkan päässä rannalta oleva The Pad Thai Food Shop [kartalla], josta saa erinomaisen aterian 50–80 bahtilla.

Yksi Karonin vetonauloista on rannan eteläpuolella oleva Dino Park, joka itse asiassa on täysin poikkeuksellinen ja unohtumaton pienoisgolf-rata.

Toinen Karonin vetonaula on Karon Temple Market eli iltatori [kartalla], joka pidetään tiistaisin ja perjantaisin klo 16–22. Se pidetään lähellä Karonin puistoaluetta ja tekojärveä.

Phuket101 kertoo kaiken olennaisen Karonista.

Patong
Patongissa on valtava määrä baareja, ja niitä on jonkin verran rantakadulla mutta sitäkin enemmän Bangla-kävelykadulla.

Patong

Phuketin rajuin ja yhdessä Pattayan kanssa Thaimaan maineeltaan huonoin rantalomapaikka on Patong, joka on Phuketin suosituin lomakohde. Sen suurin vetonaula on Hat Patong eli kolme kilometriä pitkä, monipuolinen hienohiekkainen ranta, jota kannattaa lähteä katsomaan muualtakin Phuketista. Patong ei ole hyvä lomakohde perheille tai pariskunnille, vaan se on baarityttöjen luvattua maata, jossa juhlat jatkuvat aamuun asti ja jonne lähdetään nimenomaan juhliminen mielessä.

Baareja Patongissa on valtava määrä, ja niitä on jonkin verran rantakadulla mutta sitäkin enemmän Bangla-kävelykadulla [kartalla] ja sen liepeillä, joka on Patongin kävelykatu eli Walking Street. Se on melko harmiton paikka vielä iltapäivisinkin, mutta pimeyden laskeuduttua se on aivan hillitön bailupaikka, jossa ei kannata hämmästyä mistään.

Patongiin lähdetään rannan lisäksi ostoksille, ja siellä onkin saaren suurin ostoskeskus, Jungceylon. Sen vieressä on suosittu tori, joka on avoinna klo 7–17 ja jolla on hyviä ruokia. Patongin iltatori eli Malin Plaza pidetään päivittäin klo 14–22, ja se on paras paikka syödä ja viihtyä iltaisin.

Phuket.com kertoo lisää Patongin kohokohtia.

Kamala
Kamala on yksi saaren suosituimpia rantalomapaikkoja.

Kamala

Patongin pohjoispuolella sijaitseva Kamala on yksi saaren suosituimpia rantalomapaikkoja, ja se on melko pieni ja Patongiin nähden hyvin rauhallinen paikka oleskella rannalla, käydä syömässä ja nauttia lomasta tropiikissa täysin siemauksin. Kamala tunnetaan usein myös nimellä Hat Kamala (”Kamala Beach”), joka tarkoittaa vain sen rantaa. Rannan ohi kulkee Rim Hat Road, jonka varrella on paljon kohtuuhintaisia majataloja, ravintoloita, kauppoja ja sukellusliikkeitä. Sukellus on yksi pääasiallisia ajanvietteitä, mutta itse Kamalassa ei juurikaan sukelleta vaan sieltä lähdetään läheisille saarille ja koralliriutoille, mutta Kamala on hyvä tukikohta niille, jotka haluavat Thaimaan-lomalla sukeltaa tai ainakin snorklata.

Kamalan rannan lähistöllä ovat kaikki mahdolliset palvelut, eikä Kamalassa lomailevan tarvitse paljon kävellä tai vaivata päätään sillä missä kaikki sijaitsee. Kamalassa lomailu on kenelle tahansa helppoa, ja sieltä on hyvät yhteydet bussilla Phuket Towniin. Kamala on melko lähellä Patongia, ja tämän noin 6 kilometrin matkan voi tehdä taksilla alkaen 400 bahtilla, jolloin lomaan Kamalassa on helppo yhdistää huomattavasti räväkämmän Patongin.

Phuke101 kertoo olennaisia asioita Kamalasta.

Surin

Surin, joka monessa paikassa tunnetaan rantansa (Hat Surin, Surin Beach) nimen mukaisesti, on yksi Phuketin tyylikkäimpiä ja hintavimpia rantalomakohteita. Se on kaunis ja puhdas paikka, jonne kannattaa lähteä päiväretkelle muualta saarelta. Siellä yöpyvät normaalia äveriäämmät matkustajat, joita varten on paljon lomakeskuksia ja viiden tähden kylpylähotelleja. Siellä myös on tyylikkäämpiä kauppoja ja enemmän luksusta tarjolla kuin muualla Phuketissa, ja kaiken kaikkiaan Surin on kuin valovuoden päässä Patongin elämänmenosta.

Nykyään Surinin rannalla on vähemmän tarjontaa kuin ennen, sillä viime vuosina Thaimaassa on vähennetty rantojen tuntumassa olevia kojuja ja baareja. Tämä käänne on heikentänyt Surinin elämää etenkin rannan tuntumassa jo vuosien ajan, ja Srisoonthorn-katu on paikka, jonne on paras lähteä syömään ja joka muutenkin on palveluidensa puolesta Surinin pääkatu. Parempia ruokapaikkoja kuin Surinissa on myös viereisessä Bangtaossa, ja Surinissa lomailevien kannattaa käydä syömässä ainakin Phuketin kaupungissa ja mahdollisesti muissa rantapaikoissa, joista Kamala on vain muutaman kilometrin päässä.

Phuket.com kertoo kaiken olennaisen Surinista.

Bangtao (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Bangtaossa kolmen ja neljän tähden lomakeskukset ovat yleisiä.
Kuva: CC Food Travel.com /Flickr (CC BY 2.0)

Bangtao

Surinin vieressä oleva Bangtao, joka monessa paikassa tunnetaan myös nimillä Bang Thao ja Ao Bang Thao, on kenties Phuketin kaunein rantalomapaikka. Sen 8 kilometriä pitkää hienohiekkaista rantaa (Hat Bang Thao) kannattaa lähteä muualtakin saarelta katsomaan, mutta yöpyminen siellä on huomattavasti kalliimpaa kuin monessa muussa Phuketin rantapaikassa. Kolmen ja neljän tähden lomakeskukset ovat täällä yleisiä, ja mutta suosituimmat hotellit ovat hintavia, niin että huoneet voivat maksaa reilusti yli 500 euroa yö. Bangtaon ravintolat, kaupat ja palvelut ovat erinomaisia, ja tämä on kaikin tavoin luksusluokan lomakohde, joka on varakkaiden pariskuntien, perheiden ja muiden porukoiden suosiossa. Meininki on aikuismaista, eikä Patongin paheista ole täälläpäin kuultukaan.

Bangtao on kuuluisa siitä, että siellä on tasokkaita ulkomaisia ravintoloita, jotka tosin eivät ole kovinkaan edullisia. Jos näillä tienoin haluaa nauttia paikallisia ruokia kohtuuhinnalla, on hiljattain perustettu iltatori päivittäin klo 17–22 paikka, jossa voi syödä alkaen 40 bahtilla. Iltatori pidetään Laguna Phuket -järven rannalla, ja tämän järven rannalla ovat monet Bangtaon suosituimmat hotellit.

Phuket.com kertoo olennaisia asioita Bangtaosta.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, CC Food Travel.com /Flickr
2019/06

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Julkaistu: 13.9.2019  |  Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti