Latvia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Riika
Riika
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Matkailukohteiden tutkiminen ja tapahtumiin osallistuminen isommalla, samanhenkisellä porukalla muuttuu vaivattomaksi ja ympäristöystävällisemmäksi tilausbussin kyydissä. Lue, miten järjestät tilausajon ryhmällesi edullisesti
Ilmoitus
Audeju iela
Ostoskeskuksen ympäristössä on ravintoloita, joista moni joutui koronakevään aikana sulkemaan ovensa. Jos näissä kortteleissa haluaa ruokailla, on Audēju iela siihen monipuolinen katu.

Riika syksyllä 2020

Koko kesän ajan Latvia ja sen pääkaupunki Riika ovat vetäneet suomalaisia lomailijoita puoleensa. Latviassa koronasta selvittiin lähinnä säikähdyksellä, ja paikallisille suunnatut kaupat, ravintolat ja palvelut ovat pyörineet siellä melko normaalisti koko kesän ajan. Turisteja kaupungissa on baltteja ja suomalaisia lukuun ottamatta kuitenkin ollut vähän, ja näin monet hinnat ovat laskeneet ja viime vuosina Riikaankin rantautunut turistihulabaloo oli sieltä tänä kesänä täysin poissa.

Kesäkausi jatkuu Riiassa lokakuun loppuun asti, ja melko hyviä säitä kierrellä kaupunkia on syyssateita lukuun ottamatta vielä rutkasti luvassa. Riikaan voi tänä vuonna siirtyä helpommin kuin aiempina vuosina, ja matkailijan valittavana on monta tapaa kuinka sinne matkustaa. Riiassa voi käydä vielä marras- ja joulukuussakin, sillä siellä on paljon nähtävää ja tekemistä sisätiloissa, ja esimerkiksi jääkiekkoa ja messuja siellä on syyskauden aikana luvassa.

Matkailijan kannattaa kiinnittää huomiota koronan aiheuttamiin matkustusrajoituksiin ja myös riskeihin. 19.8. annetun hallituksen esityksen mukaan Latvia muun Baltian kanssa kuuluu kuitenkin niihin harvoihin Euroopan maihin, joista Suomeen palaavalle ei ole luvassa ongelmia.

Koronavirus Riiassa

Latvia selvisi koronaviruksesta muun Baltian tavoin melko vähin tartunnoin, ja Riiassa on jo jonkin aikaa ollut varsin normaali tunnelma. Heinä-elokuussa 2020 valtaosa matkailijoista oli Suomesta tai Baltiasta, eikä sinne juurikaan saapunut lentomatkustajia muista Euroopan maista. Heinäkuun alusta lähtien valtaosasta maista Latviaan saapuva on joutunut karanteeniin, mutta tämä ei päde Suomesta, Virosta tai Liettuasta sinne saapuvaa.

Riiassa kuten muuallakin Latviassa koronavirukseen suhtauduttiin alusta asti vakavasti. Tartuntojen määrä saatiin vähenemään nopeasti, ja matkailu muista Baltian maista sinne jatkui jo alkukesästä. Myös Suomesta sinne on matkustettu kesän aikana, ja Riian ydin olikin kesällä lähes puoliksi suomalainen paikka – joskaan palvelua suomeksi siellä ei voi haaveilla saavansa.

Riiassa kannattaa hygieniaan ja käsien desinfiointiin kiinnittää huomiota. Suuria väkijoukkoja ja sitä että paljon vieraita ihmisiä olisi lähellä kannattaa toistaiseksi vältellä. Nähtävyyksissä kannattaa vierailla viikolla ja muina aikoina, jolloin niissä on mahdollisimman vähän vierailijoita. Yleisötapahtumissa ei kannata oleskella suurissa ryhmissä tai istua vieraissa kiinni, ja jos menee esimerkiksi konserttiin, kannattaa etäisyyttä vieraisiin pitää.

Lisää tietoa englanniksi koronaviruksesta ja siltä suojautumisesta saa Riian turistisivuilta.

Siirtyminen Suomesta Riikaan

Suomesta voi siirtyä Latvian pääkaupunkiin monin eri konstein. Sinne voi lentää alle tunnissa, sinne voi siirtyä Tallinnasta autolla tai bussilla ja sinne voi ainakin tammikuuhun 2021 asti kulkea lautalla.

Riikaan on lentoja Helsingistä, Tampereelta ja Turusta. Edullinen ja usein kulkeva lentoyhtiö on latvialainen Air Baltic, mutta muitakin yhtiöitä sinne lentää, ja niitä voi katsella Skyscannerista.

Suosittu tapa ainakin kesäkauden aikana siirtyä Etelä-Suomesta Viron kautta Riikaan on mennä ensin lautalla yli Suomenlahden Tallinnaan ja sitten joko henkilöautolla tai bussilla Riikaan. Tallinnan ja Riian välinen matka on nelisen tuntia, mutta välissä on pysähtymispaikkoja, joista Pärnu on hienoin. Mahdollista on tietenkin myös seikkailla ja kulkea Tarton kautta. Tallinnan ja Riian väliset bussit ovat mukavia, ja lippuja niihin voi katsella E-Piletistä.

Uusi tapa siirtyä Helsingistä Riikaan on lautta. Sinne tehdään sekä risteilyjä että reittimatkoja, ja huomioon kannattaa ottaa se, että matkaan kuluu huomattavasti kauemmin kuin Tallinnan kautta siirryttäessä saati lentäen. Lautta lähtee Helsingistä joka toinen päivä klo 16 ja saapuu Riikaan seuraavana päivänä klo 10.30.

Lisää tietoa siirtymisestä Suomesta Riikaan saa risteilyjä lukuun ottamatta Pienestä Matkaoppaasta.

Riian majapaikat

Kuten monessa muussakin kaupungissa Riiassa oli kesällä 2020 huomattavasti vähemmän turisteja kuin aikaisempina vuosina. Valtaosa siellä vierailevista kuitenkin vietti siellä ainakin yön, mutta Riika on sen verran iso kaupunki, että siellä kannattaa viettää vähintään kaksi mutta mieluiten ainakin kolme yötä.

Osa suurista majapaikoista ei ole pystynyt ollenkaan avaamaan oviaan, sillä kustannukset ovat suuria eikä ihmisiä ilmestynyt niihin entisellä tavalla. Näin ollen pienet ja keskisuuret majapaikat ovat kaikkein parhaita paikkoja viettää yönsä, ja niissä on tietenkin ihmisten vähyyden takia vähemmän riskejä kuin suurissa hotelleissa. Huoneiden hinnat ovat vuonna 2020 edellisvuosia alhaisempia, ja Riiassa voi yöpyä alkaen noin 20 eurolla huoneessa, jossa on oma kylpyhuone. Vanhassakaupungissa hinnat ovat tietenkin korkeampia, mutta majapaikkakustannuksissa on edellisiin vuosiin nähden mahdollista säästää ainakin jonkin verran.

Vanhakaupunki on halutuin ja kätevin mutta ei suinkaan välttämättä paras paikka majapaikalle. Lyhyen kävelymatkan päästä vanhastakaupungista löytyy etenkin keskustan uusista osista hinta-laatusuhteeltaan parempia majapaikkoja. Niille, jotka saapuvat paikalle bussilla, on bussiaseman lähellä edullisia hosteleita, huoneistoja ja pieniä majataloja, joissa muiden kanssa joutuu vähän tekemisiin.

Lisää Riian majapaikoista voi lukea Pienestä Matkaoppaasta.

Livu laukums
Livu Laukums on aukio, jolla on terasseja ja yöelämää, ja ainakin kesäaikaan eläväistä tunnelmaa.

Hyviä vierailupaikkoja syksyllä 2020

Riian kesä jatkuu yleensä syyskuulle, eli ainakin pari viikkoa pidempään kuin Etelä-Suomessa, ja kohtalaisen hyviä ilmoja ulkosalla on yleensä ainakin lokakuun alkuun asti. Mitään hellettä tai edes lämpimiä ilmoja Riiassa kuitenkin on melko vähän syyskuun alun jälkeen, mutta päivisin on yleensä ainakin 15 astetta eikä öisin mennä pakkasen puolelle kuin vasta lokakuun loppupuolella. Seuraavan 10 vuorokauden säät Riiassa voi katsoa vaikka Forecasta.

Säiden ollessa hyviä Riiassa kannattaa viettää aikaa ulkosalla. Vanhakaupunki on mukava paikka kierrellä lähes ympäri vuoden, ja sen ympäristössä olevat keskuskauppahalli, keskustan uudet osat ja myös niiden ja vanhankaupungin välimaastossa olevat puistoalueetPuistoalue ovat mukavia paikkoja vielä lokakuun alussakin. Keskustan ulkopuolelle ei kuitenkaan kannata lähteä kuin hyvän sään aikana, sillä valtaosa vierailupaikoista siellä on ulkosalla.

Vanhakaupunki

Vanhassakaupungissa on eniten kiinnostavia vierailupaikkoja, ja kun syksy kunnolla syyskuun loppupuolella alkaa, on se paras paikka viettää aikaa.

Vanhaankaupunkiin on mukava tutustua kävellen, mutta jos siellä ei halua talsia paikasta toiseen, on muitakin mahdollisuuksia. Yksi sellainen on ympäri vuoden kulkeva ElektrobusElektrobus, joka lähtee Doma Laukums -aukiolta [kartalla]. Siitä on vähän tietoa internetissä, mutta se lähtee valtaosan ajasta klo 10 alkaen (juhlapäivinä klo 12), ja se kiertää ekologisella ja rauhallisella tyylillä vanhankaupungin pääpaikat.

Ratslaukums
Vanhakaupunki on mukava paikka kierrellä lähes ympäri vuoden. Ratslaukums on yksi sen pääaukioista.

Doma Laukums on yksi vanhankaupungin pääaukioista, ja toinen vastaavanlainen aukio on Ratslaukums [kartalla]. Sillä on kaupungintalo, Mustapäidentalo, jossa voi vierailla sisällä, ja nykyään myös tila, jossa näytetään viisiulotteinen elokuva. 12 minuuttia kestävä 5D-elokuva esitetään osoitteessa Ratslaukums 7.

Vanhankaupungin kolmas merkittävä aukio on Livu Laukums [kartalla]. Se on aukio, jolla on terasseja ja yöelämää, ja se on paikka, jossa ainakin kesäaikaan on aina eläväistä tunnelmaa. Sen ympäristössä kannattaa öisin olla tarkkana, ja päiväsaikaan kannattaa tutustua tarkoin hintoihin, sillä ne ovat kaiken osalta kaupungin korkeimpia. Vaikka aukio on viime vuodet ollut yksinomaan turistien suosiossa, on sillä yksi paikka, jossa paikallisetkin viihtyvät. Lielā ģilde on konserttisali, jossa on lähinnä pienimuotoista klassista musiikkia kuten kamarimusiikkia ja jonkin verran myös jatsia. Siellä ei ole kovin usein konsertteja parhainakaan aikoina eikä tietenkään nyt koronaviruksen aiheuttamien epävarmuuksien takia niitä ole paljon suunnitteillakaan. Sen vieressä on pienempi Mazā Ģilde, jossa tosin on sitäkin harvemmin konsertteja.

Klassisesta musiikista ja korkeatasoisista esityksille kiinnostuneille pienen matkan päässä, vanhankaupungin vieressä sijaitseva oopperatalo [kartalla] on paikka, jossa talvikaudella on paljon paitsi oopperaa myös balettia. Kausi siellä alkaa elo-syyskuun vaihteessa, ja lippuja on yleensä tarjolla lyhyelläkin varoajalla, yleensä 20–90 euron hintaan.

Spīķeri

Riian keskuskauppahallien vieressä oleva Spīķeri [kartalla] on paikka, jossa on konserttisali ja myös kesäkaudella pidettävä kirpputori.

Kirpputori pidetään huhtikuun loppupuolelta lähtien aina lokakuulle. Se on lauantaisin klo 11–16, mutta se on vain joka toinen viikonloppu. Loppuvuonna kirpputorille voi suunnata 24.10. asti, ja tarkat päivät näkee verkkosivuilta.

Ķīpsala

Lähempänä ydintä, joen toisella puolella risteilysatamasta katsoen sijaitseva Ķīpsala [kartalla] on ainutlaatuinen vierailupaikka, jonka rantakaturantakatu antaa hyvää tuntumaa tähän alueeseen. Se kuitenkin on varsin tylsä paikka, jossa kannattaa muuten vain vierailla niiden, jotka jo tuntevat Riian hyvin ja jotka ovat siellä aurinkoisina ja lämpiminä kesäpäivinä. Jos sinne menee käymään, on rantakadun varrella, huvipursisataman yhteydessä terassit, ja myös hieno ja hintava ravintola, Fabrikas Hercogs.

Muulloin ja muiden kuin Riian jo läpikotaisin tuntevien kannattaa vierailla Kipsalassa vain tapahtumien takia. Riga Expo [kartalla] on messukeskus, jossa on talvikaudella vähän väliä jonkinlaiset messut tai muu tapahtuma. Syyskaudella siellä pidetään 9–12. syyskuuta ruokamessut ja 25.–27.9. automessut, mutta loppuvuoden osalta ohjelmisto on edelleen auki.

Kalnciema
Lauantaisin Kalnciemassa pidetään tori, jolla on kaupan etenkin käsitöitä, vaatteita ja muita paikallisia tuotteita.

Kalnciema

Yksi ulkona oleva vierailupaikka, joka pysyttelee oleellisena koko syyskuun ajan, on Kalnciema. Se on varsin viehättävä mutta lyhyttä vierailua lukuun ottamatta ja ilman lisäpontta tylsä vierailupaikka. Siellä on kasvitieteellinen puutarha [kartalla], sen vieressä on hieno kirkkokirkko ja kesäisin siellä on tapahtumia, joiden takia sinne kannattaa ke–la lähteä käymään.

Tapahtumat pidetään jonkin matkan päässä kasvitieteellisestä puutarhasta ja kirkosta olevalla alueella [kartalla], jolla on myös pari kahvilaa ja ravintolaa. Keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin klo 12–18 on 2M-ruokatapahtuma, jossa on aina esillä erilaisia ruokia. Lauantaisin pidetään klo 10–16 tori, jolla on kaupan etenkin käsitöitä, vaatteita ja muita tuotteita, jotka ovat lähinnä paikallista tuotantoa.

Tietoa siitä pidetäänkö tapahtumat ja kuinka pitkälle syksyyn saa alueen omilta sivuilta.

Parhaiten Kalnciemaan pääsee ytimestä raitiovaunulinjoilla 1 ja 5, joiden pysäkki (Baldones iela) on kirkon ja kasvitieteellisen puutarhan vieressä. Jos haluaa suoraan toripaikalle tai haluaa lähteä sieltä suorinta tietä pois, on lähin pysäkki “Kalnciema iela”.

Muita syyskauden 2020 tapahtumia

Riiassa on normaalisti syksyllä paljon kaikenlaisia tapahtumia, joista osa on säännöllisiä, osa pidetään vain kerran. Tänä vuonna joitain säännöllisiä tapahtumia on luvassa, mutta toistaiseksi ollaan varovaisia erilaisten kerran pidettävien tapahtumien suhteen, sillä koronaviruksen liikkeet voivat pilata kaiken.

Riian KHL-joukkue Dinamo Riga on samassa länsilohkossa kuin Helsingin Jokerit. Joukkueilla on Riiassa ottelu 5.9., ja Helsingissä joukkueet kohtaavat 9.10. Jokerien otteluista ja mahdollisista muutoksista saa suomeksi hyvin tietoa joukkueen Twitter-tililtä, jolla myös seurataan otteluita. Riiassa joukkueet kohtaavat Arena Rigalla [kartalla].

Yksi suuri tapahtuma, joka alkaa jo 20.8. ja joka kestää 11.9. asti, on taidebiennaali. Tämä nykytaiteen tapahtuma pidetään lähellä matkustajaterminaalia olevassa RIBOCA2-hallissa [kartalla]. Sen viereen pääsee raitiovaunulinjalla 5, tai sen viereen voi siirtyä edullisesti taksilla.

Jos yllätyksiä ei tule, juostaan Riiassa 11.10. maraton. Riga Marathon on Rimi-kaupan sponsoroima, ja kuten muutkin maratonit se juostaan sunnuntaina ja jo lauantaina on juoksutapahtumia, jotka on suunnattu perheille.

Riian turistisivut antavat päivitettyä tietoa tapahtumista. Niitä voi ilmestyä lisää, jos koronatilanne antaa myöden.

Terbatas iela
Tērbatas ielan varrella ja sivukaduilla, kuten myös lähikaduilla, on valtava määrä erilaisia liikkeitä ja palveluita.

Ostoksia ja ruokailua

Riika on kaupunki, jossa on hyvä tehdä erilaisia ostoksia. Suosittuja paikkoja tehdä ostoksia on jonkin verran vanhassakaupungissa mutta sitä enemmän keskustan uudella puolella. Erityisen huomionarvoisia ostospaikkoja siellä ovat ostoskeskukset, joista esimerkiksi Origo oli kesällä remontissa, ja keskuskauppahallit (Centraltirgus), joissa on mukava oleskella syyssäillä ja talvellakin.

Suomessa kireästi verotetut alkoholit ja tupakkatuotteet ovat monen ostoslistalla. Riian salaisuus ei alkoholien kohdalla ole vain alhainen hinta vaan myös niiden laaja valikoima. Erilaisia juomia, joita Suomesta ei löydy, on Riiassa pilvin pimein. Niihin kuuluvat esimerkiksi konjakintyylinen Ararat, kymmenet erilaiset vodkalaadut, joista on halvimmasta SOS-vodkasta maailman kalleimpiin kuten Belugaan, ja Riga Black Balsam, joka on 45 % yrttiviinaa. Se lämmittää talvisin, ja sitä voi jo Riiassa hörpätä vaikka kahvin kanssa. Alkoholijuomia on melkoinen valikoima aivan tavallisissa valintamyymälöissä, ja vanhassakaupungissa on lukuisia alan liikkeitä, joissa on suuret valikoimat mutta vähemmän tarjouksia kuin valintamyymälöissä.

Vanhassakaupungissa turisteille suunnattuja liikkeitä on jonkin verran toistaiseksi suljettu, mutta alueen pääpaikoilla oleva Galeria Centrs on paikallisten suosiossa ja näin toimii samalla lailla kuin ennenkin. Siellä on paljon erilaisia liikkeitä, suuri valintamyymälä ja myös lukuisia kahviloita, joissa matkaa voi juhlistaa vaikka kakkukahvein.

Ostoskeskuksen ympäristössä on ravintoloita, jotka tosin on turisteille suunnattuja, ja moni niistä joutui koronakevään aikana sulkemaan ovensa. Jos näissä kortteleissa haluaa ruokailla, on Audēju iela [kartalla] siihen monipuolinen katu, jolla tosin edulliset hinnat ovat edelleenkin vähissä.

Centraltirgus
Jos haluaa nähdä autenttista paikallisten suosimaa ostosmaastoa, kannattaa siirtyä keskuskauppahallien suuntaan.

Galeria Centrsin tuntumassa on muitakin liikkeitä, mutta jos haluaa nähdä autenttista paikallisten suosimaa ostosmaastoa, kannattaa siirtyä keskuskauppahallien suuntaan. Centrāltirgus [kartalla] on paitsi usean kauppahallin muodostama kokonaisuus myös toripaikka, jonka ympäristössä myydään kaikenlaista kukkasista vihanneksiin, vaatteisiin ja käyttötavaroihin. Torialuetta kannattaa kierrellä ajan kanssa, mieluiten jo aamupäivällä, ja sen ympäristössä on lukuisia kahviloita ja ravintoloita, joissa voi haukata jotakin tai syödä kunnolla.

Ostoskeskus Origo
Origossa on paljon erilaisia kauppoja ja myös suuri valintamyymälä.

Kauppahalleissa on viime vuosina ollut muutoksia, ja nytkin yksi halleista on täysin remontissa. Viime vuonna halleihin ilmestynyt, food court -tyylinen alue eli Centralais oli elokuun alussa suljettu ja sen näköinen, että ainakaan samaan paikkaan se ei enää palaisi. Itse halleja on kunnosteltu, mutta niiden tarjonta on pysynyt melko samanlaisena. Niissä voi edelleenkin juoda kahvit tai jotakin muuta, mutta entiseen tyyliin niissä ei enää ole kahvipaikkoja saati ruokapaikkoja. Yhtä kaikki hallit ovat huonoilla ilmoilla erinomainen paikka tutustua paikalliseen kaupankäyntiin ja katsella mitä erilaisimpia tuotteita luontaistuotteista apteekkitavaraan. Halleista voi vaikka hakea monenmoista teetä, erilaisia elintarvikkeita ja myös muuta, mausteista pähkinöihin ja makeisiin herkkuihin.

Lähellä kauppahalleja oleva Stockmann [kartalla] on perinteisesti ollut suomalaisten suosima paikka hakea korkeatasoisia tuotteita. Sen ruokakauppa on yksi kaupungin hienoimpia ja ytimen suurimpia, ja itse tavaratalossa on kaikkea sellaista mitä muissakin Stockmanneissa on tututtu näkemään.

Stockmannin vieressä oleva rautatieasema on aina ollut suuri keskus, jossa on paljon kauppoja ja erilaisia ruokapaikkoja. Siellä on paikallisten suosiossa olevia liikkeitä, joita on huonoilla ilmoilla mukava katsella, ja siellä on myös lukuisia kahviloita ja ravintoloita, joiden joukossa on itsepalveluravintoloita, kuten Lido. Origo on aseman toisella puolella oleva keskus, joka kesän aikana remontoitiin. Siellä on paljon erilaisia kauppoja ja myös suuri valintamyymälä.

Origon toisesta päästä on helppo siirtyä uuden keskustan (Centrs) kortteleihin. Ne ovat Riian liikekeskustaa, ja täälläpäin on melkoinen määrä yksittäisiä liikkeitä, ostoskeskuksia, kahviloita, ravintoloita ja yöelämää. Eläväinen katu on etenkin Tērbatas iela [kartalla], jonka varrella ja sivukaduilla, kuten myös lähikaduilla, on valtava määrä erilaisia liikkeitä ja palveluita. Jos näihin kortteleihin suuntaa, on täällä mahdollista ruokailla, istahtaa kahville ja myös siirtyä yöelämän pariin. Vuonna 2020 katu muuttui heinä-elokuussa kävelykaduksi, ja vaikka tämä kesävaihe päättyikin jo elokuun puolivälissä olevana viikonloppuna, on katu vielä syksylläkin hyvä paikka lähteä ajan kanssa tutustumaan.

Riian ostoksista ja ruokailusta voi lukea lisää Pienestä Matkaoppaasta, mutta muutoksia hintoihin ja myös tarjontaan on koronan takia vuoden 2020 aikana saattanut tulla.

Paddy Whelans
Juomien hinnat vanhassakaupungissa ja muualla ytimessä ovat jo lähes vuosikymmenen olleet korkeita.

Riian yöelämä

Melko harvat suomalaiset lähtevät Riikaan sen yöelämän takia, eikä siellä mitään erityisen hyvää yöelämää etenkään koronavuonna olekaan, mutta baarit ja juomien hinnat kiinnostavat meikäläisiä aina.

Pitkään Riiassa käyneet tietävät, että juomien hinnat vanhassakaupungissa ja muualla ytimessä ovat jo lähes vuosikymmenen olleet korkeita. Viisi euroa ja enemmänkin maksavat tuopit ovat siellä olleet arkipäivää, eikä paikallisia, joiden nettopalkka yleensä on alle tuhat euroa kuussa, vanhassakaupungissa tai muuallakaan ytimessä ole paljon enää näkynyt. Tänä kesänä tilanne kuitenkin muuttui, ja vielä syyskaudellakin Riikaan matkustava voi nauttia huomattavasti vuotta 2019 edullisemmista hinnoista.

Erilaisten alkoholiverojen alhaisuus mahdollistaa juomien myymisen Riian ytimessäkin edullisesti, mutta länsimaisten turistien suuri määrä ja koronneet vuokrat ovat tehneet tepposensa. Vieläkin, kesällä 2020, sellaiset baarit kuin Paddy Whelans laskuttivat edullisimmista tuopeista paikallisten kukkaroille tähtitieteelliset 4 euroa, mutta siellä on myös lounastarjouksia ja hyvää tunnelmaa. Edelleenkin Audēju iela on hintava katu niin ruokien ja juomienkin suhteen, mutta vanhaakaupunkia kiertelevä löytää parin euron tuoppeja ja myös edellisvuosia edullisempia ravintoloita.

Yksi huomattava asia, jonka ytimessä huomaa, on se, että edulliset baarit ovat lähes täysin kadonneet. Koronan tuomat mullistukset ovat kuitenkin tuoneet joitain edullisia paikkoja takaisin vanhaankaupunkiin, ja koska turistimäärät pysyttelevät kenties vielä pitkäänkin vähäisinä, ilmestyy edullisia paikkoja vielä lisää. Yksi kauppahallien ja Galeria Centrsin välimaastossa oleva uusi baari on suomalaistenkin suosiota nauttivan mutta täysin paikallisväriä edustamattoman Aussie Barin vieressä oleva baaribaari [kartalla]. Siellä voi ottaa erinomaisia paikallisia oluita alle kahdella eurolla, ja sen viinien ja etenkin erilaisten viinojen valikoimat hakevat vanhastakaupungista vertaisiaan.

Muista illanviettopaikoista kuten myös kulttuurielämästä voi lukea Pienestä Matkaoppaasta, mutta niihinkin on voinut tulla erilaisia muutoksia.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/08

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Muokattu: 25.8.2020  |  Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti