Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Rimini
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Ryanair
Riminiin ei ole helppo päästä Suomesta eri välilaskullisilla lennoilla, mutta jos sinne mielii, lentää Ryanair Riminin lentoasemalle.

Matkat, lennot ja matkustaminen Riminiin

Rimini on mielenkiintoisella alueella sijaitseva rantalomapaikka, johon voi helposti yhdistää jonkin muun Italian kaupungin, ja näin sinne on kaikkein paras matkustaa omatoimisesti.

Suomesta ei ole kovin hyvin lentoja itse Riminiin, mutta joistain suuremmista Italian kaupungeista, jonne on Suomesta lentoja, on helppo nopeasti ja kohtuuhinnalla siirtyä Riminiin nopeilla junilla. Riminiin on tehty pakettimatkoja, mutta kohteiden määrä on viime vuosina vähentynyt, eikä Rimini enää välttämättä kuulu monen matkatoimiston ohjelmistoon.

Omatoimimatkat Riminiin

Riminiin voi hyvin matkustaa pakettimatkan sijaan omatoimisesti, jolloin lennot ja hotelli varataan itse. Tällaiseen lomaan voi saumattomasti yhdistää muitakin paikkakuntia Italiassa.

Omatoimimatkaa on paras vältellä keskikesällä, jolloin Rimini on tupaten täynnä ja jolloin hinnat ovat korkeimmillaan. Kesä- ja syyskuu ovat parhaita kuukausia omatoimimatkailijalle, ja myös touko- ja lokakuu ovat varteenotettavia, majapaikkojen suhteen edullisia ajankohtia vierailla Riminissä. Lokakuun loppupuoli päättää lopullisesti kesäkauden, ja silloin voi olla jo viileää rannalla, joten kaikkein paras Riminiin on matkustaa toukokuun puolivälin ja lokakuun puolivälin välisenä aikana.

Riminin vieressä on myös Riccione, joka on varsinainen pakettimatkakohde ja joka ei ole läheskään yhtä mielenkiintoinen paikkakunta kuin pitkän historian koulima Rimini.

Lennot Riminiin

Riminiin ei ole helppo päästä Suomesta eri välilaskullisilla lennoilla, mutta jos sinne mielii, lentää Ryanair Riminin lentoasemalle. Sen lennoilla voi lentää Riminiin esimerkiksi Kaunaksesta, Lontoon Standstedin kentältä, Prahasta, Varsovasta ja Budapestista, joihin kaikkiin on mahdollista Suomesta Ryanairilla tai joillain muillakin lentoyhtiöllä päästä.

Lennot muualle Italiaan

Riminiä huomattavasti helpompi on lentää Venetsiaan, josta on noin kolmen tunnin junamatka Riminiin, ja näin samalla matkalla voi viettää rantalomaa ja nähdä unohtumattoman Venetsian.

Bologna ei kuulu paikkakuntiin, jolle olisi Suomesta paljon lentoja, mutta se on helpon junamatkan päässä Riministä, kuten monesta muustakin Italian merkittävästä kaupungista.

Bolognasta pohjoiseen sijaitseva Milano on kaupunki, johon on Suomesta helppo lentää monilla päivittäisillä lennoilla. Sieltä on nopeilla junilla helppo siirtyä reilussa kahdessa tunnissa Riminiin.

Matkustaminen Riminiin muualta Italiasta

Italiassa on erinomainen junaverkosto, eikä siellä juurikaan liiku busseja. Trenitalia on Italian rautatieyhtiö, jonka sivuilta voi katsoa junan ja ostaa lipun. Junamatkat ovat sitä edullisempia mitä aikaisemmin lippunsa ennen matkan alkamista hankkii.

Järjestetyt matkat

Rimini oli aikoinaan yhdessä sen vieressä sijaitsevan Riccionen kanssa varsin suosittu kohde järjestetyille matkoille, mutta korona-aikojen jälkimainingeissa niitä ei ainakaan vuonna 2023 tehty. Näin ollen Rimini on oiva kohde omatoimimatkailijoille, ja sellainen matka onkin joustavampi ja luultavasti edullisempikin kuin pakettimatka.

Italiaan tehdään paljon matkoja, ja jos Rimini ilmestyy uudelleen ohjelmistoon, voi sen nähdä vaikka Aurinkomatkojen tai Tjäreborgin Italian-matkojen joukossa.

Teksti: Peter Forsberg
2023/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti